Jump to content

Raskoljnikov

Члан
 • Број садржаја

  140
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from Apis in Oci rane Crkve o ratovanju i nasilju   
  Лепо беседи свети владика Николај о рату:


  ГОВОР СВ.ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА НА ДАН ОБЈАВЕ РАТА 1912.ГОДИНЕ
  ...Мир и грађански пороци цветају заједно.Све велике нације рођене су у рату и издахнуле у миру.Не плачите за миром у коме сте до јуче живели.Недостојан је суза мир који је све људе поравњао и чинио их подлацима.Не жалите мир над којим су царовали себичност и раздор.Зар се не сећате кога је тај мир убрајао у своје хероје?! Партијске сплеткароше,новинарске злоће,јунаке берзе и власнике мемљивих станова са Дорћола и Савамале,који 6 дана делају безбожна дела,а седми дан долазе у Цркву и пале дебеле свеће Богу.Тај дојучерашњи мир је у ствари значио рат,злобни,потајни,најгори од свих-необјављени рат против свих нас.
  Боља је једна велика и бујна река,него безброј малих барица,које се при мразу брзо заледе а на Сунцу лако усмрде.
  БОЉИ ЈЕ РАТ КОЈИ УЈЕДИЊАВА ЦЕЛУ НАЦИЈУ,НЕГО МИР КОЈИ ИМА ОНОЛИКО МАЛИХ ЦИЉЕВА КОЛИКО И ЉУДИ,КОЈИ РАЗЈЕДИЊАВА БРАТА ОД БРАТА,КОМШИЈУ ОД КОМШИЈЕ,ЧОВЕКА ОД ЧОВЕКА.
  Будите мирни стари и нејаки.Младу Србију водиће Бог ка победи.Ко у то не верује,узалуд му сва вера његова.Сви Хришћански фарисеји овога Света помагали су Турцима Селџуцима.Нама Србима помагао је Христос и ми смо победили.Мирна вам савест браћо Срби,рат је средство у рукама Божијим као што је и мир.Боже који си нас вековима кажњавао због грехова наших предака,дај нам храбрости да покажемо своје пунолетство на делу Твоме.
  НЕ РАТУЈЕМО МИ ЗАТО ШТО НЕ ПРИЗНАЈЕМО НАШЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ ЗА ЉУДЕ,НЕГО ШТО СУ СЕ ОНИ ОДВИКЛИ ПРИЗНАВАТИ НАС ЗА ЉУДЕ
  Дај нам Боже онолико храбрости,колико наши непријатељи имају мржње према нама и дело ће Твоје ускоро бити свршено.Амин''


 2. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from Apis in Oci rane Crkve o ratovanju i nasilju   
  Мени се више свиђа она Његошева:"Зло чинити од зла бранећи су,ту гријеха нема никаквога."
  А ево шта је блаженопочивши патријарх Павле рекао о рату:
  Његова Светост, патријарх Српски г. Павле недавно је у обраћању нацији по избијању агресије, поред осталог рекао да је одбрамбени рат, који смо присиљени да водимо, праведан рат. Тако учи Еванђеље. Али, одмах су се нашли противници ове тезе, иако бомбе свакодневно падају...
  - Једна ваша колегиница, немачка новинарка, питала ме је да ли постоји праведан рат. Пример кроз који сам јој објаснио је из предисторије хришћанства: сатана се дигао против Бога и анђели, који су остали уз Њега, предвођени Арханђелом Михаилом, бранише се и победише сатану. Јасно је да другог пута није било. Тако је сада и нама наметнут рат. Зато је тај наш рат праведан јер је одбрамбени. Не нападачки ни освајачки. Исус каже: "Нема веће љубави од те да неко положи живот свој за ближњег свог". Онај ко иде у одбрамбени рат за своје, има Божију благодат. За нас, који бранимо своје, и не помишљамо на туђе, овај рат је одбрамбени, па је зато и од Бога благословен.
 3. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from Желе Зека in Ko je najbolji kompozitor svih vremena-samo subjektivno,moliću...   
  Без икаквог двоумљења,за мене најбољи композитор свих времена је Рихард Вагнер.
  Његове божансвене опере су нешто најлепше што је свет могао да види и чује-Парсифал,Тристан и Изолда,Прстен Нибелунга...
  Једино Вагнерова музика ме буди из летаргије и животне поспаности,једино ме она мотивише.На крилима Вагнерове музике,могућа су сва чудеса.

  http://www.youtube.com/watch?v=OTd9yluoAQk&feature=player_embedded
  http://www.wagneroperas.com/
 4. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from Олимп in do you want to live forever?   
  Вечни живот би био нешто најдосадније што постоји.Треба знати на време умрети,и по могућству на херојски начин.Има ли лепше смрти од те?!
  VIVA LA MUERTE!
 5. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Ратко :( у Rusija odobrila kastraciju pedofila   
  Какву мржњу ће повећати? Баш због природе болести то јесте једино ефикасно средство. Педофили су неуравнотежени и насилни, и наше је да заштитимо децу.
  Не можемо ми пуштати да они силују децу и чекати да се покају. Схваташ ли колики је то нонсенс? Колико је у нашој моћи ми смо дужни да заштитимо децу!
  И на крају, зашто се кастрирани педофил не би могао покајати?
 6. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Таша у Rusija odobrila kastraciju pedofila   
  Evo potvrde da su hemijska kastracija i dozivotna robija jedini LEK !
  http://www.pressonli...+je+siluje.html
  STRAVIČAN ZLOČIN U SELU VRAČEV GAJ KOD BELE CRKVE - BIVšI ROBIJAš RAJKO JOVANOVIĆ (27), TEK šTO JE PUšTEN IZ ZATVORA ZBOG SILOVANJA, POČINIO NEZAPAMĆENO ZVERSTVO
  Ubio oca pred devojčicom pa pokušao da je siluje
  Bolestan um: Ubica usmrtio Dragana Petrovića (52) u njegovoj kući u selu Vračev Gaj, a potom probao da siluje njegovu dvanaestogodišnju ćerku, što mu nije uspelo jer je bio pijan. Zaseda: Nakon zločina Jovanović otišao u porodičnu kuću u Banatskoj Palanci, uzeo vreću za spavanje i pobegao. Policija ga uhapsila kad se vratio u kuću po hranu.

  Mesto zločina Kuća porodice Petrović
  Doskorašnji robijaš Rajko Jovanović (27) uhapšen je nakon što je sekirom izmasakrirao Dragana Petrovića (52), a onda pokušao da siluje njegovu dvanestogodišnju ćerku. Nakon ubistva Jovanović je otišao u porodičnu kuću u Banatskoj Palanci, uzeo vreću za spavanje i pobegao. Policija ga je uhapsila juče ujutru oko pola devet kada se vratio u kuću po hranu.
  Monstruozni zločin dogodio se u selu Vračev Gaj kod Bele Crkve u noći između nedelje i ponedeljka, a otkriven je kada je devojčica M. P. u jutarnjim satima otrčala kod komšija i rekla im da joj je otac mrtav. Ona je prethodno, skamenjena od straha, čitavu noć ležala pored tela iskasapljenog oca!
  Napao u dvorištu
  Rajko Jovanović je nedavno izašao sa robije, na kojoj je bio zbog silovanja starice i deteta ometenog u razvoju. Međutim, zbog dobrog vladanja kazna mu je sa četiri i po smanjena na tri godine zatvora. Kako Press saznaje, Jovanović je Petrovića napao u dvorištu njegove kuće, a onda ga uneo u kuću i u kuhinji ga izmasakrirao sekirom.
 7. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на nishizawa у Свакодневни живот у разним земљама света - искуства форумаша   
  Ех, кад човек помисли да су чукун-чукундеде истих тих питомих и доброћудних Норвежана пре само пар стотина година пљачкали, палили и силовали све на шта су наишли...

 8. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from Михајло in Да ли Хришћанин мора бити анационалан ?   
  Аууууу....колико на овој теми има провокатора из невладиних организација,типа Хелсиншки одбор и слично,па то је за не поверовати.Колико вас плаћају по учинку да проповедате по форумима то хипи хришћанство?Има вас ко кусих паса...хипика и толстојеваца више него истинских хришћана.
  Браћо Срби и сестре Српкиње,немојте да наседате на хипи фазоне инфлитрираних провокатора...таквих има по целој интернет мрежи.
  Српски народ је новозаветни изабрани народ и нама је дата улога ослобођења Европе од безбожника.Само је у српском народу и Христу истина,јер су Срби Христов народ.
  За ове интернационалсте не би шкодило мало мудрих речи православног мислиоца Ивана Иљина,иначе веома уваженог и поштованог од стране Руске Православне Цркве:
  "Интернационализам,под плаштом хришћанства,пориче отаџбину,сам национализам,духовни акт самобитно-националне структуре.Интернационалист,будући у духовом погледу нико,жели одмах да постане Свечовек,а то му не полази за руком јер је свечовечанство духовно стање које може бити доступно једино духовно и национално самопотврђеном човеку."
  Дакле,само они народи су способни за духовно братимљење који су створили своју Отаџбину и који су се учврстили у свом национализму.
  Интернационализам,а нарочито хришћански,је обична вештачка измишљотина,сентиментална,патетична и лажна.Зато увек треба и постављати питање-да ли се интернационализам потеже зато да би се један народ могао лакше и успешније разбити,освојити и уништити?
  Национализам је једна од наузвишенијих манифестација духовности на земљи.
  A jа овоме додајем да је родољубље саставни део 2 божје заповести:љуби ближњег свога као самога себе.
  Сабор је осудио шовинизам,а не љубав према свом народу и поштовање добрих особина других народа,што иначе национализам и представља.
  Јер у супротном,морамо све наше претке,који су били хришћани и родољуби,да прогласимо за јеретике-и свете Немањиће који су родољуби oдн.националисти par excellance,кнеза Лазара,Карађорђа,светог Николаја Велимировића и све остале који су се борили за Крст часни и Слободу златну.
 9. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from kirios1 in О чему размишљаш тренутно?   
  Sad razmišljam o tome šta bih mogao normalno da ručam,a da nije pasulj,kupus ili boranija!
 10. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Miki у Свакодневни живот у разним земљама света - искуства форумаша   
  Добродошлу у Грчку!
  Овде сам већ четири године што је значајан период да се упозна један народ и земљу јако добро. Земљу сунца, богате историје, забаве, најбоље музике и хране на свијету, земљу која има Свету Гору и, ја бих рекао, једну од најљепших природа на свијету.
  Ако сте Србин, у Грчкој ће те и даље бити прихваћени заиста отвореног срца па чак уз идеализацију нашег народа (они мисле да смо ми сви високи, лијепи да смо међусобно сложни и да смо снажни..). На стотине пута сам искористио ту погодност што сам Србин (у болници, стадиону, продавници...).
  Као што сам написао изнад, по мом мишљењу Грци имају најљепшу музику и храну на свијету. Храна представља савршену комбинацију меса, поврћа, рибе, сира, маслиновог уља, тијеста и воћа. Сигурно је то разлог што је овде јако лако постити, са аспекта намирница.

  Прије кризе, више од 10% популације Грчек су били запоселни у јавном сектору, што је подразумијевало много пара уз не претјерано много рада. А све то заједно је подразумјевало много забаве, таверни и добре хране.
  Овако изгледа "Жикина шареница" на грчки народ.


  Поред тога, Грци су народ који имају специфичан и врло истанчан осјећај за правду. Тако да ћете често видјети како истјеравају правду у супермаркету, општини..Мислим да је то и разлог што су овде тако популарне утопијстичке идеологије. Пошто Грци, Слава Господу на томе, нису никад осјетили примјењени комунизам они и даље мисле да је то систем који може свијету да донесе срећу, просперитет и мир. :mellow: Што се тиче генералног плана, социјализам је широко прихваћена идеологија (од десних до лијевих) тако да је у Грчкој најчешће неко други крив за нпр. економску кризу (нпр. Њемци који су их тјерали да узимају кредите како би Грци куповали њемачке мерцедесе). Највећа је јерес да неко предложи да би јавни сектор могао бити мањи, а још горе факултети приватни.
  Факултети су 100% бесплатни, укључујући нове књиге и храну. То је оно што се не дискутује, а ако се нешто покуша промјенити сигуран сам да би све студентске партије (укључујући и десну Неа Димократија) устала против тога.
  Основно и средње образовање је далеко растрећеније него код нас, али дјеца која желе да науче имају прилику да се лијепо образују. Али, поново колективна мода је да се дјеца шаљу на скупе приватне часове, јер наводно у државној школи дјете не може да научи довољно математику, физику, језике...Али помисао да те државне школе постану приватне, се аутоматски одбацује.
  Факултетско образовање је исто тако у потпуности бесплатно, и другачије је организовано него у Србији. Нема болоње, и испити се полажу три пута годишње, са тим да се за један испит постоји прилика да се положи из само два пута. У принципу, за оне који желе да уче могу јако доста ствари да науче, посебно ако узмемо у обзир квалитетну литературу и међународне програме ЕУ.
  Опет да се вратимо на Грке. Прије кризе, Грци су слали доста новца у виду хуманитарне помоћи по цијелом свијету (Босна, Србија, Палестина, православне мисије у Африци..). Једноставно, због огромног државног сектора и позајмљивања, било је јако много пара у систему и Грци их нису штедили. Знате да је нпр. 30.000 српске дјеце из Босне посјетило Грчку током рата, а и неки манастири и парохије су се посебно истакли у том раду (манастир Свете Лидије у Аспровалти, отац Паретнијус из Солуна)..
  Исто тако, и у другим ситуацијама Грци су гостољубив и добар народ. Какву год помоћ сам хтио добио сма је од мојих пријатеља за факултета. Нема честог одлажења у кућу, јер ће Грци најчешће платити скупи рачун у таверни неко позвати пријатеља кући. Наравно,криза мјења и ову навику.
  Омладина им је одрастала у константно наметање вјеронауке, тјерења одласка у цркву и Причешћивање, националних празника што доводи до засићена када оду на факултет тако да у црквама можете наћи највише оних старијих од 40 година (и дјецу до 10 година којег родитељи или баке и деке доводе на Причешће).
  Омладина им је генерално стидљива приликом упознавања са непознатом особом, било странцем или Грком. Поприлично на свијет гледају наивним очима и иако неискварени, попричично су дјетињасти до своје 25. године. Поред тога што су често врло површни и лијени, јако ми се свиђа што већина није ни најмање искварена и вољни су да помогну у свему што је потребно. Једноставно, садашње генерације младих Грка су расле у условима највеће хипер потрошње у новијој историји ове земље и нису имали потребе да се труде за скоро ништа.
  Исто, тако за разлику од других земаља овде ми се нико никада није насмијао када направим неку грешку у грчком.
  Сада што се кризе неколико реченица! Мислим да је узорк грчке економске кризе разумљив сваком човјеку који на економију гледа објективним очима. Иако Грчка има фантастичне услове за развој, прије свега туризма, поморског саобрћаја..огроман државни сектор је довео до презадужености земље. Једноставно, сви ти рачуну одличног провода, путовања, скупих аута, станова, Олимпијских игара ... су сада дошле на наплату и у мају 2010. године држава је дошла до момента када више није могла да исплаћује своје текуче обевезе по питању кредита и поново огромног државног сектора. Моје је мишљење да сада Грци имају прилику да уреде државу на знатно бољи начин, ако успију да издрже притиске комунистичких и анархистичких припадника друштва. И још нешто, многи ме пријатељи из иностранства питају да ли имамо шта да једемо у Грчкој јер медији приказују најгоре кадорве протеста и дивљања љевичара. Још једном да потврдим, да је све ок и да имамо шта да једемо и да факултет још увијек нормално ради.
  Још нешто јако занимљиво! Икао Грци имају преко 300 ненасељених острва, неописиве природне љепоте сама идеја да их продају богатим не-Грцима се ствара најгори удар на национални суверенитет и интегритет. Поред мојих покушаја да им објасним да ће та острва и да ље бити Грчка, након што их купе неки богати Британци, Арапи, Руси и да ће на њима вриједити грчки закони, они даље тврде како тако губе територију.
  Како год било, уз све проблеме које савремена држава има ја се надам да ће Господ помоћи овој земљи да се опорави. Много је великих личности, хероја, светаца изродила ова држава и народ и надам се да ће сви они помоћи грчком народу да схвати неке ствари.
  На крају, поред свих земаља на свијету, укључујући и земљу гдје сам рођен, Грчка је земља у којој сам се ојећао најбоље и гдје сам најдобродушније људе.
  Као што сам вам рекао, у Грчкој су природне љепоте, музика, храна, обичају толико богати да се то може писати у десетинама књига. Ово је само био мој кратки осврат на ствари које су ми се у овом моменту учиниле битне да их опишем. Нисам ту нпр. споменуо најљепше мјесто на свијету, Свету Гору...али ако имате питања слободно.
  Следећи пут ћу вам написати нешто о мојим утисцима о животу на Тајвану, гдје сам провео двије седемице живјећи са кинеском породицом.
 11. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from Таша in Rusija odobrila kastraciju pedofila   
  Medenica,da nisi ti kojim slučajem srpski knez Miškin?
 12. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на ZarkoZ у Посланица о правом пријатељству   
  Cehov velju da : "Žena može postati prijatelj muškarcu samo ovim redom: prvo poznanica, zatim ljubavnica, pa tek onda prijatelj."
 13. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Скопљанац у Свакодневни живот у разним земљама света - искуства форумаша   
  Јесте, али то колективно испирање мозга и народ који се понаша као хипнотисана гомила су ипак за неку другу причу и другу тему. Да не кваримо ову која је заиста лепа.
 14. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Скопљанац у Свакодневни живот у разним земљама света - искуства форумаша   
  Ја бих Вам писао о Скопљу (Охриду, Куманову, Прилепу, Битољу, Кичеву...), јер сам скитница на релацији Београд - Скопље. Али, ту се заиста нема шта рећи. Тако, нема баш нечег занимљивог. Али, ако се сетим, и пратећи ову тему стварно може нека сијалица да се упали, ја ћу обавезно писати.
  Што се тиче људи тамо - исто као и овде, јер је исти народ. Инфраструктура - исто... Бриге и проблеми - исто. Једино бих могао да дам сликовит развој Скопља у последњих пар година, који постаје "Античка престоница", где се политичка "елита" здушно труди да народу објасни да они нису Словени, већ да су директни и једини потомци (!) Александра Македонског. То најбоље сведочи споменик Војник на коњу (или Александар Македонски) и Тријумфална капија у центру Скопља. Али, и развој Тетова, Гостивара и, рецимо, Кичева у последњих пар година, који постају Техерани. Све што је некада било Српско - Македонско, претвара се у Шиптарско. Деструкција а ла Косово и Метохија... Нажалост! Више ћу се укључити накнадно... Ако ово уопште некоме и помаже и даје икакву слику.
 15. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from Гост in Посланица о правом пријатељству   
  "Да ли си роб?Онда не можеш бити пријатељ.
  Да ли си тиранин?Онда не можеш имати пријатеље.
  Одвећ дуго се у жени крио и роб и тиранин.Због тога жена још није способна за пријатељство:она познаје само љубав." - Фридрих Ниче.
  АМИН!
 16. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на obi-wan у Свакодневни живот у разним земљама света - искуства форумаша   
  E, ako bih nesto rado preslikao kod nas sa Zapada, to je onda briga o okolini i kazne za prekrsaje tog tipa! To nam je preko potrebno.
 17. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from obi-wan in Свакодневни живот у разним земљама света - искуства форумаша   
  Овог мог пријатеља је казнила полиција јер је бацио опушак на травњак :lol: .Нису га казнили на лицу места јер није у парку било никога,али су му дошли на кућни праг и наплатили дебелу казну...вероватно је свевидеће око камера одиграло пресудну улогу.
 18. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Небитан Лик у Argumenti za Bozije postojanje   
  Волтер је био веома интересантан мислилац Просветитељства. Није био атеиста, како многи мисле (чак и са дипломом која то не би смела да им допусти). Он је био деиста. Одбацио је Цркву и њене догме, али није сумњао у Божије постојање. Једном, када се са својим пријатељем попео на једно брдо, видевши залазак сунца, рекао је:
  "Верујем! Верујем у тебе! Моћни Боже, верујем! А што се тиче господина Сина и госпође његове Мајке, то је друга прича."
  Волтер је одличан пример, будући да је одбацио црквене "натприродне" догме, како из чистог рационализма и емпиризма човек ипак долази до закључка: Бог постоји. Волтер ово није рекао као хришћанин, као верник, рекао је као човек који се искључиво ослања на свој разум и који не прихвата никакав други ауторитет (сведочење Цркве). Дакле, чак и разум, када остане сам са собом, када више ништа друго не консултује већ само себе, сведочи: "Верујем! Верујем у тебе! Моћни Боже, верујем!"
 19. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Oglo у Зашто јога смета Православној Цркви?   
  U krajnjem slučaju i Jung nije u skladu sa pravoslavljem pa ga je pun forum
  Koliko ja vidim njima se ovđe ne sviđa što ti to vježbaš sa svojom partnerkom,da si samostalan borac možda bi drugačije bilo
 20. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на nishizawa у Зашто јога смета Православној Цркви?   
  Лично мислим да јога (не тантрички секс, него просто јога) не мора бити нешто супротно Православљу, уколико се практикује као скуп вежби којима се жели постићи неки конкретан циљ физиолошке природе, као, на пример, корекција кичме.
  А ако неко не може да доживи сексуалност као нешто више, дубље и лепше од краткотрајног грчења мишића без помоћи тантра јоге - то није неправославно, то је жалосно...
 21. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на dusha у Маце   
 22. Волим
  Raskoljnikov got a reaction from anajrim in Ф. М. Достојевски   
  Одлична серија...уживао сам гледајући је.Једино ми се не свиђа много крај.Очекивао сам мало више разговора о роману Браћа Карамазови,а такође сам и очекивао да прикажу посету Оптинском манастиру и разговор са Амврозијем.
  Ипак све у свему,све епизоде су добро урађене и веродостојно је приказан живот Достојевског.
  Свиђа ми се што је Достојевски у исто време био и страственик и моралиста...ружно би било да је био једноличан. :P
 23. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Михајло у ПРОГОН СПЦ у Црној Гори   
  Још неколико пророчанстава старца Тадеја.
  Говорио је да ће Црна Гора да се одцепи и постане независна. Такође
  је говорио да ће удар на српски језик бити силан у Црној Гори и да
  ће безбожна власт ударити и на Српску Цркву.
  Неки људи који су били код њега доста често испричали су ми да је
  рекао да ће у Црној Гори у једном тренутку почети грађански рат, а
  на крају и рат са Шиптарима.
  Једном човеку из Никшића који је стално ишао код старца Тадеја рекао
  је да не купује стан у Никшићу јер још није право време, и да Црна
  Гора ускоро постаје независна те да ће за Србе бити веома тешко.
  Ипак, опет је рекао да ће Срби на крају, после великих страдања
  победити, али да ће цена победе бити веома велика.
  Највећи удар биће на СПЦ у ЦРној Гори и Митрополију на Цетињу.
  На крају, како је говорио старац Тадеј, Црну Гору ће мирити људи из
  Србије, и она ће на крају поново ући у састав јединствене српске
  државе.
  Чак је говорио да ће и мошти Светог Василија Острошког једно време
  морати да буду пребачене из Острога на сигурније место. Толико ће
  бити тешко у једном тренутку.
  Рекао је да ће Мила Ђукановића убити сами Црногорци, око њега, и да
  ће у грађанском рату у Црној Гори бити жртава.
  Најопаснији и најжешћи ударац ипак ће на крају доћи од Шиптара који
  ће напасти Црну Гору. Страдања ће бити велика, али коначна победа
  ипак на страни Срба из Црне Горе. Тако сам слушао од других да је
  говорио старац Тадеј о будућности Црне Горе, а очигледно је да су се
  неке ствари већ и догодиле.
 24. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Гадафи у Дан државности Србије   
  Dzaba sve,kada dodeljuju(Karadjordjevu zvezdu)-orden prvog stepen akcionom timu za hvatanje haskih begunaca.Sramota!Karadjordje gleda i ne veruje!
 25. Волим
  Raskoljnikov је реаговао/ла на Solomon Kane у Oci rane Crkve o ratovanju i nasilju   
  Апсолутно...само и искључиво у том случају.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...