Jump to content

Dugousko

Члан
 • Број садржаја

  58
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Dugousko's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

31

Форумска репутација

 1. Dugousko

  Програмери

  Пајтон је лак за учење. Препоручујем ОРајлијеве (O'Reilly) књиге (Learning Python, a onda i Programming Python). Стави неку од ових на водокотлић и видећеш...:-) Иначе, нисам професионални програмер али свакодневно користим C i Python, као помоћни алат унутар SCADA система.
 2. Mercinger: Postajemo polukolonije http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=02&dd=24&nav_id=689569
 3. Зато што су се потукли Џаја и Чова.
 4. Mени се чини, да када просечан грађанин Србије, па и политичаре убрајам у ту групу, каже "клерикализам" мисли на појачан утицај институције цркве на друштво у сваком смислу, али најпре у политичком. На другом месту је "духовни и културни монопол" (духовност и куклтура схваћени најшире могуће). Тек на трећем месту је, чини ми се, то што сте ви рекли, тј. када појединац, неуцрквењен, заузме лични став према "мантији".
 5. Mислио сам на проф. др...Она је водитељ у тој емисији на "Коперникусу".
 6. Гледао сам две - три емисије на "Коперникусу" које води она. Нису ми се свиделе. Већину емисије она држи банку и понавља једно те исто, прекида саговорнике у пола реченице...итд. Мене би било мало срамота.
 7. Гледао сам неке клипове са јутјуба. Има мало мекши тип од њега чини ми се и да је образованији, Билал Боснић. Не знам да ли је Боснић вехабија, али Барчић је био. Иначе, Барчић ми је деловао извештачено и индоктринисано. Босни још само фале овакви типови да је још више затуцају. Има нешто слично између међу личностима подложним секташењу. Мишљење и закључивање ме подсећају на Акакија, стим што је овај пресвучен у "православно-спољње-мирно-рухо", а Барчић у "исламску проповедничу дрчност". Обојица тупе "о правилима". За обојицу је факултет јерес...итд..итд..
 8. За хришћане љубав и слобода - то је једно те исто. Ни слобода, у хришћанском смислу, се не може дати законом, она је већ дата, јер је човек биће створен по слици... Марјановићев цитат, чини ми се, говори о разликовањима схватања слободе у политичким идеологијама и Цркви. Индивидуализам и колективизам су страни Цркви подједнако.
 9. Dugousko

  Otvaranje granica - spas ili krah?

  Право збориш : http://www.tehnologijahrane.com/standardi/uslovi-za-izvoz-na-trziste-eu Цене ће пасти. Уселиће се гомила увозника. Домаћи ће углавном пропасти, постати продавци иностране хране или постати део неког већег страног произвођача ако им/нам се посрећи и то је то. Ово је уско повезано и са увозом ГМО хране. Мораће да се дозволи промет ГМО хране пре евентуалног потписивања ових уговора, зато се толико и труби о томе.
 10. Dugousko

  Otvaranje granica - spas ili krah?

  Да ли би овим споразумом бесцаринска размена била обострана? Тј. да ли би и ми у том случају извозили храну на тржиште ЕУ без царине ?
 11. Мислим да је велика глупост веровати западним медијима када извештавају о било чему на Блиском истоку. Ово је очигледан пример овога : 6) Buđenje emocija Zloupotreba emocija je klasična tehnika, koja se koristi u izazivanju kratkog spoja, prilikom razumnog prosuđivanja. Kritičku svijest zamjenjuju emotivni impulsi (bijes, strah, itd.) Upotreba emotivnog registra omogućava pristup nesvjesnom, pa je kasnije moguće na tom nivou sprovesti ideje, želje, brige, bojazni ili prinudu, ili isprovocirati određena ponašanja. http://www.vijesti.me/svijet/evo-kako-se-moze-manipulisati-ljudima-clanak-52446 Док данашњи конзумент информација сконта да наслов вести нема везе са реалношћу, већ је то примио, и већ се поглед налази на нечем другом, неком другом "фејсбук статусу".
×
×
 • Креирај ново...