Jump to content

Нацизам за неупућене

Оцени ову тему


Препоручена порука

Видовдан фељтон: Нацизам за неупућене

Пише: Владимир Димитријевић   

09 јул 2011

obama_hitler1.jpg

ХИТЛЕР СЕ ПОНОВО РАЂА

Увод

Срби слабо читају, а мисле да све знају. То нас је много пута коштало! Зато смо решили да, за Вас, прелистамо неке књиге о нацизму, да бисмо Вас подсетили да нацизам и фашизам нису плодови нашег дрвета, него плодови Запада, онаквог какав је био и какав ће, у најскоријој будућности, бити. Читајте пажљиво! Добро информисан човек је упола спасен човек!

Хитлер, син Запада и претеча ЕУ

Хенри Форд, угледни индустријалац и један од кључних америчких богаташа, веома је утицао на нацистички покрет својом књигом "Међународни Јеврејин". Године 1923. Хитлер је изјавио да Форда доживљава као "вођу фашистичког покрета који расте у Америци". Поменуо је његову књигу и у "Мајн Кампфу", као дело које је веома утицало на фиреров мисаони свет. Форд је тврдио да су Јевреји лукави и подмукли упропаститељи, а да је обдарена и вешта англосаксонска раса "предодређена да влада светом". Хитлер је, још у раној младости, одбацио религиозни антијудаизам као безвредан. Јеврејин је Јеврејин - по раси, макар се обратио у Хришћанство.

Хенри Форд је, због свега тога, усрдно почео да финансира нацисте. Син Рихарда Вагнера, Зигфрид, и његова жена учествовали су у пребацивању Фордовог новца Хитлеру. (Нимало случајно: Хитлер је обожавао Вагнера, и говорио да онај "ко хоће да схвати националсоцијалистичку Немачку, мора познавати Вагнера") Године 1938, Хитлер је одликовао Хенрија Форда Великим крстом немачког орла највишег реда. Био је то први Американац који је добио највеће одликовање што га је могуће дати неком ко није Немац. Хитлер га је одликовао због стварања "аутомобила потребних масама".

А Британци? Алфред Розенберг се, почетком тридесетих година XX века, у Енглеској састајао са Џофријем Досоном, издавачем и најутицајнијим човеком "Тајмса". Розенберг и Досон су сматрали да Британци и Немци треба да сарађују. Чланци у "Тајмсу" нису дуго чекали да пријатељство потврде; рецимо, 3. фебруара 1933, ова угледна енглеска новина писала је: "Нико не сумња у искреност хер Хитлера. Већ то што га скоро 12 милиона Немаца слепо следи говори много о његовом личном магнетизму." Розенберг је ступио и у везу са Монтагју Норманом, који је 21 годину био на челу Енглеске банке - најдуже у њеној дотадашњој историји. Овај моћни човек био је "нагонски пронемачки настројен" (Ендрју Бојл). Норман је кумовао са кључним човеком Хитлерових финансија, челником Рајхсбанке, Хјалмаром Шахтом. Чим је Хитлер дошао на власт, 1933, Норман је нацистичком режиму почео да даје зајмове. Лондонска Шредер банка такође је помагала Хитлера.

Розенберг се срео и са лордом Бивербруком, власником "Daily Express", "Sunday Express" и "Evening Standard", трудећи се да га придобије за нацистичке ставове.

У то време, Британија је сматрала да би "нацистички режим у Немачкој успоставио стабилност у средњој Европи, управо оно што је Британији требало" (Џејмс и Сузан Пул).

Виконт Ротермер, власник "Daily Mail", ковао је нове немачке властодршце у звезде. Он је 1930. хвалоспевно писао о нацистима и урадио интервју с Хитлером. Овај енглески племић, снажно антикомунистички настројен, новчано је помагао "Британски савез фашиста" и величао вођу истог, сер Освалда Мозлија. Престао је да јавно хвали нацистичке идеје тек кад су Јевреји запретили да код њега више неће давати огласе. Но, 10. јула 1933, "Daily Mail " је писао да ће се "мања дела појединих нациста утопити у великој добробити коју нови режим доноси Немачкој". Ротермор је веровао у савез Немаца и Британаца, а његове новине су се, сваког дана, продавале у два милиона примерака!

Британски краљ Едвард VIII, после абдикације војвода од Виндзора, такође је био Хитлеров симпатизер. Сер Хенри Ченон је у свом дневнику записао: "И он иде путем диктатора, настројен је пронемачки, против Русије је и против сувише лабаве демократије. Не бих се чудио да он намерава да постане умерени диктатор." То је био кључни разлог за његову, изнуђену, абдикацију, а брак са грађанком Симпсон само повод. Хитлер је то добро знао. У јесен 1937. у Лајпцигу, бивши краљ је рекао да је оно што је видео у Немачкој чудо које је немогуће схватити осим кад се појми да је иза тога "један човек и једна воља - Адолф Хитлер".

Сер Хенри Детердинг, моћник из нафташког лобија, састао се у мају 1933. са Розенбергом у Лондону. Био је на челу Royal Dutch - Shell компаније, и имао удео у многим нафтним подухватима - од Румуније до Ирака и Ирана. Детердингови економски интереси у Русији били су, доласком бољшевика, угрожени, па је и он био спреман да финансира нацисте, који су му обећали помоћ у враћању монопола на нафтна поља у, од Немаца окупираној, Русији. Друга нафташева жена била је нацисткиња, а он је и 1936. године помагао Хитлеров режим. Британски држављанин холандске крви био је прави пример аријевца заинтересованог за победу "аријевске идеологије".

Не треба заборавити ни велике финансијере са Вол Стрита. Вол Стрит је двадесетих година XX века, са добром зарадом за себе, подстакао стварање банкарског комитета чији је челник био амерички банкар Чарлс Дју. Да би Немачка платила ратну одштету, били су расписани међународни зајмови. Немачка је од 1924. до 1931. платила 36 милијарди марака одштете, а добила је зајмове у вредности од 33 милијарде марака. Вол Стрит је уложио паре у "IG Farben" (хемијска индустрија) и "Ферајгните Шталверке" (индустрија челика), које су биле главни произвођачи Хитлерових ратних потрепштина. Ентони Сатон, у свом класичном делу "Вол Стрит и успон Хитлера" каже да је немачка ратна индустрија настала "на основу америчких зајмова и, у извесном смислу, америчке технологије".

mag-1298466523.JPG

Незаборавни "Standard Oil" дао је Немачкој технологију за добијање синтетичке нафте из угља.

Пол Варбург, из "Америкен И. Г.", са својим компањонима, дао је за "IG Farben " 400 хиљада долара; "Џенерал Илектрик" је приложио 60 хиљада долара, итд.

Аверел Хариман, из "Гаранти Траст компаније", човек од поверења Лењина и бољшевика и први амбасадор САД у Совјетији, учествовао је и у пребацивању новца младом нацистичком режиму, преко Хитлерових финансијера Хендрика Јозефа Коувенховена и Јохана Гренингера.

Ту је и Ернест Сеџвик Ханфштенгл (звани Пуци), Американац немачког порекла, који се на Харварду дружио са будућим председником САД, Френклином Д. Рузвелтом. Он је компоновао СС маршеве и финансирао "Фелкише Беобахтер". Кад је, 1941, пао у немилост немачког режима, вратио се на северноамерички континент. Канађани су га заробили, али је Рузвелт интервенисао да га пусте.

Амерички амбасадор у Немачкој, Виљем Дод, записивао је у своје дневнике много занимљивих појединости тог доба. Ентони Сатон, у својој студији „Вол стрит и Хителеров успон“, каже: "Ми из дневника Виљема Дода /.../ знамо да је у току 1933. године, низ банкара и индустријалаца са Вол Стрита прошло кроз амбасаду САД у Берлину, изражавајући своје дивљење Адолфу Хитлеру - нестрпљиво да пронађе начине за вођење пословних активности са новим тоталитарним режимом./.../Ајви Ли, Рокфелеров агент за односе са јавношћу, се, према Доду, "истовремено показао као капиталиста и као бранилац фашизма".<<И за време Другог светског рата, Фордова компанија је била у пословним везама са нацистичким поретком; Рокфелерова „Чејс банка" у  Паризу сарађивала је с Немцима, а клан Рокфелера је имао везе са "IG Farben" до 1942. године. Сви ови подаци су пажљиво уклоњени од очију јавности, да се на суђењу у Нирнбергу не би знало шта се стварно збивало. Нацисти су у Нирнбергу представљени као марсовци, а не као плод западног капитализма и његових метастаза. А шуровање "западних демократија" с Хитлером? Олимпијада у Берлину 1936? А Чемберлен и Даладје?

И, наравно, велики маг европске политике, Винстон Черчил, који је Србе продао Титу. Сетимо се шта је овај писао у првом тому својих мемоара ("Други светски рат"), о Хитлеровим раним данима: "Ове недаће нису га одвеле у комунистичке редове. Сасвим супротно, и то му служи на част, гајио је снажно и абнормално осећање расне лојалности и страсно и мистично дивљење за Немачку и немачки народ." О Мусолинију Черчил вели: "Од Дучеа сам примио најтоплије изразе захвалности. Штавише, у сукобу између фашизма и бољшевизма није било никакве сумње на чијој су страни моје симпатије и убеђења. У двема приликама, 1927. године, кад сам се састао са Мусолинијем, наши лични односи су били присни и неусиљени."

Енглески публициста Родни Еткинсон у својој књизи "Зачарани европски круг / Корпоратне елите и нови фашизам" такође је указао на чињеницу да Хитлер није био случајна појава западног капитализма, и да многе његове идеје живе и данас, пре свега приликом стварања Европске Уније. Кључни нацистички економски теоретичар, Хајнрих Хунке, у делу "Европска економска заједница" (1942) писао је да "економско уједињење представља судбину свих Европљана". Хунке је сматрао да су "будућност и степен европске сарадње условљени увођењем јединственог економског програма". Дакле, Србима опет долазе вечни пријатељи, Германи. Ко год је читао књигу аустријског социолога и историчара Ханеса Хофбауера "Проширење Европске уније на Исток" (Филип Вишњић, Београд, 2004) знаће о чему је реч.

Јер, још у доба Четвртог крижарског рата, уместо борбе са Арапима, папине германске и романске војске су окупирале Цариград и осакатиле Византију (која се од тог ударца никад није сасвим опоравила). Средином 13. века Германи су почели да заузимају просторе Чешке, Моравске, Помераније, Паноније и Трансилваније; стигли су и до пољског Кракова и карпатског лука. На Русију су, с папиним благословом, јуришали Швеђани и немачки тевтонски витезови, које је, све скупа, тукао Свети Александар Невски. После битке на Мохачу 1526. Хабзбурговци су кренули у инвазију на чешки Праг и горњу Мађарску (Пресбург). Кад су Турци пали под Бечом 1683, цела Мађарска се нашла под германском влашћу, а замало и Србија (по којој су се, скупа са војском Беча, одмах размилели католички "ловци на душе" да обраћају "несједињене Србе" римском престолу). Половином осамнаестог века, Хабзбурзи држе Галицију и Буковину. Марија Терезија у Банат доводи Немце, а 1878. АустроУгарска окупира Босну и Херцеговину... Сећамо се и Поћорека и Макензена: две германске империје, аустријска и немачка, насрнуле су на малу Србију, убијајући трећину њеног становништва. А Хитлер је свом специјалном изасланику за Балкан, Нојбахеру, говорио да народ какав су Срби "не сме да живи уз Дунав". Немачка је, по Хофбауеру, у жудњи за ширењем своје капиталистичке моћи, данас потчинила скоро целу источну Европу, настављајући Хитлерову економску политику у тој области.

Сетимо се, нацисти су основали "Централни орган за европску привреду великог простора", "Немачко светско економско друштво", "Институт за светску привреду", "Рајхс комесаријат за привреду великог простора", итд. Од нациста потиче и идеја о "регионализацији Европе", као и идеја о "Економском савету европских држава". Вернер Дајц, један од главних нацистичких економиста, говорио је: "Ако хоћемо да предводимо европски континент економски, што нужно и безусловно произилази из економске снаге европског континента као језгра беле расе, не смемо, из разумљивих разлога, јавно то проглашавати немачким економским великим простором. Морамо увек изнова говорити о Европи, јер немачко вођство произилази само од себе и из политичке, економске, културне и техничке огромне тежине коју Немачка има, као и из њеног географског положаја." Херман Јозеф Апс, члан управе Немачке банке, која се много окористила нацистичким продором на Исток, октобра 1940. је говорио да европски простор пружа "богате и исплативе могућности" захваљујући политичком развоју догађаја, јер у том тренутку Немачка под влашћу држи скоро целу Европу, на овај или онај начин. Тај Апс је остао у игри дуго после Хитлеровог пада. До 1976. је био председник надзорног одбора већ поменуте Немачке банке, а од 1976. њен доживотни почасни преседник. Јоаким фон Рибентроп, нацистички министар спољних послова, рачунао је да ће у марту 1943. бити створен "Савез европских држава" чиме ће се постићи трајан мир. А ево неколико реченица Нацрта представке Министарства спољних послова о стварању Савеза европских држава: "Уједињење Европе које се у историји већ одавно оцртава представља нужан развој. /.../ Европа је постала сувише мала за међусобно изоловане и зараћене суверенитете. /.../ Решење европског питања може се наћи само на федеративној бази пошто се европске државе могу ујединити само слободном одлуком која произилази из увиђања неопходности уједињавања у заједницу суверених држава./.../ Савез европских држава мора бити заједница по могућности свих европских земаља." На шта вам ово личи, браћо Срби? Да поновимо: није ово РТС пропаганда "евроатлантских интеграција". Ово је Рибентроп. И није то 2010, била је то 1943. Стари добри Германи поново јашу у Србији. Ево шта каже Ханес Хофбауер о стању после "петооктобарске револуције" 2000. године:

"У банкарски систем у Србији од смене режима 2000. умешале су се нове, глобалне банке из иностранства. Најуспешнији међу њима је аустријска Raiffesen Zentralbank (RZB). Већ непосредно после октобарског заокрета 2000. ова банка је била на лицу места и у марту 2001. добила, као прва инострана банка, државну дозволу за рад. Почетком 2004. она са 500 намештеника већ држи 18 филијала у земљи. Њен успон почива у суштини на три стуба: на богатом постојећем капиталу у иностранству, на удаљеним потенцијалним конкурентима са сцене и на тренутку наступа управо кад је уведен евро. Од затварања великих државних банака Раифајзен банка је извукла корист већ и због тога што је могла да преузме једним ударцем на стотине искусних и школованих банкарских службеника који су се нашли на улици. Из њихових редова Аустријанци су изабрали оне најбоље. А увођење евра 1. јануара 2001. довело је у аустријску банку на хиљаде клијената који су морали да своје немачке марке, до тада скриване у сламарицама, претворе у евро. 'Кад смо дошли, били смо сасвим ликвидни јер су нас због промене DМ у евро преплавиле приватне муштерије' - с поносом истиче главни менаџер RZB Оливер Регл. За неколико месеци Раифајзен банка је могла да саопшти да је придобила 20% укупне клијентеле у Србији, за шта би у нормалним околностима, како искрено признаје Регл, била потребна цела једна деценија." А ускоро ће и Телеком бити продат нашим “историјским пријатељима”. Немцима, по свему судећи.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Дарвинисти: од САД до Трећег рајха, и натраг

Вулгарни ничеанац Хитлер је био  дарвиниста. Он је јасно рекао да "држава мора да се постара да само здрави рађају децу" - једино тако ће се створити надљуди достојни живота. У тексту Џорџа Стајна, "Биологија и корени нацизма", овај истраживач тврди да је нацизам први покушај организовања заједнице на начелима биополитике "потпуно сагласне са научним чињеницама дарвинистичке еволуције". А еволуциониста Артур Кит, у својој књизи "Еволуција и етика", тврдио је да је Фирер "свесно покушавао да усагласи немачку праксу са теоријом еволуције". Нису само Јевреји и Словени то осетили; законом из 1933. године, 350.000 ментално заосталих и умно поремећених, и око 30 хиљада Рома стерилисано је разним методама - од кастрације до електричних шокова у гениталије. На другој страни, аријевци par excellence, есесовци, парили су се са девојкама намењеним за рађање "чисте расе" - брак је престао да важи, а људи су постали само биолошки материјал.

Ко год би хтео да Дарвина ослободи од одговорности за погрешну интерпретацију његовог основног става, наилази на саме Дарвинове тврдње. У својој књизи "Порекло човека" Дарвин је тврдио да ниже расе треба да нестану, и да бели људи немају потребе да их штите. Такође, веровао је да су домороци Африке и Аустралије исто што и гориле и сматрао је да ће те расе нестати.Сви рани дарвинисти су били расисти, који су писали о супериорности беле расе над другим расама. Херберт Спенсер је говорио да су нецивилизовани одрасли на нивоу деце цивилизованих, а Хавелок Елис је говорио како Африканац, одрастајући, постаје "глуп и тупав".

Хитлер није дошао ниоткуда.Цео Запад га је припремао. Британија је свој колонијализам правдала "борбом за опстанак". Сам Дарвин је велики део својих идеја добио од Малтуса, који се бавио растом популације, и чије су идеје нашле одјека у британском друштву под паролом "Сломи сиромашне". Деца од осам и девет година приморавана су да раде по 16 сати дневно у рудницима угља, а на хиљаде људи је умирало у беди и прљавштини - зато што је Малтус устврдио да се бедници брзо множе, и да на свету неће бити места за све. Дарвин је "борбу за опстанак" видео у природи тек пошто ју је, као "опстанак најспособнијих", Малтус видео у друштву.Пре но што се прстом упре у Хитлера, сетимо се да је амерички председник Теодор Рузвелт, у свом делу "Победа Запада" социјалдарвинизам прогласио философијом Америке. У тој књизи тврдио је да је расни рат са Индијанцима неизбежан, и то до истребљења. Рузвелт је сматрао да америчку државу не обавезују никакви уговори према Индијанцима јер су они "примитивна раса". Хенри Ферфилд Озборн, еволуциониста, тврдио је да је интелигенција одраслог црнца на нивоу једанаестогодишњег детета врсте homo sapiens (белаца).Године 1875, у јужним државама САД донети су закони о апартхејду, одвајању белих и црних свуда - по болницама, затворима, гробљима; било је апартхејда у школама и лифтовима. Од 1890. до 1901. око 1300 црних људи било је линчовано, амерички "научници", попут Р. Б. Бина мерили су људима лобање да би доказали савршенство беле расе.Међутим, злочини над Абориџинима у Аустралији права су хитлеровска прича. Дарвинизам је буквално оправдао покољ ових несрећника. Социјал-дарвиниста X. К. Рузден је 1876. тврдио да убијањем Абориџина и Маора белци испуњавају "неумољиви закон природног одабирања" док је 1890, потпредседник Краљевског друштва Тасманије Џејмс Бернард, рекао да је "процес истребљивања аксиом закона еволуције".Абориџини су ловљени као дивље звери. Одсецане су им главе, и трована им је храна. Користили су их као експерименталне животиње. Едвард Ремзи, надзорник аустралијског музеја у Сиднеју, објавио је музејски каталог у коме су Абориџини били престављени као "аустралијске животиње", а он сам се бавио хватањем "примерака" за "научне огледе". Мисионар из Новог јужног Велса гледао је покољ групе Абориџина, одраслих и деце, после чега је "десет најбољих лобања" послато преко океана, "научницима".Од 1910. до седамдесетих година 20. века око 100.000 абориџинске деце одузето је од својих родитеља; белопута деца давана су на усвајање белцима, а тамнопута су стављана у сиротишта.

Без Америке се не може нигде, па ни у области еугенике. Први еугенички закон донет је 1907. у Индијани (САД). До 1930. године 31 америчка држава имала је еугеничке законе, који су у репродукцији спречавали "умоболне, пијанице, епилептичаре, дегенерике". До јануара 1935. присилно је стерилисано 20 000 људи. На основу еугенике, стварани су тестови за имигранте, по којима је 80% имиграната из источне Европе (Пољака, Јевреја, Руса) сврстано у малоумне, па је, на основу тога, 1924. године, донет закон о ограничавању усељења Источноевропљана на основу њихове генетичке инфериорности Закон је важио до 1965, двадесет година после Хитлерове смрти.

Америка је, слободно то рецимо, могла бити узор Хитлеру. Године 1904, еволуциониста - истраживач Семјуел Вернер ухватио је у Конгу Пигмеја Ота Бенгу, ожењеног и оца двоје деце. Бенга је окован у ланце, да би на светској изложби у Сен Луису био приказан као "карика еволуције" најближа човеку. Затим је, са горилом и орангутаном, био изложен у зоо-врту Бронкса у Њујорку, као представник "најстаријих људских предака". Око 40 хиљада посетилаца зоо-врта седмично понашало се према Оту Бенги као да је мајмун. Он им је био главна атракција. Директор зоо-врта, др Виљем Хорнадај, еволуциониста, на питање новинара да ли би баш тако требало поступати с јадним Бенгом, љупко је одговарао: "Ако је мала особа у кавезу, то је зато што му је ту најудобније, и зато што не знамо шта друго да радимо са њим. Он није ни у каквом смислу затвореник, осим да нико не би рекао да би било мудро дозволити му да лута по граду, а да га нико не надгледа." (Прођу ли те, читаоче, жмарци кад ово читаш, и кад се сетиш "беле шенгенске листе" или "спољњег зида санкција"?)Амерички истраживач Арктика, Роберт Пири, довео је са свог пута групу Ескима, које су изложили у Америчком природњачком музеју. Једном дечаку, Минику, умро је отац, чије су кости остале изложене као "примерак врсте". Миник је тражио посмртне остатке свог оца, да би их сахранио, али управа музеја је то одбила.Еугенику су ценили и први "планери породице".Маргарет Сејнџер, "мајка сексуалне револуције", залагала се за кастрирање свих ментално заосталих, али и црнаца. Америчким еугеничарима је сметало што се у Немачкој под Хитлером ипак рађа много више деце но што то њима прија, па је челник Америчке федерације за контролу рађања упозоравао: "Ми смо такође свесни проблема изградње једне расе, али ми се бринемо о квалитету наших људи, не само о количини." То јест, ми нисмо против расистичке еугенике, него само против метода које нацисти примењују - популација у Немачкој ипак расте пребрзо.Глобални капиталисти, они злочинци са Вол Стрита, који су својим крвавим парама помагали и хитлеровце, одавно цитирају Дарвина као своје оправдање. Својевремено је професор са Јејла, Грејем Самнер, говорио да дарвинизам у друштву значи - "да би подигли једног човека навише, гурамо другог надоле", а социјал-дарвиниста Виљем Милнер је тврдио да су милионери победници борбе за "опстанак најспособнијих".Капитализам је у дарвинизму нашао своје оправдање. Амерички "научник" Е. А. Рос је тврдио да је и "религијски култ милосрђа" створио "склониште под којим су се идиоти и кретени скривали и множили".Чувени богаташ Ендрју Карнеги ("миротворац" - "Карнегијева фондација за светски мир") тврдио је да закон конкуренције можда јесте незгодан за појединца, али је одличан за расу, јер обезбеђује "опстанак најспособнијих", а један од Рокфелера је тврдио да је капиталистичка конкуренција "закон природе који се не може избећи". Карнегијев институт и Рокфелерова фондација и даље дају велику новчану помоћ научницима - еволуционистима. Људи су увек били и грешни и зли и немилосрдни. Али, знали су шта је грех и зло, и именовали су га. Дарвин им је дао "научно оправдање" - побеђују најспособнији. А најспособнији су најсуровији, најнечовечнији.Србски народ је, у овом тренутку, на удару америчких социјалних дарвиниста, спремних на истребљење свих слабијих народа и држава, маскирано у причу о људским правима и демократији. И опет имају "научнике", који овог пута оправдавају лов на Србе (као што су некад оправдали лов на Абориџине).Када је Америка са својим сателитима бомбардовала Србију 1999. године, професор социологије и философије на Универзитету државе Мериленд, др Џон Хјуер, тврдио је да је америчко друштво - друштво будућности, а србско - друштво прошлости.

По Хјуеру, Американци улазе у постхумано доба, "када ће сви аспекти друштвеног живота бити сведени у предвидљиве шаблоне и рационализовани, а све нијансе међуљудских односа претворене у рутинске процедуре и препуштене плаћеним професионалцима попут адвоката, психолога и бирократа". По Хјуеру, "Американци су прототип људи будућности, Срби атавистички остатак прошлости". Ако то не схвате, Срби ће нестати, каже он.

http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=15749:2011-07-09-22-51-26&catid=50:istorija&Itemid=82

Link to comment
Подели на овим сајтовима

какви квази-историјски, поларисани идеолошки текстови који малтене само у именима и датумима обично имају додирних тачака са прошлошћу и науком.

да не помињем поистовећивање квази-науке социјал-дарвинизма, која је онда била саблазан међу научницима, са самом теоријом еволуције, као и поистовећивање идеологије дарвинизма са науком, онда искривљавање чињеница до напећа да би се повезало и уклопило у идеолошки аспект постигнућа да се оптужи цела скорашња историја за рат, прогон и концентрисање на православне, србе, и друге ''небеске'' народе.

свиђа ми се како је згодно и изоставио неке које другде хвали, типа неке беле хришћанске фундаменталисте, а (били) су очигледнији (присталице) нацисти и социјал-дарвинисти него нека поменута имена.

ужас и туга владе димитријевића, квази-историчара, квази-научника и квази-теолога који транскрибује квази-текстове, а вероватно није ни могло другачије ...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15607.msg481708#msg481708 date=1310478057]

какви квази-историјски, поларисани идеолошки текстови који малтене само у именима и датумима обично имају додирних тачака са прошлошћу и науком.

да не помињем поистовећивање квази-науке социјал-дарвинизма, која је онда била саблазан међу научницима, са самом теоријом еволуције, као и поистовећивање идеологије дарвинизма са науком, онда искривљавање чињеница до напећа да би се повезало и уклопило у идеолошки аспект постигнућа да се оптужи цела скорашња историја за рат, прогон и концентрисање на православне, србе, и друге ''небеске'' народе.

свиђа ми се како је згодно и изоставио неке које другде хвали, типа неке беле хришћанске фундаменталисте, а (били) су очигледнији (присталице) нацисти и социјал-дарвинисти него нека поменута имена.

ужас и туга владе димитријевића, квази-историчара, квази-научника и квази-теолога који транскрибује квази-текстове, а вероватно није ни могло другачије ...

Претерујеш...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Барак Обама је као полу црнац баш пример заговарања нацизма и расизма.

И наравно то је дефинитивно негирање америчког расизма.

Хм , смесно...

Вероватно су тиме што је Барак Обама изабран за прешједника амери оправдали и своју агресију на исламске земље, пошто је јелте Барак Обема од оца муслимана и име носи муслиманско.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Историјски факти су да је на дарвинизму настало доста екстремних идеја, еугеника је свакако једна од њих и искључиво чедо запада.

Нисам мрзитељ запада, напротив више волем запад од истока, али чињенице су чињенице.

Расизам западних народа није сведен само на један регион и једну немачку нацију, он је присутан код свих западњака, исто тако расизам постоји и код источних народа у односу на западне то нису никаве завере то је једноставно тако, људи су склони да се боје и зазиру од друге расе.Истина имам пријатеља који је дуго сневао да ожени црнкињу и не могу рећи да су сви људи расисти  joooj , бат расизам је присутан у свима народима и на свим меридијанима. Западни расизам има добро утемељење на дарвинизму, мислим да је ово поента приче.

I to govoris kao neko ko zastupa Americki Libertijanizam isti onaj u kome do pre trideset godina Crnci nisu imali pravo glasa, imali su posebna mesta u autobusu, dupli wc da se ne bi mesali i slicno  joooj joooj smej.gif

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Interesantno je kako i koliko americki konzervativci mrze Obamu. Realno gledano Obama je vrlo konzervativan demokrata; oprezan raspolozen za dijalog i sredinu; pa i pored svega ne postoji nijedan demokarat koja ta juznjacka rulja vise mrzi.

naravno svi znamo razlog a to je njegova boja koze. Onaj ko nije osetio; Alabamu, Texas, Arkansas, South carolinu i slicna mesta i ko po New Yorku ili Chicagu zamislja USA nema pojma koliko u ovoj zemlji rasizam jos uvek aktuelna tema.

Ono sto najvise razocarava i plasi je sto su najveci rasisti ljudi koji za sebe tvrde da su Hriscani, da su Family people i slicno. To je toliko apsurdno da je neverovatno; barem do onde dok ne shvatite da su oni Evangelical Christian koji imaju veze sa Hristosom koliko i Mongolski saman iz Ulan Batora.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал joooj link=topic=15607.msg481708#msg481708 date=1310478057]

какви квази-историјски, поларисани идеолошки текстови који малтене само у именима и датумима обично имају додирних тачака са прошлошћу и науком.

да не помињем поистовећивање квази-науке социјал-дарвинизма, која је онда била саблазан међу научницима, са самом теоријом еволуције, као и поистовећивање идеологије дарвинизма са науком, онда искривљавање чињеница до напећа да би се повезало и уклопило у идеолошки аспект постигнућа да се оптужи цела скорашња историја за рат, прогон и концентрисање на православне, србе, и друге ''небеске'' народе.

свиђа ми се како је згодно и изоставио неке које другде хвали, типа неке беле хришћанске фундаменталисте, а (били) су очигледнији (присталице) нацисти и социјал-дарвинисти него нека поменута имена.

ужас и туга владе димитријевића, квази-историчара, квази-научника и квази-теолога који транскрибује квази-текстове, а вероватно није ни могло другачије ...

Iskreno ja cim vidim da je text napisao Vlada Dimitrijevic ja preskacem. jednostavno nemam nameru da silujem svoje mozdane celije naprezanjem da procitaju i pokusaju da shvate gluposti koje je taj covek u stanju da napise.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Барак Обама је као полу црнац баш пример заговарања нацизма и расизма.

И наравно то је дефинитивно негирање америчког расизма.

Хм , смесно...

Вероватно су тиме што је Барак Обама изабран за прешједника амери оправдали и своју агресију на исламске земље, пошто је јелте Барак Обема од оца муслимана и име носи муслиманско.

Brate, Baraka su izabrali oni koji su se nadali da se ova zemlja moze izvuci iz blata u koje ga je utrpao Bush Jr i drugi psi rata i nacisti americke politicke scene.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Interesantno je kako i koliko americki konzervativci mrze Obamu. Realno gledano Obama je vrlo konzervativan demokrata; oprezan raspolozen za dijalog i sredinu; pa i pored svega ne postoji nijedan demokarat koja ta juznjacka rulja vise mrzi.

naravno svi znamo razlog a to je njegova boja koze. Onaj ko nije osetio; Alabamu, Texas, Arkansas, South carolinu i slicna mesta i ko po New Yorku ili Chicagu zamislja USA nema pojma koliko u ovoj zemlji rasizam jos uvek aktuelna tema.

Ono sto najvise razocarava i plasi je sto su najveci rasisti ljudi koji za sebe tvrde da su Hriscani, da su Family people i slicno. To je toliko apsurdno da je neverovatno; barem do onde dok ne shvatite da su oni Evangelical Christian koji imaju veze sa Hristosom koliko i Mongolski saman iz Ulan Batora.

joooj

А други традиционални протестанти у америци да ли и они имају одређену дозу расизма или су отворенији за друге расе.

Знамо да су америку мање више створили бели протестанти , и да је практично већ од почетка те државе уведено ропство за црне људе. Да ли је можда то на неки начин одлика тог америчког протестантизма?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Барак Обама је као полу црнац баш пример заговарања нацизма и расизма.

И наравно то је дефинитивно негирање америчког расизма.

Хм , смесно...

Вероватно су тиме што је Барак Обама изабран за прешједника амери оправдали и своју агресију на исламске земље, пошто је јелте Барак Обема од оца муслимана и име носи муслиманско.

Brate, Baraka su izabrali oni koji su se nadali da se ova zemlja moze izvuci iz blata u koje ga je utrpao Bush Jr i drugi psi rata i nacisti americke politicke scene.

Да, али им је овако практично то испао маркетингшки трик( тако се дојми). Јер сад ратују на дупло више исламских територија.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Текст је безвезе. Ствари морају да се посматрају у историјском контексту. Хитлер је пре рата био само један од многих харизматичних лидера у Европи и друге државе су са њим имале, ако не пријатељске, онда коректне односе. Са Немачком се нормално трговало и сарађивало, па нема ништа чудно да су инвеститори из разних држава долазили и улагали новац.

Обама је само маскота корпоративне мафије која Америком влада већ деценијама, исто као Клинтон и Буш. Ко се надао да ће он нешто променити био је веома наиван.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Interesantno je kako i koliko americki konzervativci mrze Obamu. Realno gledano Obama je vrlo konzervativan demokrata; oprezan raspolozen za dijalog i sredinu; pa i pored svega ne postoji nijedan demokarat koja ta juznjacka rulja vise mrzi.

naravno svi znamo razlog a to je njegova boja koze. Onaj ko nije osetio; Alabamu, Texas, Arkansas, South carolinu i slicna mesta i ko po New Yorku ili Chicagu zamislja USA nema pojma koliko u ovoj zemlji rasizam jos uvek aktuelna tema.

Ono sto najvise razocarava i plasi je sto su najveci rasisti ljudi koji za sebe tvrde da su Hriscani, da su Family people i slicno. To je toliko apsurdno da je neverovatno; barem do onde dok ne shvatite da su oni Evangelical Christian koji imaju veze sa Hristosom koliko i Mongolski saman iz Ulan Batora.

joooj

А други традиционални протестанти у америци да ли и они имају одређену дозу расизма или су отворенији за друге расе.

Знамо да су америку мање више створили бели протестанти , и да је практично већ од почетка те државе уведено ропство за црне људе. Да ли је можда то на неки начин одлика тог америчког протестантизма?

Nisi daleko od istine.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Текст је безвезе. Ствари морају да се посматрају у историјском контексту. Хитлер је пре рата био само један од многих харизматичних лидера у Европи и друге државе су са њим имале, ако не пријатељске, онда коректне односе. Са Немачком се нормално трговало и сарађивало, па нема ништа чудно да су инвеститори из разних држава долазили и улагали новац.

Обама је само маскота корпоративне мафије која Америком влада већ деценијама, исто као Клинтон и Буш. Ко се надао да ће он нешто променити био је веома наиван.

Staviti u isti kos Busa i Klintona moze samo neko ko nema pojma o politici u USA. na stranu nasa srpska odbojnost prema Klintonu ( potpuno opravdana i radi cega mu zelim kraj zivota u nekom cumezu) ; za vreme njegovog predsednikovanja uspeo je da zemlju izvuce ekonomski iz tragedije u kopju je bio uvalio Bush senior. Sve sto je uradio dobro upropastio je Bush Jr. koji je toliko unazadio ovu zemlju da ni 10 predsednickih terms ne bi bilo dovoljno da se sve sada ispravi. Nesto kao Srbija posle Milosevica.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу

×
×
  • Креирај ново...