Jump to content

Преносимо: Медијска турнеја „исцелитеља“ Алена Азарића

Оцени ову тему


Препоручена порука

azaric-yt.jpg

Лажни исцелитељ годинама је био звезда домаћих медија који га се сад, када се нашао под истрагом за надрилекарство, редом одричу.

„Кад ми се први пут јавила Мајка Божја, и сам сам се уплашио. Бог ми је тада подарио да видим и осетим туђе болести, да препознам људске слабости и да молитвом, крстом и иконама помогнем. Зато не кажем да људе лечим ја, него Бог, он све ради, а ја сам само његов слуга“, рекао је Ален Азарић, наводни исцелитељ 2014. у интервјуу за Курир у коме је тврдио да је „уз помоћ Бога и светаца излечио сам скоро целу естраду“.

Све до јуче, Азарић је био омиљени саговорник таблоида, радо виђен учесник емисија и ријалити програма на телевизијама са националном покривеношћу. Тврдио је да је излечио хиљаде људи, да има натприродне моћи, а новинари су за њега тврдили да „погледом може да продре у особу и осети од чега она болује и какве предиспозиције са собом носи“.

Након недавног Азарићевог гостовања на телевизији Пинк када је доктор Мома Јаковљевић, згрожен тиме што у емисији гостује са надрилекаром, изашао из студија - став медија о Азарићу се нагло променио.

Азарића, којег су годинама хвалили, медији су одједном почели да представљају као лажног исцелитеља. Главна вест постала је то да је Прво основно тужилаштво из Београда покренуло поступак против Азарића.

Александра Ђенадић, портпаролка тужилаштва потврдила је ту информацију за Раскрикавање и рекла да се против Азарића тренутно воде два поступка због сумњи да се бавио надрилекарством што је законом забрањено.

Провладин таблоид Ало је на насловној страни објавио да „Азарићу прети ћорка“ тврдећи да је реакција тужилаштва уследила после њиховог писања.

Овај таблоид је, међутим, у више текстова последњих месеци Азарића представљао као доктора и градио од њега медијску звезду. Након што је на телевизији Хепи Азарић уживо „лечио“ људе, Ало је то помпезно преносио уз написе „ВРАТА СУ ОТВОРЕНА Од данас доктор Ален Азарић прима пацијенте у вили "Парова".

Ало и други таблоиди данима су писали о Азарићевом хуманом „гесту“ када је уплатио дуг за алиментацију певачици Гоци Тржан у име њеног бившег мужа.

Азарић је о својим „моћима“ причао и у дугом интервјуу код Миломира Марића на телевизији Хаппy, а касније је учествовао у њиховој ријалити емисији „Парови“ у којој је „лечио“ људе уживо.

У дану када је јавност обавештена да је тужилаштво покренуло поступак против Азарића, недељник Афера у власништву новинара Градише Катића, привођеног у акцији „Сабља“ након убиства Зорана Ђинђића, објавио је причу о Азарићу у ком он тврди да зна ко је убио певачицу Јелену Марјановић.

„Најближи рођак је ударио и убио Јелену, Зоран је све то видео и однео је на насип“, прича Азарић у тексту у ком је потписан као доктор.

По броју афирмишућих текстова о Азарићу издваја се Курир. У неколико наврата писали су о људима који су „нашли спас“ и уз помоћ „чудотворног лека од гљива“ победили рак. И сам Азарић је у овом листу причао о својим достигнућима.

„Сами сте се уверили када сте недавно радили исповест са човеком који се изборио са канцером на панкреасу, који није ни мало наивно обољење. Пре неки дан су ме обавестили да је још један пацијент био на претрагама и да су му рекли да се канцер потпуно повукао“, причао је Азарић за Курир у септембру прошле године. „Затим смо имали пример детета које је имало аутизам и није никако причало. Девојчица је после само месец дана узимања лека почела да изговара речи, а неке и да спаја”, наставио је Азарић да ређа своје “успехе”.

Петар Јеремић из Савета за штампу казао је за Раскрикавање да су медији промовисањем и несупростављањем Азарићу прекршили одредбе Кодекса новинара Србије којима је забрањено да се у медијима шире лажне наде и да се слепо верује извору који очигледно следи свој интерес приликом давања информације.

„Медији нису смели на тај начин промовисати надрилекарство“, каже Петар Јеремић за Раскрикавање. „Сваки професионални новинар и уредник, коме је интерес својих читалаца и гедалаца на првом месту, би се потрудио да од Азарића затражи доказе за тврдње које износи“.

Он каже да је Савет за штампу у прошлој години забележо велики број огласа за немедицинске препарате који су представљени као текстови, што читаоце доводи у заблуду да је реч о новинарском, а не о плаћеном садржају.

Своје звање доктора Азарић је, према сопственим речима, стекао на Институту за природну медицину чији је директор Мирољуб Петровић познат по кованици „Под мач бато“ коју је искористио говорећи како би искоренио хомосексуализам у Србији.

Седиште овог Института је у Њујорку, а адреса на којој је факултет регистрован у Србији не постоји. На сајту Института пише да се студирање одвија онлајн, а приложене су и цене школарине.

За 400 евра можете постати нутрициониста и хербалиста, за 600 евра киропрактичар, магистар природне медицине за 1100 евра, а титулу доктора добијате за 1250.

Студирање се одвија онлајн, није временски ограничено, а диплома стиже на кућну адресу.

Ален Азарић је у децембру прошле године основао и Фондацију „За бољи живот - др Ален Азарић" у коме је председник Управног одбора његов отац против кога се такође води поступак због кривичног дела надрилекарство и надриапотекарство.

https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=81


View full Странице

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Дотични може бити оптужен и осуђен за надрилекарство само ако се представљао као лекар. Једино дело ѕа које може бити осуђен сем тога је превара.Превару је веома тешко доказати јер се мора доказати да је дотични у моменту вршења радње за коју је узимао новац био свестан да има намеру да превари евентуалну жртву. Тешко је доказати јер је увек могуће да каже да он верује у своје способности.Онда нема никаквог дела.Зато је и тешко гонити све те преваранте и врачаре и сличне јер нема дела.Врачаре гоне због нарушавања јавног реда и мира.Тешке су ово ствари.Једини лек за ово је просвећивање народа.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Ja ne mogu da verijem da u 21 veku zive ovakvi ljudi kao sto je on i njegovi sledbenici. Rastuzim se.  

A tema je za Zonu sumraka ne za Mediji.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

"DOKTOR" ZA 950 EVRA, BATO! "Iscelitelj" raka zvanje "doktora" stekao je kod čoveka koji je UZDRMAO SRPSKU JAVNOST

Dunja Tulimirović | 04. 02. 2018 - 08:00h
 

Alen Azarić, "iscelitelj" koji neizlečive bolesti dijagnostikuje vizijama, a otklanja gljivama, svoju diplomu doktora stekao je na Fakultetu za prirodnu medicinu, čiji je osnivač niko drugi do Miroljub Petrović, javnosti najpoznatiji po izjavi "Ideš pod mač, bato".

- Ja sam završio kiropraktiku, nameštam jako lepo leđa, vrat, kosti, ono što se kaže "17 u 1" - i kiropraktika i fitoterapija. Završavao sam jake kurseve, da ne kažem škole, jer za mene nije škola ako ne ideš četiri, pet godina. To što sam ja talentovan za mnogo stvari ne znači da se smatram jakim učenim čovekom - rekao je Azarić prilikom jednog televizijskog gostovanja.

 

On je dodao i da mnogo čita, ali da nije završio konvencionalnu medicinu. Ipak, u onkologiju se, kaže, baš razume.

- Polje u koje ja ulazim je onkologija. Pročitao sam jedno 3.000 stranica konvencionalne medicine i da mogu da polažem samo taj deo onkologije, mislim da bih sa desetkom završio, čak i doktorirao, 100 odsto. Nisam sebi dozvolio da može ijedan onkolog profesor doktor da me matira u tom polju - ispričao je Azarić.

Foto: R.Ristić / RAS SrbijaAlen Azarić kaže da nije završio medicinu, ali da se "baš razume u onkologiju"
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Jedinu diplomu je, kako kaže, stekao na fakultetu Miroljuba Petrovića, čoveka koji škole vidi kao "debilane".

- Završio sam Fakultet prirodne medicine (FPM) Miroljuba Petrovića preko interneta, koji nije priznat, ali taj fakultet meni je pomogao da utvrdim znanje, iako nisam ništa mnogo naučio, ali sam na njemu završio doktorat - rekao je Azarić.

Ova ustanova inače je, navodno, deo Instituta za prirodnu medicinu (IPM) sa sedištem u Njujorku. Ipak, prilikom detaljnije pretrage postaje jasno da je ustanova sporna koliko i njen osnivač. Naime, na adresi sedišta Instituta u Njujorku nalazi se stambena zgrada, a ni škola ni Institut ovog tipa nisu navedeni među institucijama tog dela grada. Fejsbuk stranicu prati mali broj ljudi, a objave koje nisu na srpskom jeziku, napisane su na lošem engleskom. Ipak, u opisu fakulteta, tokom kojeg budući lekari, ako već studiraju samo onlajn, nijednom ne vide pacijenta, stoji da ova škola postiže "rezultate u lečenju koji su među najboljim u svetu" - ipak, bez ikakvih dokaza.

- FPM nudi obrazovanje u različitim granama prirodne medicine. Studiranje se obavlja preko interneta, a brzina studiranja zavisi isključivo od studenta - navodi se dalje.

To će reći da za kratko vreme i samo 950 evra, studenti mogu postati doktori. Njima se nude znanja iz pripreme melema i "braon napitaka", osnova religije, patologije, kućnog porađanja, a onda i sve o zdravlju očiju i emocionalnoj inteligenciji, kao i lečenju postom. To su samo neki od predmeta koji polaznike dele od zvanja "doktora", a tačka koju Alen Azarić povremeno stavlja posle skraćenice dr verovatno treba da ukaže o kakvom je doktoru reč. Jer iako se ogradio od svog mentora, Azarić sa njim deli mnoge stavove, a jedan od njih je onaj o vakcinaciji.

Foto: Petar Marković / RAS SrbijaMiroljub Petrović
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

- Vakcinacija je zlo. Zašto ja nisam primio MMR vakcinu - zato što sam preležao zauške i svako dečje oboljenje. Sad meni tamo da neki doktor, profesor ne znam kojeg fakulteta, dođe i priča o vakcini? - pita se ovaj čovek.

Inače, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv navodnog iscelitelja Azarića zbog sumnje da je izvršio krivično delo nadrilekarstvo, odnosno nadriapotekarstvo, i naložilo policiji da ga sasluša.

Fakultet bez akreditacije

Na stranici Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, među ustanovama koje jesu akreditovane, ne navodi se Fakultet za prirodnu medicinu.

- Prema našoj evidenciji, ova institucija nikada nije podnela zahtev za akreditaciju, te je od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokoškolskom obrazovanju i nema - izjavio prof. dr Ćemal Dolićanin, predsednika Komisije.

Ako, pod pretpostavkom da je navodni osnivač insitut iz inostranstva, ovaj fakultet i ne podleže našoj akreditaciji, stečene diplome bi svejedno morale da se nostrifikuju.

- Centru za informisanje o priznavanju inostranih visokoškolskih i srednjoškolskih isprava nije se nikada obratio niko ko je želeo da nostrifikuje diplomu sa fakulteta koji je u okviru Intituta za prirodnu medicinu - rekli su nam iz Ministarstva prosvete.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Kada bi se rak tako lečio bili bi smo zdrava nacija. Ne bismo gubili najmilije

Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Ови вешци, врачаре и гатаре које се крију иза тзв. исцелитеља су најгоре што човека може да снађе. Кобајаги једно "лече" а сто других ствари ти натоваре на врат. Људи им управо верују зато што се позивају на Бога и Свеце, а у ствари су ништа друго до вуци у јагњећој кожи.  

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Генија за вожњу...

Он тек улази у поље онкологије али може да матира сваког професора јер је завршио докторат на којем ништа није научио иако га је платио 1000е јер то није никаква школа будући да није трајао 4-5 година него неко кратко време.

Али каже да је након неких јаких курсева прешао код Мирољуба и тамо је, између осталог, учио и о емотивној интелигенцији и можда зато сада може да лечи многе људе...

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима
On 2/4/2018 at 14:05, Милан Ракић рече

- Završio sam Fakultet prirodne medicine (FPM) Miroljuba Petrovića preko interneta, koji nije priznat, ali taj fakultet meni je pomogao da utvrdim znanje, iako nisam ništa mnogo naučio, ali sam na njemu završio doktorat - rekao je Azarić.

Ово је нешто најјаче што сам прочитао  12:smeha:12:smeha:

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Чланови који сада читају   0 чланова

  Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу

 • Сличан садржај

  • Од Поуке.орг - инфо,
   „Почнимо време поста припремивши се за духовне подвиге. Очистимо душу, очистимо тело. Уздржавајмо се како од хране, тако и од свих страсти, наслађујући се врлинама духа да би се усавршавајући се у њима са љубављу, сви удостојили да у духовној радости видимо најчасније страдање Христа Бога и Свето васкрсење.ˮ  (Стихира на Господи возвах сирне недеље)       Свети Оци о Светој четрдесетници   Велики канон Светог Андреја Критског (текст целог канона)   О Великом Посту (први део)   О Великом Посту (други део)
   Мисли у току Великог поста

   Емисија о богослужбеним особеностима свете Четрдесетнице – Великог поста
     Радио Светигора: Емисије о Великом посту (аудио)   Молитва Светог Јефрема Сирина за време Великог поста   Радио Беседа: Великопосна богослужења   Свети Владика Николај: Постом радостим наду своју у Тебе   Преподобни Јустин Ћелијски: Беседа у навечерје почетка Великог поста   Преподобни Јустин Ћелијски: О посту и молитви
   Преподобни Порфирије Кавсокаливит: У свему будите радосни!
     Свети Јован Златоусти: Беседа о посту и милостињи   Свети Григорије Палама: Беседа о посту   Свети Григорије Палама: У време поста и молитве   Свети Јефрем Сирин: О Великом посту   Свети Исак Сирин: Плод поста   Свети Теодор Студит: Поуке уз Часни пост   Свети Василије Велики: Прва беседа о Великом посту   Свети Василије Велики: Друга беседа о Великом посту   Преподобни Серафим Саровски: О посту   Свети Лука Кримски: О великопосној молитви за задобијање духа љубави   Патријарх српски Павле: Пред Велики пост   Патријарх српски Павле: О посту и саблажњавању   Патријарх Московски и целе Русије Кирил: Пост је време рада на себи, чији је циљ усавршавање човека!
   Патријарх Кирил: Потребни су нам одлучни поступци!
     Патријарх Кирил: Гордост је врхунац греха   Патријарх Иринеј на покајном Канону: Ових дана посебно будимо ближе Цркви   Патријарх Иринеј о подвигу поста (видео)   Патријарх Иринеј: После голготе долази Васкрсење (видео)   Патријарх Иринеј - Постимо телесно али постимо и духовно јер само такав пост има свој циљ   Митрополит Амфилохије: Пост - промена философије живота
   Митрополит Амфилохије: Дани поста су дани призива на опраштање и помирење међу браћом и наше помирење са Господом!
     Митрополит Амфилохије: Велики пост је пучина којом пливамо ка Празнику над празницима (аудио)   Митрополит Порфирије: Васкршњи пост - смисао и значај (видео)   Епископ бачки Иринеј: Покајање за Васкрсење (видео)   Епископ аустријско-швајцарски Андреј: О Великом покајном канону Светог Андреја Критског (аудио)   Епископ бихаћко-петровачки Сергије: О Великом посту   Епископ топлички Арсеније: О Великом посту (видео)   Архимандрит Кирил (Павлов): Беседа о молитви Преподобног Јефрема Сирина   Протојереј-ставрофор Гојко Перовић: Велики пост (аудио)   Протојереј-ставрофор др Владимир Вукашиновић - О Великом покајном канону Светог Андреја Критског (видео)   Протојереј-ставрофор др Владимир Вукашиновић - О великопосној молитви Светог Јефрема Сирина (видео)   Протојереј-ставрофор Саво Б. Јовић о значају поста за православне хришћане   Протојереј-ставрофор Момчилo Кривокапић: Молитвена припрема за Свето причешће   Протојереј-ставрофор др Дарко Ђого: Велики пост (видео)   Протојереј Никола Пејовић: Велики пост – лествица врлине и знања   Протојереј Андреј Ткачов: Проповеди о Великом посту (видео)   Протојереј Александар Шмеман: Свето Писмо и Велики пост   Протојереј Александар Шмеман: Велики пост у нашем животу   Протојереј Александар Шмеман: Учествовање у посним богослужењима   Протојереј Александар Шмеман: Радосна туга   Протојереј Александар Шмеман: Посни стил живота   Протојереј Велимир Јововић: О Великом посту (видео)   Протосинђел Клеопа Стефановић: Пост као благодарност Богу
   Протопрезвитер Жељко Латиновић: Од покајања до познања Бога

   Протопрезвитер Жељко Латиновић: О посту и молитви светог Јефрема Сирина

   Протопрезвитер Зоран Филиповић: О Великом покајном канону Светог Андреја Критског
     Јеромонах Макарије: Духовна лествица словесног успона на небо
   Протонамесник Живојин Кнежевић о покајању и исповести: Кад смо са Христом, онда смо јаки!

   Протонамесник Бранко Чолић о Великом посту: Принесимо себе Христу!
     Мати Марија и Епископ Калист (Вер): Смисао Великог поста   Григорије Дебољски: Владање побожних хришћана у току Свете Четрдесетнице   Презвитер Арсеније Арсенијевић: Одлучност и озбиљност (аудио)   Презвитер Ђорђе Стојисављевић: Великопосним подвигом ка Таворској Светлости (аудио)   Јеромонах Сергије: Беседа на почетку Великог поста (видео)
   Протонамесник Милорад Мировић: Значај поста за духовни живот

   Презвитер Александар Јовановић: Атонски подвижници и Часни пост
     Свештеник Максим Маљута: Велики пост није терет, већ ослобођење
   Протођакон др Дамјан Божић и катихета Бранислав Илић: „Покајања отвори ми двери Животодавче“
     Ђакон Павле Љешковић: Канони о посту
   Ђакон Драган Станојевић: Пост је питање нашег односа према Богу!

   Ђакон Мирослав Стојановић: Великопосна молитва Светога Јефрема Сирина

   Ђакон Дарко Ивковић и лекар Весна Павловић: О јединству духовног и телесног поста
     Старац Атанасије Симонопетритски: Душо моја, душо моја, устани што спаваш (видео)   Ватопед: Навечерје почетка Свете четрдесетнице (вечерње праштања)   Емисија Жички благовесник: Васкршњи пост - гост презвитер Радован Парезановић (видео)   Из Триода: Синаксар петка прве седмице поста, поука Светог Теодора Студита   Проф. др Србољуб Убипариповић: Богослужбени живот хришћана у периоду Великог поста
   Великопосни текстови и емисије катихете Бранислава Илића
     Катихета Бранислав Илић: Велики пост и великопосна богослужења   Катихета Данило Михајловић: О Великопосној молитви Светог Јефрема Сирина   Сергеј Комаров: Посни триод - водич кроз Велики пост   Катихета Миланка Тешовић: Богослужбене карактеристике Великог поста (аудио)
   Велики пост: Покајање је лек за данашњег човека и савремену цивилизацију

   Др Владан Таталовић: Са Христом у пустињи, посту и молитви
     Катихета Бранко Калаба: Велики пост - увек изнова, увек ново (аудио)       „Сада небеске силе са нама невидљиво служе: јер ево долази Цар славе; ево већ принесена тајанствена Жртва долази, свечано праћена. Са вером и љубављу приступимо, да причасници вечнога живота постанемо. Алилуја, Алилуја, Алилуја.“   Литургија Пређеосвећених Дарова     Документарни филм о Литургији Пређеосвећених дарова   Протојереј Василије Потапов: Литургија Пређеосвећених дарова   Николај Успенски: Литургија Пређеосвећених дарова   Архиепископ Аверкије (Таушев): Литургија Пређеосвећених дарова   Протојереј-ставрофор др Владимир Вукашиновић: Литургија Пређеосвећених дарова   Протојереј Александар Шмеман: Литургија Пређеосвећених дарова   Протојереј Александар Шмеман: Вечерње причешће   Протојереј Андреј Ткачов: Литургија Пређеосвећених дарова   Протојереј Мирчета Шљиванчан: Литургија Пређеосвећених дарова   Презвитер Жељко Латиновић: Литургија Пређеосвећених дарова   Презвитер Слободан Јаковљевић: Литургија Пређеосвећених дарова   Презвитер Петар Бикар: Литургија Пређеосвећених дарова   Јерођакон Јеротеј Ковиљац: Литургија Пређеосвећених дарова   Протојереј Жељко Ћалић: Светлост Христова посветљује све!   Ђакон Вељко Васиљев: О Литургији Пређеосвећених дарова   Катихета Бранислав Илић: Литургија Пређеосвећених дарова - срце великопосних богослужења   Катихета Бранислав Илић: О Литургији Пређеосвећених дарова (аудио запис емисије)   Катихета Бранислав Илић: Светлост Христова просветљује све!   Литургија Пређеосвећених Дарова у вождовачком храму, 2016. Лета Господњег (видео)   Појачки састав Св. Јован Дамаскин: Да исправитсја - стихови са Литургије Пређеосвећених дарова   ТВ Храм: Појање из Литургије Пређеосвећених дарова (Сада небеске силе... и Окусите и видите...)   Радио Светигора: Литургија Пређеосвећених дарова   Радио Светигора: Тримирје и Литургија Пређеосвећених дарова (аудио)   ТВ Храм: Шта је Литургија Пређеосвећених дарова?       Извор: Ризница литургијског богословља и живота 
  • Од Поуке.орг - инфо,
   Посебни прилози о недељама Великог поста     ПРВА СУБОТА СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ - СВ. ТЕОДОРА ТИРОНА (ПРИЛОЗИ)   НЕДЕЉЕ СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ: НЕДЕЉА ПОБЕДЕ ПРАВОСЛАВЉА (ПРИЛОЗИ)   НЕДЕЉЕ СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ: НЕДЕЉА СВЕТОГ ГРИГОРИЈА ПАЛАМЕ (ПРИЛОЗИ)   НЕДЕЉЕ СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ: КРСТОПОКЛОНА НЕДЕЉА (ПРИЛОЗИ)   НЕДЕЉЕ СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ: НЕДЕЉА ПРЕПОДОБНОГ ЈОВАНА ЛЕСТВИЧНИКА (ПРИЛОЗИ)   НЕДЕЉЕ СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ: НЕДЕЉА ПРЕПОДОБНЕ МАРИЈЕ ЕГИПЋАНКЕ (ПРИЛОЗИ)   ШЕСТА СУБОТА СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ: СУБОТА СВЕТОГ ПРАВЕДНОГ ЧЕТВОРОДНЕВНОГ ЛАЗАРА (ПРИЛОЗИ)   НЕДЕЉЕ СВЕТЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ: ЦВЕТНА НЕДЕЉА (ПРИЛОЗИ)     Великопосне поуке Светог Теодора Студита     Свети Теофан Затворник: Мисли за сваки дан у години (прва недеља Великог поста)   Свети Теофан Затворник: Мисли за сваки дан у години (друга недеља Великог поста)   Свети Теофан Затворник: Мисли за сваки дан у години (Трећа недеља Великог поста)   Свети теофан Затворник: Мисли за сваки дан у години (Четврта недеља великог поста)   Свети Теофан Затворник: Мисли за сваки дан у години (пета недеља Великог поста)   Свети Теофан Затворник: Мисли за сваки дан у години (Шеста недеља великог поста)     Великопосни текстови катихете Бранислава Илића  
   Великопосни текстови и емисије катихете Бранислава Илића
     Катихета Бранислав Илић: Велики пост и великопосна богослужења   Катихета Бранислав Илић: Литургија Пређеосвећених дарова - срце великопосних богослужења   Катихета Бранислав Илић: Светлост Христова просветљује све!   Катихета Бранислав Илић: Прва недеља Великог поста – Православља   Катихета Бранислав Илић: Друга недеља Великог поста - Светог Григорија Паламе   Катихета Бранислав Илић: Трећа недеља Великог поста - Крстопоклона   Катихета Бранислав Илић: Четврта недеља Великог поста - Преподобног Јована Лествчника   Катихета Бранислав Илић: Пета недеља Великог поста – Преподобне Марије Египћанке   Катихета Бранислав Илић: Прво бденије – сиже великопосних дана   Катихета Бранислав Илић: Друго бденије – похвално пјеније Богомајци   Катихета Бранислав Илић: Благословен који долази у име Господње!     Господе и Владико живота мога! Духа лености, унинија, властољубља и празнословља, не дај ми.    Дух целомудрености, смиреноумља, дуготрпљења и љубави, даруј мени, слузи Твоме.      Да, Господе, Царе, даруј ми да сагледам сагрешења своја и да не осуђујем браћу и сестре своје, јер си благословен у векове векова. Амин       Извор: Ризница литургијског богословља и живота 
  • Од Поуке.орг - инфо,
   У спомен на блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија (Јевтића). 
   Вечан ти спомен, достојни блаженства и вечног спомена, драги и незаборавни владико и оче наш!
    
   Из живота, богословског и пастирског деловања блаженопочившег Епископа Атанасија: 
    
      
   Животопис блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија (Јевтића)
   Епископ Атанасије на Православном богословском факултету Универзитета у Београду
   Епископ Атанасије (Јевтић) - Professor emeritus Универзитета у Београду
   Библиографија блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Одабрани чланци блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Одабране беседе и предавања блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Одабрани видео прилози блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Фотогалерија блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија (Јевтића)
   Епископ Атанасије (Јевтић): О истинској љубави, слободи и вечном животу
   Слово Митрополита Месогеjе и Лаврeотике Николаја о владици Атанасију: Огледало, загонетка, личност, икона, недоумица, истина
   Предраго ми у Христу чедо - Писма Аве Јустина Поповића јеромонаху Атанасију Јевтићу (1957-1968)
   Протопрезвитер Атанасије Циаусис: Епископ Атанасије Јевтић - Сећања на једног човека Духа и радости
   Владика Атанасије (Јевтић): Свети Симеон Мироточиви нам поручује - заволимо Бога као што је он заволио нас!
   Епископ Атанасије (Јевтић): Страдање није лако, али је спасоносно!
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије: Бог није страх, Бог је радост и спасење!
   Епископ Атанасије (Јевтић): Црква је непобједива и она сабира не разједињује!
   Епископ Атанасије (Јевтић): О спасењу као учествовању у светотајинском животу Цркве
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки и приморски др Атанасије (Јевтић): Однос Цариградске и Српске Пећске патријаршије кроз историју
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић): Мисија манастира Ваведење
   Епископ Атанасије (Јевтић): Теодицеја у књизи о Јову
   Епископ Атанасије (Јевтић): Христос - Земља Живих
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић): Црква као тајна Христова
   Владика Атанасије (Јевтић): Човек према свему треба да се односи са великом пажњом и љубављу!
    
      
   Упокојење Епископа Атанасија: 
    
    
   Упокојио се у Господу Његово Преосвештенство умировљени Епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије (1938-2021)
   Владиκο, бесмртног имена, вјечна ти успомена!
   Обавјештење о сахрани новопредстављеног Епископа Атанасија
   Изјаве саучешћа поводом упокојења епископа Атанасија
   Изјава саучешћа Патријарха московског и све Русије г. Кирила поводом упокојења Епископа Атанасија
   Порука Његове Светости Патријарха румунског г Данила поводом упокојења Преосвећеног Епископа Атанасија
   Изјава саучешћа Патријарха бугарског г. Неофита поводом упокојења Епископа Атанасија
   Архиепископ Анастасије : Пола вијека заједно смо ходили
   Архиепископ Катарски Макарије (Јерусалимска Патријаршија): Испраћај Владике Атанасија у Земљу Живих
   Митрополит Амвросије се опростио од владике Атанасија
   Епископ будимски Лукијан: Збогом учитељу, збогом оче Атанасије!
   Епископ Теодосије: Опроштај са блаженопочившим Епископом Атанасијем
   Епископ милешевски Атанасије о новопрестављеном владици Атанасију: Скоро да нема места где православни живе, а да он тамо није долазио
   Епископ источноамерички Иринеј: Поводом упокојења Његовог Преосвештенства, умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског др +АТАНАСИЈА
   Владика Андреј: Ин мемориам - Епископ др Атанасије Јевтић (1938-2021)
   Епископ тимочки Иларион поводом блаженог упокојења Епископа Атанасија
   Владика Иларион: Блаженопочивши владика Атанасије је неговао љубав према Тимочанима
   Радио Светигора: Косметска кандила - Архимандрит Сава (Јањић) "о владики дјеце и највећем дјетету међу владикама" (седамдесет седма емисија)
   Протопрезвитер-ставрофор Дражен Тупањанин: Блажени су они, који су испод грубе, робусне спољашности овог ваљевског Херцеговца, препознали Боголиког родитеља и Христоносца
   Молитве и благодарност из Симонопетритског Метоха у Атини
   Блажене успомене владика Атанасије и Хиландар
   Писмо Игумана Свештеног Манастира Симонопетре Архимандрита Јелисеја
   Братија манастира Високи Дечани поводом упокојења Епископа Атанасија: Христос васкрсе, достоблажени владико и срећно ти Царство Божије
   Протопрезвитер Предраг Шћепановић: О лику и дјелу блаженопочившег Епископа Атанасија
   Презвитер Дејан Трипковић о почившем Епископу Атанасију: Можете да га заволите за тренутак – само ако то хоћете!
   Декан Богословског факултета Универзитета у Солуну о владики Атанасију Јевтићу - Вечан помен Атанасију архијереју!
   Најбољи појац српске теологије
   Владико, плаче Херцеговина од Прења до мора, вјечна ти памјат!
   Обраћање представника породице Јевтић, господина Тома Јевтића
   Дјеца Божића
   Одлазак орлова
    
     Молитве за новопрестављеног Епископа Атанасија:        Његова Светост Патријарх српски Порфирије служио помен новопрестављеном епископу Атанасију   У загрљају Цркве – Божанствена литургија уз одар Епископа Атанасија   Заупокојена Литургија у манастиру Ђурђеви Ступови поводом упокојења Владике Атанасија: Живо, ходеће Јеванђеље   Епископ бачки Иринеј служио помен новопрестављеном епископу Атанасију    Епископ Фотије у Крушевцу служио помен новопрестављеном Епископу Атанасију   Епископ нишки Арсеније служио помен новопрестављеном Епископу Атанасију   Епископ Силуан служио помен новопрестављеном Епископу Атанасију Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио помен блаженопочившем епископу Атанасију (Јевтићу)
   Епископ Димитрије служио помен новопредстављеном Епископу Атанасију
   Помен Владици Атанасију Јевтићу у Цетињском манастиру
   Литургија и помени Епископу Атанасију у Тврдошу и Требињу
   У московском Сретењском манастиру одржан је помен за покој душе владике Атанасија
   Помен на гробу Епископа Атанасија: Дођосмо на овај свечесни Гроб да се још једном подсјетимо великог Архијереја који нас је учио а и сада наставља да нас учи
    
       Опело и сахрана Епископа Атанасија:       Инфо-служба Епархије захумско-херецовачке и прморске: Видео прилози са молитвеног испраћаја у вечност Епископа Атанасија (Јевтића)   Погребна поворка од Требиња до Тврдоша и укоп упокојеног Епископа Атанасија   Божанствена литургија уз одар Епископа Атанасија   Јутрење и опијело упокојеном Епископу Атанасију   Опроштајно слово Патријарха српског г. Порфирија на сахрани новопрестављеног епископа Атанасија (Јевтића)   Бесједа Епископа Максима на Божанственој литургији уз одар Епископа Атанасија   Бесједа Епископа Григорија на Божанственој литургији уз одар Епископа Атанасија   Бесједа свештеника Емануила Сариса на Божанственој литургији уз одар Епископа Атанасија   Острог ТВ Студио: Јутрење, опело, Литургија, беседе и погреб Епископа Атанасија    
    
    
    
    
    
    
    
       Извор: Ризница литургијског богословља и живота  
   View full Странице
  • Од Поуке.орг - инфо,
   У спомен на блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија (Јевтића). 
   Вечан ти спомен, достојни блаженства и вечног спомена, драги и незаборавни владико и оче наш!
    
   Из живота, богословског и пастирског деловања блаженопочившег Епископа Атанасија: 
    
      
   Животопис блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија (Јевтића)
   Епископ Атанасије на Православном богословском факултету Универзитета у Београду
   Епископ Атанасије (Јевтић) - Professor emeritus Универзитета у Београду
   Библиографија блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Одабрани чланци блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Одабране беседе и предавања блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Одабрани видео прилози блаженопочившег Епископа Атанасија (Јевтића)
   Фотогалерија блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија (Јевтића)
   Епископ Атанасије (Јевтић): О истинској љубави, слободи и вечном животу
   Слово Митрополита Месогеjе и Лаврeотике Николаја о владици Атанасију: Огледало, загонетка, личност, икона, недоумица, истина
   Предраго ми у Христу чедо - Писма Аве Јустина Поповића јеромонаху Атанасију Јевтићу (1957-1968)
   Протопрезвитер Атанасије Циаусис: Епископ Атанасије Јевтић - Сећања на једног човека Духа и радости
   Владика Атанасије (Јевтић): Свети Симеон Мироточиви нам поручује - заволимо Бога као што је он заволио нас!
   Епископ Атанасије (Јевтић): Страдање није лако, али је спасоносно!
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије: Бог није страх, Бог је радост и спасење!
   Епископ Атанасије (Јевтић): Црква је непобједива и она сабира не разједињује!
   Епископ Атанасије (Јевтић): О спасењу као учествовању у светотајинском животу Цркве
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки и приморски др Атанасије (Јевтић): Однос Цариградске и Српске Пећске патријаршије кроз историју
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић): Мисија манастира Ваведење
   Епископ Атанасије (Јевтић): Теодицеја у књизи о Јову
   Епископ Атанасије (Јевтић): Христос - Земља Живих
   Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић): Црква као тајна Христова
   Владика Атанасије (Јевтић): Човек према свему треба да се односи са великом пажњом и љубављу!
    
      
   Упокојење Епископа Атанасија: 
    
    
   Упокојио се у Господу Његово Преосвештенство умировљени Епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије (1938-2021)
   Владиκο, бесмртног имена, вјечна ти успомена!
   Обавјештење о сахрани новопредстављеног Епископа Атанасија
   Изјаве саучешћа поводом упокојења епископа Атанасија
   Изјава саучешћа Патријарха московског и све Русије г. Кирила поводом упокојења Епископа Атанасија
   Порука Његове Светости Патријарха румунског г Данила поводом упокојења Преосвећеног Епископа Атанасија
   Изјава саучешћа Патријарха бугарског г. Неофита поводом упокојења Епископа Атанасија
   Архиепископ Анастасије : Пола вијека заједно смо ходили
   Архиепископ Катарски Макарије (Јерусалимска Патријаршија): Испраћај Владике Атанасија у Земљу Живих
   Митрополит Амвросије се опростио од владике Атанасија
   Епископ будимски Лукијан: Збогом учитељу, збогом оче Атанасије!
   Епископ Теодосије: Опроштај са блаженопочившим Епископом Атанасијем
   Епископ милешевски Атанасије о новопрестављеном владици Атанасију: Скоро да нема места где православни живе, а да он тамо није долазио
   Епископ источноамерички Иринеј: Поводом упокојења Његовог Преосвештенства, умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског др +АТАНАСИЈА
   Владика Андреј: Ин мемориам - Епископ др Атанасије Јевтић (1938-2021)
   Епископ тимочки Иларион поводом блаженог упокојења Епископа Атанасија
   Владика Иларион: Блаженопочивши владика Атанасије је неговао љубав према Тимочанима
   Радио Светигора: Косметска кандила - Архимандрит Сава (Јањић) "о владики дјеце и највећем дјетету међу владикама" (седамдесет седма емисија)
   Протопрезвитер-ставрофор Дражен Тупањанин: Блажени су они, који су испод грубе, робусне спољашности овог ваљевског Херцеговца, препознали Боголиког родитеља и Христоносца
   Молитве и благодарност из Симонопетритског Метоха у Атини
   Блажене успомене владика Атанасије и Хиландар
   Писмо Игумана Свештеног Манастира Симонопетре Архимандрита Јелисеја
   Братија манастира Високи Дечани поводом упокојења Епископа Атанасија: Христос васкрсе, достоблажени владико и срећно ти Царство Божије
   Протопрезвитер Предраг Шћепановић: О лику и дјелу блаженопочившег Епископа Атанасија
   Презвитер Дејан Трипковић о почившем Епископу Атанасију: Можете да га заволите за тренутак – само ако то хоћете!
   Декан Богословског факултета Универзитета у Солуну о владики Атанасију Јевтићу - Вечан помен Атанасију архијереју!
   Најбољи појац српске теологије
   Владико, плаче Херцеговина од Прења до мора, вјечна ти памјат!
   Обраћање представника породице Јевтић, господина Тома Јевтића
   Дјеца Божића
   Одлазак орлова
    
     Молитве за новопрестављеног Епископа Атанасија:        Његова Светост Патријарх српски Порфирије служио помен новопрестављеном епископу Атанасију   У загрљају Цркве – Божанствена литургија уз одар Епископа Атанасија   Заупокојена Литургија у манастиру Ђурђеви Ступови поводом упокојења Владике Атанасија: Живо, ходеће Јеванђеље   Епископ бачки Иринеј служио помен новопрестављеном епископу Атанасију    Епископ Фотије у Крушевцу служио помен новопрестављеном Епископу Атанасију   Епископ нишки Арсеније служио помен новопрестављеном Епископу Атанасију   Епископ Силуан служио помен новопрестављеном Епископу Атанасију Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио помен блаженопочившем епископу Атанасију (Јевтићу)
   Епископ Димитрије служио помен новопредстављеном Епископу Атанасију
   Помен Владици Атанасију Јевтићу у Цетињском манастиру
   Литургија и помени Епископу Атанасију у Тврдошу и Требињу
   У московском Сретењском манастиру одржан је помен за покој душе владике Атанасија
   Помен на гробу Епископа Атанасија: Дођосмо на овај свечесни Гроб да се још једном подсјетимо великог Архијереја који нас је учио а и сада наставља да нас учи
    
       Опело и сахрана Епископа Атанасија:       Инфо-служба Епархије захумско-херецовачке и прморске: Видео прилози са молитвеног испраћаја у вечност Епископа Атанасија (Јевтића)   Погребна поворка од Требиња до Тврдоша и укоп упокојеног Епископа Атанасија   Божанствена литургија уз одар Епископа Атанасија   Јутрење и опијело упокојеном Епископу Атанасију   Опроштајно слово Патријарха српског г. Порфирија на сахрани новопрестављеног епископа Атанасија (Јевтића)   Бесједа Епископа Максима на Божанственој литургији уз одар Епископа Атанасија   Бесједа Епископа Григорија на Божанственој литургији уз одар Епископа Атанасија   Бесједа свештеника Емануила Сариса на Божанственој литургији уз одар Епископа Атанасија   Острог ТВ Студио: Јутрење, опело, Литургија, беседе и погреб Епископа Атанасија    
    
    
    
    
    
    
    
       Извор: Ризница литургијског богословља и живота  
  • Од Поуке.орг - инфо,
   Твојим Рођењем Христе Боже наш, засија свету светлост Богопознања, јер се у тој светлости звездом учаху они који звездама служе, да се клањају Теби, Сунцу Правде, и да познају Тебе са висине Истока, Господе, слава Ти! (тропар празника)
   Архиепископ Јован у божићном интервјуу за „Православље“: Без оваплоћења Сина Божијег човек остаје без правог смисла живота, сви његови циљеви и сав његов смисао завршава се у гробу! (О Божићу 2019. Године)
     Божићни интервју катихете Бранислава Илића за Радио "Светигору": Божић је Празник у којем опитујемо пуноћу доброте и милости Божјe   Катихета Бранислав Илић: О богослужењу на празник Рођења Господа нашег Исуса Христа   О Царским часовима у навечерје празника Рождества Христова   Емисија о богослужбеним особеностима празника Рождества Христовог - Божића   Свети Јован Златоуст: На дан рођења нашег спаситеља Исуса Христа   Свештеноисповедник Доситеј Загребачки: Беседа на Божић 1927. године   А кад се наврши вријеме...   Слава Теби Господе што си се родио!   Рождество Христово   Проф. Јоанис Фундулис: Божић – возглављење све твари у Христу   Христос се рађа   Рождество Христово у светлости Христолошких догмата   Протопрезвитер-ставрофор Гојко Перовић: Благи дани

   Даница Црногорчевић: Христос се роди!
     Сабор Пресвете Богородице     Преподобни Јустин Ћелијски: Беседа на сабор Пресвете Богородице   Све што је Господ Христос учинио у овоме свету, од Ње је   Христо Јанарас: Пресвета Богородица   Катихета Бранислав Илић: Пресвета Богомајка – заштитница васцеле творевине     Свети славни и добропобедни Апостол, Првомученик и Архиђакон Стефан     Преподобни Јустин ћелијски: Беседа на празник светог Првомученика и Архиђакона Стефана   Катихета Бранислав Илић: Радуј се Свети Стефане Првомучениче Христов!     Дјева данас Натприродног рађа, а Земља пећину приноси Неприступном. Анђели с пастирима прослављају у песмама, а мудраци са звездом путују, јер се ради нас роди Дете мало, Превечни Бог. (кондак празника)     Извор: Ризница литургијског богословља и живота
×
×
 • Креирај ново...