Jump to content

Азиланти у Србији

Оцени ову тему


Recommended Posts

Боговађа: Aзиланти пљачкају манастире, ломе викендице, краду стоку, нападају становништво (Видео)

 

 

Лајковац – Становници села Боговађа и Врачевићи код Лајковца, у којима се налази неколико стотина азиланата из Африке, најављују протесте због, како кажу, “свакодневног терора којем су изложени”.
Због провала, узнемиравања, па чак и физичких насртаја које, како кажу, трпе од стране избеглица из Сирије, Пакистана, Авганистана, Нигерије, Сомалије и Гамбије, мештани су решили да “правду узму у своје руке” и направили су, “интерну истрагу”, бележећи све оно чиме им азиланти загорчавају живот.

„Снимили смо камером искуства наших комшија са азилантима, као и куће које немилице обијају и пљачкају. Људи су преплашани, а држава нас не узима у заштиту. Све је почело кад је у Боговађу досељено 150 азиланата. Били су мирни и фини у почетку, па смо их прихватили. Међутим, чим су се омасовили, почеле су невиђене пљачке. Физички напади на појединце, па чак и упади у средњовековни манастир! Сву летину коју је сестринство манастира у Боговађи сакупило су опљачкали, а уништили су им и башту „, каже један од становника Боговађе који су овај снимак окачили на Јутјубу, напомињући да посебна опасност прети од тога што су азиланти смештени недалеко од војног складишта, по ком такође тумарају.

 

Према његовим речима, неке куће су толико уништене да су власници дигли руке од обнављања. На снимку се може видети да су на већини прозора ових викендица постављене решетке или заковане даске на улазним вратима, како више не би могли да их обијају.

 

Мештани наводе и то да азиланти из Врачевића нису прошли обавезан здравствени преглед, па се, уз све остало, становници прибојавају и болести и зараза.

 

„Они раде шта хоће. Једном комшији су из викендице однели све душеке, јоргане, одела, обућу, посуђе, па чак и сервисе за кување кафе. Код другог су провалили и ложили ватру, потрошили су му два кубика дрва. У кућу трећег су унели кварцну пећ, украдену код неког четвртог и тамо потрошили 4.000 киловата струје! Боље је побећи у Албанију него живети под оваквим притиском. Овде сам 40 година радио као просветни радник и одувек сам поносом говорио одакле сам – све до сада, кад ноћу морам да оставим да ми горе по три сијалице, не би ли се иоле обезбедио од провала „, набраја један мештанин Боговађе.

 

У овом месту су до сада регистроване 52 провале, али чак и у случајевима за које се зна ко су починиоци, полиција каже да нема право да их приведе.

 

 

Радован Софронијевић, који 22 године држи продавницу на граници Врачевића и Боговађе сада је приморан да затвори своју радњу, јер, каже, не може да живи од азиланата.

 

„Имам горко искуство с њима: Узнемиравају ме, траже у поноћ да отворим продавницу, лупају ми на врата, а једном су ме чак и напали на рођеном прагу, морао сам мотком да их терам! Нека их селе одавде где знају и умеју, боље мирним путем да то реше, него ми да идемо да стопирамо аутопут! Ја предлажем да се скупимо и идемо испред Народне скупштине, да тражимо заштиту од напасти„, наводи Софронијевић.

 

„Обезбеђени су им одећа, обућа, кров над главом и три оброка дневно, као и џепарац од 10 евра по дану, што је сан сваког Србина! Како је кренуло, кад понестане средстава из фондова, вероватно ћемо ми морати да их финансирамо! Полиција им не може ништа и тако им шаљу поруку да могу да крше наше законе до миле воље. Кад их пријавимо кажу “Морају негде да преспавају!”. Хоће ли, једног дана, кад буду почели да нам силују децу рећи: “Па добро, имају сексуални нагон”?“, пита се наратор из овог снимка.

 

...

 

Izvor: Telegraf

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима
  • Одговори 240
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Популарне поруке

Уђем ти ја у бус који иде из Бечеја за БГ. Кад оно гужва, нигде места. Гледам ја ди да седнем, не мили ми се стајати до Београда. Кад видим скроз на крају буса тамо предпоследње место неки цига седи с

Ни друге земље у Европи непролазе боље. Нерешив проблем тренутно... Само ми је жао што немогу некако да запале за Америку, па нека се њима натоваре на грбачу да их они издржавају и трпе. Њиховом полит

Ни друге земље у Европи непролазе боље. Нерешив проблем тренутно... Само ми је жао што немогу некако да запале за Америку, па нека се њима натоваре на грбачу да их они издржавају и трпе. Њиховом политиком су и протерани са својих огњишта,...

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Не би уопште смјели чинити другима штету, поготово не домаћинима ( у ширем смислу, мислим на Србију и све њене грађане ). Али, само бих поставио једно питање овдје - ЗАШТО азиланти то раде? Не могу повјеровати да то раде јер су лопови и пробисвјети ( иако сигурно има таквих појединаца, као и свугдје ). Занима ме у каквим условима живе азиланти, да ли имају макар најосновније потребе задовољене, какви су односи са домаћим становништвом били од њиховог доласка? То јест, занима ме јесу ли натјерани на то својом несрећом или не?

 

Ово сад овако, начелно говорим што се тиче проблема. А ево сад ћу пустити видео па одгледати.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Гледам на ТВ (мој омиљени) Б92. У Кажипрсту код Трнинићке гостовала Бранкица Јанковић.

Повереница за заштиту равноправности.

 

Ако неког не мрзи да погледа:

http://www.b92.net/video/kaziprst.php?yyyy=2015&mm=06&dd=24&nav_id=1008135

 

 

Трнинићка јој је умал ископала очи због стања азиланата у Србији. Иако се Бранкца уби доказујући да азиланти имају како сам разумео и већа права у рбији од самих Срба, јер хеби га ми морамо да плаћамо рачуне и зарађујемо за свој леба, Трнинићка јој нешто није поверовала. После се питам шта би урадила оном маџару што оће да подигне кинески зид према Србији због азиланата и размишљам на глас речима овим: О Боже да ли ће нас тужити Хагу због појаве ових Азиланата?!

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Ne vredi, tema je potpuno nezaniljiva kad domaci Srbi dobijaju po kicmi.

Da je kojim slucajem bilo nesto na racun samih tih azilanata, vec bismo dogurali na 20+ strana.

 

Ovako, mozemo da zakljucimo da ocigledno nikom ne smeta narocito sto smo prakticno stavljeni u polozaj da nam apsolutno svi jasu po glavi, od Istoka do Zapada, a da pri tom mi sami nemamo pravo ni da kazemo nesto, dok gostima nece da se desi nista ni kad kradu svoje domacine.

 

A jos je zanimljivije da se ovakve brige i uzdisaji nisu culi ni izbliza tako jako kad su Srbi onomad bezali i bili azilanti...

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Ено га малопре министар изнео податке да су инциденти са азилантима спорадични, тј. да су азиланти веома мирни и углавном гледају своја посла, уз пар неких изузетака, и да су ове приче претеране и пренадуване.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Imam prijateljicu koja smatra da ih namerno usmeravaju na Srbiju da bi napravili nemire koji ce dovesti do nekog novog rata. A svakako nas koriste kao tampon zonu EU. Da se ovde zadrzi sve sto njima ne treba, na zalost.

Усмјерава их сама географија и ништа више.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Чуо сам од другара који ради у МУП-у да имају инструкције да их не дирају. Дакле зато могу да раде шта год им падне на памет.

 

Ne znam zasto nisam iznenadjen.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

На жалост, вести које чујем ових дана потврђују претходне сумње. Углавном су мушкарци и то млађи. Нема много жена, деце или стараца. Не знам да ли то треба да нас брине? За август су најављени немири. Хоће ли их заиста бити? Хоће ли део азиланата стварно бити искоришћен да их изазове или учествује у њима? Видећемо. Пошто је повика на србе као народ у последње време велика и хоће да нас прогласе за "геноцидан народ", вреди бити на опрезу. Та резолуција сигурно има за циљ да се пред очима света оправда напад на Србију у било ком облику. Шта нам је чинити?

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

O vama Srbima se već opet i ponovo svašta priča na Zapadu, da su azilanti maltretirani od strane Srba i Makedonaca koji se iživljavaju nad njima i provode neljudski teror, siluju ih, valjda ženske dok muške prebijaju i pljačkaju policajci na carini, granična traža i žandari jer im uzimaju nehrišćanski velik novac kao mito, najmanje 100 evra po osobi. Mnogu su premlaćeni i opljačkani, trpe strašna nečovještva i zvjerstva od strane Srba i Makedonaca a Amnesty international će na osnovu istraživanja i informacija koje ima tražiti od OUN i svjetske javnosti da interveniše (možda i opet bombardovanjem ako zatreba, ko to zna, svašta je moguće, kao na preimjer u onom slučaju s rezolucijom 1244 Savjeta Bezbjednosti OUN. Izgleda opet sad traže povod za Milsordnog andjela, nastavak one operacije, II dio. Valjda još nisu gotovi s tim do kraja:

https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1244 )

 

Imigranti na Balkanu ostaju žrtvama nasilja od strane države, srspker i makedonske zkorumpovane policije,

zločinačkih srpskih i makedonskih gangova i rasistički ksenofobnog srspkog i makedonskog stanovništva

Uprchlíci se na Balkáně stávají oběťmi násilí

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/374428-uprchlici-se-na-balkane-stavaji-obetmi-nasili.html

 

Prosšli put ste terorisali Šiptare sad terorišete Avganistance,

Sirijce i Iračane, azilante a to se ne smije, vi se nikako poučit!

I onda se čudite kad NATO interveniše, vidite da ga tjerate, mora!

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима
Imigranti na Balkanu ostaju žrtvama nasilja od strane države, srspker i makedonske zkorumpovane policije,

zločinačkih srpskih i makedonskih gangova i rasistički ksenofobnog srspkog i makedonskog stanovništva

Uprchlíci se na Balkáně stávají oběťmi násilí

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/374428-uprchlici-se-na-balkane-stavaji-obetmi-nasili.html

 

Edit:

 

Imigranti na Balkanu ostaju postaju žrtvama nasilja od strane srpske

i makedonske države i srpske i makedonske zkorumpovane policije

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/374428-uprchlici-se-na-balkane-stavaji-obetmi-nasili.html

 

Kolo, kolo mlinsko nam  seveselo vrti i žitečko novo drti.

Gibanica ili proja, za koga je čija li je, kome li se sprema?

https://youtu.be/Hs_tlKlcpOA

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Ено га малопре министар изнео податке да су инциденти са азилантима спорадични, тј. да су азиланти веома мирни и углавном гледају своја посла, уз пар неких изузетака, и да су ове приче претеране и пренадуване.

Чуо сам од другара који ради у МУП-у да имају инструкције да их не дирају. Дакле зато могу да раде шта год им падне на памет.Време је да емигрирам(о) одавде  :))

 

 

 

 

Уђем ти ја у бус који иде из Бечеја за БГ. Кад оно гужва, нигде места. Гледам ја ди да седнем, не мили ми се стајати до Београда. Кад видим скроз на крају буса тамо предпоследње место неки цига седи сам. Е реко тамо ћу да се укршим.

Док сам пролазио целим бусом видим с десне стране све цигани с леве све белци.

Шта је ово? - мислим се - Од куд волки Цигојнери у бусу?

И што су се вако поредали ко нека расна сегрегација.

Елем дођем ја до оног циге и реко мичи ту торбу оћу да седнем. И он стварно макне неку торбетину и ја седнем. Крене бус и сад мене копка јел иде автопутем ил иде по шумама и горама тј по свим местима и селима од Новог Сада до Београда јербо је то дужи пут.

Окренем се оном циги и приупитам га: Јел бре, јел овај бус иде автопутем?

Он се нешто кези и на крају рече: Арраб. И показује прстом на себе.

Шта бра Араб?

Вели цига: Сирја.

-Чек гари па ти ниси цига ти си црни Арапин из Сирије?

Он понови : Арраб.

-Аха.

И ућутим ја. Сад контам па ово бре нису Цигани ово су Арапи сунце ти калајсано.

Ошацујем по автобусу и онда сконтам да је цео овај ред у коме ја седим арапски а онај преко пута српско-маџарски.

Испред мене седе нека два лик, исто тамнопути, ал нако набилдовани, видим ја да су ти скоро изашли из неког рата.Овај поред мене "цига" тинејџер, иза њега још 2 тинејџера. Испред оне двојице набилдованих војника седе две буле, једна ставила шешир преко мараме да се не види да има мараму, испред њих нека деца, врло несташна и жива.Деца ко деца немају појма у каквој су ситувацији, играју се. Она два војника испред мене командују уцелом екипом.Јасно је они их предводе.

Само што иду са севера на југ?

Значи Маџари изгледа затворили границе.

Гледају она два војника војвођанске њиве па нешто коментаришу.

Сад мене копка јесу ли муслимани или су наше српске вере.

Понудим ја оног поред мене што сам мислио да је цига неким штапићима,пецивом. Он стави руку на срце искрено се осмехну и виче:Но,но.

Ааааа,реко:Размазан, јел?

Вели он:Јес.

Аха, реко ту сам те чеко, значи турске вере.

Реко :Сирија вор, а гари?

Каже он: Блади вор, ви ескејпед.

Па кућете сад јадни, код швабе, идете гоинг у германију, а?

Јес германи, еуропа- прича џгољави арапагос.

 

Она два војника испред мене укључе се, ваљда да ја не би превише пропитивао оног тинејџера па да скрену причу кажу: Сербија вери рич, мени плантс.Па показује на жито и кукурузе.

-Ма јок бре, Сербија вери пур, једемо пуру, паленту, нема ништа. Политиканс мејк проблемс. Пипол вери пур, ич бре нема. Исто као у Сирији. Сербија џаст лајк Сирија. Криза јеби га. Само ти пичи за Германија, немој да те ђаво нанесе да останеш овде. Мислим само нам још ви фалите.

 

И тако се ми издиванимо лепо до Београда. Кад ми у БГ а оно аутопут до Арене окићен заставама Немачке. Азиланти почели да се загледају, мисле да је немачка. Питају који је ово град. Реко Београд, то бре Меркелова коминг, ебеш га, није ово Германија, нот Германија.

Ништа њима није сад јасно. Елем изађоше они у БГ.

 

Кад у центру у некој улици заустављају се српски жандарми с онијем џиповима. Питају ме јел има овде азиланата?

Па реко прође тако по који. Виче полицајац: Пазите се. Многи нам у овом крају пријављују пљачке и насиље од стране азиланата, ако нешто приметите зовите одмах полицију.

Ма важи гари. А знам да се зауставио јер је помислио да сам ја неки талибан, ал ајде.

Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу


×
×
  • Креирај ново...