Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Снежана

Мрзовоља (читати родитељима)

Оцени ову тему

Recommended Posts

Мрзовоља (читати родитељима)

 

onv3dbxaeui.jpg?w=300&h=161

Када је неко мрзовољан, није важно да ли то дете или одрастао човек, разлог је увек један и исти – несигурност у себе.

Провоцирајуће негативно понашање представља увек тест за другог: „Да видим како ћеш на то да реагујеш, да ли ћеш ме прихватити таквог или не“? Деци требамо помоћи да схвате и науче како да реагују на увредиоца, како да га прихвате, и шта то заправо значи. Децу треба учити да трпељиво реагују на негативно, агресивно и мрзовољно понашање партнера.

На пример, девојчица се жали да јој дечак из клупередовно баца свеске са стола. Како јој родитељи могу помоћи у тој ситуацији? Могу објаснити да се дечак тако понаша, зато што је због нечега много незадовољан. Да се према дечаку родитељи кући лоше понашају. Он је подсвесно уверен да не заслужује никакво прихватање (уважавање) и да његова другарица из клупе, у својим лепим белим ципелицама, вероватно такође гледа на њега с презиром. Да би га придобили, потребно је да му покажемо супротно. На пример, покушајте да га убудуће, пре његовог новог несташлука, упитате: „Како иде код тебе? Како кући? Критикују ли те због оцена?“ А на одмору поделите са њим банану. И НЕ ЗАБОРАВЉАЈТЕ, СВЕ СЕ ДА ИСПРАВИТИ!

d0bfd181d0b8d185d0bed0bbd0bed0b3-d0b0d0b

психолог Александар Колмановскиј

„Ма како то банално звучало, потребно је да покушате практиковати то, да вежбате своју доброжелатељност у односу према свима, ко се и на тренутак нађе у вашем видокругу. Не треба бројати поене, није циљ да накупите што више поена у односима са другим. Није фора у томе  дасрдачно поздравите оног ко је вас весело поздравио за рођендан. Од тога се нећете боље осећати. Него ви лепо поздравите оног ко је васјавно проигнорисао.

https://vk.com/wall-117972516_9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Креирај налог или се пријави да даш коментар

Потребно је да будеш члан ЖРУ-а да би оставио коментар

Креирај налог

Пријавите се за нови налог на ЖРУ заједници. Једноставно је!

Региструј нови налог

Пријави се

Већ имаш налог? Пријави се овде

Пријави се одмах

×