Jump to content

Новак Ђоковић и аутофагија

Оцени ову тему


Препоручена порука

Новак Ђоковић и аутофагија

Колико постимо и да ли је пост здрав за организам? Да ли пост и гладовање оштећују организам? Ево како се задњих неколико година Новак храни. Гладује 16 сати дневно. Више  о открићу јапанског нобеловца за медицину (2016.) Јошинорија Осумија у видеу који је пред вама.

 

 

Занима ме шта ви мислите о лековитости аутофагије и какав је однос православља и аутофагије? Није ли аутофагија скривена тајна поста и једна од тајни доброг телесног здравља верника?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

"NE JEDEM PO 16 SATI DNEVNO VEĆ GODINU I PO DANA!" Novak progovorio o RIGOROZNOJ DIJETI i izazvao reakciju stručnjaka, a ovo je ključ pravilne ishrane!

Srpski teniser objasnio je detaljno način na koji se hrani.

Novak Đoković je u razgovoru sa profesorom doktorom Draganom Ivanovim, koji je specijalista interne medicine i profesor na Visokoj školi za obrazovanje pedagoga u Novom Sadu.

Novak je istakao da po 16 sati dnevno ne jede, tačnije pije samo vodu u tom periodu. Ovo je mnogima bilo šokantno, ali daleko od toga da se ovakav nači - Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova - rekao je Đoković i time najavio temu o kojoj je opširnije govorio profesor. n ishrane ne primenjuje u svetu.

- Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova - rekao je Đoković i time najavio temu o kojoj je opširnije govorio profesor.

Profesor Ivanov, koji je vegetarijanac, odgovorio je našem asu i pritom istakao značaj voća, orašastih plodova, integralnih žitarica i druge vrste kvalitetne hrane.

- Vi otvarate stalno neke teme koje su priča same za sebe. Važno je koju vrstu hrane jedemo, koliko jedemo i kada jedemo. Kao i kada jedemo i kada ne jedemo. Za doručak jedemo ugljene hidrate. Postoje priče da voće ne treba jesti ujutru, to je greška. Čim se sunce rodi, izluči se insulin, on žudi za ugljenim hidratima. Doručak treba da bude količinski najveći. Za ručak treba da unosimo proteine. U dva sata popodne jedemo, proteini koje smo uneli za ručak, moraju da čekaju "portira" na mišićnim ćelijama. Taj "portir" je hormon rasta, koji se luči sa zalaskom sunca. On će tokom noći te aminokiseline da unese u mišiće i druge organe - rekao je profesor, a prenosi "Telegraf.rs".

Objasnio je to podrobnije:

- Nakon 12 do 16 sati gladovanja, dokazano je da se u našem organizmu aktivira jedan proces koji je jedan nobelovac Japanac (Jošinori Osumi prim. aut.) nazvao autofagija i to je proces koji ima iceliteljsko dejstvo na ceo naš organizam, na naše emocije, našu dušu i telo, a ima i preventivno dejstvo - rekao je profesor.

Pojasnio je i pojam autogafije:

- Šta je autofagija? Ako ništa ne unosimo 12 sati, naš mozak gleda gde može da pronađe neku rezervu. Onda nađe neki mikroorganizam, patogenu bakteriju i razori je i reciklira, onda nađe neku mutiranu ćeliju, i od razgrađenih materijala napravi ekstra energiju, pa imamo dodatno gorivo, jer smo imali ćelije i strukture koje su nam bile nefunkcionalne i tu ćeliju uzme za stvaranje novih mladih, zdravih ćelija. Ako mi ručamo u 2 ili 3 sata popodne, u 2 do 3 sata posle ponoći se aktivira autofagija i ona će očistiti naš organizam od mikroorganizama, arterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova, od malignih ćelija. Ona će nam očistiti organizam i pripremiti gorivo za sutradan, ali mora da prođe 12 do 16 sati. Ako nam je organizam istreniran treba manje vremena, trebaće nam u početku 16 sati, pa će se spustiti na 12. Važno je znati kada autofagija treba da se uključi. Ona mora da se uključi noću. Kada se luči hormon rasta i hormon melatonin. Nije dobro ako noću jedemo, a očekujemo da se autofagija uključi tokom dana. Može, ali pitanje je koliko će biti efikasna.

Preuzeto sa stranice: Blic.rs

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Разговор Новака Ђоковића са врхунским српским спортистима у време Корона вируса. Наравно то је и тема овог разговора. Једна од под тема је и "Аутофагија и корона вирус". Како организам спотристе који гладује реагује на корону. У разговору учествују Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић, Виктор Троицки и др..  Разговор је вођен на Ускрс ове године.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, PredragVId рече

Новак Ђоковић и аутофагија

Колико постимо и да ли је пост здрав за организам? Да ли пост и гладовање оштећују организам? Ево како се задњих неколико година Новак храни. Гладује 16 сати дневно. Више  о открићу јапанског нобеловца за медицину (2016.) Јошинорија Осумија у видеу који је пред вама.

 

 

Занима ме шта ви мислите о лековитости аутофагије и какав је однос православља и аутофагије? Није ли аутофагија скривена тајна поста и једна од тајни доброг телесног здравља верника?

Đoković će ako nastavi ovako spoznati koliko je to korisno, kada napuni 50-godina....ako ih ikad doživi. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Đoković će ako nastavi ovako spoznati koliko je to korisno, kada napuni 50-godina....ako ih ikad doživi. 

2 х 50. Као Лакоста.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Izgladnjavao se. 

A Djokovic je više u nezgodnoj situaciji jer je profesionalni sportista...koji su obično nezdravi zbog narušenog imunog sistema. 

Први пут чујем да су спортисти нездрави? Најпознатији тенисер "болесник" живео је 92 године. Звао се Рене Лакост. Оснивач је познатог истоименог бренда Лакоста (у преводу Крокодил). Није баш умро млад.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

SVE O AUTOFAGIJI!

Šta se sme, a šta ne sme tokom dijete zbog koje Đoković postiže ŠAMPIONSKE REZULTATE!

Autofagija predstavlja reciklažu na nivou ćelije - tokom ovog procesa oštećeni ćelijski elementi prolaze kroz proces reciklaže i tako ćelija dobija "nov" materijal. "Sastavljena" od grčkih reči koje u slobodnom prevodu znače "jesti samog sebe". Kako, dakle, samo ime kaže, u pitanju je proces tokom kojeg se naše ćelije rešavaju otpada i recikliraju one oštećene tako što ih bukvalno - "pojedu".

Japanski naučnik Jošinori Osumi 2016. dobio je Nobelovu nagradu za doprinos u proučavanju i razotkrifanju funkcionisanja ovog procesa.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=23

Njen glavni pokretač je post i neophodno je provesti određeno vreme bez hrane, tačnije između 12 i 16 sati. Iako zvuči kao nešto što je teško izdržati, zapravo uopšte ne mora da bude. Naime, ukoliko jedete u šest popodne poslednji put i "izgurate" nekoliko sati do spavanja bez hrane, ali uz vodu, čaj ili limunadu, do ujutru kada dođe vreme doručku - proces autofagije već je pokrenut u organizmu.

Autofagija inače savetuje dva do tri obroka dnevno. Kao po priči mama i baka, doručak je najvažniji i ubrzo pri ustajanju valja dobro doručkovati. Ručak sledi 5 sati kasnije, a između se može pojesti i manja užina, ukoliko osećate glad. Večera, ukoliko je baš neophodna, valja se pojesti najkasnije do sedam sati uveče.

Teniser Novak Đoković, na primer, po 16 sati ne jede. U tom periodu, kako je otkrio u razgovoru sa profesorom doktorom Draganom Ivanovim, samo pije vodu. 

"Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem dosta poboljšanja u sistemu za varenje. Bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje padova", pričao je Novak, koji je na ovoj dijeti već godinu i po dana i koji svakako postiže šampionske rezultate. 

Suština je da tokom 24 sata - pola vremena ne provedete tako što ćete jesti, ali ne i gladovati.

"Važno je koju vrstu hrane jedemo, koliko jedemo i kada jedemo. Kao i kada jedemo i kada ne jedemo. Za doručak jedemo ugljene hidrate. Postoje priče da voće ne treba jesti ujutru, to je greška. Čim se sunce rodi, izluči se insulin, on žudi za ugljenim hidratima. Doručak treba da bude količinski najveći. Za ručak treba da unosimo proteine. U dva sata popodne jedemo, proteini koje smo uneli za ručak, moraju da čekaju 'portira' na mišićnim ćelijama. Taj "portir" je hormon rasta, koji se luči sa zalaskom sunca. On će tokom noći te aminokiseline da unese u mišiće i druge organe", rekao je Ivanov, ističući značaj voća, orašastih plodova, integralnih žitarica, kao i druge vrste kvalitetne hrane.

Nakon 12 do 16 sati gladovanja dokazano je da se u našem organizmu aktivira autofagija, proces koji ima isceliteljsko dejstvo na ceo naš organizam, na naše emocije, našu dušu i telo, a ima i preventivno dejstvo - objasnio je dalje profesor.

"Ako ništa ne unosimo 12 sati, naš mozak gleda gde može da pronađe neku rezervu. Onda nađe neki mikroorganizam, patogenu bakteriju i razori je i reciklira, onda nađe neku mutiranu ćeliju, i od razgrađenih materijala napravi ekstra energiju, pa imamo dodatno gorivo, jer smo imali ćelije i strukture koje su nam bile nefunkcionalne i tu ćeliju uzme za stvaranje novih mladih, zdravih ćelija. Ako mi ručamo u dva ili tri sata popodne, u dve do tri sata posle ponoći se aktivira autofagija i ona će očistiti naš organizam od mikroorganizama, arterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova, od malignih ćelija. Ona će nam očistiti organizam i pripremiti gorivo za sutradan, ali mora da prođe 12 do 16 sati. Ako nam je organizam istreniran treba manje vremena, trebaće nam u početku 16 sati, pa će se spustiti na 12. Važno je znati kada autofagija treba da se uključi. Ona mora da se uključi noću. Kada se luči hormon rasta i hormon melatonin. Nije dobro ako noću jedemo, a očekujemo da se autofagija uključi tokom dana. Može, ali pitanje je koliko će biti efikasna", ispričao je on.

Benefiti autofagije:

- pomaže u borbi sa šećernim i srčanim bolestima

- podmlađuje organizam

- čuva organizam od malignih oboljenja

- čuva nervni sistem

- bori se sa virusima i bakterijama

Onima koji teško podnose ovakav režim ishrane savetuje se da se ne forsiraju. Ipak, kažu stručnjaci - nije za svakoga, a u životu je najvažniji balans, kao i uživanje u svakodnevici.

 

Изворна страница на: kurir.rs.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

"Запитај стоку и научиће те" (књига о Јову, 12; 7) - стара библиска мудрост. А шта значи? Погледај шта крупне животиње, које су сисари, једу и научи се од њих шта је здраво и за тебе.

У новој јучерашњој епизоди “Свесног живљења”, (од 13.5.2020.) Новак Ђоковић је  разговарао са уваженим професором др. Драганом Ивановим. Др Иванов је специјалиста интерне медицине, професор на Високој школи за образовање педагога и има своју праксу (клинику) у Новом Саду. Др Иванов је поделио неке основе здраве исхране за које се залаже. Веома сам уживао у разговору, а надам се да ћете и ви. У здравље. ????

Део о аутофагији почиње од 29 минута на снимку емисије.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, PredragVId said:

Objasnio je to podrobnije:

"Objasnio"...  :)

 

1 hour ago, PredragVId said:

- Nakon 12 do 16 sati gladovanja, dokazano je da se u našem organizmu aktivira jedan proces koji je jedan nobelovac Japanac (Jošinori Osumi prim. aut.) nazvao autofagija i to je proces koji ima iceliteljsko dejstvo na ceo naš organizam, na naše emocije, našu dušu i telo, a ima i preventivno dejstvo - rekao je profesor.

Autofagija je otkrivena i nazvana pre Japanca... Japanac je dobio Nobelovu nagradu za otkriće raznih mehanizama tog procesa... istraživanjem na gljivicama (yeast)...

Rečenica je napisana tako da nepažljivi čitalac može da pomisli kao da je Japanac dobio Nobela jer je otkrio da naše gladovanje od 12-16h predstavlja proces koji ima iceliteljsko dejstvo na ceo naš organizam, na naše emocije, našu dušu i telo... istina je da ne samo da Japanac nije istraživao ljudsku dušu i emocije, nego nije čak ni ljudsko telo.

 

1 hour ago, PredragVId said:

Pojasnio je i pojam autogafije:

"Pojasnio"... :D

 

1 hour ago, PredragVId said:

- Šta je autofagija? Ako ništa ne unosimo 12 sati, naš mozak gleda gde može da pronađe neku rezervu. Onda nađe neki mikroorganizam, patogenu bakteriju i razori je i reciklira, onda nađe neku mutiranu ćeliju, i od razgrađenih materijala napravi ekstra energiju, pa imamo dodatno gorivo, jer smo imali ćelije i strukture koje su nam bile nefunkcionalne i tu ćeliju uzme za stvaranje novih mladih, zdravih ćelija. Ako mi ručamo u 2 ili 3 sata popodne, u 2 do 3 sata posle ponoći se aktivira autofagija i ona će očistiti naš organizam od mikroorganizama, arterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova, od malignih ćelija. Ona će nam očistiti organizam i pripremiti gorivo za sutradan, ali mora da prođe 12 do 16 sati.

Autofagija znači jedenje samog sebe.... to je proces koji pre svega razgrađuje sopstvene mrtve i pokvarene ćelije, organele, proteine i koristi tu energiju za sebe, a ako nađe i mutirane spostvene ćelije ili mikroorganizme može i njih... to je proces koji stalno šljaka a ne samo kada gladujemo... ne šljaka zato što "mozak gleda gde može da pronađe neku rezervu" već automatski... kod gljivica koje je Nobelovac istraživao, gladovanje višestruko inenzivira autofagiju ali kod njih "gladovanje" ne znači da im je prazan stomak (jer ga nemaju), već da nemaju u organizmu dovoljno materija koje su im potrebne da prežive... paralela tome bi bilo da nemamo u organizmu dovoljno šećera, kalcijuma, magnezijuma i slično, a ne da nam je prazan stomak nekoliko sati.

Što se tiče ljudi i ovakvih praksi, rezultati istraživanja variraju... neka pokazuju poboljšanja (tela, ne duše), neka ne... i za ova koja pokazuju poboljšanja je nejasno da li je to usled smanjenja kilaže ili ne... nejasno je i da li dolazi do bržeg mršavljenja kada se uporedi sa drugim dijetama... (obično dolazi do mršavljenja ali to je samo zato što se unosi manje kalorija)... itd.

Suprotno impliciranju u tekstu, naš organizam se čisti i priprema gorivo i sa i bez izgladnjivanja, samo je sporno da li su uz ovakav režim efekti malo bolji...

Postoje indicije i da može da ima negativne efekte, naročito na ljude sa nekim bolestima, tako da se svakako treba posavetovati sa lekarom ako neko planira da ovo primenjuje...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, PredragVId said:

Први пут ово видим. Где си ово нашао?

U nazivima njegovih radova kao i u naslovu i sadržaju njegove lekcije povodom dobijanja Nobelove nagrade:

https://www.nobelprize.org/uploads/2018/06/ohsumi-lecture.pdf

Znam da deluje neobično jer svi New Age prodavci magle koji pišu o autofagiji pokušavaju da predstave kao da je dobio Nobela jer je otkrio da šljaka "recept" kojeg oni preporučuju za ljude...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Avocado рече

U nazivima njegovih radova kao i u naslovu i sadržaju njegove lekcije povodom dobijanja Nobelove nagrade:

https://www.nobelprize.org/uploads/2018/06/ohsumi-lecture.pdf

 

Велико хвала за приложени текст.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Чланови који сада читају   0 чланова

  Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу

 • Сличан садржај

  • Од александар живаљев,
   НАЈБОЉИ ОД НАС
   Новак Ђоковић: Бити Србин
   Пише: МУХАРЕМ БАЗДУЉ
   Недеља, 11. јул 2021, 17:55 -> 18:59
   Он је вратио понос једној оклеветаној култури и једном упропаштеном језику. Сам.
     Има ваљда и десетак година како се вирално ширила она досетка да смак света мора да је близу пошто је најбољи репер на планети - белац, а најбољи голфер - црнац.
   Новак Ђоковић је и тада био међу бољим савременим тенисерима, али тешко да је ико - осим можда њега самог - веровао да ће постати најбољи свих времена. А то је толико велико достигнуће да се од њега не може правити досетка, мада је много веће чудо да један Србин буде најбољи светски тенисер свих времена, него да у једном историјском тренутку белац буде најбољи светски репер, а црнац најбољи голфер. Штоно кажу, прва ствар је дијахронијска, а друга синхронијска.
   Али има и још нешто: више је Новак Ђоковић Србин, него што је Еминем белац, а Тајгер Вудс црнац. Не мислим, наравно, да постоји „српство", „белство" и „црнство" као неки апстрактни квалитет који ова или она особа има у овом или оном проценту. Мислим на начин на који је сваки од њих глобално перципиран кроз припадност колективитету. Много је више Ђоковићу „фактурисано" то што је Србин, него овој двојици што је први белац, а други црнац; на известан начин је платио и већу цену.  
   Вимблдон 2021. Новак Ђоковић се родио у Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији, почео је тренирати тенис у Савезној Републици Југославији, започео професионалну каријеру у бојама Државне заједнице Србија и Црна Гора, али је постао велики играч играјући под заставом Републике Србије. У време док је постојала било каква Југославија, српство и југословенство често су функционисали као синоними. Наоко парадоксално, у том смислу су сличан став имали искрени Југословени из Србије и заклети антијугословени из остатка Југославије као и из иностранства, углавном са немачког говорног подручја. За прве је то била посве природна верност практично консензуалном избору српске елите с почетка двадесетог века, за друге пак шифра о, из њихове перспективе, непоправљиво хегемонистичкој природи целокупног југословенског пројекта.
   Међутим, кад је свака Југославија престала да постоји, наоко још парадоксалније, обе ове групације су одустале од поменуте синонимизације: за бивше искрене српске Југословене, Југославија је постала име за највећу и најпогубнију српску заблуду, док је за бивше антијугословене од Љубљане и Загреба до Франкфурта и Минхена, Југославија одједном постала леп сан који није имао шанси да се заиста оствари. Стога је у међународној пропаганди, крајем осамдесетих и почетком деведесетих, југословенство била тек злокобна маска за погубни српски национализам, док је тридесетак година касније постало лирска кантилена за утопију којој опет Срби нису дали да се оствари. Српство као српство пак је у оба случаја носило негативну ауру, али касније чак и више него пре, ако ништа друго, а оно јер више није имало конкуренцију.  
   Негде крајем пролећа 1992, кад је српство као такво већ почело стицати статус који један новинар скоро свакодневно назива „црном легендом", песника Стевана Тонтића је један његов дугогодишњи колега и пријатељ упитао шта то уопште значи бити Србин, уписујући у ту именицу максимум негативног капацитета; бити Србин за њега је у том тренутку било горе него бити злочинац. Све се то збива у опкољеном Сарајеву. Тонтић је одговорио антологијским есејом „Бити Србин" објављеним на једином месту и у једино време у којима то тада има смисла.
   Већ скоро петнаест година, Новак Ђоковић сваком својом победом практично одговара на исто питање. Медијске провокације, на први поглед ирационално навијање против њега, анализе тобоже базиране на статистици које потцењују његове резултате у поређењу с Федереровим или Надаловим, све је то последица заставе под којом игра. А он је истовремено редак пример шампиона који заиста личи на своју земљу и свој народ. Свако ко је живео у западној Европи или Скандинавији или барем тамо боравио туристички иоле дужи период, има то искуство када у маси, искључиво по стасу и цртама лица, препозна „нашег човека". Новак Ђоковић у том смислу изгледа као стереотипни Динарац, као неки лик из „Горског вијенца" или „Старца Вујадина".
   Истовремено, он никад, ниједним својим потезом нити исказом, није заступао идеју да „бити Србин" представља неку вредност само по себи. Чувена је она његова реченица да су Срби и Хрвати мање-више иста ствар. Кад је у време поплава нашем народу делио хуманитарну помоћ, није правио ни етничку ни географску селекцију. Он само, што рече један мудар и добар човек у једној давној полемици, не налази потребу да мења личну карту.
   Крлежа је говорио како су му Достојевског омрзнули људи који су се у њега заклињали. Да бисте заволели Ђоковића, довољно је видети ко су људи који га мрзе и клевећу. Било да се изнервирано испсује, било да похвали доктора Несторовића или Семира Османагића, било да се изгрли са Ханком Палдум, наћи ће се каква квазиелитистичка будала да га извређа.
   Као играч, он је истовремено савршен пример балканског менталитета и сасвим небалканске менталне и сваке друге дисциплине. Један наш песник је за Балканце рекао да су „северни јужњаци, јужни северњаци, западњаци истока и источњаци запада". Све је то и Новак Ђоковић, само је и више од тога.
   Он је вратио понос једној оклеветаној култури и једном упропаштеном језику. Замислите српску историју од 2006. године, потпуно исту каква је и била, само да нема Новака. Има озбиљних људи који тврде да је Немачку као земљу и као друштво спасила светска фудбалска титула из 1954. Без икакве друге паралеле, оно што су за Немачку урадили Турек, Посипал, Либрих, Колмејер, Екел, Мај, Ран, Морлок, Отмар Валтер, Фриц Валтер и Ханс Шафер, на челу са Сепом Хербергером, за Србију је сам самцит, са своје две руке и десет прстију, урадио Новак Ђоковић.
   Бог га поживео. 
  • Guest о. Агапије
  • Од Иван Ц.,
   Новака Ђоковић је освојио рекордни осми Аустралиан опен.
   Ђоковић од понедељка неће бити само најбољи српски, већ и најбољи светски тенисер. Ђоковић је титулом на Аустралијан опену обезбиједио повратак на прво мјесто АТП ранг-листе.
   Новак је у финалу савладао Доминика Тима резултатом 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 и тако дошао до осмог трофеја из исто толико финала у Мелбурну
     Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић игра против Доминика Тима финале Аустралијан опена, првог гренд слема у сезони. Дуел Ђоковића и Тима почео је нешто после 9.30 по средњоевропском времену.
   Историја, рекорд, шампион, најбољи на свијету: НОВАК ЂОКОВИЋ!
   WWW.IN4S.NET Новака Ђоковић је освојио рекордни осми Аустралиан опен. Ђоковић од понедељка неће бити само најбољи српски, већ...  
  • Од Поуке.орг - инфо,
   На тениском такмичењу на Вимблдону 2019. трофеје су однела два православна хришћанина. Српски православни верник Новак Ђоковић победио је на Вимблдону у мушкој категорији Роџера Федерера, а румунска тенисерка Симона Халеп победила је у женској категорији Серену Вилијамс.

   Симона је румунска православна хришћанка за коју се наводи да је одана православној вери и да са собом увек носи православну икону. Њој је Румунска Патријаршија доделила орден Патријараршијског крста за световна лица, највише одликовање Румунске Патријаршије, након што је постала апсолутни победник у такмичењу на Вимблдону 2019. године. Иначе, Симона Халеп је 2018. године добила такође од Румунске Патријаршије крст Светог апостола Андреја.
   „Вера је важна ствар у мом животу“, рекла је она. „Верујем у Бога, не идем у цркву сваке недеље јер не стижем, али верујем у Њега и носим иконе са собом и целивам њих,“ истакла је Симона.

   Извор: Српска Православна Црква
  • Од JESSY,
   Тениски шампион Новак Ђоковић је изјавио да је спреман да помогне да се сачува капела Покрова Пресвете Богородице у Ници, јавља Orthodoxie.com, а преноси сајт СПЦ. Француски спортски вебсајт је известио да је тенисер Новак Ђоковић рекао да је спреман да помогне православну Покровску капелу у Ници, која припада Западноевропској епархији Српске Православне Цркве, а која се налази у згради предвиђеној за продају. У овој капели се налазе фреске епископа Јована Нектарија (Евграфа Коваљевског). Кристијан Естроси, градоначеник Нице, рекао је да ће се састати са српским тениским шампионом како би размотрили ово питање и сачували ово место за богослужбену употребу. Новак Ђоковић се недавно са сином молио у капели. Радио Слово љубве је известио о посети Новака Ђоковића Ници и учешћу у свечаностима Савеза Срба Француске, а емитовали смо, благодарећи председнику овог Савеза, Ђуру Ћетковићу, и аудио - разговор са Новаком:
   http://www.slovoljubve.com/slovoljubve/Cir/Newsview.asp?ID=17972
   http://www.slovoljubve.com/slovoljubve/Cir/Newsview.asp?ID=17974
×
×
 • Креирај ново...