Jump to content

Preminuo Bogoljub Mitić Đoša

Оцени ову тему


Препоручена порука

Glumac Bogoljub Mitić, poznatiji kao Bata Đoša preminuo je jutros u 49. godini u Beogradu, potvrđeno je Blicu.

 
Bogoljub Mitić Đoša
Foto: Zoran Ilić / RAS SrbijaBogoljub Mitić Đoša
 
 
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Kako je prenosi portal Žena, vest o tome da je popularni glumac preminuo potvrdio je direktor leskovačkog pozorišta, Stanislav Grujić, koji je rekao da mu je pre sat vremena tužnu vest javio Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic. On je preminuo od posledica srčanog udara.

 

Svoj glumački talenat pokazao je u mnogim ostvarenjima, i to uprkos tome što nakon srednje škole nije upisao glumu. Vodio se kao glumac amater, ali ga to ni na koji način nije sprečilo da pokaže svoj raskošni talenat u ostvarenjima poput "Porodično blago", "A sad adio", "Agencija za SIS", "Seljaci", i mnogim drugim ostvarenjima.

Bogoljub je bio oženjen i iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Na sceni je uvek bio nasmejan, a evo kakav je život zapravo vodio Bogoljub Mitić Đoša

M. R. | 22. 06. 2017 - 10:47h
 

Život preminulog Bogoljuba Mitića Đoše koji je jutros umro u Beogradu od posledica srčanog udara bio je pun kontrasta - sa jedne strane vodio je miran porodičan život, sa druge strane bio je upleten u pojedine afere i često je u javnosti davao izjave koje su izazivale smeh ili čuđenje.

 
Bogoljub Mitić Đoša
Foto: Zoran Ilić / RAS SrbijaBogoljub Mitić Đoša
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Njegov pravi nadimak je zapravo Boge Miza, ali je nakon uloge u "Porodičnom blagu" gde je tumačio lik priprostog čoveka iz sela Stajkovce, dobio nadimak Bata Đoša po kojem je bio poznat do svoje smrti.

 

Bogoljub Mitić došao je iz sela Vlasotinaca, a rođen je 12. januara 1968. Nikada nije završio glumu zbog čega se vodi kao glumac amater. Mnoge kolege nisu bile blagonaklone zbog ove činjenice, ali se on na te komentare nije obazirao.

Reditelj Siniša Pavić je najzaslužniji za uspon njegove karijere zato što mu je upravo on poverio ulogu čuvenog Đoše koja ga je proslavila.

Tokom snimanja te serije rodilo se veliko priajteljstvo između Đoše i glumca Predraga Smiljkovića koji je tumačio ulogu Tike Špica.

Njih dvojica su se čak i okumili, njihovo prijateljstvo je trajalo godinama, a onda su se pojavile spekulacije da su se posvađali i Đoša je tada za "Blic" otkrio:

- Ne družimo se više, a razgovaramo samo kad se sretnemo u prolazu. A bili smo nerazdvojni 20 godina kad ni kuče nije imalo za koje da nas ujede, a sad ne možemo ni da se gledamo. Ni dan-danas mi nije jasno o čemu se tu radi, ne mogu da budem pametan. Možda je ljubomora po sredi, možda sam i ja kriv. Ali ja nisam promenio prijatelje, ostao sam isti kakav sam i bio - rekao je pre desetak godina Đoša, koji je nagovestio da je klicu razdora unela trka za naklonost Siniše Pavića, scenariste, inače, vlasotinačkog zeta.

Đoša i Tika
Foto: youtubeĐoša i Tika
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

- Tika je mnogo uticajan kod pisca, a pisac utiče na to ko će da igra u seriji. Ja volim da radim sa Sinišu, koga mnogo volim i kome sam zahvalan za svoju popularnost, ali on ne dozvoljava da mu se približim. Zato mene nema više u njegovim serijama - objasnio je tada Đoša.

Inače, vest o tome da je popularni glumac preminuo potvrdio je direktor leskovačkog pozorišta, Stanislav Grujić, koji je rekao da mu je tužnu vest javio Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic koji nije želeo da daje izjave o svom kumu.

Rođeni komičar: Đoša kao Džej u "Tvoje lice zvuči poznato"
Foto: PromoRođeni komičar: Đoša kao Džej u "Tvoje lice zvuči poznato"
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Prošle godine pojavila se informacija da je Đoša uhvaćen sa 50 grama kokaina uz navode da je pola preprodavao kolegama, a pola je bilo za njegovo lično korišćenje što je on demantovao.

- Niti sam hapšen, niti šmrčem. Belo vino je jedino belo što konzumiram - ispričao je tada Đoša za "Blic". Bogoljub Mitić Đoša je poslednjih godina živeo miran život sa suprugom i dve ćerke. Bio je on i na ivici siromaštva, a izjavu kojom je šokirao pročitajteOVDE.

Bio je izuzetno vezan ćerke pa je tako, dok je učestvovao u popularnom šou "Tvoje zvuči poznato" sve svoje izvedbe posvećivao njima. One su volele da ga gledaju, a on je tada isticao da su se često smejale njegovim imitacijama, posebno kada je bio obučen u žensko.

Đoša i njegova fenomenalna transfomracija u "Tvoje lice zvuči poznato"
Foto: PromoĐoša i njegova fenomenalna transfomracija u "Tvoje lice zvuči poznato"
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Da je zaista živeo van glamura dokazuje i činjenica da se jednom pojavila i njegova slika kako spava u javnom prevozu što je izazvalo salve smeha kao i većina stvari koje je u životu radio.

Često se šegačio pa je tako u jednom intervjuu ispričao da mu je žena staromodna jer mu nije davala da ima ljubavnicu, što je protumačeno kao šala.

- Ona ne razume da ja treba da imam ljubavnicu, ništa ne razume i sve mi brani, kako sve moje kolege to mogu? Mnogo mi je žena staromodna - ispričao je pre nekoliko meseci Đoša.

Đoša u seriji "Crni gruja"
Foto: Nenad Božović / RAS SrbijaĐoša u seriji "Crni gruja"
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Đoša je najveće uloge ostvario u Leskovačkom pozorištu, a poznat je i po ulogama u "Agenciji za SIS", "Seljaci", "Crni Gruja"... Đoša se oprobao i kao voditelj i to popularne emisije "Grand", a jedno vreme se bavio i politikom, ali je odustao.

- Ja sam, kako bi se reklo, višestranačka ličnost jer sam bio u više stranaka. Ali, dojadilo mi je jer od politike nema nikakve koristi. U politici su sve sami prevaranti. Kad se samo setim šta su mi sve obećavali trebalo je u najmanju ruku da budem ministar kulture - ispričao je Đoša.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

POSLEDNjI SUSRET SA ĐOŠOM: "Novosti" na snimanju serije "Nemanjići"

Bojana Jovanović | 22. jun 2017. 10:35 | Komentara: 0

Donosimo vam poslednji razgovor koji su "Novosti" imale sa popularnim Đošom, tokom snimanja serije "Nemanjići" sredinom marta

 

djosa-NemanjiciGSLJIVIC1_620x0.jpg

Donosimo vam poslednji razgovor koji su "Novosti" imale sa popularnim Đošom, tokom snimanja serije "Nemanjići" sredinom marta.

 

VIJUGAVI put kojim smo u sredu ujutro prošli pored manastira Studenice odveo nas je pravo u priču o Nemanjićima. Planine, šume, reka Studenica, likovi i koliba sa kraja 12. i početka 13. veka. Oči u oči sa Stefanom Prvovenčanim, koji je, sa okrvavljenim povezom na glavi, garav, ogrnut kožnim plaštom, sa sabljom za pojasom stajao pred nama.

Slika druga. Kostimograf Stefan Savković, zadužen za seriju "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina", prilazi Vojinu Ćetkoviću, koji tumači Stefana Prvovenčanog, i zateže mu gornji deo poveza.

Kao jedina novinarska ekipa prisustvujemo snimanju prvih kadrova ove dugo očekivane serije, rađene u produkciji RTS, u režiji Marka Marinkovića i prema scenariju Gordana Mihića. Snimanje bi trebalo da potraje do avgusta, prva epizoda biće prikazana za Novu godinu, a serije emitovana 2018.

Producent Miško Stevanović želi nam dobrodošlicu, a mi se već osećamo kao da smo deo srpske istorije. Prilazi i Nada Šargin, u dugoj haljini sa uvojcima koji ne pokrivaju ogrebotinu na obrazu, dok proplankom šeta Vučić Perović, ponavljajući tekst. Reditelj Marinković utišava sve, najavljuje probu. Sve troje ulaze u kadar, u ugljarevu jamu. Ispred nje su Olivera Viktorović i Bogoljub Mitić, bračni par ugljara, koji sedi oko vatre, za kazanom, vidno zabrinut... Stefan ranjen leži pored ognjišta, a Raška mu pridodaje toplu kašu...

 

djosa-NemanjiciGSLJIVIC3.jpg

10%20nemanjici%20sljivic%20(2).jpg

* Bogoljub Mitić u jednom od prvih kadrova,Foto Goran Šljivić

 

Kadar je posle nekoliko proba snimljen, a mi prilazimo Mitiću, kog svi u ekipi zovu Đoša, po liku koji je tumačio u seriji "Porodično balgo".

- Moj lik je bio ratnik, ali je pobegao u šumu da pravi ugalj, da bi sačuvao sina - kaže nam Mitić.

- Nisam se ni nadao da će sina da mi odvedu u rat, hoće da pogine za Srbiju, a ja sam pacifista. Imam sreće da ponovo snimam za RTS, koji jedini radi ozbiljnu seriju.

 

10%20nemanjici%20sljivic%20%284%29.jpg

Olivera Viktorović, Foto Goran šljivić

Vojin Ćetković ističe da je prijatno iznenađen dobrim uslovima rada, što je čudno za današnju produkciju.

- Imali smo i borilačke i jahačke i kostimografske i rediteljske probe, pa nisam iznenađen - objašnjava Ćetković. - Stefan je u ovoj sceni ranjen, a priča se dešava osam dana posle bitke oko srpskog prestola, u kojoj je bio oči u oči sa svojim rođenim bratom Vukanom, gde je i poražen - jedva je izvukao živu glavu, pa odatle kreće u bekstvo, nabasava na kolibu kod ugljara.

10%20nemanjici%20sljivic%20(3).jpg

Vojin Ćetković u ulozi Stefana Prvovenčanog,Foto Goran šljivić

Reditelj Marinković zadovoljan je prvim kadrovima i pretpostavlja da će ga impresije i uzbuđenje stići tek kasnije, kada se vrati u hotel. Smatra da će mu najzahtevnije, organizaciono i rediteljski, za snimanje biti bitke sa konjicom i pešadijom.

djosa-NemanjiciGSLJIVIC2.jpg

I sam sam sada naučio mnoge stvari pripremajući se za ovaj projekat, a cilj serije je da zainteresuje sve, pogotovo mlade ljude, za to vreme i događaje - kaže Marinković. - Da bi ih proučavali na drugi način, ne TV formom, već izučavanjem istorije. Moja generacija je rasla pod velikim uticajem zapadne kulture, o kralju Arturu smo znali više nego o Nemanjićima, a imamo autentičnu istoriju koju drugi, veći narodi, fabrikuju.

 

STUDENICA6.jpg

Nakon našeg razgovora ekipa se seli na drugi set, nekoliko kilometara uzvodno. Idilični huk vodopada i mekane proplanke prekidaju krici. Četiri muškarca, razbojnika, iskočila su iz grmlja i bacila ribarsku mrežu na dve devojke. One prestravljeno viču, braneći se, na šta ih podstiče i Bojana Šutić, pomoćnica reditelja, rečima: "Devojke, borba za život, vrištite!"

djosa-NemanjiciGSLJIVIC1.jpg

Ma, devojke su super, a momci kao da nikad nisu vijali žene po livadi - dobacuje neko iz ekipe, na šta su se svi grohotom nasmejali.

 

STUDENICA5.jpg

BRADIĆ: IZAZOV ZA RTS

- POSEBNO sam uzbuđen jer je ovo prvi dan, što nas sve izrazito motiviše za buduće poslove - kaže Nebojša Bradić, glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS. - U ovom poslu se RTS posle dugo vremena pojavljuje kao neko ko je od početka do kraja nosio i realizuje ovu ideju, što je poseban i važan izazov za svaku televiziju. Po prvi put se radi igrana serija srednjeg veka, čak i u oblasti filma nemamo puno proizvoda koji bi na neki način mogli da budu putokaz i uzor, sa željom da se ovaj serijal nastavi i u nekim drugim projektima koji će za temu imati srednji vek.

 

STUDENICA7.jpg

KOPAONIK

SERIJA će se snimati na 240 lokacija, a prva sledeća je Kopaonik, kako bi se uhvati poslednji dah zime, a kamera zabeležila grudvanje i sankanje Nemanjine dece.

 

STUDENICA8%20sargin.jpg

novosti

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Чланови који сада читају   0 чланова

  Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу

 • Сличан садржај

  • Од Milan Nikolic,
   PREMINUO VLADIKA ATANASIJE JEVTIĆ: Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački izgubio bitku sa virusom korona
   WWW.NOVOSTI.RS UMIROVLJENI episkop zahumsko-hercegovački Atanasije Jevtić preminuo je danas u 18 i 50 na kovid odeljenju Opšte bolnice... Преминуо епископ Атанасије Јевтић
   RS.SPUTNIKNEWS.COM Епископ Атанасије умро је од последица корона вируса.  
  • Од Danijela,
   IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Preminuo raščinjeni episkop Artemije
   WWW.NOVOSTI.RS DANAS u 14.45 časova preminuo raščinjeni episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski...  
  • Од geronymo,
   Pocivao u miru 
    
  • Од Драгана Милошевић,
   Slavni filmski i pozorišni glumac Šon Koneri, najpoznatiji po ulozi Džejmsa Bonda, preminuo je u 91. godini, prenose svetski mediji.
   Šon Koneri, rođen 1930. godine u Edinburgu, najpoznatiji je po ulozi Džejmsu Bondu, tajnom agentu 007, preminuo je na Bahamima, posle kraće bolesti, mirno i u snu, piše BBC prenoseći izjavu njegovog sina Džejsona.
    
   U decenijama dugoj karijeri osvojio je brojne nagrade, među kojima su i Oskar, dva Zlatna globusa i dve Bafte.
   Škotski glumac prvi je igrao Bonda na filmu u ostvarenju “Doktor No” (1962), a potom u još šest naslova iz ovog serijala.
   Mnogi ga i danas smatraju i neprevaziđenim filmskim Bondom, a u ovoj ulozi, osim u “Doktoru Nou”, publika ga je gledala i u filmovima “Iz Rusije s ljubavlju” (From Russia With Love, 1963), “Goldfinger” (1964), “Operacija Grom” (Tunderball, 1965), “Samo dvaput se živi” (You Only Live Twice, 1967) i “Dijamanti su večni” (Diamonds Are Forever, 1971) i “Nikad ne reci nikad” (Never Say Never Again, 1983).

   Oskara je dobio za sporednu ulogu irskog policajca u filmu “Nesalomivi” (1987).
   Koneri je poznat i po ulogama u filmovima “Čovek koji je želeo da bude kralj” (1975), “Ime ruže” (1986), “Indijana Džons i poslednji krstaški pohod” (1989), “Lov na crveni oktobar” (1990), “Stena” (1996)…
   Napustivši školu sa 14 godina, Koneri je radio ka mlekar, a potom se posvetio bodibildingu. Titula Mister Univerzum dovela ga je i na film i televiziju.
   Na velikom platnu prvi put se pojavio u trileru “Nema puta nazad” (1957), a sa filma se povukao nakon “Lige izuzetnih džentlmena” (2003).
   Glumcu je 2000. godine britanska kraljica dodelila titulu viteza, “Sandej herald” 2004. proglasio ga je “najvećim živim Škotom”, a nedavno je proslavio 90. rođendan.
   “Ništa ne može da se uporedi sa izazovom čoveku da izvuče najbolje iz sebe”, rekao je jednom Koneri govoreći o svom životu i radu.
   Koneri je poznat i po svom političkom angažmanu, kao član i jedan od finansijera Nacionalne partije Škotske, koja se zalaže za otcepljenje od Engleske. Preselio se na Bahame, zaričući se da će se vratiti u Škotsku kada ona postane nezavisna zemlja.
   Odlazak prvog Bonda - Preminuo Šon Koneri
   NOVA.RS Glumac Šon Koneri preminuo je u 91. godini, preneo je BBC.  
  • Од Иван Ц.,
   Svet stripa ostao je bez velikog autora!
   Izvor: MONDO/Stefan Stojanović Crtač čuvenog stripa Alan Ford, Đovani Romanini, preminuo je u svojoj 74. godini.
   Đovani je poznat i kao Magnusov pomoćnika na čuvenom Velikom Teksu “Dolina Terora”, a i iz stripova o Martiju Misteriji.
   „S velikom tugom opraštamo se od Đovanija Romaninija. Iz Italije je malopre stigla potresna vest da nas je ovaj čuveni Magnusov učenik, crtač „Družine od vešala", „Alana Forda" i „Martija Misterije" napustio danas, u 74. godini života. Pored svega ostalog, pamtićemo ga zauvek po nemerljivom doprinosu koji je dao kultnom Magnusovom albumu „Dolina terora" (Veliki Teks 1). Počivajte u miru, maestro„, napisali su na Fejsbuk stranici Veselog četvrtka.
   Preminuo crtač čuvenog Alana Forda!
   MONDO.RS Svet stripa ostao je bez velikog autora!  
×
×
 • Креирај ново...