Jump to content
Guest

Небулозе о ЖРУ и чланова форума са појединих "хришћанских" сајтова

Rate this topic

Recommended Posts

Guest

pop-ivan-o.jpg

Распевани екуменисти у СПЦ (Поп Цветковић држи гитару)

Док екуменисти у СПЦ учвршћују позиције, са амбицијом да док имају већину(прегласавањем и уценама) могу да изгласају да је и земља четвртаста, за то време њихови полтрони и епигони, на духовним тровачницама(интернет форумима) нападају владику Артемијa, његово монаштво и свештенство, и то на све могуће начине.

Бачки Православац, 20.06.2012

+++

Интернет сајт ЖРУ – Поуке, кога уређује поп Иван Цветковић из Дубоке код Јагодине, предњачи у својим хулама и релативизовању светоотачког предања, а све под плаштом дијалога, „икуменизма“, „теолошких расправа“, „размене искустава“, и „одговора које Црква мора дати у новом времену“.

Поп Иван Цветковић, вечити претендент на градску парохију, не бира начин како да обмани, дезинформише, па и масно слаже, углавном површну и необавештену црквену јавност, па стога са правом носи епитет неотесаног спин мајстора.

pop-ivan.jpg

Екуменистички Форум ЖРУ

Иако је форум био у неком виду затишја када је у питању прљава пропаганда против владике Артемија, и свега антиекуменског и ревнитељског у СПЦ, недавно је поп Иван из чиста мира, кренуо са новим агресивним, и помало аљкавим нападима на Владику.

Као што можете да видите на снимљеним страницама са тог форума, поп Иван се није устручавао да каже како владику Артемија, отац Симеон Виловски и физички злоставља. Наставља поп из Дубоке, па каже, да је оца Симеона Виловског ослободио грчки врховни суд, јер је у том суду један од судија и рођак митрополита Серафима Пирејског.

„Паметном доста“ – „мудро“ закључује поп Иван показујући тиме, како мали Ивица из јагодинске перспективе замишља судство у свету..

Следећи логику попа Ивана за претпоставити је да је налогодавац „злостављања“ митрополит Серафим Пирејски, који не само да има и ту моћ него и утицај у самом врху државне и судске власти у Грчкој.

pop-ivan5.jpg

Екуменистички Форум ЖРУ

На ретка подсмешљива и логичка питања, како се неко може злостављати на даљину, а да би то све добило дозу мистике и мрачних тајни, поп Иван одговора: „Неке ствари нису за форум и не бих јавно, јер је то толико ужасно да немам речи“.

Провинцијски, мали поп великих амбиција, не рече да ли о.Симеон има неке надљудске способности па то „злостављање“ спроводи на даљину, или преко других монаха – телепатијом или телекинезом.

Чиме је то оклеветани и прогоњени архимандрит задужио или уценио других 130 монаха да уместо њега злостављају владику?

Новац?

Па да им је стало до новца, оставили би се антиекуменизма, и мемљивих соба и душека, и уживали би као и о.Сава Јањић у неограниченим донацијама УСАИДА, „владе“ Косова и владе Србије.

Шта је то тако мрачно што није за јавност попе Иване?

Тему о милионима сте исцрпели, све је пало у воду, и суд, после све оне хајке, ћути и даље.

Владика није настран, а ни његови калуђери, у супротном би ћутали у неком манастиру, као и други у гласачкој машини четворочланог Синода. Није масон и није наркоман, дакле шта остаје, и шта су сада екуменски лажови и јастребови спремили?

Зна добро поп Иван да тренутно нема за народ приступачнијег владике од владике Артемија и да он и било ко други, може да дође лично и да поразговара и постави Владици било које питање.

Некако у исто време на сајту ЖРУ почела је кампања медијског линча сестара манастира Вазнесење.

Потребно је много времена и простора да би се анализирала свака „бљувотина“, са тог сајта али због јавности дотаћи ћемо се само неколико примера који би илустровали матрицу по којој се догађаји у, и око СПЦ спинују и „пакују“.

pop-ivan6.jpg

Екуменистички Форум ЖРУ

Са вестима из манастира Вазнесење, почели су и дугометражни коментари „љубеобилних“ теолога, попадија, попова и околоцркених трачара. Попадија Валентина Терзић супруга попа Ивана Терзића из Ражане код Косјерића, која тамо пише, или потписује супругове текстове, дала је свој допринос да „објасни“ који су манастири „прави“, који су „заражени“, где су монахиње неофити, где су послушне, колико кошта темељ нове Цркве брвнаре на имању Милоја из Чачка, итд. уздишући и говорећи како се тамо једе и има свега у изобиљу, док поједини свештеници са децом живе оскудно, вероватно описујући себе и свој жал за бар краљевачком парохијом. Описујући новог намесника Вазнесењског, Германа, као пуног љубави, и „зле сестре“ које су држале „скандалозне иконе“ у конаку, ова блогер попадија која суди о свима(па не трепнувши осуди старог оца Данила из манастира Дубрава – Увац „да је био добар, али је постао зилот“, или о.Жарка Гавриловића „да је мученик својих живаца и своје неостварне амбиције“, претећи како и она зна свашта о оцу Жарку и о догађањима у Грачаници?), заборавила је да каже како су то на директиву Хризостомовог полтрона Љубинка Костића, свештеници, али не и манастири, добили наредбу да се окупе као Хризостомова преторијанска гарда и избаце из манастира сестринство које је манастир подигло из пепела.

Заборавља попадија да каже да су две ударне песнице, то вече, међу поповима били буздовани попут Саше Јоловића и Влада Капларевића, из Чачка, који су вукли за косе монахиње из Вазнесења(о именима и делима ове двојице попова зна цео Чачак), те да је сав усплахирен и дрхтавим гласом – пуним страха и мржње, исти извршитељ Герман, са Капларевићем, бацао на под слике чувеног оца Саве Вазнесењског и владике Артемија.

Иако попадија Валентина воли да описује стање у Црквама и духовнике од Грчке до Америчке ПЦ – тзв.ОЦА, онако како је „знала“ о „прљавштини“ у Црној Реци коју су монаси оставили напуштајући манастир, тако је „знала“ да су „монахиње у Вазнесењу са Косова и да су убачене од Артемијеваца“.

Поред попадије ту су и Андреј Протић који пише под именом Фарисеј, блогер Срђан Антић под именом Антикс, од којег можете да чујете разне „поуке неофитима и етнофилетистима“ нпр. „да 666 није број антихриста, јер је апостол Јован то написао словима, а не бројевима“, и много шта друго..

Један од највећих обновљенашких либерала, додуше искрени критичар Црквених односа, али само из разлога што се не иде са радикалнијим резовима и чисткама против „нездраве“ духовности и неистомишљеника, је и Лазар Нешић.

Надмећући се у пљувању по сестрама и владици Артемију, са Фарисејем и Антићем, рече: „да је једном приликом код владике Г. уз чашицу више, чуо још 2009 године да Артемије има милионе на рачунима и да спрема одступницу“.

Верујемо да владика Г. није Георгије Канадски.

Ако је то владика Герасим, могуће да је те информације чуо на ноћном купању у Словенским Топлицама, о чему ће једног дана брујати јавност у неком новом скандалу.

Ако је то владика Григорије, што је већа могућност, будући да се такве небулозе шире управо од његовог ментора Атанасија, не треба сумњати у Григоријево познавање економије, и банкарских трансакција. Онако ошишан, подбријан и налицкан, са белим оковратником глумећи ваљда Шмемана, имаће прилике да се докаже када „послови“ са коњичким клубовима, подрумима, виноградима и хотелима буду пунили штампу са новима скандалима.

И поред тога што јавно пишу о оцима Цркве и светитељима(као о светом Серафиму Роузу да је „расколник“, „сумњиве еклисилогије“, „протестантске духовности“, „практикујући хомосексуалац“, и „никако богослов и отац Цркве“), оцу Жарку Гавриловићу не могу да опросте што се јавно у својој књизи запитао како је блаженопочивши патријарх Павле полагао испите у току рата, и зашто је поп Радич Радичевић и поред свих својих (не)дела имао његову заштиту.

У принципу њима је до патријарха Павла стало као до лањског снега, и то су показивали када су га слали у пензију, говорећи да је излапео, да носи пелене, и да је Цркви одмах потребан млад и енергичан патријарх(алудирајући ваљда на Григорија), али им је врло важно да се огребу о Патријархову славу коју има у свом народу.

На ЖРУ форуму и сами признају кроз уста још једног екуменског јастреба Александра Богдановића, да читају само оце Цркве прва три века, наравно и од њих узимајући оно што њима одговара. Каснији оци Цркве су за њих „заражени пијетизмом“, и не представљају никакав ауторитет. По обновљенашкој мудрости постоје само оци Цркве прва три века(и то не сви) и данашњи „оци Цркве“ – теолози(и то само неки!).

Eкипа са ЖРУ није јединствена и кохерентна, и тамо, ако их упоредимо са политичком ситуацијом у окупираној Србији, има теолога „ДС варијанте“ који су само за бољи маркетинг у СПЦ, за лицкање, промену менаџмента уз задржавање истих односа, и тотално гушење(корупцијом и уценама) било каквог опонирајућег гласа.

Такође има теолога „ЛДП варијанте“, који у свему виде етнофилетизам(српски нацизам, фашизам), који су за лустрацију која би обухватала све, сем наравно њих и оних који би били добри послушници на том путу(екуменизма, читај евроатланских интеграција).

Постоје, веровали или не, и теолози варијанте „Пешчаника и Е-новина“, који као ултралиберални глобалисти за које је и Чеда на десници, не виде више разлог постојања Србије, „јер основни разлог постојања државе је стандард и угодан живот“ и који би прихватили сваку дисолуцију и сецесију од Србије (СПЦ), и сваком ко затражи дали атуокефалију, јер „мисија Цркве се мора наставити“.

Да би овај циркус могао да настави неометано са својим „спиновањем“, ту су уредници – углавном полтрони, који мисле да раде добру ствар за Цркву, тако што сваког иоле озбиљнијег саговорника „банују“ и одстране са форума. Иако право да пишу имају и најагресивнији атеисти, иако су најпожељнији саговорници „теолози и свећеници“ других цркава, секти и јереси, ако се појави било какав озбиљан саговорник са антиекуменистичким ставовима који разобличава обновљенашку и екуменистичку идеологију, попут Родољуба Лазића, Берђајева, Ивана Ј, итд. после краћег времена им забрањују да пишу.

Најочитии пример је када се у зиму 2010 године на форуму појавио чувени „Асистент“, који је на разним православним интернет форумима пре 5-6 година уздрмао до сржи екуменску идеологију.

Да ли је то био тај „Асистент“ или се неко нашалио, нисмо успели сазнати, јер је у паничном страху експресно „банован“, са образложењем бившег удредника тог форума, ђакона Љубише Костића из Солуна, који се изненада појавио „да се не може допустити писање човеку који је покренуо лавину антицрквених делатности“.

С времена на време тамо се допусти писање неком почетнику у вери, простодушном патриоти, или „деретићевцу“, како би се приказали сви антиекуменисти у СПЦ као примитивци, полуписмени, неофити, патриЈоте, нациЈоналисти, који се боје „да им доведу папу уместо патријарха, па да се молимо без три прста него са шапом“.

Ако се тај мало узјогуни па покуша да пружи отпор, врчо брзо га питају да ли је он био пред неким комисијама за војску, јер није баш у „винклу“, да је гастарбајтерчина, и тако му покажу „побожан“ језик и манир „љубеобилних теолога есхатонаца“

Пи итате одакле такав дух у СПЦ, најновија мелодрама митрополита Амфилохија над гробом светог Аве Јустина у Ћелијама, показује да се лицемерје и фарисејство, тумачи као Црквена дипломатија, и да је све дозвољено. Протерати брата у Срем са Косова, не дозволити му ни једну келију где би као Епископ у пензији био у својој мученичкој епархији, затим му у Шишатовцу забранити да служи Литургије „јер окупља народ“, а затим га кињити и звати „запоседнутим од злог духа“, да би на крају глумио сузе, па га опет вређао и то над гробом светог Аве, може само духовни отац обновљенаца и фарисеја са поменутог сајта.

Та мелодрама је само паничан страх од владике Артемија као сведока њихових недела и лажи.

Извор: Анти СПЦ сајт

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest - . . .-

Није ни чудо да господа са новинар.де који су познати по својој антицрквеној пропаганди коначно смогоше снаге да објаве и овакав текст о тамо неком провинцијалном попу, претеденту на градску парохију и о свим овим људима који овде пишу и труде се да у тешким тренуцима помогну Цркви да се нејасне ствари разјасне.

Нећу да коментаришем текст јер је написан са очигледном намером да се на тај начин изазову психијатријски случајеви да пљују по људима без икаквих ваљаних аргумената, али није то ништа ново. Ништа нису написали да оповргну оно што сам изнео.

На крају, за оне неупућене: Ово су људи којима НИШТА НИЈЕ СВЕТО, па ни Патријарх Павле. Ово је сајт који рекламира књигу Жарка Гавриловићаа где пљује по блаженопочившем Патријарху Павлу а и редовно ради на љагању Патријарховог имена. Наравно, смућени људи то не знају и не знају да управо Жарко Гавриловић је један од најближих сарадника Артемија.

Уосталом, о томе смо причали овде

https://www.pouke.org/forum/topic/19277-%d0%b4%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%92%d0%b0%d1%98%d0%b8-%d1%83-%d0%be%d0%b2%d1%87%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bc-%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%80%d1%83-%d0%b2%d0%b0%d0%b7%d0%bd/page__st__60#entry645969

Дакле, добро је што ови анонимуси (замисли, лик који је писао текст није имао храбрости ни да се потпише али је зато свакога именом прозвао- чувено расколничко "исповедање праве вере") покажу своју сатанску превару да се не би могли они изабрани помутити. Зато, нека слободно пишу, али следећи пут само нека ставе већу слику.

Share this post


Link to post
Share on other sites

вечити претендент на градску парохију

KAKVI CAREVI

LOL LOL LOL

Ма то они одавно већ причају.

Како нису прерадили мало ту причу. На пример, да је сада постао претендент на место архијерејског заменика или секретара Светог Синода...

:0104cheesy: greengrin

Share this post


Link to post
Share on other sites

o.Ivane, vi imate svako pravo da tužite autore ovog teksta. Ponovo sam ga pročitala, i sad se nisam nasmejala, već iznervirala. A i odakle nekome pravo da pominje i imenuje vas, vaše kolege i njihove supruge? Čista ljubomora, ali je ovaj put prešla sve granice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
  • Create New...