Jump to content
Trifke

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Recommended Posts

пре 2 часа, Orthophill рече

Јас верувам и исповедам исто што и Вие!

Не би рекол дека исповедаш исто што и јас, сè додека мислиш дека редот и поредокот важат само за другите, а МПЦ не треба да се придржува на тоа. Не го својатам јас Христос. Но ако заради било која причина се одвојуваш од Телото Негово, како може да се надеваш на Неговата милост? МПЦ повеќе од половина век еден народ држи надвор од благодатното подрачје на Црквата. Зошто!? Дали е тоа канонскиот ред и поредок, којшто го бараш? Тоа што на секаде во светот има замлати и што некои мислат дека цел свет е Србија, не е причина да не бидам во Црквата и со својот интегритет да му покажам дека греши. Христос не е пристрасен и секако дека моралот ќе го бара од сите нас подеднакво, но што ќе одговори човек што останал во раскол заради некои приземни интереси? Запрашај се и ти и сите Срби на овој форум што размислуваат националистички во Црквата: Дали ќе имаш ти повеќе привилегии пред Бога што си Македонец или Србите што се Срби? Не барај си само оправдание за да останеш надвор од Црквата. Мене во Црквата Христос ми е критериум, а не човек па нека е тоа и Патријарх. Секој канонски Епископ или свештеник ја има благодатта да совршува Литургија. Ако тој недостојно ја совршува, нема јас да одговарам за него пред Бога, меѓутоа, Литургијата не е невалидна заради неговата недостојност. Но ако некој се противи на Единсвтото на Црквата, директно се противи на Единството во Бога. Затоа расколот не е во благодатното подрачје на Црквата. Така исповедале отците на Црквата, така и ние прифативме и исповедаме.

П.С. И даље сматрам да је питање раскола у Македонији повезано и са овом темом. Јер оно што се дешава у Украини може да се рефлектира и у Македонију. Не мислим да се тема затрпава непотребним информацијама о македонском расколу, напротив, сматрам да је корисна ова дебата, јер разлози су отприлике исти за раскол и у Украини и у Македонији. Опростите!

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 14 часа, Orthophill рече

Јас во Црковниот Суд имам доверба, за разлика од него, во ниеден македонски монах/монахиња немам! Посебно не во монаси и монахињи што се искотиле од беззаконите струмички хипи заедници! Ама еве признавам гледаме преобразба - повремените посети и преспивања се преобразија во живеење заедно. Патем, ракополагањатаи другите свети тајни во Преспанско-пелагониската епархија се валидни, ама судот не е... Ве молам престанете со двојните аршини.

Пред да критикуваш кој каде и со кого живее, земи пред вид во какви услови живеат Епископите и монасите во Охридската Архиепископија. Дали некој од монасите беше расчинет од Петар пред да пристапи во Единство со Црквата? За Архиепископот Јован воопшто немаше никаков црковен суд. Како што немало ни во 1990, ако не се лажам, кога само со одлука беа расчинети и Кирил и Петар од тогашниот Архиепископ Гаврил (има и документи за тоа). Крштениејата и ракополагањата се признаваат по икономија на Црквата, бидејќи се извршени по православен обред, и бидејќи МПЦ има апостолско преемство. Но се облагодатуваат откако ќе пристапат во Црквата. За некој што не ја познава еклисиологијата на Црквата, ова може да му се чини како двојни аршини, но Црквата тоа го прави од грижа, а не заради двојни аршини.

mkd-143429.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 15 минута, Ристо, разбираш рече

Пред да критикуваш кој каде и со кого живее, земи пред вид во какви услови живеат Епископите и монасите во Охридската Архиепископија. Дали некој од монасите беше расчинет од Петар пред да пристапи во Единство со Црквата? За Архиепископот Јован воопшто немаше никаков црковен суд. Како што немало ни во 1990, ако не се лажам, кога само со одлука беа расчинети и Кирил и Петар од тогашниот Архиепископ Гаврил (има и документи за тоа). Крштениејата и ракополагањата се признаваат по икономија на Црквата, бидејќи се извршени по православен обред, и бидејќи МПЦ има апостолско преемство. Но се облагодатуваат откако ќе пристапат во Црквата. За некој што не ја познава еклисиологијата на Црквата, ова може да му се чини како двојни аршини, но Црквата тоа го прави од грижа, а не заради двојни аршини.

Епа зошто не се залагате и сега за икономија? Место да оставате цел народ да пропаѓа, седнете и договорете се со епископите на МПЦ. Што е толку невозможно? Ќе си ги договорите условите, како што проповедавте и порано: ќе издаде томос СПЦ, истиот ќе го потврди (или ќе даде и дополнителни услови) Вселенската Патријаршија и толку - решен проблем. Лесно може да се реши се`. Јас немам проблем и арх. Јован да биде поглавар, а нема да има проблем и никој во Македонија. Ако можеше да се реши проблемот со името, може да се реши и овој. После и епископите и монасите од ПОА ќе живеат помирен и подостоинствен живот. Стотици празни манастири има во Македонија, можат и арондации на епархии да се направат. Се` може, ако се има желба и љубов.

Ќе се радуваат и небесата и земјата!
Зошто да ни се потсмеваат секташите?

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 5 минута, Orthophill рече

Епа зошто не се залагате и сега за икономија?

Конечно во потполност се согласувам со она што го напиша последно! Само, според она што го имам како информација, МПЦ поставува услови, наместо да се смири, затоа до сега нема дојдено до средба. Де не сакаат со Архиепископот Јован да разговараат, де сакаат безусловно признавање на автокефалија... Ама до разговори неминовно ќе дојде, како што стојат работите и тоа изгледа за брзо време. Кој ќе биде поглавар или кој на која Епархија ќе биде, тоа е полесниот дел, ми се чини. Потешкиот дел е да се голтне срамот пред народот, што сега треба пак да бидат заедно со Архиепископот Јован. Многу зла крв протече за овие последни 17 и кусур години. И јас лично, но и сите во Црквата, се молиме да дојде до разговори и тука ќе има икономија на Црквата сигурно. Но пред сè треба да се остават суетите човечки на страна.

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 8 часа, Ристо, разбираш рече

П.С. И даље сматрам да је питање раскола у Македонији повезано и са овом темом. Јер оно што се дешава у Украини може да се рефлектира и у Македонију. Не мислим да се тема затрпава непотребним информацијама о македонском расколу, напротив, сматрам да је корисна ова дебата, јер разлози су отприлике исти за раскол и у Украини и у Македонији.

Лоше разбираш. Погледај прву поруку на овој теми.

У ствари чекај! Немој да гледаш. Јер тебе тема и не занима битно ти је да се правиш овде како знаш македонски.
 

пре 8 часа, Ристо, разбираш рече

Опростите!

Ја не знам македонски али ову сам реч укапирао. Код вас јужносрпских расколника "опростите" значи: Баш ме брига што вам растурамо тему битно нам је да лупетамо на македонском јер волимо аплаузе са стране.

:mahmah:
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
vladika-petar.jpg
24INFO.MK

 Сѐ уште сме во исчекување да почнат официјалните разговори помеѓу Македонската православна црква и...

Владика Петар: Има расположение во Цариградската Патријаршија да почнат официјални разговори

Сѐ уште сме во исчекување да почнат официјалните разговори помеѓу Македонската православна црква и Цариградската патријаршија по прашањето за автокефалноста. Неофицијалните сознанија се дека има расположение од Цариградската Ппатријаршија нашето прашање да го земе предвид на некоја од своите наредни седници, изјави Владиката Петар, одговарајќи на новинарско прашање какви се моментално релациите со Цариградската Патријаршија. Митрополитот Петар денеска присуствуваше на промоција на монографија за манастирот „Свети Илија” во прилепско Мариово.

Досега, вели, нема официјални, но има неофицијални разговори.

– До денеска, сѐ уште немаме официјални разговори со Цариградската патријаршија околу прашањето за автокефалноста на МПЦ. Сите досегашни се неофицијални разговори. Очекуваме дека час-поскоро ќе се случи да започнат и официјалните разговори. Инаку, од она што досега го имаме како сознание, од тие неофицијални разговори, е дека има расположение од Цариградската патријаршија нашето прашање за автокефалноста на МПЦ да го земе предвид на некоја од своите наредни седници. Како понатаму ќе се одвиваат работите по тоа прашање, не можеме ништо да предвидиме, бидејќи тоа ќе зависи од повеќе фактори. Секако дека беше споменато и дека може да стане збор и за политички односи што се однесува до нашата земја и до земјите на Балканот, зашто тоа има помало или поголемо влијание. Очигледно е дека сега сме во едно исчекување да почнат тие официјални разговори помеѓу МПЦ и Цариградската патријаршија, изјави Владиката Петар.

Запрашан за релацијата на односите со Српската православна црква, Владиката Петар смета дека односите се заладени.

Она што е на релацијата на Македонска православна црква со Српска православна црква е општо познато, не само за македонската, туку и за пошироката јавност дека се заладени односите, но не по наша вина, туку по вина на СПЦ. Уште пред неколку години, сѐ што од нивна страна беше побарано, ние направивме. Доставивме и писмо со кое треба да се определат термин и место каде ќе продолжат разговорите, но тоа не се случи до ден-денеска. Мислам дека нема дискусија за некакви добри односи или релации, рече Владиката Петар.

Со Руската православна црква, пак, вели, односите не се заладени, особено што Руската православна црква неколку пати се залагала да има разговори со СПЦ.

-Никогаш не сме ги заладиле односите со Руската православна црква. Факт е дека Руската православна црква во повеќе наврати се залагаше да започнат разговорите со СПЦ, вклучувајќи ги и последните чекори кои ги направи кога Вранишковски излезе од затворот и беше таму на опоравување, како што ѝ беше кажано на јавноста. Од тоа што лично го знаеме дека кај РПЦ имаше желба да започнат разговорите со СПЦ, оттогаш работата е статус-кво и нема започнато разговори на релација МПЦ – СПЦ. Она што се случи на Соборот на архиереите на СПЦ, познато е дека оттаму не произлезе никаква информација во нивното соопштение по прашањето на нашата Црква, рече Владиката Петар објаснувајќи ги односите со Цариградската патријаршија и со другите православни цркви. 

 

Митрополит Петар је претседник комисије за преговоре око статуса МПЦ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 8 часа, Vladan :::. рече

Ја не знам македонски али ову сам реч укапирао. Код вас јужносрпских расколника "опростите" значи: Баш ме брига што вам растурамо тему битно нам је да лупетамо на македонском јер волимо аплаузе са стране.

Брате ја могу да будем највећи грешник, али расколник нисам, а нисам ни јужни Србин, колико да знаш, али тоа је мање битно. Ја припадам Цркви и Божјом помоћи сведочим Јединство Цркве у Македонију. А ти ако имаш шта да кажеш друго о расколу кажи, нико ти не забрањује. Ако не волиш да читаш о македонском расколу ти прескочи те постове. Шта се љутиш без везе!? Очигледно да ти тражиш пажњу и аплаузе са твојом иронијом.

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 2 часа, Ристо, разбираш рече

Брате ја могу да будем највећи грешник, али расколник нисам, а нисам ни јужни Србин, колико да знаш, али тоа је мање битно. Ја припадам Цркви и Божјом помоћи сведочим Јединство Цркве у Македонију. А ти ако имаш шта да кажеш друго о расколу кажи, нико ти не забрањује. Ако не волиш да читаш о македонском расколу ти прескочи те постове. Шта се љутиш без везе!? Очигледно да ти тражиш пажњу и аплаузе са твојом иронијом.

Полако брате :) Не мислим ја стварно да си ти расколник или јужни Србин. Онако састављена порука је имала другу намену, зато и стоји тамо смајли који ти маше.

Циљ је био да те испровоцирам да видим да ли разликујеш неке од ствари као што су спинови, ad hominem, замене теза итд. Сада је јасно да можеш. А то значи да ову тему не затрпаваш из глупости него из неког другог разлога, за који ти мислиш да је паметан.

Међутим, који год да је тај разлог резултат ће, као и до сада, бити исти. Ниси ти први који се са њима овде и лепо и грубо и аргументовано расправља. Али ко год да је са њима дискутовао резултат је био исти: решења нема а тема се затрпава. А овај пут је то утолико горе што је све на страном језику.

Дакле, док ти мислиш да нешто решаваш једино што постижеш је брбљање на страном језику о нечему што нема везе са темом.

А то је баш оно што двојица твојих "другара" овде и желе.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 8 часа, Vladan :::. рече

Полако брате :) Не мислим ја стварно да си ти расколник или јужни Србин. Онако састављена порука је имала другу намену, зато и стоји тамо смајли који ти маше.

Циљ је био да те испровоцирам да видим да ли разликујеш неке од ствари као што су спинови, ad hominem, замене теза итд. Сада је јасно да можеш. А то значи да ову тему не затрпаваш из глупости него из неког другог разлога, за који ти мислиш да је паметан.

Koji si ti lik:mahmah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od utorak 8 oktobra pocinje Sabor Grcke Jerarhije ko ji ce trajati do petak 11 oktobra. Zvanicno tema Ukrainske Autokefalije nije na dnevnom redu, niko nije siguran dal ce Jeronim potraziti da se Jerarhija proiznese bas na ovaj sabor. Neki kazu da ce se opet odloziti rasprava o PCU, drugi kazi da mozda u subotu zatrazi Jeronim vanredno zasedanje. Treci kazu, da zvanicno nece se raspravljati, i da priznanje PCU procice bez javnu raspravu...https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/32059-epibebaiosi-romfeagr-ektos-ierarxias-to-thema-tis-oukranias

I dok su svi u iscekivajnu Bart juce igrao kosharku i baca trice za relaksaciju...:D

 

triponto2.jpg

triponto_barht.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Већ је неколико и чисто Цариградских парохија и манастира из Европе и Америке прешло у Руску Цркву: Не желе са Вартоломејем.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
757z468_majk-pompeo-sad-white-house-f-ap
WWW.POLITIKA.RS

Амерички државни секретар Мајк Помпео је изјавио да САД желе да Грчка предводи Балкан и „ствара стабилност у целом региону”. У...

"Није рјеч о само о базама, него много дубљој сарадњи..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Сличан садржај

  • Guest
   Од Guest,
   Синод је донео одлуку примити Инокентија у канонско јединство Цркве у чину епископа Крупнишкога и одредио му, по молби митрополита Старозагорског Галактиона, да буде викарни епископ Старозагорског митрополита.
   Бивши лидер расколника Инокентије 02. децембра, о.г. Светоме Архијерејскоме Синоду Бугарске православне цркве подне покајно писмо у коме моли Синод да га прими у канонско јединство са мајком Црквом. Такође је Инокентије упутио и својеручно потписану декларацију у којој се одриче свих чинова и титула добијених после 1. октобра 1998 године, када је на Свеправославноме сабору у Софији примљен у канонско јединство с титулом крупнишки епископ, што он није тада прихватио.
   Извор: Епархија горњокарловачка
  • Guest
   Од Guest,
   У свом писму Инокентије моли опроштај, јер је схватио да је извршио нешто против Цркве, а потписао се као „епископ крупнишки Инокентије“, саопштио је Митрополит Кирило, подсјетивши да је на Свеправославном сабору 1998. године, на којем је био савладан раскол у Бугарској православној цркви и велики дио расколника вратио се под окриље канонске Цркве, Инокентију који је хиротонисан у епископа, одређено да буде Епископ крупнишки, али он је остао у алтернативном синоду.
   По мишљењу владике Кирила то указује на то да се Инокентије одриче чина „софијског митрополита“ који је добио од алтернативног синода.
   Након што је 26. новембра канонски Синод позвао на јединство Бугарске православне цркве, који су многи оцијенили као позив на очување јединства међу бугарским канонским јерарсима, Инокетније је саопштио своје намјере преко штампе.
   Митрополит Кирило је такође саопштио да је по његовим сазнањима више од 15 свештеника из Софијског округа спремно да се врати у крило канонске Цркве. Зимско засједање канонског Синода почеће 10. децембра и вјероватно ће тада бити ријешено питање покајања Инокентија и других свештеника, саопштио је Митрополит Кирило.
   Митрополит Инокетније је отишао у раскол као архимандрит, још на почетку појаве раскола 1992. године, кад је дио свештенства Бугарске православне цркве изразио неповјерење Патријарху бугарском Максиму зато што је он наводно 1971. године дошао на чело Бугарске патријаршије уз помоћ комунистичких власти, нарушивши црквени устав. 1996. године архимандрита Инокентија је хиротонисао расколнички патријарх Пимен у епископа и назначио га за софијског митрополита, а након Пименове смрти он је дошао на чело алтернативног синода.
   РАДИО СВЕТИГОРА
  • Од Walter,
   Интервју расколничког митрополита Пимена ''мпц''
   МИТРОПОПОЛИТ Г.ПИМЕН: Као што сте поменули, реч је вишедеценијском спору између две цркве, случај са Јованом није толико стар и као такав није разлог спора, тако да није реално очекивати ''размену''како би с едошло до решења. Желим да кажем да и поред велике прашине која се дигла поводом изјаве председника Николића, да он нема мандат да преговара у име СПЦ, већ само може да се заузме за продужетак дијалога, нити пак ми као Синод, коме је предлог био директно упућен, имамо власт да ослобађамо затворенике. Ми као Синод можемо само да се заложиме пред надлежним институцијама не за ослобађање него за помиловање односно смањење затворске казне. Да је предлог био иоле озбиљан, сматрам да је било других начина да се он саопшти онима којима је био упућен, а не овако посредно преко ТВ интервјуа, па сада морамо сви да будемо некакви стручњаци да би разумели шта смо то из предлога требали да схватимо.
   ПРЕС24: Да ли је за МПЦ прихватљиво мешање државе у црквене проблеме?
   МИТРОПОЛИТ Г. ПИМЕН: Сматрам да то питање мора бити решавано међу црквама као што је и чињено кроз историју, све у сагласности са Светим канонима Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве.
   ПРЕС24: Десет година откада је СПЦ ја саздала паралелну цркву у Македонији, такорећи нема никаквих официјалних контактс двеју цркава. До када ће бити оваква ситуација у разговорима МПЦ-СПЦ?
   МИТРОПОЛИТ Г.ПИМЕН:Нити смо икада ескивирали преговоре нити смо их једностарно напуштали. СПЦ је једноставно опрала руке пред осталим православним Црквама показујући да су они учинили све, што је за нас било понижавајуће и неприхватљиво.. Годинама уназад показујемо како је ''пројекат- ПОА '' неуспешан и да је далеко од истинског решења, зато очекујемо да изнова заједно седнемо за преговарачки сто како би изнашли решење.
   ПРЕС 24: Постоји ли неофицијална комуникација?
   МИТРОПОЛИТ Г.ПИМЕН: Неки од наших старијих архијереја имају у клирун Српске цркве владиек са којима су студирали па су у повременом контакту, па то на нивоу преговарачких комисија рађа личнапријатељства, повремено с енеке информације проверацвају преко телефонских контаката, па тако слободно можемо да кажемо да неофицијални контакти постоје. Као потврда овога поменуо бих и неофицијалну посету овога лета митрополита Амфилохија нашем Архиепископу г.г. Стефану.
   А управо преко ових неофицијалних контаката се мери пулс двеју цркава око наставка дијалога.
   ПРЕС24: Једно време је постојала идеја за савез са непризнатих православних цркава, Украјне, Црне Горе, Естоније, Белорусије... Постоје ли међу архијерејима МПЦ заступници ове идеје?
   МИТРОПОЛИТ Г.ПИМЕН: Повремено се јављала та идеја у јавности за стварање противтеже вас поменутим црквама, било је и конкретних предлога од истих, али међу архијерејима никада нијеова идеја имала приврзанике пошто наши проблеми нису исте природе. Неки од њих немају ни канонски клир на пример. Ми верујемо да једино решење јесте у оквирима разговора са сестринским Црквама и да је наше место управо међу њима.
   ПРЕС24: Мала нада да у СПЦ не мисле сви исто јесте била и изјава вл. Лаврентија, који се отворено изјаснио да МПЦ треба да добије автокефални статус, но одмах је био и укорен од портпарола САС-СПЦ, г.Иринеја. Какве су Ваше процене, да ли постоји ли жеља у СПЦ да се црквено питање у Македонији затвори решењем које ће подразумевати автокефални статус?
   МИТРОПОЛИТ Г.ПИМЕН: Из онога што смо чули од епископа Лаврентија евидентно је да нису сви архијереји СПЦ идентичног става као Епископ бачки Иринеј, што охрабрује. Исто тако видели смо из реакције г. Иринеја, да он није бирао речи како би омаловажио свог неистомишљеника, што је тужно, поготову ако се зна да је овај великодостојник СПЦ и члан преговарачке комисије СПЦ. Па искрено, и поред добре воље дела Српских Епископа, не верујем у скоро решење и потврду автокефалности. То питање ће бити затворено, тек од стране будућих генерација које ће бити ослобођене национализма.
   ПРЕС24: Четири и по деценије траје црквени проблем. У њима је МПЦ изградила своју црквену структуру. Како Ви оцењујете развој црквата у овом периоду?
   МИТРОПОЛИТ Г.ПИМЕН: Повратак младих људи цркви ,духовнати препород, бројност свештеничких кандидата у време када друге цркве имају кризу кадрова, обнова монаштва, манастира, бројни преводи као и све бројнија ауторска литература, повећање броја високог клира, јесте развој на коме могу да позавиде многе православне цркве. Све је то плод нашег колективног покајања током ових четири и по деценија. Тако да развој цркве оцењујем веома позитивно.
   ПРЕС24: Колика је новчана снага Македонске православне цркве? Ово вас питам зато што перцепција јавност је да свештеници, а особено владике живе веома луксузно?
   МИТРОПОЛИТ Г. ПИМЕН: Откад је започео процес денационализације, МПЦ постаје све богатија преко враћања имовине или обештећења. Тај процес према мојим сазнањима је тек половично реализован и још увек је у току, тако да црква ће црква бири све богатија. Свакако да то не значи да само наша генерација је позвана да живи у благодетима денационализацие, већ да треба сви одговорно да се однесимо према имању и средствима како би се изнашао да исте и умножене предамо генерацијама које долазе.
   Сагласан сам са вашом констатацијом да у народу посоји перцепција о луксузном животу свештенства и да нас доживљавају као део богате и надмене класе, али на чему с етемељи таква перцепција? Треба ли богатство и луксуз да посматрамо само преко возног парка? Није ли данас аутомобил више потреба него луксуз? Треба ли да се генерализује да су сви свештеници богаташи када у руралним срединама имамо и свештеникекоји једва зарађују за живот?
   Не заслужује ли један црквени великодостојник примања и почасти као и сваки вршиоц јавних функција? Али у време економске кризе размљив јереволтот народа. Ипак, као што сам већ раније поменуо, наш задатак је да покушамо да разбијемо ову слику и то пре свега личним примером и сведочењем.
   Извор: http://press24.mk/st...jde-preku-tv-in
   Превод: Поуке.орг тим

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...