Jump to content

Фоловер

Члан
 • Број садржаја

  121
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Фоловер

 1. Мислим да човек не улази грешан у Царство Божије. Човек јесте грешне природе све до тренутка своје смрти или доласка Христа када ће му се судити. Човек ће се преобразити као и читава творевина и ући чист и праведан у Царство. Сада, који грех одваја од Бога? Вероватно сваки, али је битно ко се после греха враћа Богу, а ко остаје са грехом. Ко се каје, ко се не каје.
 2. Хвала. Знаш ли можда (или неко други) да ли након прве године могу да се пребацим са једног смера на други, а да притом останем на буџету? Питам јер не могу баш да схватим разлику између ова два смера па не могу да се одлучим. Разлика је у броју семестара, звању након завршетка студија и наравно, у предметима и самој структури наставе, али не видим баш практичну разлику. На сајту факултета су описи смерова доста слични. Студент завршава то и то, оспособљава се за то и то... Може ли мало објашњења? Имам још једно питање. На пријавном листу стоји прва и друга жеља. Дакле, ако не упаднем на један смер, идем на други ако има места? Хвала и велико хвала свима који учествују овој теми и помажу нама који се спремамо за полагање пријемног испита, то стварно много значи јер на форуму има доста оних који студирају теологију те могу да се добију информације из прве руке.
 3. Има ли шансе да се упадне у тај дом у оквиру факултета на првој години студирања?
 4. Христос Васкрсе!

  1. Јаков.

   Јаков.

   Krestos a uprisin! Seen, him a uprisin fe tru!

  2. Биљана

   Биљана

   Ваистину Васкрсе

 5. Приликом изношења Плаштанице је баш била гужва, свештеник је једном тренутку морао да интервенише и да смири народ који се запричао (баш је доста жена било ). Ипак, мени је јако драго када људи тако дођу у великом броју. Наравно, многи су ту јер их обичај вуче Лекару, али ми се чини како се често о тим већим празницима Господ дотакне нечијег срца те мало после тих празника на службама редовно виђате ново лице. Можда баш та једна Литургија, једна Вечерња спасе некога. Свако има своју главицу лука...
 6. Никад нисам волео Кантов агностицизам, али изгледа да је у праву, да истина остаје сакривена. Мислим да је објективност ствар моћи духа и разума над чулима. Ако останемо само при чулном опажају онда то искључује знање по себи јер се истина не може упознати само путем чула. Ако пређемо на разум ту долазимо до ослобађања од оних идола о којима је говорио Бекон, посебно идоли рода (врсте). Човек посматра ствари из угла човечјег рода, животиње нпр. могу имати сасвим други опажај. Такође, и људи међусобно имају различите опажаје ствари. Сматрам да је присуство Духа Светог у човеку једини начин да човек дође до објективне истине, онакве какве јесте. Надам се речима из Светог Писма да ће све тајне бити откривене. Јако је тешка (бар мени) ова тема да се свари.
 7. Посни кекс са чајем дође добро за вечеру, када је на риби онда ту већ има оних рибљих паштета (она Јухорова благо љута је много укусна), туњевина, сардина, а за ручак може и неки ослић, сомина... На води углавном гледам да уз то што једем имам неку салату (нпр. сад зелену, овако су киселе паприке, мешана салата у коју иде карфиол, купус, шаргарепа и краставчићи). Обожавам салате углавном. Посна баклава са кокосом је такође супер када је на уљу. Не знам више, овако има џема, мармеладе, шпагета и сличних тестенина попут макарона. Понекад за вечеру узмем само кокице ако нисам нешто гладан.
 8. Да их контактирам путем приватне поруке? Да ли могу било ког админа да контактирам или не?
 9. Да ли постоји начин да променим корисничко име, а не само име за приказ? Ових дана мењам то на свим форумима, на некима ћу тек да се региструјем па би ми значило да је свуда исто. Хвала.
 10. Мене ово страшно мучи већ неко време. Постоје људи за које се нико не моли као конкретне личности (многи убаце у своју молитву оно "помени све који данас изађоше пред Лице Твоје" и сл.). Зашто неко после смрти заслужује више молитава, неко мање? Да ли би још неком Бог опростио грехе када би било неког да се моли за њега? Можда то чине анђели, не знам.
 11. Гледам ове резултате неких испита које је постављао Аца Милојков... Куку, леле! Таман сам хтео да упишем, али чо`еци, плаше ме ове петице, има их превише. Је л` су то неки много лењи студенти? Колико је тежак овај факултет, ако наравно, не желим да га завршим да бих га завршио? Има ли простора за спортске и друге активности или цео дан прође у учењу?
 12. Можда Марко Шелић, популарни Марчело? Има неколико занимљивих интервјуа, интересантан је лик. Може да прича доста о музици, језику (чим студира 10 година, мора да зна доста ) Може да се дотакне и вере у разговору, колико се сећам из Фајронт републике, он је деиста па можда и каже нешто на ту тему. Видим био је БС, Исказ, Севдах, Илл Џи... Да наставимо у том музичком фазону, ти музичари су углавном јако позитивни ликови. Вероватно би било добро кад би он и Шкабо гостовали заједно, раније су и снимили неке песме, ш`о вели народ - у дуету. Узгред, ко је лик који је увек на ЖРУ дивану код госта, млади чо`ек са репићем?
 13. Има ли неке шансе да се отвори ПБФ у Ниш у току ове године ил` нема ич?
 14. Тесла је права загонетка. То је један од оних људи за које са надате да ћете некада барем на неколико минута проговорити са њим, да ћете га упитати нешто, без обзира да ли знате одговор или не, само желите да чујете шта он има да каже. Посебно ми је занимљив овај део: То је ускрснуће! ТЕСЛА: Ја то радије називам: Враћање у неку од претходних енергија. Крист и још неки знали су ту тајну. Ја сам трагао за тиме како да се очува људска енергија. Она је један од видова Свјетлости, каткад равна врхунском небеском свјетлу. Нисам трагао за тиме ради себе, већ ради добра свих. Вјерујем да ће моја открића учинити људима живот лакшим и сношљивим, и усмјерити их на духовност и моралност. Несумњиво је добро познавао многе религије и филозофије. Волео бих да знам да ли се пред крај живота одлучио за нешто или је само узимао из сваке оно што му се уклапало у теорију о светлости. Такође је занимљиво на какав начин говори о својој младости и о својој будућности и остваривању и неостваривању идеја, делује помало пророчки. Рекао је да је поражен, али је поживео још четрдесетак година након тога. Као да је, поред те невероватне мотивације за радом коју је имао, био помирен са оним што неће успети да оствари.
 15. Мислим да смо сада у великој предности пошто знамо шта ће да се деси. Немојте ово ником да кажете! bandit
 16. Било би добро ставити анкете где се може видети мишљење верујућих и неверујућих помешано, да видимо какво је јавно мњење (никад нисам волео ову реч, има 2 њ, човече) и како су људи расположени према Цркви. Да ли сматрате да су свештеници, ђакони и Владике похлепни? Да, са ретким изузецима; Има их и оваквих и онаквих; Не, са ретким изузецима; Не ме занима; Зашто 5 одговора? Шта мислите о односу Цркве и државе? Државни званичници се исувише мешају у послове Цркве; Црква се исувише меша у послове државе; Цркву и државу треба потпуно одвојити; Однос Цркве и државе је баш онакав какав и треба да буде; Не интересује ме уопште однос Цркве и државе. Какав је ваш однос са свештеницима? Одличан, мој свештеник је мој (кућни) пријатељ; Виђам га у Цркви, долази да свети водицу, али нисмо баш блиски; Имам формалан однос са свештеницима; Не познајем ни једног свештеника; Опет ми недостаје инспирација за пети одговор.
 17. 1. У каквог Бога верујете и колико он може тј. боље речено хоће и жели да се меша у живот сваког појединца и да помогне човеку да реши своје проблеме (мислим и на свакодневне ситне проблеме и на оне крупне, исувише тешке за човека)? Опиши укратко у пар реченица. 2. Да ли има ствари унапред одређених, има ли судбине? Хвала.
 18. Фоловер

  Кompjuteri su u pitanju

  Ако можеш да издвојиш пар хиљада више мислим да би ти један од ова два доста добро одрађивали све, а што се тиче стандардних ствари не би имао никаквих проблема бар 5,6 година. Овај други је доста бољи (конкретно-графика) и на њему би могао и да се играш у наредних годину, две без икаквих проблема. Ипак, најбоље би било да ти Протагорас или неко од осталих чланова који се мало више баве овим стварчицама да неку препоруку. http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/samsung-NP305E5Z_S01RS-17097/ http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/asus-K53TK_SX094-15993/ Неке слабије варијанте: http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/toshiba-Satellite-C660_1CL-18113/ http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=browse&view=category&category_id=588&show_filters=1&stock=&action=&sort=&price_min=35000&price_max=45000&price_min=39000&price_max=41000&stock=
 19. Ми који херувиме тајно изображавамо, и животворној Тројици трисвету песму препевамо, сваку сада животну одложимо бригу. Зато да Цара свих прихватимо, Кога анђелски невидљиво на копљима носе чинови. Алилуја, алилуја, алилуја.
 20. Одакле добијаш инспирацију више, човече!
 21. Може ли још нека информација о том студенском дому на ПБФ-у ако неко зна. Јако ми је важно ово. Интересују ме само који су критеријуми?
 22. Можда нисам добро формулисао питање. Занима ме који су критеријуми за тај дом у оквиру ПБФ-а? Да ли пролаз на буџет гарантује место у дому или не?
 23. Какве су шансе да се упадне у дом? Планирам да упишем ПБФ наредне године, ако Бог да. Тренутно моји стоје финансијски слабо, па ће врло тешко моћи да плате приватни смештај.
×
×
 • Креирај ново...