Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Обрен Старовић

Члан
 • Број садржаја

  16
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Обрен Старовић

 • Ранг
  Тек дошaо/ла
 • Рођендан 05/27/1994

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Нови Сад

Скорашњи посетиоци профила

1751 посетилаца
 1. Naišao sam na ovo nešto što ne znam šta će tačno biti, ali htedoh da podelim ovde sa ljudima. Možda nekom bude interesantno. https://mobile.twitter.com/OrthoBroProject
 2. Zaboraviste li da spomenete World Wide Web u CERN-u? Ne, stvarno, šta bi bilo od interneta bez države? A Mask je od pokretanja SpaceX-s računao na NASA-u kao klijenta. Može se držati strana tržištu, a ipak priznati da se desi katkad da i država uradi nešto korisno što tržište ne prosto ne bi.
 3. А зашто је пола теме обрисано? Ја знам да моја порука ни по чему није кршила никаква правила па је опет обрисана са осталима. Мислим и да су се Александар и Протагора по'ватали за вратове, то нема никакаве везе са мном па да мени буде порука обрисана.
 4. Заболе ЕУ кад је нама пролећни распуст... Неко је просто хтео да мисли на католике, па је то мало неспретно урадио. Не искључујем ни могућност да је то додворавање католицима пред изборе, али не мислим да треба осуђивати тај потез.
 5. Скроз се слажем са Атеистом. Додуше, нисам сигуран да разумем другу реченицу. Ако би ми могао објаснити, шта подразумеваш под моралним схватањима наспрам етичких начела. Сећам се кад сам гледао неки филм о Ани Франк да је неки јеврејски – је ли рабин или учитељ филозофије, или пак оба – рекао неком Немцу да сви ми имамо тај неки компас, и сви ми знамо шта је добро а шта лоше. И слажем се, стварно не мора уопште да нас занима извор морала да бисмо били морални људи. То је као кад би сад неко доказао да нису у праву ни еволуционисти ни креационисти, и ми онда кажемо да човек у ствари не постоји јер му не знамо порекло. Исто је такво и ово што говори владика Николај, и онај други чичица. Простим речником — лупају глупости. Ај рест мај кејс.
 6. Не могу да се не сложим с текстом, али мислим да се данас пуно прича о тим предрасудама о људима, али се не спомињу друге предрасуде у мишљењу. Не могу сада да објашњавам шта подразумевам под тиме, ко разуме — схватиће.
 7. Много ми се свиђа... приповетка, не кратка прича. Кратка прича је калк из енглеског, на српском се каже приповетка.
 8. Ја бих пре рекао да су ти „кивни атеисти” само гласнији од осталих, што и јесте у природи беса, и да ти се зато тако чини. УБР, пошто се фрљате својом подобношћу да говорите о овоме, ја нити говорим из (у)личног искуства, нити са психолошком дипломом, већ имам мозак којим размишљам.
 9. Вероватно се тест у оригиналу ради на црвеној подлози. А са чекићем је фора што је честа алатка и ваљда преко комунизма повезана са црвеном бојом. Убр, ја нисам помислио ни на шта. Офове сам тачно избројао, а прву фору сам раније видео.
 10. Мени је много глупо да за женску особу кажем психолог. Мени је то наказно, ружно, неприродно и изругивање језику. Школски психолог ме је тести... тестирала? Каква глупост! Ако ти је ружно психолошкиња – реци психологица или психологиња. А право да вам кажем, заболе ме за родну равноправност у језику. Мени је циљ леп језик. Е баста! Додатак: Да, може се рећи: Школски психолог, Мара Марић, тестирала ме је. Али, као што рекох, мени је циљ леп језик, а то подразумева ослобађање од вишка речи.
 11. Е, ако ти још треба неко да те терори... ти лекторише ( ) блог, могао бих ја. Најбоље ти расподели послове нама што смо се пријавили, да не исправљамо двапут исто. Него, што се тиче овог бре. Ту постоји једна велика заблуда: људи мисле да се зна одакле та реч потиче. Зна се да не значи магарац на турском, а грчка, српска и шпанска теорија су све могуће... а можда их има још, шта ја знам... Грчку је неко већ објаснио, српска је да потиче од речи брате, а шпанска је да потиче од речи хомбре, тј. човече. Овом Србском ученом друштву бих признао право на то б само ако би се звали Србско учено дружство/дружтво. Може и нов и нови у овом случају, али не ради се ни о каквим шетајућим самогласницима и -и нема везе са тим почиње ли следећа реч самогласником. Ради се о виду падежа. Нов је неодређени, а нови одређени вид. У случају овог новог садржаја ниједно није погрешно, али више смисла има нови јер се зна на који се то нови садржај мисли (на сав нови садржај, зар не?). Додуше, пошто рекох да је боље у овом случају рећи нови, онда би требало рећи и: У случају ова нова садржаја, јер је то промена падежа одређеног вида... мада и не мора, то је мало архаично. Шта да вам кажем, не замерите ако мало цепидлачим, али ићи ћу на такмичење из српског па морам да будем у форми. „Ако имате проблема са пријавом на форуму...” је више непрецизна него неправилна реченица. Али непрецизна је и реченица: Ако имате проблема у вези са пријавом на форум... Најпрецизније би било: Ако имате проблема везаних за пријаву на форум... Мада, по мени, може да остане и она прва верзија, само ако се исправи падеж.
 12. Сајт, ако сам ја добро разумео, није подела држава по уређењу. То је ауторово виђење успешних остварења држава различитих уређења или тако нешто, ако сам ја добро разумео и ако разумеш шта причам. :huh: Добро признајем, нисам сигуран шта јесте, али сам сасвим сигуран да није подела.
 13. Брзо прелетевши погледом преко поруке пре него што сам је прочитао, наводници су ми привукли пажњу и учинило ми се да пише utopia уместо utopio. ^_^ Какогод.... Тема у суштини јесте политичка, али не дневнопилитичка. Него да пређем на ствар. Највише ми се свиђају Плава, Бела и Зелена држава. Црвену и Монархију бих могао да сварим, док не бих могао да прихватим Смеђу, Теократију и Црну државу. Наравно, не бих могао да прихватим ни да Србија буде зелена држава, то је примењиво само на муслиманске земље. Остали? Зар никога не интересује?
 14. Није ми сад при руци та књига, али Веселин Чајкановић сасвим јасно показује да су Дучић и Караџић на неким местима зезнули ствар и што се неких важнијих ствари тиче. Сад стварно не могу да се сетим о чему се ради.
 15. Vrlo lepo, samo prihvati ovih par ispravki, jer stvarno razbijaju uživanje pri čitanju (šta ja znam, barem meni).
×
×
 • Креирај ново...