Jump to content
Sign in to follow this  
PredragVId

Литија са моштима светог Зосима Туманског 31.5.2020.

Recommended Posts

Литија са моштима светог Зосима Туманског 31.5.2020.

91969267_943783639397293_926758499713548

image.png.a2dd0c21388ca88093b359363d763b40.png

image.png.9631fc82d3e242fd475c18eeda322f06.png

image.thumb.png.3f7beb7370beedeca94ff3ebf370530c.png

image.thumb.png.04172d9b9a5f5d5c79771aee6190a817.png

image.png.01d2430756a0b87ed1b95a9a73234d76.png

image.png.97764fb05a456b7e92fb6ffb13cd9e85.png

image.png.98c367c0a595f678bd922e7fe9c4b560.png

Литија са моштима светог Зосима Туманског 31.5.2020.

Фотографије преузете са ФБ оца Димитрија (Плећевића)

Share this post


Link to post
Share on other sites

СВЕДОЧЕЊА НА ДАН ЛИТИЈЕ СА МОШТИМА СВ. ЗОСИМА 31.маја 2020.

 

ИСЦЕЉЕЊЕ КАНЦЕРА (31.05.2020.)

Силвана Стаменковић из села Ђурђева крај Новог Сада од 2016. године болује од карцинома дојке. Имала је две операције и велики број зрачења. После краткотрајног опоравка њено здравствено стање нагло се погоршало и пала је у кревет. Лекари су јој установили погрешну дијагнозу и лечили је од упале плућа, да би на крају открили метастазе на костима. Од пријатељице је чула за манастир Тумане и решила да дође са вером у Бога и туманске светитеље. Након посете манастиру и молитве за здравље сестра Силвана осетила је неописиву снагу и олакшање. Неколико дана након повратка из манастира почела је сама да хода. Данас насмејана, ведра и пуна живота сведочи о свом оздрављењу непрестано захваљује и слави Васкрслог Господа Исуса Христа и Свете угоднике туманске Зосима и Јакова чијим заступништвом је добила исцељење.

 

ЦИСТА СЕ СМАЊИЛА (31.05.2020.)

Александар Ђорђевић из Смедерева дошао у ман. Тумане код Св. Зосима јер је имао јаку главобољу због цисте на мозгу. После молитве је отишао на магнетну резонанцу која је показала де је циста замарљиве величине и да је све уреду. Дошао је поново да заблагодари Свецу на исцелењу.

 

ИСЦЕЉЕНА УПАЛА ПАНКРЕАСА (31.05.2020.)

Мирка Перовић из Ниша замолила је у ман. Тумане молитве за свог сина који је патио од упале панкреаса. Након неколико дана, када је отишао на контролу, резултати су били чисти на запрепашћење доктора. Дошла је поново да заблагодари Свецима који су се заузели пред Господом.

Извор:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

НАЈЧЕШЋА ПИТАЊА ТУМАНСКИХ ХОДОЧАСНИКА!!!

 

1. Шта треба понети у Манастир Туман?
У МАНАСТИР ПРЕ СВЕГА ТРЕБА ПОНЕТИ ИСКРЕНУ ВЕРУ И НАДУ У ПОМОЋ БОЖИЈУ. ДОЛАЗАК У СВЕТИЊУ ТРЕБА ДА БУДЕ НА РАДОСТ И ДУХОВНУ КОРИСТ ВЕРУЈУЋЕГ ЧОВЕКА. МАНАСТИРИ НИСУ МЕСТА НА КОЈИМА СЕ МАГИЈСКИ И ЧАРОБНИМ ШТАПУЋЕМ РЕШАВА БИЛО КАКАВ ПРОБЛЕМ. ЧУДО ЈЕ ДАР БОЖИЈИ И ДАЈЕ СЕ ЧОВЕКУ ПРЕМА ЊЕГОВОЈ ВЕРИ И КОРИСТИ ЗА ЊЕГОВО СПАСЕЊЕ.
ЉУДИ ЖЕЛЕЋИ ДА ДАЈУ ДОПРИНОС СВЕТИЊИ МАНАСТИРУ ПРИЛАЖУ УЉЕ, ШЕЋЕР, КАФУ, ПЕШКИРЕ, ВИНО И ДР, ШТО НАРАВНО НИЈЕ ОБАВЕЗНО.

2. Да ли се треба постом припремити за долазак у манастир?
ПОСТ ЈЕ ДЕЛАТАН И ПРАКТИЧАН ПОДВИГ ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА. У СТАРИНИ СУ СЕ ЉУДИ ПОСТОМ ПРИПРЕМАЛИ НА ХОДОЋАШЋА ЈЕР СУ ОНА БИЛА ЈЕДНОМ У ГОДИНИ ИЛИ ПАР ПУТА У ЖИВОТУ. НА ХОДОЧАШЋИМА СУ СЕ ПРИЧЕШЋИВАЛИ. ДОЛАЗАК У МАНАСТИР НИЈЕ УСЛОВЉЕН ПОСТОМ ОСИМ АКО СЕ НЕ ПРИПРЕМАМО ЗА ПРИЧЕШЋЕ. ТРЕБА ПОСТИТИ СРЕУ, ПЕТАК И СВЕ ПОСТОВЕ ЗАПОВЕЂЕНЕ ЦРКВОМ.

3. Да ли може да нам се чита посебна молитва?
У МАНАСТИРУ ТУМАНУ МОЛИТВЕ СЕ ЧИТАЈУ СВИМА ПРИСУТНИМА ЗА ЗДРАВЉЕ И БЛАГОСЛОВ БОЖИЈИ. ЈЕР СВАКО БОГОСЛУЖЕЊЕ У ХРАМУ ЈЕСТЕ ДЕЛО САБРАНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ. НА ТАЈ НАЧИН МОЛИТВЕ СВИХ БИВАЈУ ЈЕДНА МОЛИТВА КОЈОМ ИШТЕМО ПОМОЋ БОЖИЈУ. ВРЕМЕ КОЈЕ СТЕ У МАНАСТИРУ ПРОВЕДИТЕ МОЛЕЋИ СЕ И ДОК СТЕ У ХРАМУ И ДОК ЧЕКАТЕ РЕД И ДОК ПАЛИТЕ СВЕЋЕ. СВЕТИТЕЉИ ВАС У ИМЕ БОЖИЈЕ ЧУЈУ НА СВАКОМ МЕСТУ НА КОМЕ ИХ ПРИЗОВЕТЕ У ПОМОЋ.

4. Да ли молитва може да се чита телефоном?
НАШ НАРИД ЈЕ НАВИКАО НА ИНСТАНТ РЕШЕЊА, ДА КРОЗ ЖИВОТ ПРОЂЕ КАО У СЕРВИСУ. ОДМАХ И САДА. ТЕЛЕФОНОМ СЕ МОЛИТВЕ НЕ ЧИТАЈУ. НАЈБОЉЕ ЈЕ ДОЋИ ЛИЧНО И ПОТРУДИТИ СЕ. ТО ВИДЕ И СВЕТИТЕЉИ И БОГ. УКОЛИКО СЕ ТО НЕ МОЖЕ, САМО У ТИМ УСЛОВИМА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА МОГУ СЕ ОСТАВИТИ ИМЕНА ЗА ПОМИЊАЊЕ.

5. Да ли треба лично доћи?
ТО ЈЕ УВЕК ДОБРО И БЛАГОСЛОВЕНО. И КАДА ИДЕМО КОД ЛЕКАРА ИЛИ ГДЕ БИЛО ПО ПОМОЋ ИЛИ НЕКУ ПОТРЕБУ УВЕК СМО ЛИЧНО ПРИСУТНИ, ТАКО ТРЕБА И ПРЕД БОГА СТАТИ

6. Коме се читају молитве за пород?
БРАЧНИМ ПАРОВИМА КОЈИ НЕМАЈУ ПОРОД, А ВЕНЧАНИ СУ У ЦРКВИ.

7. Шта радити са освештаним уљем, водом и делићем одежде светитеља које носимо из манастира?
СА ВЕРОМ СЕ ПОМАЗИВАТИ И ПИТИ, УПОТРЕБЉАВАТИ КАО БЛАГОСЛОВ УЗ ХРАНУ. ДЕЛИЋ ОДЕЖДЕ НОСИТИ УЗ СЕБЕ НА БЛАГОСЛОВ

8. Да ли треба слика или део одеће болесника?
УКОЛИКО БОЛЕСНИК НЕ МОЖЕ ДОЋИ МОЖЕ СЕ ПОНЕТИ НЕКИ ДЕО ОДЕЋЕ И ПРИСЛОНИТИ НА МОШТИ И ОДНЕТИ МУ ДА СА ВЕРОМ НОСИ. СЛИКЕ НИСУ ПОТРЕБНЕ.

9. Да ли о. Димитрије искључиво може да нам чита?
НИЈЕ ВАЖНО КОЈИ СВЕШТЕНИК ЧИТА И НЕ ТРЕБА ТУ ПРАВИТИ РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ ОВОГ И ОНОГ. СВИ СВЕШТЕНИЦИ СУ БОЖИЈИ. А НАЈБОЉИ ЈЕ ОНАЈ КОЈЕГ НАМ ЈЕ У ДАТИМ ТРЕНУТКУ ПОСЛАО БОГ.

10. Колико кошта читање молитава?
МОЛИТВА НЕМА ЦЕНУ. СВАКО ПО ЖЕЉИ И ВОЉИ МОЖЕ ОСТАВИТИ ПРИЛОГ.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda je ovo malo bez veze što pitam ali me interesuje. Kada neko ode u manastir postoji sveska gde se upiše ime i želja koju neko želi da mu se ostvari. Ovde vidim da se uglavnom pominju iseceljenja od raznih bolesti. Da li ja kao želju mogu da napišem da bih voleo da se zaposlim? Ili ako neko ima ljubavni problem da napiše želju?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОРГАНИЗАТОРЕ ПУТОВАЊА У МАНАСТИР ТУМАНЕ 2020.

 

Братство манастира моли организаторе да објаве путовања за Тумане шаљу путем месинџера или на вајбер +381658516777 (Јован)

Могу и фотографије и ОБАВЕЗНО ТЕКСТ:

МЕСТО И ДАТУМ ПОЛАСКА
КОНТАКТ ТЕЛЕФОН

Извор

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 9 минута, grigorije22 рече

Možda je ovo malo bez veze što pitam ali me interesuje. Kada neko ode u manastir postoji sveska gde se upiše ime i želja koju neko želi da mu se ostvari. Ovde vidim da se uglavnom pominju iseceljenja od raznih bolesti. Da li ja kao želju mogu da napišem da bih voleo da se zaposlim? Ili ako neko ima ljubavni problem da napiše želju?

Наравно да можеш да се молиш за запослење као и да даш име у манастиру да се моле за тебе. Свима нама доста тога недостаје. Кажу да није неопходно то све наводити. Довољно је да даш име а остало је у Божијим рукама. Понекад ни ми сами не знамо шта је најбоље за нас. Понекад нам Господ шаље једне обавезе а ми би неке друге. Можда је прво боље од другог само ми то невидимо или не знамо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Поуке.орг - инфо
   Председник Републике Србије г. Александар Вучић, у пратњи бугарског премијера г. Бојка Борисова, посетио је 1. јуна 2020. године цркву Светих четрдесет мученика севастијских у Великом Трнову, месту престављења Светог Саве, првог Архиепископа српског.     -Веома сам поносан и искрено срећан што ми је премијер Борисов омогућио да посетим Велико Трново, ово свето место, и када видим како наша бугарска браћа чувају сећање на Светог Саву. То је за нас не само доказ пријатељства и братске љубави, већ и посвећености унапређењу односа, рекао је председник Вучић, који је истакао да је Свети Сава најзначајнија личност у српској историји, јер је 1219. основао аутокефалну Српску Православну Цркву.   У цркви Светих четрдесет мученика свастијских у Трнову Свети Сава је на Богојављење 1236. године служио своју последњу Литургију пре смрти. Ту је био и сахрањен, а потом су његове мошти пренете у манастир Милешеву, одакле их је Синан паша однео у Београд и спалио на Врачару 1594. године.     Извор: Инфо-служба СПЦ
  • By Поуке.орг - инфо
   Недеља по Вазнесењу 2020. године ће у летопису Храма Светог Саве остати посебно убележена зато што је тог дана извршено свечано отварање и освећење црквене продавнице са палиоником за свеће.     Најпре је служена Света Архијерејска Литургија којом је началствовао Епископ Јустин уз саслуживање братства Храма Светог Саве и протојереја-ставрофора Радована Стевановића, старешине Храма Светог архангела Гаврила у Заблаћу, протојереја Часлава Јовановића старешине храма у Врњачкој Бањи и ђакона Александра Јаћовића – досадашњег ђакона у Гучи. У олтару Владики су прислуживали ипођакон Дејан Камиџорац, чтец Бојан Милошевић, тројица младих помоћника – Аксентије, Драгутин и Павле – и господин Саша Поповић. Владика и свештеници из братства Храма су служили у црвеним одеждама протканим шарама златних нити, док су гостујући свештеници носили одежде шампањ боје са црвеним шарама.   У оквиру Литургије, на радост Цркве која сваким рукоположењем обнавља своје постојање и поставља темеље за своју будућност која ходи ка коначном успостављању Царства Божијег, за свештеника је рукоположен досадашњи ђакон гучки, рођени краљевчанин, Александар Јаћовић. Између осталих тема, и о томе је говорио Владика у својој беседи, рекавши да је рукополагање за службе у Цркви увек сведочанство победоносности Цркве и деловања Духа Светога у Њој. Владика нам је у данашњој беседи поручио да, упркос свим невољама и недаћама које су нас снашле током миленијума постојања и које ће нас снаћи, Црква увек излази као победник јер је Христос, Цар Царства Божијег, глава Цркве. Пошто се на данашњи дан прослављају Оци Првог Васељенског Сабора сабраног у Никеји 325. године, Владика нас је подсетио и на Светог цара Константина захваљујући коме је и дошло до тог величанственог сабрања огромног броја епископа са свих страна тада познатог света. Цар Константин је снажна слика непобедивости Цркве јер је након пуних три века гоњења Милански едикт о верској толеранцији дао слободу Цркви показавши немоћ сила зла против Цркве.   Владика је поновио Христове речи обећања да ћемо у овом свету имати невољу и жалост, али је и изговорио и оне друге Христове речи: „Не бој се мало стадо (…) Ја сам са вама све до свршетка века.“ Победа је наша и на крају ће Господ доћи у слави, за разлику од првог пута када долази као слуга и добровољно прима страдања, и донеће коначну победу онима који славе Име Његово и који живе онако како нам је Господ заповедио. На крају беседе, Владика нам је у једном топлом тону, пожелео благослов Божији и да Мир Христов буде са свима нама.   Литургији су поред бројног верног народа присуствовали г-дин др Предраг Терзић, градоначелник града Краљева, г-ђа Марица Мијајловић – председник Инжењерске коморе Републике Србије, г-дин Александар Несторовић – директор Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Краљева, г-дин Александар Лукић, архитекта и пројектант наше нове црквене продавнице.   Након заамвоне молитве, литијски смо изашли из храма и прешли у новоизграђену продавницу где је одслужен чин освећења овог дома са молитвом за здравље свих оних који у њему буду радили и долазили. Владика нам је „у знак усељења“ уручио вредан поклон – реплику средњевековне фреске. Након завршеног чина освећења приређено је свечано послужење у просторијама Црквене општине у оквиру ког је наш старешина, протојереј Радоја Сандо, је у име свих нас изразио дубоку благодарност Владики и ЕУО-у Епархије жичке, на њиховим настојањима, жељи, труду и упорности захваљујући чему је и дошло до овог великог корака.   И на самом крају неколико речи о нашој продавници. Најпре, то је један репрезентативан објекат који осим тога што испуњава своју првобитну намену, а то је да буде продавница црквених артикала, она представља и естетски украс црквене порте. И заиста такав објекат и приличи Саборном храму Епархије жичке. Изградњом овог објекта учињен је велики корак ка коначном уређењу Храма Светог Саве у Краљеву, а када све буде завршено верујемо да ће наш Храм бити на понос, не само Краљева већ и читавог овог дела наше земље.     Извор: Епархија жичка
  • By Поуке.орг - инфо
   Светом литургијом коју је служио парох барски протојереј-ставрофор Слободан Зековић на остацима манастира Пречиста Крајинска који се налази у близини села Мали и Велики Острос, започети су “Дани Светог Јована Владимира”. Саслуживао је отац Александар Орландић, док су за пјевницом одговарале сестре из манастира Бешка уз молитвено учешће Барана.     Предање, како је навео отац Слободан, ово здање везује за Светог Јована Владимира, иако има историчара и археолога који се са тим не би сложили. Они сматрају да је вјероватније мјесто његовога столовања и његово мјесто погребења прије могао бити утврђени град Свач.   Након завршене Свете службе отац Слободан обратио се присутним вјерницима говорећи о значају данашње недеље, 7. недеље по Пасхи, у којој се прославља спомен на Свете оце Првог васељенског сабора који је одржан 325. године у Никеји. Повод за овај Сабор било је лажно и јеретичко учење свештеника Арија из Александрије који је у своме безумљу порицао божанство Сина Божијег. Овај Сабор сазвао је цар Константин, а на њему су Свети оци осудили ову јерес. Утврђено је и правилно исповиједање вјере, које је сажето у Симболу вјере, а које је допуњено на Другом васељенском сабору, који ми исповиједамо на свакој Литургији.   Отац Слободан је говорио и о значају Светог Јована Владимира, о данима који долазе и празновању у овом времену пандемије од вируса короне. Најавио је молитвена сабрања која ће бити одржана и позвао вјерне да се саберемо у храмове.   Сестре из манастира Бешке, чији је метох овај Свети храм, приложиле су славски колач и жито у част Светог Јована Владимира и припремиле послужење за све присутне.     Извор: Митрополија црногорско-приморска
  • By Поуке.орг - инфо
   Православна црквена општина Бар и ове године организује традиционалну манифестацију „Дани Светог Јована Владимира“ од 31. маја до 4. јуна, која ће ове године због епидемилошке ситуације имати само молитвени катактер.     У недјељу, 31. маја, служиће се Света литургија на остацима храма у Пречистој крајинској у Остросу, са почетком у 9 часова.   На остацима храма из 6. вијека на Тополици, тзв. барском триконхосу у понедјељак, 1. јуна, Света литургија ће се служити у 8 часова.   Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће у сриједу, 3. јуна,  Свету архијерејскау литургија на остацима манастира Пресвете Богородице на Ратцу, са почетком у 9 часова.   На празник Светог Јована Владимира, 4. јуна у Саборном храму Светог Јована Владимира Света литургија ће се служити у 9 часова а у 18 часова Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће са свешетнством молебан.     Извор: Митрополија црногорско-приморска

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...