Jump to content

Марио Токовић

Члан
 • Број садржаја

  811
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Марио Токовић

 1. У Јасеновцу су страдали они којима су преци предали крст који сами не понесоше. Тамо је страдо крем српства. Чисте крви и образа. И јесте проблем што свака генерација остави део свог крста следећој. И када се терет накупи, страда се. А ти ипак мрзиш Американце. И не желиш да икада постану православни. Јер би то уништило твоју идеологију. Тужно за једног Србина и хришћанина.
 2. Комунизам је последица не узрок пада. Готово сви су лагали у к. Југославији осим комуниста. Они су лагали искрено верујући у свет без Бога, други су лагали правдајући себе Богом и вољом његовом.
 3. Свет је разваљен од Адама и Еве. Империје разваљују свет да би владале светом. А онда тај исти свет развали империју. Народ никада не може да развали империја. Народ се разваљује изнутра. Човек по човек,породица по породица.
 4. Замисли, и Шмеман је волео да машта, немачки православни патријарх у братској посети нашем, рецимо Максиму. Или Јапански партијарх, бивши самурај, гради манастир на Светој Гори. А кинески патријарх са руским гради прву црквену орбиталну станицу. Јер Амери већ имају тамо цркву. Амери на 800км, о ови на 400 ...
 5. О стиду и о томе ко треба да се стиди. Нека господа из салона или уцењени Стојим у Максију и чекам у реду. Започесмо причу, случајни чекачи. Поменух ноторног издајника. Иначе то ми је манија, да га помињем на јавном месту, у присутсву непознатих људи. Човек до мене побеже у други ред. Човек иза мене каже - Морао сам да се учланим, остао сам без посла, и обећали су ми парче хлеба ако се учланим. Радим у 14 ом. Крв у главу ми куљну. Помислих, велики инквизитор каже – Ти си нахранио 5000 а ми ћемо нахранити милионе. Само да тебе уклонимо и да нам се гладни покоре. И учланише се многи. Њихови кажу - 20 000 у КШ-у. А ја кажем човеку - Ниси ти пријатељу крив. Нису криви који се учлањују но они који учалањују. Краду све да би дали бедну мрву са стола из печењаре. Од друштва из чошка. Али када ми, прави Срби, грађани и грађанке, доћемо на власт, ишчланићемо те и вратити ти достојанство пријатељу. Касирка се ћутке насмеши и откуца рачун. Рекох - Пријатељу, видиш како смо ми Срби дружељубиви. Шири од Русије и Европе. Свако ти добро пријатељу. А он отпоздрави – јави ми се када напуниш 90 година.
 6. Ако под логосима подразумеваш божанске честице као еманације Апсолутног бића онда да кажем. Логоси обитавају у тварним бићима вечито се раћајући, занављајући и дају сваком бићу појединачно и свима збирно смисао, обожење. Крећу са ка Богу одакле потекоше. Носећи сва тварна бића ка будућем веку. Кроз логосе се јављају божанске енергије и раздељују се. Суштотворне свему постојећем, животворне свему у чем има душа жива а мудроститворне се дарују само ипостасним бићима, људима и анђелима. У какве се нестворене кластере удружују логоси у такве се створене кластере удружују бића. И тако наста и постоји све створено. И сви као једно теку узводно, као Јордан у Крштењу, ка Царству. Духом кроз и преко Христа ка наручију Очевом. И када дође Пуноћа логоси ће увести своје невесте у тајанствено Царство и Бог ће бити све у свему. И логоси ће се вратити Апослуту и починуће на бићима јер ни једно биће не изгубише на путу ка Царству. Ако човек допусти двоприродним кластерима природни двиг спасће се, Христос ће га познати као свога. Али за Православне не важи овај природни већ светотајински двиг. Зато смо ми со свету.
 7. Која је одувек посебно волео Joni Mitchell. Мог омиљеног уметника. Али сам увек туговао читајући њену биографију. Јако несређна жена. Најмање седам бракова, напуштање бебе по рођењу ... Она је јединствена уметница у свету музике. Леонардо музике. Непоновљива. Као и Која у својој музици. Доживела је тежак шлог и оправила се. Слава Богу. Ево њене песме. Обратите пажњу на текст. Ако сачувају ову лирику у срцу, Христос ће их познати као своје. Тако верујем а не знам.
 8. О учешћу створеног у нествореном види код Григорија паламе. А тврдим ти да ђаво о овоме не зна ама баш ништа. Јер је луд 100%. Он може да репродукује као трака знање, али не зна и неможе да разуме. Не мислиш ваљда да је ово писао бесомучан човек под цензрском палицом фанариота Максима. Па ја нигде не видим Максима.
 9. Вечна мука је оно стање у коме је био Христос када је рекао Оче зашто си ме оставио. То је место где Бога нема кроз сву вечност. А то место је срце људско испуњено мрзошћу опустошења. Плач и шкргут. Као када се човек порађа и рађа кроз сву вечност. Плач настаје код рађања али човек поно улази у фазу порођаја и настаје шкргут. и тако заувек.
 10. Граница између Творца и творевине остаје али као пропустљива мембрана, прозрачна за Биће. Јер ко је Бог до Љубав и Шта је Бог до љубав. Материја, енергија, простор и врем остају кроз сву вечност. Остају путир у који се улива превечност, бесконачност и Бог какав јесте. Бог је задобио искуство и живот створености, човек ће задобити искуство и живот нестворености остајући створен.
 11. Бог се не даје на меру. Све што Он јесте по суштини човек ће бити по благодати. Бог неће скрити биће своје јер неће крити лице своје. Познаћемо као што смо познати. Бог ће бити све у свему. Јер је Бог онај који љуби не на меру.
×
×
 • Креирај ново...