Jump to content

Stevan Rasic

Члан
 • Број садржаја

  40
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

1 Пратилац

О Stevan Rasic

 • Ранг
  Напише по коју
 • Рођендан 08/20/1986

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Beograd

Скорашњи посетиоци профила

2734 посетилаца
 1. Наплаћује се, венчање у Цркви Св. Марка у Београду сам платио 9000 дин, уколико желим и хор, доплата је 6000 дин. Крштење сам такође платио 4000. Али то је такса за Цркву, колико схватам, те паре нису ишле свештеницима већ за потребе Цркве. Свештеник ми никада није тражио новац када долази за славу да освешта водицу а после и колач. Стварно не видим проблем у томе да постоје таксе да би се Цркве издржавале у смислу струје, воде и одржавања.
 2. Не знам због чега одмах такав "тон" и нападачки став. Ја сам се укључио у причу ко има и где су највеће пензије. Ни у једном делу нисам навео да су незаслужене, а и намерно сам ако ниси видео ставио "оптерећују" под наводнике. Деда ми је генерал у пензији, на војној академији из његових дела и дан данас спремају неке од испита, теча ми је војни пилот у пензији, од два стрица један погинуо, други стигао до потпоручника, има их још ал да не набрајам, ваљда ти је јасно да апсолутно немам ништа против војних пензионера, већ напротив. И да добро знам шта значи бити војник. Мој коментар није био те
 3. Конкретно свеукупно највеће пензије имају војни пензионери, а и они највише "оптерећују" буџет, док остали у пензију иду са 60 и кусур година они већ са 40-50г иако и даље радно способни одлазе у пензију и на терету буџета су и по 20г... Ово знам из личног примера...
 4. Или ти поклону се у зубе не гледа
 5. То функционише по следећем систему, смањи пензије за 10%, обавезно у то време се деси неки "хаос" у држави ала дрон или нешто слично чега ће штампа да буде препуна данима како би се скренула пажња са смањења, након извесног времена се пензије "повећају" ѕа 3% и о томе се данима пише као невероватан успех.
 6. Апсолутна дефиниција. Наше друштво у потпуности, наравно, има изузетака али причам генерално, немамо систем, желимо да смо Швајцарска, али да лоше ствари и лоше навике не мењамо. Туђе видимо, али своје грешке превиђамо. И док не кренемо да мењамо себе на боље, биће нам овако.
 7. Ни мени није јасно, али је нажалост увек тако било. Не само када су у питању политичари, ако је спорт ту су звезда или партизан, ако је политика ту је власт или опозиција, односно русија или запад, ако је музика, народна или страна... Разумем дискусију око свега, али ми никада неће бити јасно одређивање човека на основу звезде, политичара, народњака или нечег трећег...
 8. Вероватно сте упознати са хуманитарном акцијом "чепом до осмеха", скупљање чепова за помоћ при куповину инвалидских колица. Ја радим као тренер, у клубу где тренира доста дечице, направили смо велику кутију, упознали см родитеље, и децу са акцијом, и ево већ месецима дечица чувају чепове цео дан у школи, узимају од другара и доносе у клуб. Скупили смо ја мислим више од десет пуних џакова.. Наше мало је стварно некоме много. Прелеп осећај је гледати ту дечицу како се уче како је то помагати и бити хзман од малих ногу.
 9. Највише ценим искреност- које је данас све мање, и доброту у свеукупном смислу.
 10. Stevan Rasic

  Irodovi sinovi

  Слажем се потпуно. Апсолутна дефиниција и пример какви требамо бити.
 11. Stevan Rasic

  Irodovi sinovi

  Преко дана радим, и чим сам чуо за овај филм сам га прво вече и одгледао... Не памтим да је икада неки филм толико утицао на мене да буквално нисам знао где сам... Након тога сам буквално терао све око мене да га погледају. Намерно сам употребио израз "терао" јер и без упућивања у филм нису имали претерану жељу да га одгледају, што је мени поражавајуће јер се носим мишљу да би свако требао без "терања" да га погледа.. Не знам који је разлог томе, али ми је тешко да мислим да смо се отуђили и да данашње генерације не занима наша историја..
 12. Била је пре опција - старе поуке и тамо је била страница где су се могле скинути књиге у пдф формату. Сада не могу то да нађем, постоји ли то или је избрисано?
 13. Ја сам имао срећу да су ме родитељи "гурнули" у спорт од малих ногу. Убрзо је то постало озбиљно и већ као дете сам почео да се суочавам са очекивањима, како својим тако очекивања породице, друштва, тренера... Није ни мало лако, уз очекивања увек иде страх од неуспеха, односа да не разочараш себе и све око себе... Али данас када сам зрео чевек и родитељ, много се добро носим са очекивањима својим и моје породице, спорт је учинио да се добро носим са управо тим страхом неуспеха,..
 14. Црква Св. Архангела Гаврила у Београду..
×
×
 • Креирај ново...