Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Иринеј

Теолог
 • Број садржаја

  107
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Иринеј

 • Ранг
  Интересује се

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 • Интересовање :
  Теологија и философија
 1. Ко је крајем првог и почетком другог века по Хр. имао мандат да ,,овлашћује'' епископе за (нпр.) мишљење о томе како црква треба да буде уређена ?
 2. То је само игра речи и логичких обрта , каквих у ( формалној) логици има много . По том типу питања као што је ово може се поставити неизмерно много сличних питања . На пример : Може ли Бог начинити куће да је ни сам не може разрушити ? Може ли Бог , кад је свемогућ изговорити тако дугачку реч да је ни сам не може поновити ? Или створити свет па да га не може уништити ? И тако редом таква питања може ређати у бескрај . Сва та питања кад се прочита њихова главна срж , главна нити која је од наведених питања подвучена , сва се своде на једно те исто питање које гласи : Кад је Бог свемогућ може ли Он и да не може ? Јасно је да не може ! Бог , баш зато свемогућ , не може да не може ! А не моћи нешто не моћи , то је у логици апсолутно исто што и све моћи ! За сваког ко разуме логику то је потпуно јасно ! Тај приговор је далеко више софистичан него истински логичан, Пред судом јасне и објективне логике показује сву своју софистичку неозбиљност .
 3. Иринеј

  Мичио Каку

  То би било занимљиво прочитати
 4. Evo odgovora http://www.youtube.com/watch?v=SjRxPvttzrs&feature=share izvinjenje doticnog zbog pogresne izjave 0110_hahaha sHa_sarcasticlol
 5. Чиста манипулација ! Колико ја знам ( нека ме неко исправи ако грешим ) Папа Францис има само сестру Mariu Elenu Bergoglio http://www.vecernji.hr/vijesti/maria-elena-prvi-put-papa-je-latinske-amerike-to-bas-moj-brat-clanak-524662
 6. Иринеј

  Инквизиција

  Много ми се свиђа ова сцена : http://www.youtube.com/watch?v=WlfWvi5YDzw
 7. Иринеј

  Инквизиција

  Ево једне моје препоруке : http://academia.edu/3517034/_2011
 8. Иринеј

  Ф. М. Достојевски

  "Достојевски зажеле тада свештеника, исповеди се, прими Свето Причешће. Када је свештеник отишао, он нас дозва у своју собу и узевши у своју наше мале руке, замоли мајку да још једном отвори Библију и да нам прочита причу о блудном сину. Он саслуша читање, затворених очију, утонуо у мисли. "Децо моја не заборавите никад ово што сте чули" рече нам својим слабим гласом. "Потпуно се уздајте у Бога и не сумњајте у његову милост. Ја вас много волим али моја љубав није ништа према бескрајној љубави Божијој за све људе, Божја створења. Чак ако би вам се десила несрећа да у току живота извршите какав злочин, уздајте се у Бога Ви сте његова деца; понизите се пред њим као пред вашим оцем, просите његов опроштај и он ће се обрадовати вашем покајању, као што се обрадовао повратку блудног сина." "Смрт Достојевског"- Љубов Достојевска (кћи пишчева)
 9. http://www.youtube.com/watch?v=5_swaxOidGU
 10. ,,Многи не знају ништа о католичкој или протестанској ДОГМАТИЦИ или о разликама међу њима. Често имају тек површно или фрагметарно знање , до кога долазе путем средстава друштвене комуникације '' < Ове речи В. Каспера могу се проширити и на ситуацију у православљу. Непознавање других (хришћана) и другачијих ( еклисијалних и теолошких заједница ) достиже често неслућене размере , али то не спречава многе чланове наше црквене заједнице да упркос незнању , злонамерно критикују и заузимају врло одлучне богословске ставове о друг(ачиј)им хришћанима. А ситуација постаје тежа када се критика пренесе и на оне који те хришћане познају и са њима комуницирају . Што се тиче саме теме могу само поновити речи горе поменутог В. Каспера : ,,Одлучујућа је молитва за јединство , јер јединство не можемо једноставно 'произвести' ; оно је у коначници дар Духа Светога. За њега можемо само молити : Veni Sancte Spiritus ! Дођи , Душе Свети ! '' .
×
×
 • Create New...