Jump to content
Поуке.орг инфо

Churchpic - Све слике из Цркве на једном месту! (представљамо вам наш нови пројекат)

Оцени ову тему

Recommended Posts

Драги пријатељи,

Представљамо вам један леп, занимљив, веома функционалан и лак за употребу - пројекат који је везан за црквене фотографије - Churchpic.com

 

logo.JPG

 

Верујемо да ће се свима заљубљеницима у лепу црквену фотографију допасти, а оно што је битно да се каже јесте да могу да се подижу велике фотке, да се коментаришу, лајкују, преносе кодовима на друге сајтове, праве албуми итд...

 

сајт је компатибилан са мобилним уређајима и таблетима

 

Добро дошли

ЛИНК: Churchpic.comCHURCHPIC.JPGSLIKE.JPG

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ПРАВИЛА КОРИШЋЕЊА

 

logo.JPG

 

Добродошли на сајт Churchpic, место свих фотографија из Цркве и о Цркви, место објективног и субјективног тренутка, место Цркве у објективу. Сајт је замишљен као путовање и упознавање кроз један трен, трен безвремен - фотографију. Позивамо вас да мозаиком фотографије спојимо све те тренутке. Фотографије се могу постављати у једну од понуђене 24 категорије. Ограничење по фотографији је 10 mb. Директни линкови за слике, BB code и html сличице. 

Коришћење овог сајта омогућено је свим члановима који поштују услове коришћења. 

Да бисте користили сајт Churchpic потребно је да се региструјете после чега можете да се пријавите. Такође, омогућена је брза регистрација преко Фејсбука. Није дозвољена промоција анти-црквених групација и радњи, нити активности које нарушавају учење, јединство и углед Православне Цркве. Није дозвољено постављати садржаје који нарушавају приватност осталих чланова, као и садржајe заштићенe ауторским правима или који подлежу кривичном и прекршајном закону. Није дозвољено постављање садржаја експлицитног карактера, садржаја који подстичу болести зависности, као ни садржаја који нарушавају људско достојанство. Није дозвољено кориштење сајта у сврху ширења било које нелегалне, незаконите радње, радње која за циљ има обману. Неовлашћено рекламирање и комерцијално деловање на сајту (путем коментара, препорука и сл), није дозвољено. Све фотографије и коментари који нису у складу са правилима коришћења биће уклоњени. Уколико видите садржај на сајту који није у складу са условима коришћења, молимо да га пријавите, пријава је анонимна. Уколико сматрате да је сајт, или било који његов сегмент, на било који начин повредио Ваша ауторска права, обавезујемо се да ће таква притужба бити размотрена у најкраћем могућем року, а спорни садржаји биће уклоњени одмах уколико се установи основаност притужбе. Сајт Churchpic поштује приватност података својих корисника и посетилаца, у складу са законом. Churchpic задржава право да укине или да ускрати могућност коришћења корисничког налога, без претходне најаве или/и објашњења. Приликом објављивања фотографија потребно је навести аутора фотографије и извор са којег је фотографија преузета. Уколико је аутор члан сајта, потребно је да наведе да је у питању ауторска фотографија. Због немогућности провере аутентичности аутора фотографије сајт Churchpic не може да одговара за веродостојност аутора фотографије као ни због евентуалног било каквог кршења ауторских права на фотографије. Сва одговорност за фотографије припада искључиво ауторима или онима који су је послали. У случају да приметите фотографију за коју знате да је заштићена ауторским правом или да је аутор фотографије погрешно потписан, молимо вас да нам пишете на mail urednik@pouke.org како би предузели неопходне кораке у исправљању грешке. Churchpic не постаје власник објављених фотографија, али задржава право коришћења фотографија у својим осталим програмима.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Живот у Цркви приказан мозаиком фотографија. Придружите се, додајте своје каменчиће 1f642.png

84_n.md.jpg

http://churchpic.com/image/PV09

Share this post


Link to post
Share on other sites

У ком временском пеиоду добијам  мејл са упутством за активацију на Churchpic, с обзиром на то да активацијски линк траје 48 сати? Данас сам се регистровала. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мејл добијеш одмах, сада сам погледала, нема временског ограничења за активацију, барем не пише да има.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaš nalog je skoro spreman

Email je poslan na analaz****@gmail.com sa uputstvima za aktiviranje naloga. Aktivacijski link je valjan 48 sati.

Idi na naslovnu ili posalji ponovo aktivaciju. 

Тако каже. С тим што се не логујем преко фб.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ја сам добила одмах одговор -

We received a request to register the ХХХХХХ account at Churchpic.

To complete the process you must activate your account.

Alternatively you can copy and paste the URL into your browser: http://churchpic.com/account/activateХХХХХХХХХХХХХ

If you didn't intend this just ignore this message.
This request was made from IP: ХХХХХХХХХХ

This email was sent from Churchpic http://churchpic.com

----

Што каже Сања, можда је отишао лево-десно, погледај :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/27/2016 at 18:25, Dominika рече

Интересантан пројекат, мало личи на orthphoto.net

Личи, али је мало другачији систем, но поента нам је била да сакупимо фотографије са свих страна из свих цркава. Видећемо како ће се развијати, за сада је сасвим у реду.

verify_me.txt.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Чекајте, има нас који не знамо да сликамо, а волели би да дамо допринос пројекту.

Шта нам је чинити?

Share this post


Link to post
Share on other sites
пре 37 минута, Драгана Милошевић рече

Шта нам је чинити?

Можете да постављате фотографије са различитих извора, уз навођење аутора (ако знате) и места одакле је фотографија преузета. Да обогатимо нашу фоторизницу :) Можете да правите тематске албуме, тако је чини ми се најпрегледније и најлакше.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 26/11/2016 at 11:42, Поуке.орг инфо рече

Да бисте користили сајт Churchpic потребно је да се региструјете после чега можете да се пријавите. Такође, омогућена је брза регистрација преко Фејсбука. 

Немам фејсбук налог. Како се регистровати преко Твиттера. Тако да ево, све нудите само преко тога фејсбука...те да ли сте постали овисници истог. Неки бисмо желели да нам омогућите регистрацију преко Твиттера.

On 26/11/2016 at 11:42, Поуке.орг инфо рече

Није дозвољена промоција анти-црквених групација и радњи, нити активности које нарушавају учење, јединство и углед Православне Цркве.

Пројекат ми се  допао, тако да је из ове области, из различитих тематских радионица, нпр архитектура - манастира (architecture - monasteries) или reportage - other - Војска и Црква.

Желим вам пуно успеха у реализацији овог богоугодног пројекта.  Поздрав свима који су укључени у рад.

 

Поставила Александра Вукосављевић

Хиландар трпезарија

hilandar_trpezarija.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Сличан садржај

  • Од Логос,
   Интернет страница катихете Бранислава Илића, отпочела је са радом на празник Рођења Светог Јована Крститеља, 2016. лета Господњег. Наша интернет страница налази се на списку проверених и званичних интернет страница које су реализоване у оквиру Српске Православне Цркве. У наведеном каталогу сајтова СПЦ ова интернет страница је процењена и препозната као прегледна, савремена и визуелно лепа.       На овој интернет страници прочитајте:     Поред многобројног катихетског садржаја у виду предавањâ, емисијâ и поучних текстова, у оквиру ове интернет странице можете да се упознате са важнијим вестима из наше Свете Цркве и осталих помесних цркава.    Поред тога, на једном месту можете да прочитате све ауторске текстове катихете Бранислава Илића који су објављени у "Православном мисионару", званичном мисионарском часопису СПЦ за младе, у "Православљу" - новинама Српске Патријаршије, као и у другим часописима и на многобројним званичним интернет страницама. На нашој интернет страници доступна су и сва ауторова гостовања у црквеним медијима.   У погледу интернет странице Ризница литургијског богословља и живота посебно истичемо целокупне серијале емисија чији је аутор катихета Бранислав Илић: Светотајинско богословље (радио Беседа) и Богослужбене особености великих празника (радио Беседа).    Доступни су и целокупни серијали емисија других аутора: Косметска кандила (радио Светигора) - аутора Слободанке Грднић, и Жене српских владара (радио Беседа) -  аутора др Катарине Митровић.    ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦУ ПОСЕТИТЕ НА АДРЕСИ: Ризница литургијског богословља и живота (http://branislavilic.blogspot.com) 
   View full Странице
  • Од Логос,
   Интернет страница катихете Бранислава Илића, отпочела је са радом на празник Рођења Светог Јована Крститеља, 2016. лета Господњег. Наша интернет страница налази се на списку проверених и званичних интернет страница које су реализоване у оквиру Српске Православне Цркве. У наведеном каталогу сајтова СПЦ ова интернет страница је процењена и препозната као прегледна, савремена и визуелно лепа.       На овој интернет страници прочитајте:     Поред многобројног катихетског садржаја у виду предавањâ, емисијâ и поучних текстова, у оквиру ове интернет странице можете да се упознате са важнијим вестима из наше Свете Цркве и осталих помесних цркава.    Поред тога, на једном месту можете да прочитате све ауторске текстове катихете Бранислава Илића који су објављени у "Православном мисионару", званичном мисионарском часопису СПЦ за младе, у "Православљу" - новинама Српске Патријаршије, као и у другим часописима и на многобројним званичним интернет страницама. На нашој интернет страници доступна су и сва ауторова гостовања у црквеним медијима.   У погледу интернет странице Ризница литургијског богословља и живота посебно истичемо целокупне серијале емисија чији је аутор катихета Бранислав Илић: Светотајинско богословље (радио Беседа) и Богослужбене особености великих празника (радио Беседа).    Доступни су и целокупни серијали емисија других аутора: Косметска кандила (радио Светигора) - аутора Слободанке Грднић, и Жене српских владара (радио Беседа) -  аутора др Катарине Митровић.    ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦУ ПОСЕТИТЕ НА АДРЕСИ: Ризница литургијског богословља и живота (http://branislavilic.blogspot.com) 
  • Од Логос,
   -Света Русија - земља са погледом ка небу!-   Русија је по много чему посебна у односу на све друге државе света: територијално убедљиво највећа, ресурсно најбогатија, војно неосвојива. Све те спољашње одреднице задивљују овосветске људе, али постоји једна особеност која их превазилази и руски народ чини посебним. То је синтагма Свјатаја Рус (Света Русија), јединствена одредница у историји државâ света, која се тиче десетвековног духовног идентитета ове земље. Професорка Ксенија Кончаревић, пишући о дубини душе руског човека у којој је „најдубље откривена тајна руске земље као места Распећа и Васкрсења“, примећује да су Руси једини народ у свету који је своју земљи назвао Светом. (извод из уредничког уводника)   У Јутарњем програму радија "Беседе" катихета Бранислав Илић представио нови број 369. "Православног мисионара"   Катихета Бранислав Илић на таласима васељенског радија "Светигора" представио нови број "Православног мисионара" посвећен теми: "Свјатаја Рус"   Катихета Бранислав Илић на таласима радија "Источник" представио нови 369. број "Православног мисионара"   Пред нама је септембарско-октобарски 369. број Православног мисионара, званичног мисионарског гласила Српске Православне Цркве. По већ устаљеном обичају и овај број је представљен у црквеним медијима, и то: у програму радија Светигоре (Митрополија црногорско-приморска), радија Беседе (Епархија бачка) и радија Источник (Епархија ваљевска).    Представљајући садржај новог броја, чија је централна тема СВЈАТАЈА РУС, катихета Бранислав Илић, члан уређивачког одбора Православног мисионара задужен за односе са медијима, посебно је истакао значај читања и духовног изграђивања, ослањајући се на свете личности из историје Руског народа, особито на два светила: Преподобног Серафима Саровског и Преподобног Сергија Радоњешког. Говорећи о мисији као еванђелском делу, члан уређивачког одбора који је задужен за односе са медијима, пажњу је посветио разговору са Његовим Преосвештенством Епископом зворничко-тузлански Фотијем, који се налази на првим страницама овог новог броја "Православног мисионара".    Катихета Бранислав је позвао све да прочитају нови број званичног мисионарског гласила СПЦ, да се духовно обогате садржајним и поучним текстовима, као и да искуство које задобију благодарећи пажљивом читању, примене у свом хришћанском животу.     САДРЖАЈ:     Реч уредника: Света Русија: Земља са погледом ка небу!   Реч архијереја: Разговор са Његовим Преосвештенством, Епископом зворничко- тузланским Фотијем (Сладојевићем) - Мисија нема граница! Светачник: Свети Теофан Затворник - На недељу Свих Светих Материк: Света Првомученица Текла Равноапостолна   Историја хришћанства: Први Васељенски Сабор 325. године у Никеји У дијалогу са атеизмом: Библијска антропологија у комуникацији са неурофизиологијом – да ли је комуникација могућа?   ТЕМА БРОЈА:   Презвитер др Оливер Суботић: Тајна Свете Русије открива се у сусрету са Светима - Разговор са јеромонахом Игнатијем (Шестаковим)   И. С: У посети Светој Русији   Небојша Ћосовић (превод са руског): Схиархимандрит Авраам (Рејдман) - О томе да подвиг мучеништва изражава љубав према Богу!   Драган Поповић: Земаљска и небеска Русија   Катихета Бранислав Илић: Протојереј Александар Шмеман - човек богослужења   Вишедетне хришћанске породице: Петровићи из Бијељине   Парохијани: Породица Карић (други део) - Од Лондона до Русије   Из историје СПЦ: Царица Марија, ктиторка цркве Ваведења у Белом Пољу   Хришћанска књижевност: „Претпразнично вече“ Алексе Шантића   Живот у Христу: О правилном односу према сродницима   Сећање: На гробу неимара Цркве Живе     Мисионарски излог: Мардарије (Ускоковић), Епископ америчко- канадски Недокучива Русија. Мемоари     Повезан садржај:   Протојереј Александар Шмеман - човек богослужења   Интервју са Његовим Преосвештенством Епископом зворничко-тузланским Фотијем (Сладојевићем): Мисија нема граница!     Извор: Православни мисионар
  • Од Логос,
   Нови број Православља, новина Српске патријаршије, од 15. новембра 2019. године великим делом је посвећен годишњицама које су везане за блажене успомене Патријарха српског Павла – 29-о годишњици од избора Владике рашко-призренског Павла за 44 поглавара Српске Православне Цркве и десетогодишњици од његовог уснућа.      Тако у тексту који најављује низ молитвених и културних догађања који ће се овог викенда (15. и 16. новембра), десити у Епархији пакрачко-славонској, читамо о прослави осам векова Српске Православне Цркве у овој Епископији уз обележавање 270 година цркве Светих апостола Петра и Павла у Кућанцима. Један од седам патријарха обновљене Патријаршије Пећке, Патријарх Павле (Гојко Стојчевић), рођен је у том маленом славонском селу, и крштен у Петропавлојској цркви-брвнари, која је сада обновљена и у пуном сјају чека освећење овога викенда. На средњим странама новина Српске патријаршије доносимо његову беседу са устоличења за Патријарха у Саборној цркви у Београду 3. децембра 1990. године, у којој нас, одмах с почетка, опомињу речи: „Праштање и мирење, уместо саможивог једноумља и похлепе...“ Овом тексту следује први интервју Патријарха Павла који каже: „Христос је наша Светлост, наш Циљ и наш Пут...“ Ту су и изјаве умних и важних људи српске културне, спортске, политичке... јавне сцене, који су речима покушали да дочарају своја осећања и промишљања о тадашњем Првојерарху СПЦ...   На следећим странама новина Српске патријаршије следује неколико извештаја о актуелним и важним догађањима везаним за нашу Цркву – Саопштење за јавност Митрополита црногорско-приморског Амфилохија поводом изјаве председника Црне Горе о Цркви; Закључци са Међународног научног скупа „Државно-црквено право кроз вјекове“, који је, поводом 800 година аутокефалности СПЦ, одржан у Манастиру Подмаине у Будви од 10. до 13. октобра ове године. У ауторском тексту Ко је угасио светло? – Медијски мрак у Србији, протопрезвитер Владан Симић пише о концепту уређивачке политике медија и пита се да ли он нешто значи, или се користи само као еуфемизам за интересе крупног капитала, трговину утицајем и формирањем јавног мњења?   Састанак затворских свештенослужитеља СПЦ и управника установа система за извршење кривичних санкција, пети по реду, одржан је 5. новембра, у просторијама Црквене општине новосадске. Како изгледа духовно старање свештеникâ у затворима и који је циљ ове пастирске бриге, читајте у тексту под насловом: Предано духовно старање свештеникâ у затворима.   Јасеновац између броја и жртве – прилог разумевању нашег страдања, је текст аутора Стефана Радојковића, историчара Музеја жртава геноцида и секретара Одбора за Јасеновац САС СПЦ, у којем се говори о недавно објављеној књизи историчара Душана Никодијевића „Јасеновац између броја и жртве“, а у којој се „даје глас“ преживелим логорашима, сведоцима усташких злочина, и њиховим проценама броја уморених људи у комплексу јасеновачких логора.   Какву поруку носи обележавање „ноћи вештица“ на спортским такмичењима? Како објаснити логичку недоследност у одлуци Евролиге да се ове године у спортским дворанама сценографијом обележи „ноћ вештица“? О овој неславној прекретници у историји кошарке и неспортској одлуци без преседана разговарали смо са председником КК „Црвена Звезда“ др Небојшом Човићем.   Долази време слава... – Крсна слава је својствена само Православљу у Срба, и то је заиста најлепша карактеристика нашег црквено-духовног, као и породичног живота, пише протопрезвитер-ставрофор проф. др Милош М. Весин у тексту за Православље.   Поводом недавне педесетогодишњице слетања мисије „Аполо 11“ на површину Месеца и изјаве америчког председника да ће Наса ускоро послати прве људе на Марс, тема интерпланетарног путовања поново је постала актуелна и у ширим друштвеним сферама – бележи у Рубрици „Из посебног угла“, а у тексту под насловом: Канонска јурисдикција на Марсу, протонамесник Немања С. Мрђеновић.   Поводом недавне премијере документарног филма „Доњецка Вратарница“, у Руском дому у Београду, који говори о игуманији Иверског манастира мати Михаили и њеној помоћници Јулији, које су се изненада нашле у епицентру рата у Донбасу, са младом ауторком овог дела, Наталијом Батрајевом, разговарао је Јован Хонда.   Као и увек, уз остале рубрике и написе, читалачкој пажњи препоручујемо и бројне вести из живота наше Цркве које обликују претходних петнаестак дана колико нас дели од претходног до овог, најновијег броја новина....     Извор: Православље
  • Од Логос,
   Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уручио је 14. новембра 2019. године на свечаности у Патријаршији српској у Београду орден Светог Саве г. Миланчету Милићевићу, привреднику из Београда и великом добротвору Српске Православне Цркве и народа.       У светлости празника Светих бесребреника Козме и Дамјана, који су послушали Христову заповест: на дар примистe, на дар и дајите (Мт. 10, 8), а чији пример својим животом и делом сведочи г. Миланче Милићевић и његова благочестива породица из Београда, Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве је донео одлуку да одликује тог великог добротвора Цркве и доброчинитеља српског рода орденом Светог Саве другог степена.   Уручујући високо црквено одликовање, Његова Светост Патријарх је истакао да је Свети Архијерејски Синод препознао дела и доброчинства г. Миланчета Милићевића, привредника и узорног православног хришћанина из Београда.   -Ви сте показали велику веру и љубав према Цркви и нашем народу. Изашли сте у сусрет потребама Српске Цркве, несебично сте помагали најмлађе и нејаке. Наш народ каже: рука која даје не остаје празна. Молимо се Господу да помогне да се та изрека потврди и у Вашем животу, како бисте наставили да дајете као и до сада, не само Вашој породици и ближњима, већ свом српском народу. Добра дела која чинимо другима пратиће нас и у овом и у оном животу, та дела су велика и пред људима и пред Богом, поручио је Његова Светост Патријарх.   У одлуци Светог Архијерејског Синода, коју је прочитао главни секретар Синода протојереј-ставрофор др Саво Б. Јовић, наводи се да се високо одликовање Српске Православне Цркве, орден Светог Саве другог степена, додељује г. Миланчету Милићевићу за његову делатну љубав према Мајци Цркви нарочито показану бригом према ближњима и несебичним помагањем изградње и обнове храмова и манастира у многим епархијама Српске Православне Цркве.   Захваљујући Његовој Светости Патријарху и члановима Светог Синода на високом црквеном признању, а својој породици, пријатељима и пословним сарадницима на подршци, г. Милићевић је заблагодарио Господу на обиљу благослова којим је наградио њега и његову породицу.   -Ово признање је само кап у мору доброга што сам примио од Господа. Живети у окриљу Цркве и радити на добробит свог народа - томе су ме научили моји родитељи, а тај завет преносимо, моја супруга Александра и ја, и нашој деци: Магдалени, Маријани и Богдану. Користим прилику да Вас обавестим да смо прикупили средства за два најсавременија медицинска апарата неопходна Гинеколошко-акушерској клиници, речи су г. Милићевића на које нико од присутних није остао равнодушан.    Свечаности у Патријаршији српској, поред породице, пријатеља и пословних сарадника г. Милићевића, присуствовали су и главни секретар Светог Архијерејског Синода протојереј-ставрофор др Саво Б. Јовић; протојереј-ставрофор Милорад Нишкић, на чији предлог је Свети Синод и одликовао г. Милићевића; шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић; управник Патријаршијског двора г. Владимир Јелић; као и представници Информативне службе Српске Православне Цркве и Црквене телевизије Храм.     Извор: Инфо-служба СПЦ

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...