Jump to content

Најезда секташа као последица злих 90-их

Оцени ову тему


Баба

Препоручена порука

На почетку текста ћу да ставим прво линк ка изјави мог омиљеног глумца:

 

http://www.standard.co.uk/showbiz/celebrity-news/john-cleese-says-political-correctness-is-destroying-comedy-and-creating-orwellian-existence-a3170596.html

 

Тако да знате да овај текст неће бити политички нити на било који други начин коректан.

 

Ако се неко нађе прозваним, нека ме тужи, доставићу му своју адресу и телефон и јмбг.

 

Елем, када је 90-их кренуо рат и распад Југославије, који је био очекиван све време титине владавине. Док је са стрепњом међу Србима говорено: "Следеће усташе ће бити крвавије и горе од претходних". Наши имбецили од политичара и верских лидера су "сном праведника" спавали и чекали да све оде у три пизде материне.

 

Кад је рат избио и кад су кренула срања. Тад се повампирило усташтво у Хрватској и Босној и они делови Срба који нису успели да се самоорганизују су први почели да надиру у садашњу Србију.

Они који су остали и кренули да се бране, њима свака част и они су доказали и показали да су и Срби и православци. А тако су и задржали једнако и веру и нацију.

 

Међу овим првим избеглицама које стигоше у Србистан било је доста омладине која је дошла из комунистичких породица а чије очеве је нека од војски задржала на ратишту или који изгибоше тамо.

Та омладина, имао сам прилике да је видим, није познавала ни своју веру ни своју нацију. Тамо где су живели нису ни знали да су Срби а камо ли да су православци.

Овде кад су стигли сви су их звали избеглицама.

 

Елем, тај духовни и национални вакуум вешто су искористили вуци у јагњећој кожи. Наши домаћи вуци звани секташи и секте.

Тако сам имао прилике да гледам својим очима рад секти по Новом Саду од Кришнаиста преко Кроулијеваца до разних протестантских секташина.

Они су хватали, ловили ту омладину, давали им своју лажизаједницу а пре свега новац, посао, храну и кров над главом.

 

Рећи секташима хвала вам на овоме јер ето наша говна то нису урадила није у реду. Јер су то секташи урадили да би отели ову омладину од нас, што су и успели, а касније је окренули против нас.

 

Ти некадашњи клинци, избеглице, који су били изгубљени у времену и простори, чији родитељи су били комуњаре и који су од њих крили и веру и нацију својих ђедова, ти клинци данас захваљујући сектама у чије су канџе упали 90-их година над нама овде у Србији врше на разне начине своју прозелитску мисију. Они више нису клинци. То су сада одрасли људи. Људи чије је мишљење о православљу једном за свагда искривила нека од секти у коју су тада упали. Ма колико ми били толерантни према свим конфесијама и сектама у Србији они према нама неће бити никада.

Како могу ово овако самоуверено да говорим?

Лако!

Ја сам тих 90-их обилазио све новосадске секте и покушавао ту омладину, моје вршњаке, да убедим да их напсуте и да се врате вери прадедовској. Неке сам успео, неке нисам.

А оно што сам видео и чуо и чему сам присуствовао тада у тим сектама ме је уверило да ни једна од њих нема добре намере према већинском православном становништву!

 

 

Оно од чега су они бежали 90-их сада нама чине овде у Србији.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да, сећам се тог феномена деведесетих...

Е сад, назарени су протестантска заједница која је међу Србима још од 19. века. Баптисти и адвентисти (најбројнија мала верска заједница у Србији) су више од сто година пристуни на овим просторима.

Читао сам и неке социолошке податке који говоре о томе да је златно доба постојања и ширења малих верских заједница (протестантских пре свега) заправо било Титово време социјализма.

Деведесете године су свакако отвориле нове могућности за мале верске заједнице, али не треба заборавити и да од тада постоји и врло негативан став према њима. Учестали су и физички напади на објекте и појединце.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Још једна занимљива ствар у вези домаћих секти и секташа.

Нека уђе у записник.

Пре 90-их и пре ратова, дакле 80-их  обилазио сам те секташе да видим како размишљају, ко су и да ли има шансе да се тим људима приђе и понуди православље.

 

Тада су то били ( говорим за Нови Сад) обични Србови, некима је чак и деда био протестант. Неки су као вођа пентекосталаца били разочарани синови попова, па су као контру ћалету направили своју секту. Назарени су такође били Срби и то стари новосађани.

Било је ту и деце из мешовитих бракова, било је нешто локалних маџара, рома и словака и то је то.

Све у свему локално становништво које је било у свему исто као и остало становништвно Новог Сада сем што су били у секти. Али ни културно ни на било који други начинсе нису разликовали од остатка Србије. Није било ни тог неког анимозитета између њих и осталих срба.

 

Међутим 90-их још ратови нису ни почели али се закувала криза у југославији и само што није пукло, у Нови Сад стижу неки енглези, Холандези, Амери. Мислим да су прво дошли адвентистима, а после су ишли од једних до других.

Код ових источњачких секти хиндуси су редовно долазили али не са запада него баш из Инидије и то је било чак и за време СФРЈ. Међутим они никад нису имали такав утицај, ти источњаци, док нису дошле 90-те, дат им одједном долазе ликови са запада исто неки оријенталци али држављани западних земаља.

 

Елем, после тренинга тих западњака ови секташи нагло постају агресивни. крећу од куће до куће, што пре нису радили. Салећу на сваком ћошку, улазе у кафиће , нуде клинцима флајере. Врбују пред средњим школама. Све у свему креће једна свеобухватна акција.

 

Ја сам имао неку екипу партибрејкера тад у НС за те секташе. Не нисмо билои фајтер, него смо ишли да опструишемо њихову пропаганду, кад негде закажу трибине или предавања онда ми упаднемо добро се припремимо ко сви нормални штребери и поствљамо им незгодна питања.

У почетку су се трудили да одговарају. Али касније кад су провалили да то увек иста екипа долази онда су нас избацивали са тих скупова.

 

 

Да сам тад знао ово што сад знам, направио бих неколико таквих екипа партибрејкера и били би стоструко агресивнији.

 

Ишао сам ја и код наших попова да им причам о свему томе.

Осим потсмеха нисам наишао ни на какво разумевање.

Само један поп и један епископ су ме саслушали и оно као нешто мало подржали и разумели.

Ово остало ништа.

 

Ок. Данас нека слушају секташе. Сад ће им они командовати, још мало.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да, сећам се тог феномена деведесетих...

Е сад, назарени су протестантска заједница која је међу Србима још од 19. века. Баптисти и адвентисти су такође неких стотинак година пристуни на овим просторима.

Читао сам и неке социолошке податке који говоре о томе да је златно доба постојања и ширења малих верских заједница (протестантских пре свега) заправо било Титово време социјализма.

Мислим да је то натегнуто.

Њих је бројчано заиста много основано у време Тита. Али нису имали "публику".

Ево знам овде код мене у Темерин ситију еванђеоска секта је у време тите основана тад је имала 30 чланова и дан данас има толико чланова.

По Новом Саду је основано брдо тих секти никад ни једна није пребацила више од 100 људи. 

Све те секте су се омасовиле 90-их.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Рецимо Пентекосталци су 80-их имали око 30-ак чланова. Знам јер сам их обилазио једном месечно.

Тад сам чешће ишао код шокаца у катедралу "да слушам озбиљну музику" фор фри.

Али сам макар једном месечно обишао све те секте. Био сам чак и код кроуилијеваца и хиндуиста.

 

Већ тамо негде 94 пентекосталци су имали око 60 до 70 људи. Нагло су им дошли неки стрејнцери, црње, неки кинезли, енглези и ко зна који још и одједном су живнули што се тиче кинте. Пре тога су кубурили баш гадно.

А они су најјаднија секта били у НС.

Да не причам о Јеховистима и Адвентистима који су процветали 90-их, пре свега финансијски.

А тад су се појавили и мормони први пут у Новом Саду.

Имао сам одмах окршај са првим мормонима и сјебао сам им пола публике. Тј људи су после дискусије једноставно оладили од њих.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Еванђеоско хришћанство нпр. је у порасту свуда у свету. Мисионарски они су данас можда и најјача хришћанска конфесија, можда су јачи и од РКЦ. Шире се свуда, по Јужној Америци, Африци  и Азији највише. У САД - у су чак и у политичком врху.

Међутим, њихова бројност у Србији није велика. Адвентисти су најбројнији у Србији.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Еванђеоско хришћанство нпр. је у порасту свуда у свету. Мисионарски они су данас можда и најјача хришћанска конфесија, можда су јачи и од РКЦ. Шире се свуда, по Јужној Америци, Африци  и Азији можда и највише.

Међутим, њихова бројност у Србији није велика. Адвентисти су најбројнији у Србији.

 

Ма ови су се само звали еванђеоска црква али нису имали никакав контакт са осталим еванђелцима из света. То бре основао један чича ту у Темерину нешто био љут на попа и терај.

 

Међутим данас у темерину има неколико секти а Баптисти су најјачи.

Један дан комшије маџари ме заустављају и питају која је оно сад црква тамо што је купила од покојног месара кућу? 

Реко немам појма.

Пошто су је платили питам?

90 000 евра( куча је иначе била руина, стара набијача, није вредела ни 40 000 и то због места на главном друму).

У брате није то мала кинта.

Обиђем ја њих. Њих нема 15-ак.

Наватали неке бабе на пијаци и држе им школицу.

Али ево њима кинта пристиже већ деценију од како су дошли. У међувремену су кипили у продужетку те куће још неколико плацева и направили право утврђење а и даље немају велико чланство.

 

Наравно, наши попови су крајње незаинтересовани за ову појаву. А ни маџарски( римокатолички) попови с којима сам причао нису ништа бољи.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

У принципу, од деведесетих су сви живнули и тад кренула борба за вернике. Нарочито између малих заједница са традиционалним црквама.

Али као што рекох, порасла је и нетолеранција (напади на објекте, вернике, свештенике).

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ма ови су се само звали еванђеоска црква али нису имали никакав контакт са осталим еванђелцима из света. То бре основао један чича ту у Темерину нешто био љут на попа и терај.

То је то. :) Нађи негде књигу "Протестантизам у Србији", има у њој  сличних примера.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

У принципу, од деведесетих су сви живнули и тад кренула борба за вернике. Нарочито између малих заједница са традиционалним црквама.

Али као што рекох, порасла је и нетолеранција (напади на објекте, вернике, свештенике).

 

Знам шта ти оћеш да речеш. Али брате разводњаваш ми причу, и то радиш намерно.

Јесте, тачно је да су све вере живнуле 90-их па и православље. Али ја говорим нешто друго.

А то друго је ово, њима стиже кинта са запада за мисионарску делатност, тачније за прозелитизам, јер ми нисмо бушмани, овде се знало за Христа од почетка.

Значи нема ту борбе за вернике.

Наши не раде ништа а они врше прозелитизам.

То је поента приче.

За 50 година, имаћемо ситуацију као у Босни због 500 година турака.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ништа то није спорно.  Ево, Бразил некада изразито католичка земља  све више постаје протестантска. Гледао сам својевремено неки документарац о томе, крштевају на хиљаде људи, цркве су им на сваком ћошку и поручују "Евангелизујмо Бразил". Укључују се и у политику. Они на РКЦ гледају као на противника и то не крију. Са дргуе стране РКЦ креће у контраофанзиву, па нпр. имитира њихове скупове, са музиком и неконвенционалним богослужењима.

 

Није лоше знати и за искуства у другим земљама.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Није лоше знати и за искуства у другим земљама.

 

Добро је, а није лоше знати и за искуства из сопствене земље.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Наши не раде ништа а они врше прозелитизам. То је поента приче.

Та прича изгледа има низ поенти. Занимљиво је да је књига "VERSKE SEKTE – Opšti prikaz i uputstva, ZORAN LUKOVIĆ" за издавача имала MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE.

RHvVyUv.jpg

Као и кривична пријава "Protiv: Zorana D. Lukovića, kapetana u Upravi kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, adresa nepoznata podnosiocu prijave Zbog: krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 134. Osnovnog krivičnog zakona" Inicijativе mladih za ljudska prava, уз образложење... Krivicna prijava protiv Zorana D. Lukovica.rar (51kB) https://anonfiles.com/file/58cd5bb2340f8e02a25af84eadeb5c56

Скоро да би било енигматично, да не живимо у Србији.

Зоран Д. Луковић ВЕРСКЕ СЕКТЕ Приручник за самоодбрану ,ТРЕЋЕ ИЗМЕЊЕНО И ДОПУЊЕНО ИЗДАЊЕ, Издавачка кућа ДРАГАНИЋ, ПРАВОСЛАВНА МИСИОНАРСКА ШКОЛА, Prirucnik za samoodbranu.pdf (8MB) https://anonfiles.com/file/d2027304d1189fd53a946f2acad24bbd

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@@Жељко, Прво да ти се захвалим на сажетој ретроспективи у претходнох неколико постова.

А друго, да те питам, да ли је заправо повод за ову твоју тему онај Кнежевић са својом причом на теми о +Никанору, што му онај центар финансира дал беше УСАИД или тако неко удружење за роварење, плус ово Вучићево пословично наклапање о Веберу?

Хвала за хвала.

Нећу ти одговорити на ово питање. Одговор већ свакако знаш како ти тако и половина форума.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Pecaju opasno i to uglavnom na pare. Kod mene u selu adventisti kupili kafanu i pretvorili je u "crkvu" . Idu po selu i nude pare onima koji su najsiromasniji , a nudi i onima koji bas i nisu. Imamo i pentakostalce jedno dva kilometra niz put , u susednom selu. Kupili mlin ma onda maltertirau narod kad dodje da melje zito. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...