Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

nirvanashop

Члан
 • Број садржаја

  152
 • На ЖРУ од


Репутација активности

 1. Волим
  nirvanashop got a reaction from Manastir Bradaca in Kojom pesmom biste izrazili svoju patologiju?   
 2. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 3. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 4. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 5. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 6. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 7. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 8. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 9. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 10. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 11. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
 12. Волим
  nirvanashop got a reaction from blue in Шта ЈА тренутно слушам...   
  http://www.youtube.com/watch?v=AIrUFx6sBmo
 13. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла у Социјалисти који се куну у Сороша, да ти се душа заледи - Никола Пејаковић   
  Никола Пејаковић: Зашто их Христос толико нервира? Зато што су га изиграли, издали и покушали да зауставе
   
   
   
  Неки дан читам како је неки доктор, неурохирург, школован на Харварду, активно се бавио својим послом, годинама оперисао људе и онда, једнога дана, пао у кому.
  Кад се пробудио, саопштио је својој дјеци, жени, пуници и шефу своје масонске ложе, да је био у Рају. Значи, док су они мислили да он лежи као клада, да су му дани одбројани, док су лелекали око кревета у скупом апартману (апартман има изолацију и смије се наглас кукати), дотур се сретао са неким лијепим женама и вишим бићима – то су докторове ријечи. Ови су мислили да је излудио, хтјели да га врате назад у кому, да се још мало изкомира (накомирише) не би ли дошао себи и престао да лупа глупости (причати о Рају и Паклу, у тој модерној држави, лупетати о загробном животу и облацима у високоплаћеној научној заједници, може проузроковати губљење статуса и привилегија, плате у фунтама и кућице у цвијећу), али овај се није дао, побјегао им је из стационара, преко леја са ружама и ограде од старог енглеског кованог гвожђа (какву само Енглези знају да искују) и – написао књигу.
  Е, сад, и та књига ће да донесе неки динар, па се породица мало одобровољила, као, мало ће да шврља са стране, ал ће да се врне кући, у научно јато, међу нобеловце и ловце на лисице, међу Серове или Сирове, како вам драго, мислим, како читате ту енглеску ријеч – Сир. И тако ће ти Серови или Сирови, да мало сачекају, па ако овај и даље буде бушио, лудовао и узнемиравао научну, атеистичку и гностичку јавност, искључиће га из свих могућих Голф и Кантри клубова, избацити га из свијета доктора; биће одстрањен као шенуо из друштва ових и оних научника, из свих тих Удружења које су основали људи који вјерују у Дарвина, односно, мајмуна, у Велики прасак илити Ајне гросе шприцен и капитализам, односно, империјализам.
   
   
   
  Комуниста који воли паре, то је монструм 21. вијека, то је чудовиште за нова времена, за Ново вријеме. Социјалисти који се куну у Сороша, па то је да ти се душа заледи од страха и стида. Е, ти су одлучили да Доктору стану за врат, да му покажу да нема зезања са науком. Не море један дан вако, други нако.
  И тако ће тај Енглез, који је чачкао људима по мозгу и нервима, сада морати да нађе други посао, јер му више неће бити дозвољено, с обзиром да износи неразумне, неуравнотежене и узнемиравајуће ствари у јавност, да пребира по вијугама и гура руке у сиву масу и месни нарезак.
  Тако то бива данаске. Такво је доба. Мада, увијек су људе бацали у тамнице када су говорили истину. Сјетимо се и Кочићевих ријечи о слободи и истини и како прође онај ко ју љуби; њих се увијек вриједи сјетити. Значи, ништа се није промијенило, увијек постоји неко ко баца у тамницу и неко кога бацају. Доктори су, рецимо, одлучили да педерастија није болест, да се људи тако рађају и донијели одлуку да сви морају тако да мисле ако хоће да раде као психијатри, психолози итд. Изношење супротних, полемичких, ставова, није дозвољено или се, у најмању руку, сматра неукусним и неозбиљним; потезати то, кобива, тако јасно и сасвим дефинисано питање (а дефинисано је, као што рекосмо, 1973. у Америци, а 1995. у остатку свијета, с тим да су признали одређене менталне поремећаје везане за хомосексуализам – егодистона, неприхваћена, хомосексуалност и ситуациона (затвор). То, кобива, лијече.
  Један је тако, вођен истом логиком, рекао да је он педофил од рођења и да искрено воли дјецу – и у Холандији су му дали да оснује странку. Касније су је, бржебоље, забранили, али остала је порука – свака болест, страст и девијација у Новом свјетском поретку има своје мјесто и неће се називати болешћу, него реалним стањем на терену.
  Тако су некад рекли и ово: Ако не вјерујете у Дарвинову теорију, нема вам мјеста у модерној научној заједници, нема вам мјеста у Институтима, на Универзитетима, Лабораторијама, нема вам лагодног живота професорског, нема звања и еполета, нема нобелових награда нити вечера са престолонаследницима. Нема вас нигдје, другови и другарице!
   
   
  Да скратимо, ако вјерујете у Бога, ви сте пропали. Ви сте примитивац и будала. Ви сте човјек са смањеним интелектуалним способностима. Ви сте, укратко, глупан. Правила и заблуде су ту да трају и да се поштују до имбецилности. Код нас је редовна појава да, чим причате о ћирилици, о Србима, о Дражи, одмах се четник, назадни елемент, одмах сте прекрајатељ историје; па и кад им дате доказе да су Швабе гањале и Дражу и Тита и штампали, на истом плакату-потјерници двије слике, да су тражили цвај бандитен а не једнога, опет ништа не знате, опет сте дезиноформисани националиста. Кад им кажете да свака кућа у Америци има америчку заставу на олуку или фасади, да то није ништа чудно и да би и ми Срби могли тако, опет сви – у дреку, опет испадаш шовиниста, виолиниста, алпиниста, сандиниста и шта све не…

  И, на крају, кад им поменете Исуса Христа, то их жигне у срце, убоде их у живчану средину средине. На ријеч Христос, те модерне апологете свјетских хохштаплера, који се играју науке, умјетности и, понекад, журналистике; интелектуална клошарија, елитни трговци писаном ријечи, плаћени пијанци, угледне личности кривих уста, мрљавог погледа и дуванског баритона, устану као по команди и почну да ударају и млате рукама, не гледајући кога каче и гдје слијећу ударци.
   
  Зашто их Христос толико нервира? Зашто их, рецимо, нервира констатација једног угледног научника који каже: Вјероватноћа да су овај свијет и живот на њему настали случајно, игром случаја, мања је од вјероватноће да ће торнадо који прође ауто-отпадом усисати у себе дијелове Шевролета и спојити их, саставивти од њих ауто, значи, створити Шевролета који може да се вози. Вјероватно им то личи на анегдоту, није на нивоу научне истине, па се зато гицају.
   
   
   
  Зашто их Христос толико нервира? Зато што су га изиграли, издали и покушали да зауставе. Нервира их чињеница да нема објашњења, да један тако усамљен глас, глас човјека на земљи, постане таква громогласна и јака сила, да обгрли читав свијет и пронесе Истину, осим објашњења да је у питању био Богочовјек, а не само обичан грађанин. Како да објасне да се људи већ двијехиљаде година крсте и клањају Господу; како да објасне неизмјерну, горућу, ватрену, несаломиву љубав према Мајци Божијој, према Богородици; како да објасне да су чуда могућа и да се догађају. Како, кад они кажу да чуда нема; да чуда не постоје, да је све објашњиво, да је све могуће убацити у логику, у систем, у научни образац. Како да сад затворе све своје Клубове и голф терене, све своје скупе Универзитете и Ловачке домове и признају да су погријешили; како да признају да је овај комирани доктор у праву, и да су сви они, сви до једног, бар једанпут у животу осјетили Божију љубав на себи; да су примјетили божански дар у неком човјеку, божански глас у пјевачу, снагу у инвалиду, невјероватну енергију слијепог и његову способност да види, осјети и зна оно што други не знају и, поред здравих очију, не виде; да су се, у својим научним експериментима, сусрели са необјашњивом лакоћом и прецизношћу којом је Бог направио овај свијет.
   
  Не морају да затварају те Клубове, поготово не морају онај који им много значи, на Руској ријеци, Бохимиан Гроув (Bohemian Grove), али нек знају да им неће проћи Содомизација и Гоморизација свијета, односно, повлачим ријеч, то им је већ прошло, већ су понизили човјека и његову душу упрљали свјетским смрадом и коломашћу; али им то неће потрајати, нећете стићи тако далеко колико сте намјерили, господо и другови. Од гована се пита не прави. Не зато што то један мали, четворопрсти колумниста, тако каже, него зато што вам Господ неће дозволити да још дуго серуцкате по његовој башти и запишавате људе. Гејм овер.
   
   
   
   
  Морам да признам да сам и сам био атеиста. И то задрти. Али, та прича, Павле и Савле, давно је испричана. Оно што сам хтио да кажем је – понекад су ми смијешни ти покушаји да се објасни овај свијет, али разумијем ту потребу; ко не би желио да схвати и објасни ово око нас и ово у нама. И још нешто, важно, чини ми се: Нема разлике међу људима који иду у Цркву и који не иду. Исти су то људи, нико ту није ни добар само зато што стоји у Храму, на служби, нити је неко зао јер недељом ујутро сједи у кући и игра се са својом дјецом. Нема тога, не постоји та подјела, постоје само они који трагају и они који не трагају за Истином. Боље један дан живјети онако како је Исус учио да треба да се живи, него један дан провести на кољенима, у молитви. Ипак, одлазак у Цркву је чин послушности, чин поштовања; као недељни ручак код родитеља; ако слажете и не одете, пече вас савјест јер нисте испоштовали оца и мајку. Тако је и са Црквом, не можете рећи – молићу се ја сам, не треба ми заједница (направи ми мама ручак, јешћу ја то са фамилијом у својој кући, а сјећаћу се тебе и тате између залогаја). Не иде то, не иде, ниси сам на свијету; кад xараш по атомима, xараш у име свих, кад вршиш експерименте, имаш одговорност зрелог човјека, ниси дијете које од лего коцки прави неке нове облике. Ти, лего научници, лего физичари, мисле да ја не знам шта је њихов ултимативни циљ: доказати да нема Бога. У то се наука претворила, а култура, као стара дроља, прати је у стопу. Авангардно је и модерно (постмодерно), пљунути на икону Христа.
  Још нешто, кад сам се већ залетио, порука Органима реда и закона ове државе (Републике Српске): Пустите вехабије на миру. Ако се људи моле Богу, раде земљу, живе по правилима своје вјере и учења, немате права да их дирате. Ако припремају недјела и гомилају оружје – хапсите; ако смишљају неко зло, онда ће, као и сви који то раде и планирају, без обзира које су вјере и нације, одговарати и пред људским и пред Божијим законима. Свако ко је боготражитељ, свако ко копа и тражи Истину, мора да има простора да то ради; слободу да то чини. Не може се вјера у човјека утјерати нити истјерати канxијом. Ми, Срби, морамо прво бити хришћани, па онда Срби, јер, у обрнутом случају, нисмо Срби већ марва. Нема Србије без Светосавља, зато и јесте та држава на ивици понора, јер су унуци издали ђедове. Државност Србије је запечаћена Православљем, а не неким провизорним међународним законима и правом (свједоци смо како се то међународно право крши кад затреба Англосаксонцима). И сад, порука Органима Србије: Оснујте Светосавски државни институт (СДИ); ударите јаче темеље, забодите стубове државе дубље, тамо гдје је тврдо, тврђа земља, наслоните их на стијену светосавску. У супротном, вјетри историје ће нас све одувати.
   
   
  Доктор је написао књигу, а ја колумну. Ја нисам био у коми (ако не рачунамо нека пијанства која су имала сва обиљежја коматозног стања) и надам се да нећу, али сам, овако, без бендека, са четири прста и бурмом на руци, спреман да посвједочим да је Господ посреди нас.Да је међу нама и да ће бити ту, до краја свијета. Праштајте…
   
   
  Аутор: Никола Пејаковић
  Извор: Глас Српске
 14. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла на Euthyphro у Светитељи и светитељство   
  Matrona Moskovska je zaista velika, VELIKA svetiteljka..imao sam mnoštvo uslišenih molitvi po njenom zastupništvu. 

 15. Волим
  nirvanashop got a reaction from Драшко in Упознајмо се - представимо се   
  Sramota me sto se nisam odmah predstavio (pre mesec dana), vec sam nepozvan cak i piskarao ponesto - i to, o uzasa, na politici, lako se dam isprovocirati. Zivim u Banatu, zovem se Zoran, 66. godiste. U teskom sam konfliktu sam sa sobom, bez preterivanja mogu reci da sam ekspert za zapadnu muziku, filmove, stripove... a s druge strane neizleciv rusofil i mnogo, mnogo, mnogo volim Republiku Srpsku. Celog zivota urbani preduzetnik, cvrsto resen da zivot nastavim na selu, nanisanio sam potez Topola - Arandjelovac, tamo me nesto neobjasnjivo privlaci. Pretrcao sam gomilu raznih foruma, levo-desno, ali jedino ovde sam osetio neku ususkanost i ne-mrznju, ostao bih ovde, valjda me nece niko oterati. Svako vam dobro, dobri ljudi.
 16. Волим
  nirvanashop got a reaction from Драшко in Шта ЈА тренутно слушам...   
  http://www.youtube.com/watch?v=HbVRA6ZAhKo
 17. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла на СветлостВостока у Упознајмо се - представимо се   
  Помоз Бог браћо и сестре,
  Зовем се Тешић Горан. Из Крагујевца сам. Живим у Русији у месту Белоусову у Калужској области. По занимању сам инжењер електротехнике, али се већ дуго бавим развојем софтвера. Живео сам у Канади у Торонту скоро 9 година, а онда сам се преселио у братску Русију. У Русији сам приступио козацима, тачније Централној Козачкој Војсци Русије.
  Имам свој интернет дневник (блог) и његова адреса је:
  http://svetlostvostoka.blogspot.ru/
  Толико од мене за почетак.
  У Христу,
  Горан
 18. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла на Grizzly Adams у Grob patrijarha Pavla sijao usred dana!   
  Коме треба светлост на гробу да види да је Патријарх био свет човек тај је ћорав.
  Него дај Боже да ми будемо бар мало као наш Паја...
 19. Волим
  nirvanashop got a reaction from Anette in Песма вечери   
 20. Волим
  nirvanashop got a reaction from Драшко in Najava Parade ponosa i prajd festivala u BG-u u trajanju od osam dana   
  Neverovatno, meni i mojoj Jeleni je tacno 30.09. punih sedamnaest godina!
 21. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла на Дејан у Male životinje koje liče na svoje “roditelje”   
 22. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла у Саопштење за јавност поводом медијских шпекулација о доласку папе у Србију   
  14. Август 2012 - 10:19
  Поводом информације Информативне католичке агенције (ИКА) из Загреба, пренете и од стране неких других загребачких медија, да постоји могућност да садашњем папи римском, Његовој Светости Бенедикту XVI, буде упућен позив Српске Православне Цркве да посети Србију у оквиру јубилеја Миланског едикта (2013.), саопштавамо јавности, по дужности и савести, чињенично стање и молимо медије, загребачке, београдске и остале, да не производе непотребне лажне слике и утиске.
  Његова Светост Бенедикт XVI, папа римски, никада није ни званично ни незванично, ни непосредно ни посредно, чак ни алузијом, упутио поруку – или бар сигнал – Српској Православној Цркви да жели да посети Србију. За Српску Православну Цркву, следствено, тема папине посете Србији уопште не постоји нити она, под таквим околностима, може да се разматра у оквиру канонске надлежности Српске Православне Цркве.
  Не постоји никакво „противљење појединих епископа” него једногласна одлука Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве да се на прославу Миланског едикта следеће године позову поглавари Православних Цркава и високе делегације (дакле, одговорни представници, али не и поглавари) инославних хришћанских Цркава, у том броју и Римокатоличке Цркве.
  Иначе, сматрам да је начин на који ову исфабриковану тему и лажну дилему третира већина медија у Србији, па, ево, и неки у Хрватској, дегутантан за све озбиљне и добронамерне хришћане – православне, римокатолике и остале.
  Епископ бачки
  Иринеј
  Извор: Српска Православна Црква
 23. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла на Лидија Миленковић у POŽAR NA SVETOJ GORI: Vatra preti da ugrozi Hilandar!   
  Господе, пусти кишу да пада на Свету гору, молим Те, и спаси светињу нашу, и све људе који су тамо, ако је по вољи Твојој.
 24. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла на petarpan у Перановић: Нисам намерно убио, цело друштво саучесник   
  PORODICA ZARUBAC: Ne krivimo sveštenika što nam je ubio sina!!!
  "Nešto se moralo dogoditi, ne znam šta, pa da otac Branislav to uradi. Mi njega ne krivimo ni za šta. On nas nije terao da dođemo tamo, nego smo mi jurili njega", kaže Miloš Zarubac, otac ubijenog štićenika centra za odvikavanje od droge u blizini Loznice


  Miloš Zarubac, otac Nebojše Zarupca, koga je metalnom šipkom ubio sveštenik Branislav Peranović, kaže u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf da ne krivi Peranovića za tragediju koja se desila njegovom sinu!
  - Metode koje su se tamo primenjivale nisu bile tako jake. Znali smo za lopate, ali se Nebojša sa sveštenikom Branislavom jako lepo slagao. Bio je kod kuće pre 5 dana i baš nam je lepo pričao o njemu – počinje priču za Telegraf ucveljeni otac.
  Nebojša Zarubac bio je zavisnik od droge više od 20 godina. Otkako je otišao na lečenje u Jadransku Lešnicu, u blizini Loznice, Nebojši je bilo bolje. Povećala mu se kilaža, a prestao je i da uzima narkotike.
  - Moja ćerka je posredovala da ode baš tamo. U ovih devet meseci on se stvarno divno slagao sa sveštenikom, toliko da je tražio da mu poklonimo jednu stilsku fotelju. Imali smo u kući jednu fotelju od punog drveta, jako skupu. Nebojša je insistirao da je poklonimo ocu Branislavu zbog svega što je za njega uradio – iskren je Zarubac.
  Otac kaže da porodica, iako potrešena gubitkom sina, ne krivi Peranovića za to što je uradio.
  - Nešto se moralo dogoditi, ne znam šta, pa da on to uradi. U svakom slučaju, mi njega ne krivimo ni za šta. On nas nije terao da dođemo tamo, nego smo mi jurili njega – kaže Miloš Zarubac za naš portal.
  (Milica Stojanović)
 25. Волим
  nirvanashop је реаговао/ла на Жика у Перановић: Нисам намерно убио, цело друштво саучесник   
  У праву је Аљонка,не треба никад бити превише сигуран у себе.Способни смо ми за многе грехове,и без Божије помоћи не би ништа добро урадили.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...