Jump to content
Претражи у
 • Још опција
Прикажи резултате који садрже
Прикажи резулте из
ТЕОЛОГ

Иринеј

Теолог
 • Број садржаја

  107
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Иринеј

 • Ранг
  Интересује се

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 • Интересовање :
  Теологија и философија
 1. Ко је крајем првог и почетком другог века по Хр. имао мандат да ,,овлашћује'' епископе за (нпр.) мишљење о томе како црква треба да буде уређена ?
 2. То је само игра речи и логичких обрта , каквих у ( формалној) логици има много . По том типу питања као што је ово може се поставити неизмерно много сличних питања . На пример : Може ли Бог начинити куће да је ни сам не може разрушити ? Може ли Бог , кад је свемогућ изговорити тако дугачку реч да је ни сам не може поновити ? Или створити свет па да га не може уништити ? И тако редом таква питања може ређати у бескрај . Сва та питања кад се прочита њихова главна срж , главна нити која је од наведених питања подвучена , сва се своде на једно те исто питање које гласи : Кад је Бог свемогућ може ли Он и да не може ? Јасно је да не може ! Бог , баш зато свемогућ , не може да не може ! А не моћи нешто не моћи , то је у логици апсолутно исто што и све моћи ! За сваког ко разуме логику то је потпуно јасно ! Тај приговор је далеко више софистичан него истински логичан, Пред судом јасне и објективне логике показује сву своју софистичку неозбиљност .
 3. Иринеј

  Мичио Каку

  То би било занимљиво прочитати
 4. Evo odgovora http://www.youtube.com/watch?v=SjRxPvttzrs&feature=share izvinjenje doticnog zbog pogresne izjave 0110_hahaha sHa_sarcasticlol
 5. Чиста манипулација ! Колико ја знам ( нека ме неко исправи ако грешим ) Папа Францис има само сестру Mariu Elenu Bergoglio http://www.vecernji.hr/vijesti/maria-elena-prvi-put-papa-je-latinske-amerike-to-bas-moj-brat-clanak-524662
 6. Иринеј

  Инквизиција

  Много ми се свиђа ова сцена : http://www.youtube.com/watch?v=WlfWvi5YDzw
 7. Иринеј

  Инквизиција

  Ево једне моје препоруке : http://academia.edu/3517034/_2011
 8. "Достојевски зажеле тада свештеника, исповеди се, прими Свето Причешће. Када је свештеник отишао, он нас дозва у своју собу и узевши у своју наше мале руке, замоли мајку да још једном отвори Библију и да нам прочита причу о блудном сину. Он саслуша читање, затворених очију, утонуо у мисли. "Децо моја не заборавите никад ово што сте чули" рече нам својим слабим гласом. "Потпуно се уздајте у Бога и не сумњајте у његову милост. Ја вас много волим али моја љубав није ништа према бескрајној љубави Божијој за све људе, Божја створења. Чак ако би вам се десила несрећа да у току живота извршите какав злочин, уздајте се у Бога Ви сте његова деца; понизите се пред њим као пред вашим оцем, просите његов опроштај и он ће се обрадовати вашем покајању, као што се обрадовао повратку блудног сина." "Смрт Достојевског"- Љубов Достојевска (кћи пишчева)
 9. http://www.youtube.com/watch?v=5_swaxOidGU
 10. ,,Многи не знају ништа о католичкој или протестанској ДОГМАТИЦИ или о разликама међу њима. Често имају тек површно или фрагметарно знање , до кога долазе путем средстава друштвене комуникације '' < Ове речи В. Каспера могу се проширити и на ситуацију у православљу. Непознавање других (хришћана) и другачијих ( еклисијалних и теолошких заједница ) достиже често неслућене размере , али то не спречава многе чланове наше црквене заједнице да упркос незнању , злонамерно критикују и заузимају врло одлучне богословске ставове о друг(ачиј)им хришћанима. А ситуација постаје тежа када се критика пренесе и на оне који те хришћане познају и са њима комуницирају . Што се тиче саме теме могу само поновити речи горе поменутог В. Каспера : ,,Одлучујућа је молитва за јединство , јер јединство не можемо једноставно 'произвести' ; оно је у коначници дар Духа Светога. За њега можемо само молити : Veni Sancte Spiritus ! Дођи , Душе Свети ! '' .
×
×
 • Креирај ново...