Jump to content

Шта једете у овом тренутку...?


Препоручена порука

  • Одговори 2.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Популарне поруке

Jagode sa slagom, samo bez jagoda i bez slaga, sa malo dzema i kriskom hleba.

Ау, ја пистаће таманим кило дневно... То објашњава неке ствари...

Strudla sa makom (moja slabost) na terasi, uz oblake i brezu i pesmu kosova. Naime hranimo ih godinama i u znak zahvalnosti ispunili su dvoriste i koncertiraju u dva navrata, tako da imamo matine i ve

Постоване слике

Како знаш да једем?!

Посну тестенину са отопљеним посним качкаваљем. И мало заливам са црним вином. Много је добро! 0102_laugh

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

мирођијо, извини што питам, ал ја сам истриповао да је капри мрсан  0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0703_read' />

не знам због чега па ми реци молим те јел није д'идем одма да га купим  4chsmu1

наполитанке штаркове  29dz8zk

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

мирођијо, извини што питам, ал ја сам истриповао да је капри мрсан  bighugbighug-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />

не знам због чега па ми реци молим те јел није д'идем одма да га купим  :mad:

наполитанке штаркове  bighugbighug

     Посан, наравно.

      Karakteristike  

Pupoljci cvijeta veličine zrna graška rastu na dršcima iz listovitih grančica. Nježni bijelo-ljubičasti cvjetovi otvaraju se samo jednom, kratko između jutra i podneva.

Rasprostranjenost

Grmovi kapara, zavisno od vrste, uspjevaju na suhom tlu ili u plitkoj, morskoj vodi. Uspjeva u južnoj Evropi, gotovo u cijelom Sredozemlju.

Upotreba

Još zatvoreni pupoljci beru se ručno u rano proljeće i sirovi nisu jestivi. Tek nakon jednodnevnog sušenja i potapanja u morsku vodu, slanu otopinu, sirće ili ulje, spremni su za upotrebu. Pritom nastaju kiselina kaprin i senfolglykosid, koji kaparima daju njihov pikantan okus. Kapari trebaju biti zatvoreni, maslinasti do plavo-zeleni i što manji. Tada su najboljeg okusa, ali su zbog teže berbe i skuplji. Naročito cijenjeni su kapari iz Francuske. Koriste se kao prilog, potopljeni u sirće ili ulje. Na Santorinu su kiseli i slani listovi kapara specijalitet. U italijanskoj i španskoj kuhinji su neizostavan dodatak. Toplim jelima dodaju se tek na kraju. Kod nas su poznati kao dodatak slanim sardelama i tatar odresku.

            http://bs.wikipedia.org/wiki/Kapar#Tako.C4.91er_pogledajte

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу


×
×
  • Креирај ново...