Jump to content

Фоловер

Члан
 • Број садржаја

  121
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Фоловер's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

126

Форумска репутација

 1. Мислим да човек не улази грешан у Царство Божије. Човек јесте грешне природе све до тренутка своје смрти или доласка Христа када ће му се судити. Човек ће се преобразити као и читава творевина и ући чист и праведан у Царство. Сада, који грех одваја од Бога? Вероватно сваки, али је битно ко се после греха враћа Богу, а ко остаје са грехом. Ко се каје, ко се не каје.
 2. Хвала. Знаш ли можда (или неко други) да ли након прве године могу да се пребацим са једног смера на други, а да притом останем на буџету? Питам јер не могу баш да схватим разлику између ова два смера па не могу да се одлучим. Разлика је у броју семестара, звању након завршетка студија и наравно, у предметима и самој структури наставе, али не видим баш практичну разлику. На сајту факултета су описи смерова доста слични. Студент завршава то и то, оспособљава се за то и то... Може ли мало објашњења? Имам још једно питање. На пријавном листу стоји прва и друга жеља. Дакле, ако не упаднем на један смер, идем на други ако има места? Хвала и велико хвала свима који учествују овој теми и помажу нама који се спремамо за полагање пријемног испита, то стварно много значи јер на форуму има доста оних који студирају теологију те могу да се добију информације из прве руке.
 3. Има ли шансе да се упадне у тај дом у оквиру факултета на првој години студирања?
 4. Христос Васкрсе!

  1. Јаков.

   Јаков.

   Krestos a uprisin! Seen, him a uprisin fe tru!

  2. Биљана

   Биљана

   Ваистину Васкрсе

 5. Приликом изношења Плаштанице је баш била гужва, свештеник је једном тренутку морао да интервенише и да смири народ који се запричао (баш је доста жена било ). Ипак, мени је јако драго када људи тако дођу у великом броју. Наравно, многи су ту јер их обичај вуче Лекару, али ми се чини како се често о тим већим празницима Господ дотакне нечијег срца те мало после тих празника на службама редовно виђате ново лице. Можда баш та једна Литургија, једна Вечерња спасе некога. Свако има своју главицу лука...
 6. Никад нисам волео Кантов агностицизам, али изгледа да је у праву, да истина остаје сакривена. Мислим да је објективност ствар моћи духа и разума над чулима. Ако останемо само при чулном опажају онда то искључује знање по себи јер се истина не може упознати само путем чула. Ако пређемо на разум ту долазимо до ослобађања од оних идола о којима је говорио Бекон, посебно идоли рода (врсте). Човек посматра ствари из угла човечјег рода, животиње нпр. могу имати сасвим други опажај. Такође, и људи међусобно имају различите опажаје ствари. Сматрам да је присуство Духа Светог у човеку једини начин да човек дође до објективне истине, онакве какве јесте. Надам се речима из Светог Писма да ће све тајне бити откривене. Јако је тешка (бар мени) ова тема да се свари.
 7. Посни кекс са чајем дође добро за вечеру, када је на риби онда ту већ има оних рибљих паштета (она Јухорова благо љута је много укусна), туњевина, сардина, а за ручак може и неки ослић, сомина... На води углавном гледам да уз то што једем имам неку салату (нпр. сад зелену, овако су киселе паприке, мешана салата у коју иде карфиол, купус, шаргарепа и краставчићи). Обожавам салате углавном. Посна баклава са кокосом је такође супер када је на уљу. Не знам више, овако има џема, мармеладе, шпагета и сличних тестенина попут макарона. Понекад за вечеру узмем само кокице ако нисам нешто гладан.
 8. Да их контактирам путем приватне поруке? Да ли могу било ког админа да контактирам или не?
 9. Да ли постоји начин да променим корисничко име, а не само име за приказ? Ових дана мењам то на свим форумима, на некима ћу тек да се региструјем па би ми значило да је свуда исто. Хвала.
 10. Мене ово страшно мучи већ неко време. Постоје људи за које се нико не моли као конкретне личности (многи убаце у своју молитву оно "помени све који данас изађоше пред Лице Твоје" и сл.). Зашто неко после смрти заслужује више молитава, неко мање? Да ли би још неком Бог опростио грехе када би било неког да се моли за њега? Можда то чине анђели, не знам.
 11. Гледам ове резултате неких испита које је постављао Аца Милојков... Куку, леле! Таман сам хтео да упишем, али чо`еци, плаше ме ове петице, има их превише. Је л` су то неки много лењи студенти? Колико је тежак овај факултет, ако наравно, не желим да га завршим да бих га завршио? Има ли простора за спортске и друге активности или цео дан прође у учењу?
 12. Можда Марко Шелић, популарни Марчело? Има неколико занимљивих интервјуа, интересантан је лик. Може да прича доста о музици, језику (чим студира 10 година, мора да зна доста ) Може да се дотакне и вере у разговору, колико се сећам из Фајронт републике, он је деиста па можда и каже нешто на ту тему. Видим био је БС, Исказ, Севдах, Илл Џи... Да наставимо у том музичком фазону, ти музичари су углавном јако позитивни ликови. Вероватно би било добро кад би он и Шкабо гостовали заједно, раније су и снимили неке песме, ш`о вели народ - у дуету. Узгред, ко је лик који је увек на ЖРУ дивану код госта, млади чо`ек са репићем?
 13. Има ли неке шансе да се отвори ПБФ у Ниш у току ове године ил` нема ич?
×
×
 • Креирај ново...