Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Милан Ракић

The War Illustrated - Први светски рат у 10 томова

Recommended Posts

"The War Illustrated" је британски ратни магазин, којег је покренуо Вилијам Бери (касније један од оснивача "Дејли телеграфа") у августу 1914. године.

5880.1L.jpg

 

Магазин је излазио до 1919. године, а касније су сви ти бројеви обједињени у једно капитално издање од 10 томова, подељених по тематским целинама. 

 

На преко 3500 страна, где преовлађују фотографије, уз пратеће потписе, односно краће извештаје, коментаре и анализе, може се практично осетити атмосфета тог првог сукоба у којем је учествовао готово читав свет, а међу страницама ових књига, на фотографијама и у текстовима, своје место су нашли и наши преци.

 

Иначе, оваква едиција је "покривала" и Други светски рат, а што се тиче Првог, у начелу то изгледа овако, а на следећим одговорима на тему, поставићу линкове за "скидање" сваког тома појединачно (у ПДФ формату). Па кога интерсује-нек` изволи ;)

nsillustratedwar01londuoft_0135-tile.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

На молбу господина Предрага М. Вајагића, који није могао да приступи 5-ом и 10-ом тому овог капиталног дела, променио сам линкове.

 

Проблем је настао вероватно у индексирању фајлова које је Робартсова библиотека Универзитета у Торонту за наведена два тома у међувремену променила.

 

Успут, проверио сам опет и остале линкове, тако да сада свих 10 томова "ради". Проблем само може настати због обимности и количине фотографија коју сваки том има, па треба мало више времена да се учита, те то што сте учитали да евентуално снимите на ваш хард-диск. Углавном, сада ради...

 

Али, уколико имате и даље проблем, а ако имате могућност да "скидате" са Scribd.-a, линкове можете наћи овде. 

 

А може и овде. Директно од "издавача"...

 

Када "кликнете" на том који желите, "отвориће" вам се страница "Интернет архива" која "поседује" жељени том из горе поменуте библиотеке Универзитета у Торонту. У левом углу екрана, имате прозор "View the book", где је само потребно да изаберете хоћете ли да читате онлајн, да скинете.ПДФ у колору односно црно белој техници, или пак документ у формату вашег Е-читача... Како год, само је, као што рекох потребно стрпљења, због комплексног и обимног садржаја, који често уме да "забагује" и јачи рачунар са доста меморије, односно брзине интернета... (Ја имам "гејмерску" машину са јаким процесором и 8 Гига РАМ-а и брзину кабловског интернета од 20 Мбит, па опет чекам читаву вечност :))) )

 

Значи, само мало стрпљења, уколико вас наравно интересује ово дело :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Креирај налог или се пријави да даш коментар

Потребно је да будеш члан ЖРУ-а да би оставио коментар

Креирај налог

Пријавите се за нови налог на ЖРУ заједници. Једноставно је!

Региструј нови налог

Пријави се

Већ имаш налог? Пријави се овде

Пријави се одмах

×