Jump to content
 1. Ћириличар

  Ћириличар

 2. Grizzly Adams

  Grizzly Adams

 3. АлександраВ

  АлександраВ

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Жељко
   Porfirije želi postati patrijarhom, ali na putu mu stoji glavni mentor: Detalji previranja u SPC-u
   Autor: dnevno.hr Petak, 06. prosinac 2019. u 12:31  
   Kako naš portal saznaje iz krugova bliskih SPC-u dok bački biskup Irinej Bulović posjećuje Rusiju, ne bi li javnosti, posebice Andrićevom vijencu u Beogradu dokazao kako uživa podršku tamošnjih crkvenih vlasti, vodu na domaćem terenu vrti prvi operativac Bulovićevih igara prijestolja, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić. Kao dugogogišnji član Regulatornog tijela za elektronske medije, u kojem je bio zahvaljujuči bliskosti s Demokratskom strankom, Porfirije je stekao veze, ali i svladao medijske tehnologije. Neki iz tih medija, kako se hvale po Beogradu, svladali su i svakojaka znanja o njemu, no to se, kako navode, drži u ladicama za ‘ne daj Bože’.
   Nekada preko glavnog bota Željka Injca, a nekada i osobno, zagrebački mitropolit Porfirije dirigira kako da se kroz režimske tabloide provlače episkopi koji nisu po volji kruševačko-zagrebačkog klana SPC-a. Pomoću Bebe Popovića bliskog Zemunskom klanu, a preko režimskog političkog analitičara Branka Raduna, prvotno su plasirali propagandnu tezu o Nato vladikama, a onda i evolucionistima pa i naftašima raskolnicima, a radi se o svima onima koji su u SPC-u protiv Porfirija iskreirali spise navodno ruske obavještajne službe koja je samoodabrane vladike ispratila i za svakog od njih našla vezu sa službom.
   Tako Porfirije izvjesno vrijeme zabavlja dio srpske javnosti pričama koje bi trebale prikriti puč u Crkvi i na Pravoslavnom bogoslovnom fakultetu čiji su glavni izvođači upravo on i bački biskup Irinej. Manipulacijom srpskog patrijarha od strane dvojca Bulović-Porfirije nije došlo do sazivanja Sabora iako su ih na to obvezivala i pravila, ali i zahtjev dvadesetak vladika-biskupa.
     Uslijed činjenice da su uzurpirali svu vlast u SPC-u i Sinodu stavili po punu kontrolu, Irinej Bulović i Porfirije Perić izvan svake kontrole urušavaju SPC koji ove godine, da ironija bude veća, slavi 800 godina samostalnosti. Branko Radun i Željko Ignac godinama su botovi Irineja Bulovića, ali i veza za sumnjive medijske operacije. Njihov je zadatak da na primitivan način kreiraju priče o bilo kome s popisa nepodobnih biskupa uz asistenciju režimskih tabloida.
   Međutim, i Ignjac i Radun znaju tko je favorit vlasti u SPC-u, zna to i Irinej Bulović, koji se ozbiljno sprema za završni obračun sa svojim čedom. Snimci koji su se posljednjih dana pojavili na Twitteru, a iz kojih se moglo čuti kako mitropolit Porfirije  svojim studentima kleveće svećenstvo i redovništvo na Kosovu i Metohiji, upozorenje su mitropolitu Porfiriju od duhovnog oca Irineja bačkog kako bi mogao proći ako se ‘preigra’ u igrama prijestolja. Irinej Bulović se predugo sprema za patrijarški tron da bi tek tako dopustio da ga u finišu ‘preigra’ onaj koga je obučavao tek za svoga Bebu Popovića.
    
   https://www.dnevno.hr/vijesti/regija/porfirije-zeli-postati-patrijarhom-ali-na-putu-mu-stoji-glavni-mentor-detalji-previranja-u-spc-1403653/
    
    
  • By Trifke
   U nekim zemljama , a sada bi smo mogli reci mnogim, se vrsi pravi genocid nad hriscanima a mediji cute o tome. Ovde cu postaviti samo jedan clanak o tome sta se desava u Nigerii. Sa druge strane sto god da se desi pripadnicima drugih religija diye se velika prasina. Voleo bih da cujem vase misljanje o tome. 
   https://stream.org/christians-die-media-mum/?utm_source=Faebook&utm_medium=Newsfeed&utm_campaign=The+Stream&utm_term=Content&utm_content=nigeria+genocide&fbclid=IwAR2jhQcHmlW1uen0DfBarjTam5iZIJus6c8QsjdVoQG-EuWahJNI9r2xw-U
    
    
  • By Danijela
   "Paranoja u Las Vegasu"

   Hanter Stokton Tompson čovek koji je razbio svaku iluziju o "američkom snu".  

   Dok se osamnaest godina nakon legendarnog filma montipajtonovca Terija Gilijama tinejdžeri širom planete istim žarom lože na Džonija Depa i Benisia Del Tora koji se sa koferima punim droge, u crvenom kabrioletu voze američkom pustinjom, retko ko se zapita ko je čovek koji zapravo stoji iza ovog legendarnog dela svetske kinematografije?

   Hanter 1971. godine odlazi, na sad već čuveno putovanje u Las Vegas, sa advokatom Oskarom Akostom kome se 1974. godine gubi svaki trag. Policija do danas nije razrešila slučaj Akostinog nestanka. Nakon toga čitavu godinu dana je proveo sa bajkerima iz “Hell’s Angelsa” da bi mogao da napiše knjigu o njima i ispljuvao je popularni Kentaki derbi čime je postao poznat širom Amerike.
   Anđeli pakla" su drugačiji, u toj knjizi Tompson iznosi svoja iskustva vezana za ovu nadaleko poznatu bajkersku grupu, opisujući njeno ustrojstvo, istoriju, način funkcionisanja, kodeks... Druženje sa "Anđelima" ga umalo nije koštalo života, jer su ga zbog spora o objavljivanju delova rukopisa u nekom časopisu pripadnici bande žestoko pretukli. Ipak, Tompsona to nije mnogo pokolebalo u njegovom krstaškom razračunavanju sa svetom oko sebe. Pisao je gnevne priče osuđujući američki establišment i političku elitu, nije voleo ni liberale ni konzervativce, za svakog je imao po neku oštru reč i komadić sarkazma.

   Hanter je osnivač pravca u novinarstu koji je nazvao –„ gonzo“ novinarstvo. Ovaj stil koji karakterišu kratke i jasne rečenice pisane iz prvog lica, uglavnom zasnovane na istinitim događajima.To je bio Tompsonov lični pečat američkoj kulturi dvadesetog veka. Naime sve priče koje je napisao on je to zaista i doživeo.

   U Portoriku sezdesetih opisao je još jednom sebe kroz roman „Dnevnik ruma“. Kroz lik novinara Pola Kempa, velikog ljubitelja žena i alkohola koji iz Njujorka stiže u karipski raj, a knjiga je objavljena tek nakon 35 godina, a u filmu "The Rum Diary" 2011. njegov lik opet tumači Džoni Dep.
   Poslednjih godina svog života Hunter S. Tompson živeo je kao pustinjak, u zabačenoj kući u Vudi Kriku u Ohaju, gde je imao fascinantu kolekciju oružja. Izvršio je samoubistvo u svojoj 67. godini, 20. februara 2005. godine pucajući u sebe jednom od svojih sačmara. U oproštajnoj poruci naslovljenoj "Fudbalska sezona je gotova", koju je kasnije štampao Rolling Stone, napisao je: "Nema više igara. Nema više bombi. Nema više hodanja. Nema više zabave. Nema više plivanja. 67. To je 17 godina više od 50. 17 više nego što sam tražio. Dosada. Nema zabave - ni za koga. 67. Postaješ pohlepan. Ponašaj se kako dolikuje tvojim godinama. Opusti se - Ovo neće boleti."   https://www.facebook.com/radioaktivni.komarac/photos/a.608604112581857/1282574245184837/?type=3&theater    
  • By GeniusAtWork
   DRUšTVO | 22.11.2016 11:50 > 22.11 13:03 Bojan Perkov: Da li Srbija uvodi cenzuru na internetu?
     Predstavnik Šer fondacije (Share) Bojan Perkov oštro je danas kritikovao Predlog strategije intelektualne svojine, jer on predvidja mogućnost da država uklanja nepodobne sajtove bez prethodne sudske odluke, što je, prema njegovim rečima, pokušaj uvodjenja cenzure interneta u Srbiji.

   "Ukratko, korišćenje tekstualnih, slikovnih ili video citata u kontekstu i za potrebe kritičke analize, iznošenja ličnog stava, informisanja zajednice ili šire javnosti, edukovanja pojedinih ciljnih grupa, i tome slično, činilo bi osnovu za delovanje. Sajtovi nezavisnih medija, biblioteka, nastavnih onlajn programa, blogera, i tako dalje, svi bi se mogli naći na udaru administrativnih odluka o 'uklanjanju'", rekao je Perkov za portal Autonomija (www.autonomija.info).

   Prema njegovim rečima, stvaranje baze koja bi sadržavala podatke o aktivnostima na internetu sa ličnim podacima korisnika bi potpuno obesmislilo privatnost gradjana i obeshrabrilo bilo koga da se upusti u postavljanje ili preuzimanje sadržaja sa interneta, iz straha da će biti stavljen u bazu "sumnjivih lica", koju predvidja Predlog strategije.

   "U takvoj atmosferi ne možete da imate poverenje u svog internetskog provajdera i druge aktere koji vam pružaju različite usluge na Internetu. Pokretanje bilo kakvog biznisa sa onlajn sadržajem bi takodje značilo ulazak u 'rizične vode', što sputava inovacije i razvoj digitalnih biznis modela zbog pravne nesigurnosti", kazao je Perkov.

   Predlog strategije za period od 2016. do 2020. godine je podnelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a nacrt je trenutno na javnoj raspravi, do 22. novembra.

   Predlogom je predvidjeno je neutralisanje "spornih" sajtova, bez razlikovanja vrste i namene sadržaja koji se osporava, zatim blokiranje i zaplena domena sajtovima koji krše prava intelektualne svojine, dok će se ujedno obavljati i prikupljanje obaveštajnih podataka o uplatama od platformi za plaćanje preko interneta, kao i provajdera usluga za onlajn oglašavanje.

   Autor Predloga stegije nije poznat, a autorstvo je pripisano radnoj grupi nepoznatog sastava, koju je osnovalo Koordinaciono telo za efikasnu zaštitu prava intelektualne svojine.
    
   ЛИНК
  • By GeniusAtWork
   Знам да наши медији обично лупају глупости, али овај овај текст из Опозиционара делује врло занимљиво. Поготову јер знам да су људи намерно стављали статус "Вучићу педеру" да би видели реакцију и стварно им је избрисан уз обавештење ФБ администрације; некада за пар сати, некада за неколико дана. Чак је и Предраг Стојадиновић написао текст о томе.
    
    
   OBAVEŠTENJE! Pričali smo sa Facebook podrškom! Ovo je ZABRANJENO da se kaže za Vučića!
   oktobar 18, 2016
   Svedoci smo toga da Fejsbuk sve češće uklanja sadržaj koji je kritičan prema Premijeru Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci. Istovremeno svedoci smo da američke FB stranice veoma kritično pričaju i o Donaldu Trampu i o Hilari Klinton, tako da nam se čini da je ova zabrana lokalizovana za Srbiju.
   Upravo smo završili razgovor sa predstavnikom Fejsbuka po pitanju nedavne cenzure fotografije koju su nam poslali čitaoci iz Slovačke.

    
   Naime, zabranjeno je bilo kakvo vređanje i pominjanje karaktera gospodina Vučića.
   ZABRANJENO je reći „Vučiću pederu“.
   ZABRANJENO je reći „Vučiću ti si loš čovek“ (DA ZAISTA SU NAM TO REKLI)
   ZABRANJENO je reći bilo šta loše o Vučićevom karakteru. Nema veze ako su radnici u pelenama. Nema veze helikopter. Nebitne su njegove izjave o muslimanima. Nebitno je noćno rušenje kuća pod fantomkama. Sve je to iz konteksta kako on voli da kaže. Problem je što je kontekst zao. 
   Istovremeno Facebook ne cenzuriše slični sadržaj koji je usmeren protiv karaktera Hilari Klinton, Donalda Trampa, Teda Kruza i drugih javnih ličnosti Američke politike.
   Zbog čega je Srbija izuzetak? 
   Rečeno nam je da je dozvoljeno da se iskaže neslaganje sa određenom politikom dotične osobe.
    
   Dozvoljavaju reči „pokvarena Hilari“ – stvar koju ne bi dozvolili da se kaže za Vučića
    
   Donald Tramp je ksenofob – stvar koju Fejsbuk ne dozvoljava da kažete za Vučića
   Lažov i nikogović – zamislite da to neko kaže za Vučića!? Bio bi cenzurisan.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...