Jump to content
Sign in to follow this  
Zayron

Prirodne psihotropne droge - gljive "čarobne" ili "đavolske"?

Recommended Posts

U šumi rastu gljivice, mnogi ih zovu "čarobnim" i svako je već čuo nekad i od nekog nešto o njima. u nauci ih nazivaju još psuhotropnim drogama, psilocibinskim gljivama. A probali bi ste ih da vam to neko ponudi? No šta je na tom tako strašnoga, gljivica nekakva, probat se ima sve u životu,.

 

OK.

 

A šta kad bih vam rekao da se po njihovoj konzumaciji scvoknete tako da pokušate u tom stanju svijesti silovati svog najboljeg prijatelja iako nijedan od vas niste geji?

 

Ali na tom to ne sve još ne završava, idemo dalje.

 

Nakon što vas je on odgornuo i odbranio se tim vašim seksualnim smaranjima očigledno u stavu izmjenjene svijesti ili bismo to rekli u neuračunljivom stavu vi se najednom odlučite ubiti odmah tu na licu mjesta  obojicu jer vjerujete da ste se sreli s Bogom?. Njemu pokušate prerezat vrat ili kako se to kod nas u narodu kaže zaklat ga i probost mu srce nekoliko puta no on se odbrani tim što vam ugura prst u oko i nekako da ni sam ne zna kako se izmota iz tog smrtonosnog klinča jer mu sjedite ustvari na prsima i naizmjenično davite rukama i pokušavate zaklat i probost mu nožem srce. I tako dok on bježi vi se onda pokušate nekoliko puta u predjelu srca i pokušavate se sami sebe zaklat i tako poluzaklani i izbodeni ostanete ležat u lokvi krvi. A taj prijatelj što je pobjegao od vas vam ustvari paradoksno spasi život jer na vrijeme uspije alarmirati policiju.

 

A sve ovo se ustvari zaista već desilo u realu, u Češkoj, u Ostravi.

 

Dakle, opet vas još jednom upitam:

probali biste ih sad?

 

To ako skočite kroz prozor je u tom stavu pomislite da imate krila, da ste ptica i umijete letati je dakle još najmanje od svega toga što vas može zadesiti. A barem je ta smrt najbrža, najlakša u najbezbolnija, brzo to onda sve imate za sibom a bez ovih ovakvih sličnih horrora i mučenja, pishičkih i fizičkih.

 

 

Pod vlivem lysohlávek zkusil zabít kamaráda i sebe, dostal podmínku

Pod utjecajem lisohlavki pokušao ubit prijatelja i sebe, dobio uslovnu kaznu

Tamo je i VIDEO pa pogledajte.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/167429-pod-vlivem-lysohlavek-zkusil-zabit-kamarada-i-sebe-dostal-podminku/

 

Mladík snědl lysohlávky a skočil z okna

Mladić pojeo lisohlavke, halucinogene gljive i skočio s prozora
http://zpravy.idnes.cz/mladik-snedl-lysohlavky-a-skocil-z-okna-d95-/krimi.aspx?c=A001020_135332_krimi_tom
Skočio s četvrtog sprata, bilo to davno, 2000. god. ja mislio s petog,
ko će se takvih stvari sjećat tačno, no preživio to nekako i u bolnicu
bio prevezen s teškim unutrašnjim krvarenjima, nije mi poznato da li je to sve
preživio na kraju, o tom dalje ništa ne pišu. Tako radije s tim ne eksperimentišite.
Moglo bi to dopast ovako ili mnogo gore. Život i zdravlje su veliki dar od Boga.
Lysohlávky vyvolávají po požití dojem, že jejich konzument může létat.
Lisohlavke poslije konzumacije izazivaju dojam kod konzumenta da je sposoban letanja
Zaboravio sam kako se zovu na našem,negdje sam to pročitao al opet zaboravio
na češkom se zovu lysohlavke što u prevodu znači "ćelavoglave" gljive.
Psilocibinske gljive
http://hr.wikipedia.org/wiki/Psilocibinske_gljive
Sličice: 
https://www.google.cz/search?client=opera&channel=suggest&q=lysohlavka&psj=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&biw=1024&bih=655&bvm=pv.xjs.s.en_US.c75bKy5EQ0A.O&um=1&ie=UTF-8&hl=cs&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=fgfpUeqHIMaLtAaHxYGACw

 

Eto, otvorio sam temu pa možemo početi o njoj raspravljati, tokom teme vam postavim i tačne prevode članaka ako vas bude zanimalo kako se to desilo do detalja tačno. Ustvari to sam vam već skraćeno prepričao gore a desilo se to zaista prošle godine tačno tako kako sam vam ja to mapisao a u Ostravi-Porubi, to je predgrađe Ostrave, nedaleko od mene gdje ja stanujem. sad vam postavim još slike tih mladića tako da vidite da su to realni ljudi.

 

336864.jpg

 

Gore: Michal Klos (21) - jedva prežovio napad neuračunljivog prijatelja

Dole: Petr Luštiak (22) - htio se pomoći gljivica sresti s Bogom a sreo se na kraju sa samim đavlom.

 

336863.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit:

 

I tako dok on bježi vi se onda pokušate nekoliko puta probost nožem u predjelu srca i pokušavate se sami sebe zaklat tj. prerezat si vrat i tako poluzaklani, izbodeni i izmasakrirani sami sobom ostanete ležat u lokvi krvi. A taj prijatelj što je pobjegao od vas vam ustvari paradoksno spasi život jer na vrijeme uspije alarmirati policiju.

 

 

Ja kad pišem preskačem cijele riječi koje imam u glavi pa ih pnda moram ponovo postavljat tamo gdje fale, hahahaha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit edita, hahahaha:

I tako dok on bježi vi se onda pokušate nekoliko puta probost nožem u predjelu srca i pokušavate se sami sebe zaklat tj. prerezat si vrat i tako poluzaklani, izbodeni i izmasakrirani sami sobom ostanete ležat u lokvi krvi. A taj prijatelj što je pobjegao od vas i kojeg ste svim silama pokušavali ubiti vam ustvari paradoksno spasi život jer na vrijeme uspije alarmirati policiju i hitnu pomoć, naravno.

 

Ma to je strašno, koliko samo pri tom pisanju ja tih riječi što ih imam poredane u glavi ispreskačem. Kakav bi to paradoks bio u tom što vam je neko ko je pobjegao od vas spasio žovot? Paradoks je u tom što ste pokušali prije toga ubiti vi njega ali on vam je usprskos tome život spasio, evo kako par riječi koje nedostaju odmah obesmisle ono što ste tačno htjeli reći.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta sad mladenci a djevčata? Najednom nikog više ne zanimaju ovi krasni darovi prirode i plodovi šumski? Izgubili ste interes i apetit? No, šteta, to bi ste si snjima baš velike zabave i zafrkancije nauživali, neopisivo nešto. Na primjer za dječake i mlade muškarce je tamo i jedna vrlo privlačna stvar nalazeći se u iznimno zanimljivoj perspektivi budućeg života. Iskušat si možete i to kako proživjet cijeli svoj dalji život ne mnogo različito od onog kojim žive kastrovani mačori. To bude baš vrlo zanimljivo isprobat, zar ne?

Pozor na dary lesa! Muž (41) snědl houby a pak si urval mužstvo

Pozor na šumske darove!

Muškarac (41) skonzumovao gljivice pak si isčupao mužestvo

staroslovenskim jezikom rečeno

http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/desive-muz-snedl-halucinogenni-houby-a-utrhl-si-penis.html

 

Perrýsek se probouzí po kastraci - Perisek  se budi po kastraciji

 

Tako se probudite u bolnici i ustanovite da te gljivice imaju stvarno vrlo čudno, neočekivano a nadasve zanimljivo dejstvo a ostatak života provedete kao kastrovani mačor. I to vam se može desiti. A to još nije ni približno sve koliko zabavni eksperimenti s tim mogu biti i kakve sve mogućnosti vam pružiti mogu. Sve te veličanstvene mogućnosti ni izdaleko još nisu tim iscrpljene.  Kako ste to vidjeli iz gore navedenih primjera iz života od vas može postati također glavni "junak" kao iz najboljeg horrovog filma: seksualni manijak, nasilnik, silovatelj i ubica ili možda čak masovni ubica. A to sve u realu. Trebalo bi pregledat i prekontrolisati i takve te stvari po imternetu, nije isključeno da su se desile ali mi za njih ne znamo jer nas to ni zanimalio nijje. Dakle samo hrabro napred, mladenci i djevčata, amatersko šamanstvo je baš very cool stvar, to bude ona ta prava stvar za razbijanje dosade, možda na kraju otkrijete i u sebi i nekakve spiritualne i fizičke moći koje do sada niste ni znali da ih imate, na primjer da znate letati i hodati po vodi? I sretnete se pri tom svojem psihodeličnom tripu tako s nekim koji izgleda bude prije đavlom nego Bogom? A glavno, nedajte se obeshrabrit ovakvim sitnicama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugar je svasta probao, i LSD i lorame bromazepame marihuanu sve to umixovano i sta sve ne, ali mi je rekao da gljive nema sanse da bi ikad probao, jer ne moze se biti 100% siguran da ne naidje neka od koje se ne vraca nazad u realnost, gljive su cudljiva sorta... a on je inace i gljivar.

 

A ima i slucaj iz ne znam dal 1. ili 2. sv. rata kad je dosao kordon Rusa kod nas na neku planinu gde rastu iste gljive koje oni u Rusiji cvakaju pa tripuju, ali kod nas ta ista sorta je smrtonosno otrovna, a oni nisu znali za to, pa su, o ironije li, sami sebe desetkovali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ubožaci ti ruski mladenci, htjeli si odrelaksovat a kako je to završilo, ne da su se odrelaksovali već se oddjelali što se ovdje kaže, poubijali se. Čuo sam i ja da su na Balkanu te gljive smrtonosne, neko je već ovdje na forumu napisao tačno i kako se zovu srpski lad je bilo riječi o tome, bio je to tačan prevod tih lisohlavek al sam zaboravio. Inače većinom te biljke koje su kod nas na Balkanu smtronosne ovdje na sjeveru tako opasne nisu jer imaju manji procent toksičnih materija što je uslovljeno i geografskom širinom, lokacijom tj. više ili manje sunčanim podnebljem. idući prema sjeveru kod istovrsnih biljaka često koncentracija tih toksičnih materija opada u zavisnosti od brija sunčanih dana i intenziteta sunčeve svjetlosti. Ja sam na veterini imao predavanja iz botanike, predavao nam jedan profesor iz Sarajeva, Srbin, vrlo mnogo znao o tome i rado sam hodao na njegova predavanja. Poslije njegovih predavanja gotovo da nisam ni morao učiti to sve ponovo kod kuće, bio je sjajan predavač. On nam je tada recimo objasnio kako sve ono što mi moramo učiti mukotrpno iz knjiga krave znaju same od sebe a da nisu ni dana sjedila u nekakvoj učionici ili hodale na na nekakav fakultet da bi o tom nešto naučile. Svaka krava zna prepoznat otrovne biljke i bez ikakvih kurseva i predavanje iz botanike i ne bi ih nikada pojela, no mi se ih moramo učiti tako jednu po jednu iz knjiga jer o tom ništa ne znamo. Ispadoše na kraju te kravičke pametnije od nas ljudi, krave botaničarski Ajnštajni a mi studenti normalni telci i tupci spram njih. To stvarno od takvih stvari dobiješ kompleks inferiornosti kad shvatiš da ne znaš ni ono što svaka normalna krava sama od sebe zna i bez knjiga i učenja nekakvog, hahahahaha.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qq5uCfPW4ag

ž

Chytrá kráva! - Pametna krava, pa sad nek neko kaže da su krave glupe, hahahahaha!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neuropsihijatri i i psiholozi ovdje spominju vrlo važnu stvar na koju ne bi smjeli nikada zaboraviti: psliocibinske gljivice istina nisu navikove ali često figuruju kao starter psihičkim vrlo ozbiljnim i neizlječivim psihičkim oboljenjima. Mnogi ljudi prožive cijeli svoj život a da nisu svjesni recimo toga kako u imaju u genima zakodovanu nekakvu sklonost prema psihičkim oboljenjima koju su dobili genima i koja je latentno prisutna cijeli život u njima ali se ne projavljuje jer ne postoji okidač, starter koji bi ih aktivirao. Međutim, pojedinac tako genetski opterećen koji se odluči eksperimentovat s tim psilocibama, naravno da svog tog stanja ne može biti svjestan i tako tim ponudi svojoj latentnoj, inače do sada drijemajućoj bolesti više nego dobar starter za njenu aktivaciju. I čim dalje ih konzumuje to se njegova ta latentna sklonost prema psihičkim oboljenjima koja je prije bila samo sklonost pretvara u pravo kliničko psihičko oboljenje i projavljije izvana kao bolest sa svim kliničkim simptomima, najčešće kao šizofrenija ili Sch. Ona se toliko potom raspiri kao oganj i sa te taćke nije više povratka nazed. Od tog pojedinca postane nakon  dosta kratkog vremena pravi psihićki bolesnik: paranoik ili pojedinac bipolarnim poremećajom psihe tj. šozofrenik, fobični ili epileptičar.Dakle i u slučaju lad bi nas se nekim čudom zaobišli takvi ekscesi kao što su demolovanje stana, nasilno ponašanje koje može završit ubistvom ili samoubistvom može nas na kraju dočekati budućnost ozbiljnog psihičkog bolesnika kojim nikada najvjerovatni postali ne bismo da s tim gljivicama eksperimentisali nismo. Što znači da smo si to pruzrokovali sami, budemo krivi sami tome ako te gljivice posluže kao starter latentoj psihihičkoj bolesti koja u nama drijema i spava samo kao određena genetska sklonost.I to je ono što najviše brige pričinjava psihijatrima tičući se tog eksperimentisanja s gljivama a trebalo bi to prićinjavat brige i nama samima koji se na tako nešto odlučimo. Ne morate biti vi koje će te fljive toliko zaintrigriratu, može to biti vaš brat, sestra, prijatelj, prijateljica. Onda bude potrebno sjesti s njima i porazgovarati o tome a objasnit im i sve ovo što sam tu napisao.

 

Zpověď polykače lysohlávek - Ispovijed konzumenta lisohlavki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Česi su inače tradicionalno poznati kao narod gljivara - houbařů. Gljivarenje i gljivosakupljanje je kod njih naaaaajvažnija sporedna stvar na svijetu, poslije piva naravno. A veliki su i poznavaoci gljiva. Zato kad vidite autobus čeških turista, izletnika negdje u Šumadiji ili na Zlatiboru a oni odu i pročešljaju tamo nekakvu šumu, budite sigurni da na više nikakvu jestivu gljivu tamo poslije njih ne naiđete. Češki turista izgleda ovako; košarica ili korpica s par piva i pravac najbliža šuma, tamo po njoj onda skaču dok sve te gljivice ne poberu a navečer se vrate u hotel ili kamp gdje več staniju, savim happy od ulovka koji imaju u korpici i koji su si napobirali i počnu lukulske gastronpmsle mikološke orgije. Gljive na vrhnju, na pivu itd. Oni kažu: ne postoje nejestive gljive, sve su gljive jestive al neke samo jedabput, hahahaha. Sad se vratimo na temu a budemo ozbiljni i tema je ozbiljna. Gljive psilocibe osim što su velikim opterećenjem za jetru, jedna obilnija porcija gljiva vam tu vašu jadnu džigericu rasturi otprilike tako kao pola litre ili litar konjaka, mogu prouzročit i nebivalo veliku agresivitu i kod individuuma koji se nikad agreisvnim pokazivali nisu, svejedno jesu lib to žene, muškarci, mladi ili stari. Pogledajte sami, ne morate znati češki ni sve čitat, dovoljni su samo i naslovi koje vam tu prevedem, naravno:

 

Vypila odvar z lysohlávek a zničila milenci byt

Djevojka popila čaj od lisohlavki i uništila momku stan

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/162088/vypila-odvar-z-lysohlavek-a-znicila-milenci-byt.html

 

Lysohlávky ho dohnaly k agresivitě. Po jejich konzumaci zdemoloval byt

Lisohlavke ga isprovocirale k agresiviti. Po njihovom skonzumovanju demolirao stan.

http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/lysohlavky-ho-dohnaly-k-agresivite-po-jejich-konzumaci-zdemoloval-byt.html

 

Hoće li neko čaj od gljivica?

 

Evo, sad vam pokažem i pank grupu koja se zove: Gljivarski raj, to potvrđuje tu narodnu gljivarsku tradiciju kod Čeha

RÁJ HOUBAŘŮ - COCO MEJDAN

 

 

 

 

Ráj Houbařů - Křest

 

 

 

 

Ráj HouBařů / ComeBack 2013 - Polepšovna ducha - Husinec Řež

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta mladinčad ljudska su se sasvim scvokla, to bude brzo valjda i taj smak svijeta, kanjec svjeta. Teško roditeljima danas.

 

Studenti mají nový drogový hit, olizují ropuchy

Studenti pronašli novi dogovi hit, ližu žabe krastače

Mezi některými studenty údajně propukl nový drogový hit. Marihuana a lysohlávky prý už nejsou tak v kurzu. Teď údajně frčí olizovat žáby, a to zejména ropuchy. Ty totiž vylučují sekret, který obsahuje i halucinogenní látku.

Među nekim studentima (ovdje u Češkoj) propukao novi drogovi hitt. Marihuana i lisohlavke nisu više tako popularnima. sad frči olizovanje žaba, glavno žaba krastača. Te izlučuju sekret koji sadržo i halucinogene materije.

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/studenti-maji-novy-drogovy-hit-olizuji-ropuchy.html

 

Sad mi je sasvim jasna ona Andersenova bajka o ružnom žapcu koji se po poljupcu

(ili valjda tačnije temeljitom olizavanju) promjeni u krasnu princezu ili princa, svejedno.

 

Treba sad lizat žapca, to bih ja prije izrigao dušu svoju nego ga polizao, bljak.

Ropucha szara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je već ozbiljna stvar, tablete s ekstraktom lisohlavki, psilocibinom i one već svima poznate s techno party - extazu, naučnici planiraju iskoristit za pravljenje tableta koji će umirajućim i teškim bolesnicima koji trpe velikim bolovima pomoći otići "dostojno" s ovog svijeta na onaj drugi. Praktično to znači da ih namjeravaju iskoristiti za pravljenje "lijekova" koji će se koristiti u svrhu eutanazije neizljećivo bolesnih. Ta istraživanja se provode u USA, Los Angelesu, Španiji i u Velikoj Britaniji, radi se na razvoju i daljem usavršavanju tih farmakoloških preparata kako bi bili dostupni u zemljama u kojima je eutanazija zakonom odobrena. Kako samo dođosmo i stigosmo sa studentske zafrkancije s tim gljivicama do vrlo ozbiljne teme. Baš gdje završismo sad s tim i ja sad gledam, ne mogu doći sebi od čuda. što kažu budisti sve je povezano sa svime, sve suvisi sa svime. No ja vidim da đavolska djela tu uvijek nekako suvise sa đavlom a i ljudska isto tako ako s đavlom tikve sade, obiće nam se sve to o glavu, prije ili kasnije. 

 

Umírání by mohly zpříjemnit halucinogenní drogy

Umiranje bi imale učiniti prijatnijim halucinogene droge

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/151928-umirani-by-mohly-zprijemnit-halucinogenni-drogy.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ovo je već ozbiljna stvar, tablete s ekstraktom lisohlavki, psilocibinom i one već svima poznate s techno party - extazu,

 

Ozbiljna priča.Psihoaktivne materije se zaista nalaze u gljivama i to su tzv."čarobne gljive",takodje ih ima i u sluzi koja se nalazi na koži nekuh vrsta žaba...Priča tu počinje,traže se rundici psihoaktivnih supstanci....a onda je poenta napraviti nešto moderno,nešto cool što može svima da se svidi i što će lako da se rastura...To su naravno tablete,nema šta,elegantnije je popiti tabletu nego u nekom poznatom klubu u lizati žabu....

Gljive se koriste i u medicinske svrhe...ali ovde nije reč o toj vrsti lekovitih gljiva.

 

 

Umiranje bi imale učiniti prijatnijim halucinogene droge

Umirujućim pacijentima treba dati lekove,ne mislim na psihoaktivne, koji će smanjiti bol,zar suprotno ne bi bilo mučenje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umirujućim pacijentima treba dati lekove,ne mislim na psihoaktivne, koji će smanjiti bol,zar suprotno ne bi bilo mučenje?

 

Ovdje nije riječ o običnimm klasičnim analgeticima već o činjenju prijatnijim umiranje i njegovo ubrzavanje time što će se stupnjevitim povećavanjima doza dostići doza smrtna, umiruća osoba, neizlječivi bolesnik koji zahtijava eutanaziju pri tome ima biti u stanju prijatne opojenosti. Ekstaza i psilocibin su im osnova za takve farmakonarkotike koji se planiraju upotrebljavati u zemljama gdje je zakonom dozvoljena eutanazija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Analgetici u medicinski odobrenim i propisanim dozama predviđenim za ublažavanje bolova nikoga ne mogu i ne smiju ubiti. Eutanazija se ima sprovoditii kombinacijom ovih klasičnih analgetika i tih određenih specijalno k eutanaziji a kojim bi onda bili baš ta ekstaza i psilocibin, tj. lijekovi razvijeni na njihovom osnovu. Bolesnik bi trebao umrijeti od postepenog predoziranja tim farmakonarkoticima a ne osjećati se pri tom neprijatno. Tako je to zamišljeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Analgetici u medicinski odobrenim i propisanim dozama nikoga ne mogu i ne smiju ubiti. Eutanazija se ima sprovoditii kombinacijom ovih klasičnih analgetika i tih određenih specijalno k eutanaziji a kojim bi onda bili baš ta ekstaza i psilocibin, tj. lijekovi razvijeni na njihovom osnovu.
 

Eutanazija je ubistvo.

Ko ima cilj,naći će i put.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
  • Create New...