Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Orthophill

Убијен Варненески Митрополит Кирил

Оцени ову тему

Recommended Posts

mitropol.jpg

 

Мъртвото тяло на митрополит Кирил Варненски и Великопреславски е намерено тази сутрин във водата край местността Траката при Варна. Тялото е разпознато и смъртта на архиерея е потвърдена. В момента, 12 ч., се прави аутопсия на тялото, за да се установи вероятната причина за смъртта на владиката. Трупът е намерен около 10 часа, съобщи д-р Maя Рашева, шеф на Областната спешна помощ, цитирана от Дарик радио. Сигналът е бил подаден на телефон 112. Тялото е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина в УМБАЛ "Св. Марина", като резултати се очакват в късния следобед. Според прокуратурата във Варна има голяма вероятност смъртта да е насилствена. Директорът на Областната дирекция на МВР Чавдар Нанков заяви, че полицейски екип работи по случая. Информацията за насилствена смърт коментираха неофициално за Двери и от синодалната канцелария. Ще ви информираме за новини около трагичното събитие. Бог да го прости!

 

http://dveri.bg/xqckqОва порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Подели ову поруку


Линк до поруке
Подели на овим сајтовима
Мртво тело митрополита Кирила Варненског  Великопреславског, пронаѓено је ово јутро у води, крај место Траката - Варна. Тело је препознато и архијерејова смрт је потврдена. Сада (12 ч. по ГМТ +2) прави се аутопсију тела, како би се установио узрок смрти.

Тело је наѓено око 10 саати, соопштила је др Маја Рашева, шеф Областној брзе помоќи. Тјело је транспортирано за сутопсија у Судској медицини.

Према началника у Варни, има велику вероватноќу да је смрт насилно изазвана. Началник МУП-а Чавдар Нанков јавио је да полициска екипа ради на случај. Информацију о насилној смрти коментирали су за Двери и из Синодалне канцеларије.

Бог да га прости!

(Надам се да нисам направио велике грешке.)

Подели ову поруку


Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Мртво тело Кирила, митрополита Варне, пронађено је јутрос у акваторијуму близу Варна тракта. Тело је откривено и смрт епископа је потврђена. Тренутно (12 часова) се ради обдукција да би се утврдио могући узрок смрти владике. Леш је пронађен око 10 сати, рекла је др Маја Расхева, шеф Регионалног ургентног центра, преноси Дарик радио. Тело је транспортовано на аутопсију за судску медицину у Универзитетској болници "Света Марина", а резултати се очекују у касним поподневним сатима. Према речима тужилаца у Варни, вероватно се ради о насилној смрти. Директор Регионалне дирекције МУП Цхавдар Нанков рекао да полицијски тим ради на овом случају. Информације о насилној смрти коментарисао је неформално и синодална канцеларија. Ми ћемо вас обавестити о новостима и трагичном догађају. Бог да му душу прости!

Подели ову поруку


Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

20130709.udnwauwdfk.jpg

Митрополит Кирил је роѓен 8. јуна 1954. По смрти патријарха Максима на 10. новембра 2012 био је избран за намесник-преседник БПЦ, све до избора патријарха Неофита. Од 1992 био је член Светог Синода, а у периоду од 1994 - 2001 био је претставник Врховног црквеног одбора.

Подели ову поруку


Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Митрополит Варне Кирил пронађен мртав на плажи


Митрополит Варне Кирил пронађен је мртав на плажи на обали Црног мора у близини града Варне, јавио је данас бугарски државни радио, додајући да полиција истражује његову смрт.
 
СОФИЈА - Митрополит Варне Кирил пронађен је мртав на плажи на обали Црног мора у близини града Варне, јавио је данас бугарски државни радио, додајући да полиција истражује његову смрт за коју се претпоставља да је била насилна.

Форензичари су идентификовали тело, пренео је Итар-тас с.

Кирил је рођен 8. јуна 1954. године. Он је био привремени патријарх, намесник, од новембра 2012. године, након смрти бугарског патријарха Максима.

Главни претендент на место бугарског патријарха митрополит Варне Кирил Ковачев променио је презиме 1999. године, како би прикрио свој рад за Државну безбедност, известили су у марту бугарски медији.
 
То је потврдио и његов бивши секретар Борис Борисов, који је рекао да је митрополитово право име Богомил Петров Христов, а као агент је користио два псеудонима - Ковачев и Владислав, пренела је Верска информативна агенција (ВИА).

Ти наводи одговарају и архиви Државне безбедности, наводи ВИА и додаје да да се митрополитов рођени брат презива Христов.

Бугарска јавност која је још пре неколико месеци покренула причу о сарадњи митрополита и Државне безбедности, сада поставља питање како су матични органи допустили ову промену, не обављајући провере мотива и прошлости тражиоца, што предвиђа Закон о грађанској регистрацији, уз тражење мишљења суда.

Бивши секретар за софијски лист "Дневник" рекао да је он радио на припреми докумената за промену имена митрополита Кирила и то по налогу архијереја. Он је документацију, како каже, предао надлежним органима у Варни.

У досијеу митрополита, објављеном јануара ове године, пише да је он био сарадник тајне службе још као студент теологије од 29. јуна 1976. године и то при првом одељењу ДБ.

Комунистичка ДБ у Бугарској обуставила је свој рад у лето 1989. године, када је дошло до демократских промена у земљи.

После једног агентског скандала у Грчкој, ДБ је, припремајући Кирила за црквену каријеру, одлучила да га пошаље на школовање у Москву на Духовну академију.

Кирил је у руској престоници остао до 1986. године, као представник бугарске цркве при Московској патријаршији. Након тога је пребачен у земљу на позицију игумана Тројанског манастира, како би испунио услов за епископа. Хиротонисан је 1988, за викарног епископа стобијског, а наредне године за митрополита Варне.

У досијеу пише да је увек обраћао пажњу и извештавао о критичарима режима, интелектуалцима, младима.

Као митрополит Варне више пута био је предмет пажње јавности због отуђивања црквених некретнина, нејасним контактима са бизнисменима, склоности луксузу, посебно скупим аутомобилима.

Недељу дана након смрти патријарха Максима, архијереји су Кирила изабрали за намесника, који треба да организује избор следећег патријарха. Његов избор су касније оспорили неки митрополити, а један од њих, који је гласао за Кирила, касније је повукао свој глас.http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:443124-Mitropolit-Varne-Kiril-pronadjen-mrtav-na-plazi

Подели ову поруку


Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Иначе, овај митрополит је био веееелики противник екуменизма.

 

Није био веќи од Митрополита Николаја Пловдивског, који када је дошао у посети римски јересоначалник закључао се у олтар цркве светог Александра Невског и није изашао од тамо све док римски папа није изашао из храма...

А да не причамо шта је радио папскоме нунцију када би он дошао на Православно богослужење...

Подели ову поруку


Линк до поруке
Подели на овим сајтовима

Иначе, овај митрополит је био веееелики противник екуменизма.

 

Ah, pogle o šta nam se dragi brat Marko najviše zainteresovao ovdje, sad su mi i jasnije te njegove eskapade na temi Vatikan i holokaust i njegovo to glumljenje dislektika tamo. Znači opet dalji iz Senjor Radosavljević društvanceta.

Подели ову поруку


Линк до поруке
Подели на овим сајтовима
Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу

×
×
  • Креирај ново...