Jump to content

Golub

Члан
 • Број садржаја

  2658
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Milan Nikolic in General Ratko Mladic   
  Горан Шарић, познати хрватски историчар и католички теолог из Ријеке, увјерио се да они који креирају друштвено-политичке оквире и иступају као „борци“ за слободе – немају ни најмање такта нити стрпљења да саслушају другачије мишљење.
  Наиме, његов текст у којем се осврнуо на пресуду изречену српском генералу Ратку Младићу уклоњен је само неколико минута након што је објављен на друштвеним мрежама.

  Шарићев текст преносимо интегрално.
  Запад осудио Ратка Младића, а тко ће осудити Запад?
  Еуропска Унија као конгломерат зла, издаје, перверзије и криминала, сад може „одахнути“. Или… можда је тек добила проблем? Што значи осуђујућа пресуда бившем војном вођи Срба у Босни и Херцеговини? Значи ли то напредак правде и истине за било кога, или само напредак ЕУ епштајновске клике у обмањивању јавности и продору снага мрака – на исток?
  Погледајте наслове медија у Хрватској. Погледајте чиме обмањују и заглупљују и онако заглупљене масе… Наслови попут: „Тајни рат Готовине и Младића: Србија је спремала паклени план уочи Олује“?! Је ли њима јасно да проблем Хрвата нису Срби него економска окупација од стране Запада и духовна дегенерација! Је ли њима јасно да Хрватице (као ни Српкиње) не рађају дјецу и да ће овим темпом негативног наталитета за 50 година нестати и Хрватска и Србија?!

  И најважније, тко ће и кад осудити ЕУ тајне и јавне лидере и политичке силе које су изазвале РАТ У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ? Који ће то суд изрећи осуђујућу пресуду ватиканским, њемачким, америчким и британским центрима моћи који су потакнули и распламсавали рат на цијелом простору Балкана?
  Или је осуда Младића (који је само обични војник који се борио за интересе своје нације, као што су се борили и остали национални лидери и генерали из БиХ и бивше Југославије) само покушај пилатовског прања руку, кроз форму Хашког суда? И да они глуме „правду“, они, који су далеко више криви од Ратка Младића! Они који врше и намећу терор злочиначке демонкрације на цијелом простору бивше државе? Терор перверзије, терор политике прогањања паметних и ушуткивања способних. Терор наметања њихових „вриједности“ (па је по новом у Србији жена ватрогасац ватрогаскиња, а мајка која дијете удари по гузи може завршити у затвору).
  Ови догађаји (сулудо рушење православне цркве, малтретирање са „нон паперима о Косову, стотине година робије за Србе у Хагу…) захуктавају политичка збивања у Србији! Србима постаје јасно да Србија за Запад никад неће бити довољно мала да не би била велика! Србима постаје јасно да је петог октобра извршен државни удар. И да су те власти биле издајничке! Отворено издајничке! То није била сурадња с ЕУ, то је било лизање дупета онима који су на Србију бацили 25 тисућа тона бомби и 600 килограма осиромашеног урана, који је за 30% подигао појаву рака, леукемије итд. у Србији! А многи људи у Београду сад примјећују и на себи, чудне промјене…

  Сад није више питање пресуде Младићу, она ће само Србе освијестити да више никад не дозволе да им на власт дођу „тадићи“, „маринике“, „коштунице“… односно они који су изручивали српске генерале – у руке онима који су дугих 77 дана и ноћи окрутно БОМБАРДИРАЛИ Србију и убили и осакатили на тисуће грађана, међу њима и пуно дјеце! Порушили државу и отровали је кемикалијама и осиромашеним ураном! Тим разбојницима они су испоручивали своје генерале, чак и предсједника! Дакле ратним злочинцима НАТО злочиначког савеза!
  Која би држава изручила свог предсједника странцима? И онда се Чеда Јовановић чуди ако му неки пролазник добаци увреду? У другој држави био би на доживотној робији.
  Ја знам да су Срби народ који дуго трпи, шути, па и спава. Али Запад не зна да је опасно пробудити Србе!
  ЕУ тама се шири на исток. Тј. покушава се ширити, покушај је то стварања простора Таме од Лондона до Црног мора! За стварање позиција за будући напад на Русију! У том смислу, Србија је била – препрека, Србија је и даље препрека, без обзира на слуганство српских тзв. елита!
  Срби почињу схваћати да у ЕУ не теку мед и млијеко. Једино што сваки не-германски, не-романски мали народ може очекивати у ЕУ је – ропство и терор!
  Док је Србији ОТЕТО 17% државног територија (српска покрајина Косово), невладине организације, Костић и поједини академици и професори са Филозофског факултета у Београду се ломе да увјере Србе како је њихова једина свјетла будућност у ЕУ гдје Србију нитко ни не зове. Интересантно је како човјек постане ђавао кад изгуби карактер! Како су спремни на свако понижења, као наркоман за грам дроге кад је у кризи…
  Ова данашња Србија није Србија жутих, Коштунице и Тадића, колико год се Запад преко својих медија – Н1, НоваС и Данас труди зомбирати народ. Данас Срби схваћају оно што је Александар Дугин најавио још прије петнаестак година – Србија може промијенити ток повијести!
 2. Волим
  Golub got a reaction from Милошшш in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  А ево и других окупљених из струке, тачније доктора и научника из 30 држава који су почели да причају чињенице у вези вакцина:
  COVID Vaccine Necessity, Efficacy and Safety
  DOCTORS4COVIDETHICS.ORG Covid-19 vaccines are exposing populations to serious, unnecessary and unjustified medical risks.  
  Home
  DOCTORS4COVIDETHICS.ORG    
   
   
 3. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from sanja84 in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Ево га један из струке професор имунологије, вирусологије и микробиологије:
   
   
 4. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Србољуб+ in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Очигледно не знаш шта значи добити срчану упалу у тим годинама...   то ће их пратити цео живот, нека им је Бог на помоћи.
   
 5. Радостан
  Golub got a reaction from obi-wan in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  све што је теже од кашике и напорније од куцкања по тастатури је појачана физичка активност... 
  рецимо, за онога ко куцка по оној старој писаћој машини  сматра се  тежим физичким радом...  
 6. Оплаках :))
  Golub got a reaction from haveaniceday in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  УУУхххБогТеВидеоШтаЈеШетица???????????  
  шејтанска посла, дефинитивно!  
 7. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на haveaniceday у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Како за кога, знам девојку која је преминула од птичијег грипа 85 годиште нпр. 
  Знам девојчицу од 14 година која је преминулча од грипа. 

  То су све ризици које не можеш да предвидиш. Зато сам против обавезне вакциниације, мислим да је то на сваком да изабере сам којим путем хоће- 
   
 8. Хахаха
  Golub got a reaction from fsa in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Кинеска вакцина спада у вакцине, остале су генетске терапије...  и почеле су да чине чудне ствари по организмима...  
 9. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Tasjanac у Животопис архимандрита Дамаскина (Грабежа) новоизабраног викарног епископа мохачког   
  Упознао сам његовог оца. Диван свештеник. Често је у манастиру св. Романа био као испомоћ сину игуману. 
  Од многих сам чуо да је добро дрво добар плод родило. 
 10. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Milan Nikolic у Патријарх Порфирије Министарству културе: Одложите доношење Закона о кулурном наслеђу!   
  Послушали цркву: Влада мења текст закона у коме се није спомињало Косово и Метохија
  Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић, обавестила је данас патријарха српског Порфирија да су на радном састанку прихваћене сугестије и предлози које је Српска православна црква упутила на Нацрт закона о културном наслеђу, а у циљу побољшања и унапређења текста Нацрта закона.
  Гојковић је у писму патријарху нагласила да се текст, на који су достављене примедбе и сугестије, не налази у фази Предлога закона, па тиме ни у поступку усвајања пред Владом Србије, нити пред Народном скупштином.
  Потпредседница Владе је указала да је Радна група у оквиру Министарства културе и информисања тек сада, након одржане четири панел дискусије у оквиру јавне расправе од 6. до 28. маја, у фази разматрања бројних предлога од стране шире јавности, а у циљу побољшања текста будућег Предлога закона.
  Министарка је навела да је заједнички циљ очување културног наслеђа, а посебна пажња и заједнички труд и залагање усмерени су на заштиту културног наслеђа које се налази на територији наше Аутономне покрајине Косова и Метохије, које је свакодневно изложено нападима и уништавању.
  Гојковић је изразила уверење да ћемо и у будућности, као и сада, путем чврсте сарадње доћи до најбољих решења за будући Предлог закона о културном наслеђу, који ће након усвајања предлога и сугестија допринети свеукупној заштити културног наслеђа Републике Србије и бити још један корак у заједничким залагањима државе и Српске православне цркве да сачувамо културно наслеђе наше државе и народа за будуће генерације.
  Послушали цркву: Влада мења текст закона у коме се није спомињало Косово и Метохија
  RS.SPUTNIKNEWS.COM Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић, обавестила је данас...  
 11. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Поуке.орг - инфо у Патријарх Порфирије Министарству културе: Одложите доношење Закона о кулурном наслеђу!   
  Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, председник Светог Архијерејског Синода, упутио је гђи Маји Гојковић, министру културе Републике Србије, допис у коме указује да је Српска Православна Црква највећи појединачни власник духовног, покретног и непокретног културног наслеђа у Републици Србији, али да нажалост није била укључена у процес израде веома важног Закона о културном наслеђу, који задире и у њено унутрашње функционисање.  

   
  Из тог разлога, указујући на мањкавост одређених чланова Нацрта овог закона, а знајући да је заједнички циљ очување културног наслеђа, Његова Светост је гђи Гојковић предложио да његово усвајање одложи до даљег. Између осталог, поглавар Српске Православне Цркве је указао да се у шест чланова нацрта овог закона помиње Аутономна покрајина Војводина, а ни у једном члану Аутономна покрајина Косово и Метохија, где је културно наслеђе најугроженије и, готово свакодневно, изложено нападима и девастирању. Његова Светост је, с тим у вези, указао на могућност недобронамених закључака да је изостављањем јужне српске покрајине из текста овог кровног закона, покрајина искључена из система државне бриге, што свакако није случај и може да умањи значај огромних напора које држава чини у заштити српског културног наслеђа на Косову и Метохији.
  Патријарх је, исто тако, указао на чињеницу да је чл. 102 односног Нацрта закона, Српској Православној Цркви, de facto,  укинуто право да културно наслеђе чији је власник користи за сопствену мисију, за коју су та културна добра вековима и стварана. Правни стручњаци су Светејшем указали да би стриктном применом овог члана, Црква од власника, била сведена на корисника, којој би после осам векова била ускраћена основна власничка права која су светиња у свим демократски уређеним друштвима и државама.
  Изменама и допунама предложеног Нацрта, закон неће бити у супротности са Законом о црквама и верским заједницама, што је сада несумњиво случај.
  Закључујући своје обраћање Његова Светост Патријарх г. Порфирије сматра да усвајање оваквог закона не би допринело заједничкој дводеценијској интензивној борби Српске Православне Цркве и државе да своје културно наслеђе на простору Косова и Метохије сачувају у свом окриљу, као и у уставном и систему заштите културних добара Републике Србије.
   
  Извор: Инфо-служба СПЦ

  View full Странице
 12. Волим
  Golub је реаговао/ла на Александар Милојков у Животопис јеромонаха Саве (Бундала) новоизабраног викарног епископа марчанског   
  "И када год чујете или прочитате да је Црква разједињена, немојте на то обраћати пажњу! Нека вам то буде подстицај да се Богу молите за јединство Цркве, да се Богу молите за Свјатјешег Патријарха који је глава наше Цркве, на њему је највеће бреме, њему треба највише помоћи да крмани овим бродом кога ударају многи таласи и многе буре које се подижу. Али, хвала Богу, брод наше свете Цркве иде даље..."

  Митрополит црногорско-приморски Јоаникије
 13. Радостан
  Golub got a reaction from Tristatri in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Добро ми је. Не снета ми Патријарх!  Он не машта, маштају ови из ДФа.
 14. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Tristatri in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Партија је, ономад. штитила и Србе из Карајине...   Како су наступали и како наступају Андрија Мандић и Медојевић, к'о да копирају Мартића и Бабића из бивше ,, Крајине СрБске'', плахо срБски и безкомпромисно србски, жустро и борбено уз сву подршку АВа, као некоћ Слободана... 
  (да не бијаше мудрог и светог Амфилохија, сад би Андрић и Кнежевић били у апсу, али брзо се заборавља реална ситуација и машта преузима примат)
  И шта би са Крајином?  и Србљима из Крајине? 
 15. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Пг in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Некад је туширање хладном водом корисно за здравље ...    
 16. Тужан
  Golub got a reaction from Hadzi Vladimir Petrovic in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Партија је, ономад. штитила и Србе из Карајине...   Како су наступали и како наступају Андрија Мандић и Медојевић, к'о да копирају Мартића и Бабића из бивше ,, Крајине СрБске'', плахо срБски и безкомпромисно србски, жустро и борбено уз сву подршку АВа, као некоћ Слободана... 
  (да не бијаше мудрог и светог Амфилохија, сад би Андрић и Кнежевић били у апсу, али брзо се заборавља реална ситуација и машта преузима примат)
  И шта би са Крајином?  и Србљима из Крајине? 
 17. Не свиђа ми се
  Golub got a reaction from zarptica in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Партија је, ономад. штитила и Србе из Карајине...   Како су наступали и како наступају Андрија Мандић и Медојевић, к'о да копирају Мартића и Бабића из бивше ,, Крајине СрБске'', плахо срБски и безкомпромисно србски, жустро и борбено уз сву подршку АВа, као некоћ Слободана... 
  (да не бијаше мудрог и светог Амфилохија, сад би Андрић и Кнежевић били у апсу, али брзо се заборавља реална ситуација и машта преузима примат)
  И шта би са Крајином?  и Србљима из Крајине? 
 18. Не свиђа ми се
  Golub got a reaction from metodije in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Партија је, ономад. штитила и Србе из Карајине...   Како су наступали и како наступају Андрија Мандић и Медојевић, к'о да копирају Мартића и Бабића из бивше ,, Крајине СрБске'', плахо срБски и безкомпромисно србски, жустро и борбено уз сву подршку АВа, као некоћ Слободана... 
  (да не бијаше мудрог и светог Амфилохија, сад би Андрић и Кнежевић били у апсу, али брзо се заборавља реална ситуација и машта преузима примат)
  И шта би са Крајином?  и Србљима из Крајине? 
 19. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Ристо Подвожњак у Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Смета вам Кривокапић што је формирао Владу на принципима да се не промијени спољна политика, а не смета вам Вучич који је рекао да че поништити све Боркове споразуме, па кад је дошао, потписао Бриселски и предао суверенитет на Косову. Браво Срби. Како Раковић и Бокан Србују, они би Живојина Мишића наткерали да буде Јован Дивјак 
  Нек се Вулин огласио, партија је увијек знала да штити Цркву.
 20. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from sampaganini92 in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Верујем да нико никога неће равнати!?    
  А  у столици Светог Петра Цетињског мора бити мудри али борбени и непоколебљиви дух... удаљен од овоземаљске светине,  а таквих има у СПЦ. Свакако то +Јоаникије јесте!  Али Дух Свети најбоље зна и види унапред, као што је знао и при избору Патријарха Српског!
 21. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Milan Nikolic in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Верујем да нико никога неће равнати!?    
  А  у столици Светог Петра Цетињског мора бити мудри али борбени и непоколебљиви дух... удаљен од овоземаљске светине,  а таквих има у СПЦ. Свакако то +Јоаникије јесте!  Али Дух Свети најбоље зна и види унапред, као што је знао и при избору Патријарха Српског!
 22. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Пг in Свети архијерејски Сабор 2021. у крипти Храма 24. маја   
  Верујем да нико никога неће равнати!?    
  А  у столици Светог Петра Цетињског мора бити мудри али борбени и непоколебљиви дух... удаљен од овоземаљске светине,  а таквих има у СПЦ. Свакако то +Јоаникије јесте!  Али Дух Свети најбоље зна и види унапред, као што је знао и при избору Патријарха Српског!
 23. Волим
  Golub got a reaction from Чунга Лунга in Матија Бећковић   
  ПИСМО МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА КОЈЕ ЈЕ ПРОЧИТАЛА ЦЕЛА СРБИЈА: Требају нам само две речи, супер и ј…
  09.02.2016. - 18:28 ИСКРА на Фејсбуку   Фото: Новости
  Познати књижевник Матија Бећковић у свом ауторском, аналитичком тексту, који је написао у свом препознатљивом стилу, описао је како би српски језик изгледао када би имао само две речи – јеботе и супер.
  „Предлажем да се цео језик сажме у две речи. Он је већ и сажет, и ви већ погађате да су то речи: јеботе и супер! Не знам треба ли да свој предлог образлажем. Докле ћемо каскати за животом? Предлажем нешто што је одавно наша стварност (и стрепим: да ли ће мој предлог бити усвојен!) Смешно је затварати очи пред реалношћу.
  То, што ја предлажем, већина је већ усвојила, и мањини се предлаже да нам се придружи, како не бисмо кварили утисак. Ја не тражим да се то уведе, него да се призна и озакони кад је већ дошло спонтано. Ово је век брзине, који је штошта скратио и сажео. Како сам разумео, и сама атомска бомба је резултат огромних сажимања. Храна је одавно концентрисана, а да и не набрајам – шта се све обрело у пилулама?
  Напредак науке створиће пилуле у којима ће се наћи најразличитија знања и осећања – биће довољно попити пилулу па постићи оно за шта су раније биле потребне деценије. Наравно, језик не може бити изолован од света и века. Није нормално да се све скраћује а да се језик шири и продужује. Појавом две свемоћне речи (јеботе и супер) показало се да постоје милијарде непотребних појмова.
  Модеран човек не зна шта ће са тим баластом а мора да се изражава краће и брже. Показало се да се једном, од тих речи, може рећи више него ватрометима речи и говорничким тобоганима. Невероватна је способност речи “јеботе” и “супер”: могу бити употребљене безброј пута а да увек значе нешто друго. Набијене смислом који се не може потрошити, оне су се већ показале као успешна замена за све.
  Просто је несхватљиво да се нико раније није сетио ова два појма, која су нам била на врху језика, нити запазио каква се моћ крије у ових десет слова! Били су потребни читави томови да се изрази оно што се може далеко успешније рећи са јеботе и супер. Кад би неко био докон, па да размотава и разлаже ове две речи, видело би се да је у њима збијено све оно што је исписано на билионима страница.
  Тако би обрнутим путем, поново нестало оно што као закопано благо чами мртво у магацинима и полицама библиотека. Али, чему тај обрнути процес? Да су те две речи раније уочене, не бисмо страћили толико времена и потрошили море мастила и папира. Још нисам приметио да постоји неко питање на које се не може одговорити са супер или јеботе. Нема тог доживљаја који се не може савршено изразити једном од ових речи, па чак и оне – по потреби – могу бити скраћене.
  Довољно је рећи “у-је” или “суу”, па стећи углед не само зналца, него и славу говорника! Како је овим открићем постала смешна читава граматика и толике друге области које су израсле из језика! Како су осрамоћени и ухваћени на делу толики празнослови, скрибомани, и гњаватори. Немогуће је једну од ове две речи употребити на погрешном месту. Нико их није изговорио а да је испао глуп, преопширан, или да се погрешно изразио! Како су постале сувишне толике катедре и професори матерњег језика! Какав су само посао били измислили – да рођеном народу предају рођени језик?!
  Паметном човеку је одмах ту морало бити нешто сумњиво. Какав је то матерњи језик који се мора учити. И још имати комплекс да га не знаш, и да не умеш да говориш, иако ти је матерњи! Читави крајеви неће више погрешно говорити, јер је немогуће изговорити погрешно јеботе или супер. Да не говоримо колико је њиховом појавом уштеђено. Толики говори, предавања, доказивања, постали су депласирани. Са ове две речи више смо постигли и рекли за кратко време него са свим речима откад смо проговорили до данас.
  Њихову величину немогуће је изразити неким другим речима него опет њима: “супер” и “јеботе”. Ако не верујете да се само с две речи могу заменити све остале покушајте, за почетак, да са супер и јеботе гарнирате све што говорите. Те две речи саме раде, па ћете временом схватити да све оно друго и није било потребно. Нико вам неће рећи да брбљате, тртљате, балегарите, лупате, ако будете употребљавали само “супер” или “јеботе”. Не каже наш народ случајно да ћете бити паметнији ако ћутите. То је резултат времена у којима се с много речи тако мало рекло. Јеботе и супер су нека врста зачина Ц.
  Покушајте да их уденете у све што говорите, и тако ћете видети да се слажете са мном, иако вам се то сада чини претерано. С њима је свака ствар укуснија, а без њих бљутавија! Узмимо, рецимо, песму Бранка Радичевића ДЕВОЈКА НА СТУДЕНЦУ.
  Прочитајте је са овим рефреном, и без њега, па одлучите која је боља.
  Кад сам синоћ овде била
  Јеботе!
  И водице заитила, Супер!
  Дође момче црна ока, Јеботе!
  На коњићу лака скока, Супер!
  Поздрави ме, зборит оде: Јеботе!
  “Дај ми, селе, мало воде!”
  Супер јеботе!
  Мој предлог ће, с временом, усвојити читав свет. Ја не разумем како би се, на неком другом језику, то исто могло друкчије рећи. Ко не разуме човека који каже супер и јеботе! Долази дан кад ће читави свет уклонити језичке баријере и споразумевати се само са супер и јеботе. То ће бити, јеботе, супер“, завршио је Бећковић своје писмо.
 24. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from dragisa in Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?   
  Маске вани су, иначе биле и остале, лудило над лудилима...  кад видим овде у шуми, на стазама за бицикла, како јуре на бициклима са маскама... почињем да сумњам у човечији разум?!   Птице су далеко паметнија створења. 
 25. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Србољуб+ in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  @fsa Да, тако веле да кинеској треба дуже време ... али кажу да она покрива више сојева.
  Што је најважније важно је да се вирус победио!    са вакцином или без ње, мање је важно!
×
×
 • Креирај ново...