Jump to content
Иван Ц.

Помозимо бака Ради да се избори са искушењима, колико то ми можемо!

Recommended Posts

индекс.jpg

Драги пријатељи,

Позивамо вас да у складу са вашим могућностима узмете учешћа у хуманитарној акцији за нашу сестру Раду Симић из Шапца. Рада је једна јако храбра жена, која је нажалост много пропатила. Против ње су се удружиле болест, немаштина и самоћа. Наиме, Рада живи сама са пензијом од 15.000 динара. Преживела је рак, након кога живи са уростомом. Након смрти оца, нема више никог од фамилије. Да ствари буду горе, прошле године, Рада је сломила ногу и била везана за кревет пола године. Од тада, с обзиром да пати и од дискус херније, остеопорозе и почетног окоштавања кука, има јаке болове и тешко се креће. Тешко је и замислити како је издржала цело лето, непокретна, без игде иког.

Сада, лекари јој препоручују боравак у бањи, што кошта 60.000 (тако су њој рекли у Бањи Ковиљачи). С тим у вези, како бисмо јој барем мало олакшали живот, а у духу Часног и Великог поста који је пред нама, и који од нас не тражи само уздржавање, већ још и више саосећање и давање ближњима у невољи, позивамо вас да узмете учешћа у хуманитарној акцији, према следећим детаљима:

- потребно нам је макар 15 добровољаца који су у прилици да у овом и следећем месецу издвоје по 2.000 динара за Раду (дакле, укупно, 4.000);

EQunmpMWAAA_zmB.jpg.4691e5f7d5da67415476d9181a912f44.jpg

- на тај начин, скупили бисмо 60.000 потребних за лечење у Бањи;

- већ имамо 2 особе које су се јавиле, тако да нам је потребно барем још 13 добровољаца;

- наравно, уколико се јави више од 15 људи, који желе да помогну на било који начин, било једнократно, било вишекратно, у било којим износима, сваки динар ће Ради бити више него добродошао, јер са свега 15.000 динара редовних прихода просто не може да састави крај са крајем, и да једе, и да се лечи, и да узме нешто од крема и лекова који се нажалост не издају на рецепт.

Новински чланак о Ради можете прочитати на линку: https://www.telegraf.rs/vesti/humano-vesti/2900732-rada-iz-sapca-je-najtuznija-penzionerka-u-zemlji-napali-su-je-bolest-nemastina-i-dug

Радин број телефона је 064 2686135. На тај број можете писати уколико желите да погледате извештаје лекара са последњих контрола, добијете контакт њеног парохијског свештеника, или су вам потребне било какве додатне информације.

709744_rada-simic_f.jpg

Молимо да се сви који могу и желе да узму учешћа у акцији јаве у наредних седам дана, до понедељка 9. марта, како бисмо могли да знамо са којим средствима можемо да рачунамо и да ли ће акција успети.


View full Странице

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 11 минута, Aleksandra_A рече

kome da se obrate ljudi ako mogu da pomognu? direktno Radi na broj koji je ostavljen ili negde drugde?

Да, да... Најбоље тако или код брата @Срђан Шијакињић који је најбоље упознат са читавом причом... Тако да ће он пратити тему... ко жели може овде да се јави, те да све то организујемо.

Хвала унапред, Господ да благослови и врати стоструко!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Предлажем да се људи, који су вољни да учествују у акцији, не јављају овде, него да се јаве брату Срђану на ПП, а он овде само да обавештава све заинтресоване колико се до тог тренутка пријавило за 2 пута 2.000. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Предлажем да се људи, који су вољни да учествују у акцији, не јављају овде, него да се јаве брату Срђану на ПП, а он овде само да обавештава све заинтресовано колико се до тог тренутка пријавило за 2 пута 2.000. 

Може и тако... како год да урадимо, важно је да акцију, ако Бог да, још данас приведемо крају.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Управо сада, Иван Ц. рече

Може и тако... како год да урадимо, важно је да акцију, ако Бог да, још данас приведемо крају.

 

Мој предлог је био у контексту Мт. 6, 2-4.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Управо сада, Родољуб Лазић рече

Мој предлог је био у контексту Мт. 6, 2-4.

Такође, има људи који нису чланови форума  а желе да помогну, они могу директно на Радин број 064 2686135.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Драги сви,

Нека првобитна идеја је била да нађемо 15 људи који ће одвајати по 2.000 динара у марту и априлу, да бисмо тако сакупили укупно 60.000 динара, колико су Ради рекли из Бање Ковиљаче да кошта опоравак.

Међутим, да бисмо што више поједноставили и убрзали акцију, предлог је следећи, ако се слажете - да свако уплати када и колико може овај месец (жиро рачун је у наставку) и ако, када и колико буде могао и следећи месец

Жиро рачун

Жиро рачун је 200-37445746-36

Прималац: Рада Симић, 15000 Шабац (улицу у број мени никад нису тражили, нити је уписујем када уплаћујем преко интернета).

Пошто је рачун у Поштанској штедионици можете у свакој пошти да уплатите без провизије, само тражите посебну уплатницу за Поштанску штедионицу. Такође можете уплатити и преко интернета, мобилног итд.

Уплате из иностранства

Проверићу сутра са Радом да ли су уплате из иностранства могуће.

Молба

Замолио бих да ми јавите када уплатите колико сте уплатитли (било сада, било за два месеца), овде или приватном поруком, како год вам је лакше. Такође ми можете писати и СМС-ом, на Вибер или Whatsapp на 065 349 30 44. Можете писати и Ради директно на 064 26 86 135. Ово је потребно како бих ажурирао на групи колико је уплаћено и колико је још потребно уплатити.

Уколико не успемо да сакупимо паре за Бању Ковиљачу, Рада ће новац искористи за плаћање рачуна у вези са којима и даље има повелики дуг, или за храну и лекове. Исто ће се десити и ако, дај Боже, сакупимо више од 60.000.

За сва питања сам ту, с тим што ћу можда одговарати са дан закашњења или тако нешто, због обавеза, иако ћу се наравно трудити да свима одговорим што је пре могуће.

Тренутно имамо најављених 10.000 за овај месец, као и 8.000 за следећи, укупно 18.000, с тим што су се неки људи јавили а нису прецизирали износ којим би учествовали. Како ми буду јављали о уплатама, сваке недеље ћу ажурирати износе овде и на теми.

Ту сам за сва питања.  

Поздрав,

Срђан

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 9 часа, Срђан Шијакињић рече

Жиро рачун је 200-37445746-36

Прималац: Рада Симић, 15000 Шабац (улицу у број мени никад нису тражили, нити је уписујем када уплаћујем преко интернета).

Пошто је рачун у Поштанској штедионици можете у свакој пошти да уплатите без провизије, само тражите посебну уплатницу за Поштанску штедионицу. Такође можете уплатити и преко интернета, мобилног итд.

Мислим да на на тој уплатници за уплату у Банку Поштанске штедионице мора да се наведе и адреса примаоца. Или мислиш да је довољно: Рада Симић, Шабац ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Ромејац
   Избори 21. јуна
   Избори у Србији, парламентарни и локални, биће одржани 21. јуна, најавио је данас председник Александар Вучић после састанка са представницима девет политичких листа које су најавиле учешће на изборима.
   Избори су демократско право и највиши интерес грађана и државе Србије да изаберу скупштину и друге органе власти, рекао је Вучић и истакао да ће се, у вези са изборном кампањом, слушати препоруке струке.
   Вучић је рекао да ће у среду, ако све буде како се очекује, Скупштина Србија укинути ванредно стање, те се поставило питање одржавања избора, који су првобитно били расписани за 26. април, па одложени због епидемије Ковида 19.
   „Ми смо прихватили идеју неких политичких странака, које су тражиле додатних пет дана, за изборне радње, у складу са законом, да имају 38 дана до тада. Избори ће бити 21. јуна”, рекао је Вучић.
   Реч је о парламентарним и локалним изборима у већем броју локалних самоуправа.
    
   Политика Online - Избори 21. јуна
   WWW.POLITIKA.RS Избори у Србији, парламентарни и локални, биће одржани 21. јуна, најавио је данас председник Александар Вучић после састанка са представницима девет политичких листа које...  
  • By PredragVId
   Молим вас помозимо недавно пострадалим у пожару на Новом Београду
    
   У пожару који је у суботу 21. марта 2020. године избио у солитеру у новобеоградском Блоку 28, у Булевару Милутина Миланковића, пострадало је шесторо наших суграђана. Међу њима, родитељи и брат младе Ање Стојановић, која је понела тежак крст на својим плећима. Свештеник Стефан Васиљевић, парох храма св. Димитрија који је Ању и крстио, позива све вас на делатну љубав, управо у ово време тешко за сав свет - да не поклекнемо као људи, не будемо саможиви, видимо да су чеда Божија којима је потребна баш наша, а не туђа помоћ, ту поред нас.
   У току је и прикупљање средстава за Ању које су организовале комшије.
   Хуманитарна помоћ се прикупља у фризерском салону "Љуба" у Блоку 28 (Булевар А. Чарнојевића 115, приземље зграде, "Телевизорка до аутопута"), сваког дана од 11 до 16 часова.
   Сви који желе да помогну, могу то да учинити уплатом на следеће бројеве рачуна:
   Прималац: Ања Стојановић, Булевар Милутина Миланковића 110, Београд
   Динарски рачун: 165000700881285847
   Девизни рачун: RS35165000700881286623, HAABRSGB, Addiko bank, А.Д. Београд, Булевар Михајла Пупина 6, Нови Београд

   Фотографију, која говори више од хиљаду речи, а која је начињена у Ањином стану после пожара,
   преузели смо из вибер-групе ПСД "Света Србија"
   Извор: Радио "Слово љубве"
  • By GeniusAtWork
   Председник Вучић расписао парламентарне изборе за 26. април
   Председник Србије Александар Вучић расписао је редовне парламентарне изборе за 26. април.
   "Поштовани грађани Србије, управо сам у складу са Уставом потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике. Избори су расписани за 26. април 2020. Свим учесницима желим успех, желим пре свега да тог дана, али и у читавој кампањи која ће бити дуга да буде демократска атмосфера, да се политички противници поштују, да излазе са различитим ставовима, да кампања буде борбена али мирна, и да људи могу да донесу најбољи суд о политици која је претходила, али и о политици која треба да допринесе бољој будућности за наше грађане", рекао је председник Вучић.   Избори су, додаје председник, важан чин за Србију јер се, како је рекао, људи увек опредељују на изборима за то какав живот желе да живе.
   "Избори су и велика одговорност не само за политичке странке и групе грађана које на њима учествују, избори су од пресудног значаја за сваког грађанина. Зато молим људе да узму учешћа на изборима, да покажу и озбиљност и одговорност према својој земљи уверен да ће на најбољи начин изабрати пут и за себе и за своје породице, али пре свега за нашу лепу Србију", истакао је Вучић.
   Пожелео је добру, праву, демократску политичку утакмицу свим актерима.
   "Желим да 26. априла увече једни другима честитамо и заједнички и уједињени кренемо у бољу будућност. Живела Србија", закључио је председник Вучић.
   Председник Вучић је претходно у обраћању јавности рекао да ће бити више од 50 дана изборне кампање, па ће то бити једна од најдужих кампања до сада, што ће, како је додао, бити довољно времена да сви представе своје програме. 
   Позвао је грађане да својом вољом изаберу своје представнике у парламенту, да гледају у будућност и о њој донесу одлуку.
   Редовне изборе за одборнике свих 17 београдских општина расписао је председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.
   Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић навео је да РИК, по расписивању парламентарних избора, има рок од пет дана да се састане и усвоји одговарајућа акта. 
   РТС
  • By Иван Ц.
   Драги пријатељи,
   Позивамо вас да у складу са вашим могућностима узмете учешћа у хуманитарној акцији за нашу сестру Раду Симић из Шапца. Рада је једна јако храбра жена, која је нажалост много пропатила. Против ње су се удружиле болест, немаштина и самоћа. Наиме, Рада живи сама са пензијом од 15.000 динара. Преживела је рак, након кога живи са уростомом. Након смрти оца, нема више никог од фамилије. Да ствари буду горе, прошле године, Рада је сломила ногу и била везана за кревет пола године. Од тада, с обзиром да пати и од дискус херније, остеопорозе и почетног окоштавања кука, има јаке болове и тешко се креће. Тешко је и замислити како је издржала цело лето, непокретна, без игде иког.
   Сада, лекари јој препоручују боравак у бањи, што кошта 60.000 (тако су њој рекли у Бањи Ковиљачи). С тим у вези, како бисмо јој барем мало олакшали живот, а у духу Часног и Великог поста који је пред нама, и који од нас не тражи само уздржавање, већ још и више саосећање и давање ближњима у невољи, позивамо вас да узмете учешћа у хуманитарној акцији, према следећим детаљима:
   - потребно нам је макар 15 добровољаца који су у прилици да у овом и следећем месецу издвоје по 2.000 динара за Раду (дакле, укупно, 4.000);

   - на тај начин, скупили бисмо 60.000 потребних за лечење у Бањи;
   - већ имамо 2 особе које су се јавиле, тако да нам је потребно барем још 13 добровољаца;
   - наравно, уколико се јави више од 15 људи, који желе да помогну на било који начин, било једнократно, било вишекратно, у било којим износима, сваки динар ће Ради бити више него добродошао, јер са свега 15.000 динара редовних прихода просто не може да састави крај са крајем, и да једе, и да се лечи, и да узме нешто од крема и лекова који се нажалост не издају на рецепт.
   Новински чланак о Ради можете прочитати на линку: https://www.telegraf.rs/vesti/humano-vesti/2900732-rada-iz-sapca-je-najtuznija-penzionerka-u-zemlji-napali-su-je-bolest-nemastina-i-dug
   Радин број телефона је 064 2686135. На тај број можете писати уколико желите да погледате извештаје лекара са последњих контрола, добијете контакт њеног парохијског свештеника, или су вам потребне било какве додатне информације.

   Молимо да се сви који могу и желе да узму учешћа у акцији јаве у наредних седам дана, до понедељка 9. марта, како бисмо могли да знамо са којим средствима можемо да рачунамо и да ли ће акција успети.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...