Jump to content

Zlatan

Члан
 • Број садржаја

  93
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

2839 посетилаца

Zlatan's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

361

Форумска репутација

 1. Sinopharm's COVID-19 vaccine remained active against S.Africa variant, effect reduced - lab study | Reuters WWW.REUTERS.COM Two COVID-19 vaccines from Chinese companies including Sinopharm triggered immunity against a highly transmissible coronavirus variant first found in South Africa, but their effect... Čini mi se da ovaj naslov vesti ne odgovara zaključku studije koja je navedena u njoj. Da li bi neki bolji poznavalac engleskog mogao da prevede bar glavnu tezu iste: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.02.01.429069v1.full.pdf
 2. To je još uvek predmet istraživanja, ali pozitivni efekti vakcinisanja su neosporni. Can I still get COVID-19 after getting vaccinated? WWW.UAB.EDU The vaccine most likely does not prevent spread of the virus, but probably does reduce the length of time an infected person sheds virus.
 3. Ali oče, Maksim već u sledećoj Aporiji 42, pokazuje da je zakon postanka po prirodi (posle pada) Bogom dat, čak i Manesa pominje, ne znam koliko bi bilo ispravno njega optužiti za manihejski stav...
 4. Maksim, u Aporiji 41, daje nagoveštaj da za razmnožavanje možda nije bio potreban brak, tj ta podela na muško i žensko, ovo dajem kao zanimljivo viđenje.
 5. Evo jos malo matematike: https://www.visualcapitalist.com/the-math-behind-social-distancing/
 6. Da podvučem, moj stav je da ima dosta toga ne istraženog u vezi sa efektima osiromašenog uranijuma i da ne bi trebalo zauzimati apsolutni stav, u smislu bezopasno je ili svi ćemo izginuti od njegovog zračenja. Mislim da nam tek slede radovi koji će baciti jasniju sliku na uticaje korišćenja ovakve municije.
 7. Ceo rad govori o štetnosti, i nije samo uranijum u pitanju, a verujem da 14 strana ipak nije mnogo da se pročita. Lično nemam jasno izdefinisan stav o štetnosti, ali više naginjem ka tvrdnji da nije bilo bezopasno. Valjda će komisija koju smo osnovali da da neke odgovore. Bolje da ne spamujemo temu, ovaj rad što sam okačio je samo informacija da ima i drugačijih mišljenja koja su takođe potkrepljena odgovarajućim činjenicama.
 8. Ovaj naučni rad prilično opovrgava sve to što ti tvrdiš? https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0367-598X/2001/0367-598X0108295R.pdf&ved=2ahUKEwiO8Y6P8eLoAhWEs4sKHd3ED4YQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0NrpF521LfN_q5BzZJyb11
 9. Зна ли неко да ми каже када почиње Литургија у манастиру Тврдош на Видовдан?

  1. Zlatan

   Zlatan

   Ајде неко, док је полувреме?:D

  2. "Tamo daleko"

   "Tamo daleko"

   :D nadam se da si saznao? Pomeni nas sve u toj svetinji I pozdravi Vl. Atanasija! Kazi mu Mjutavi narod ga pozdravlja ;-)

×
×
 • Креирај ново...