Jump to content

Golub

Члан
 • Број садржаја

  2116
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на GeniusAtWork у Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Не мора.
  Постоји опција повратка Косова у Србију? Не знам, нисам приметио да то било ко нормалан помиње. Тема је о власти која је очигледно спремна на апсолутно све, укључујући и признавање независности Косова, индиректно или директно.
  Ако не морамо да признамо независност, а не морамо јер тиме апсолутно ништа не добијамо, онда немамо никакав разлог да то учинимо.
 2. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Тражитељ у Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Овде су мени неке ствари веома чудне и личе ми на пуцањ у сопствену ногу.
  У реду, не можемо да повратимо државу на Косово, али и овако мали можемо да кочимо да наредних 50 година косовски Албанци проклињу дан кад су добили државу. Нека за Европу путују преко ЦГ и Италије, или преко Сев. Македоније и Бугарске, и нека све из Европе на Косово иде тим путем. Сами Албанци напуштају Косово - а ми ћемо да им градимо путеве и брзе пруге, да остану на Косову и буду бројнији и богатији. Па ко кога ту прави лудим?
 3. Волим
  Golub је реаговао/ла на o. Miroljub у Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Далеко од тога да ја мрзим црвене подлаце и комуњарски лицманијски талог. За сва зла која су нанели (и даље наносе) нашој Цркви, Отаџбини, српском роду, мојој породици, ближој и даљој фамилији..., ја их једноставно презирем. Богу хвала, неке традиционалне и патриотске српске породице нису успели да затру! Још увек нас има. 
 4. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Седео је он, додуше представљајући Србију, али он није Србија!
  као што је Мило Ђ. мислио и још мисли да је он Црна Гора!   Не мрзим ни Мила али се радујем његовом паду јер је издајник... а АВ је за сада полу-издајник: још скроз није издао, не зна се кад ће... али је сам рекао да је за ,,разграничење'' са Албанцима...  
  Видим да је већ кренуо са нападима на Русију:
  ,АВ: „О себи највише говори и Марија Захарова и примитивизам и простаклук који је показала говори о њој, а богами и о онима који су је ту поставили. Нека се они баве тиме, ја нећу да јој одговарам”, казао је Вучић и додао да разуме зашто је тако реаговала, јер је у Вашингтону било врло успешно, преноси Танјуг.
 5. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  понајбоље га је описао Владика Атанасије:
  ,,
  Епископ Атанасије Јевтић: Ко га је овластио да предаје Косово Шиптарима?
  Вучићево „поповање“ против „Небеске Србије“ као маска за урнисање Земаљске Србије Господин Александар Вучић је приватизовао и небеску и земаљску Србију, и као сваки неокомунистички мутант прогласио себе за самозваног бога и господара неба и земље, одредитеља и пресудитеља судбине Србије и Српског народа у оба света и оба века, у историји и метаисторији.
  Признајемо да нисмо, ипак, очекивали да тај скоројевић буде толико примитивно претенциозан – мада је свака претенциозност увек примитивна и скоројевићска – да Српском народу у Србији и urbi et orbi изван ње, после познатих осионо-комунистичких и инфернално-демонских претензија да „промени свест Српског народа“ (као да се ради о заморчићима из познате му „шуварове“ или „болоњске“, или већ неке сличне „школе“ његових учитеља или ученика, као што је Шешељ, или Премијерка лезбијка, или неке креатуре међу министрима, или из неке друге свезналачке му области „реконструирања“ или „декомпозирања“ свега што није као он и његови узори и модели), или опетованих неприкосновених судова о његовој свенадлежности над земљом и небом Српског народа (памтимо, рецимо: „Шта ће нам Небо! тамо нема закона, тамо се ништа не ради“, итд. итсл.).
  Ретко је и оваква, каква је ова титоистичка „и после Тита Тито – Србија“, имала на врху власти таквог дилетанта и примитивца какав је Вучић. Јер да није тако, зар би на Нову годину прво што је имао да каже Србији и Србима било ово што им је својевремено упутио преко „Вечерњих новости“?
  Као Србин из земље Србије и њен држављанин од рођења, на Земљи и на Небу њеном, који у Небеској Србији треба „не само да умрем и ништа више“, него и да живим, као што и живим и живећу у Њој и за Њу, питам се: ко том Србину, ругачу Јединствене Небоземне Србије, даде власт и право да ми скраћује просторе и границе једине Богодане Земље-Отаџбине наше, у све четири њене димензије укључујући и ону дубинску и ону безграничну висинску, коју сам од Бога, а не од таквог издајника, добио и наследио у оба и за оба света? Осим ако је он само пуж, а не и орао?
  Ко Те је овластио, г. AV (како се потписује и рекламира полућирилицом-полулатиницом) да из свог снобовског, еврослинавског, несмисленог и безкичменог провинцијализма (да ли само „бугојанског“?) и пустопразног срљања у Европу – као да Србија није Европа и пре Европе: „Исток на Западу и Запад на Истоку“? (осим ако му је Еуропа само уски северозападни полумесец, а не широкоока Εὐρώπη од Урала до Гибралтра) – издајеш и предајеш или продајеш Српско Небоземно Косово и Метохију? Има ли Александар Вучић деце, и има ли их Србија – јуче, данас, сутра? И хоће ли их имати довека – у времену и историји и есхатону метаисторије?
  Кад сам у Конгресу несрећне, некада демократске републике, а данас окупаторске USA империје, сведочио не тако давне (1990.г.), заједно са тада Епископом а потом Патријархом Свјатјејшим Павлом, о Српском Косову и Метохији, питао сам већ тада протежиране од те тиранске „тоталдемо/но/кратске“ империје, горе неголи некада огрезле у крви невиних Хришћана Римске империје, Шиптаре, присутне тамо г. Ругову и гђу Пуљу: Имају ли Срби на Косову и Метохији децу? Или само Ви, придошли с тиранским исламом на ту Свету Земљу Срба Хришћана, заливену сопственом а не туђом крвљу, знојем и сузама, и окићену са 1500 Светих Манастира и Цркава, кад на таквој и толикој мржњи, коју према Српској деци усађујете у свест и срца своје деце, заснивате будућност те деце?
  * Није прошло ни три-четири дана како је Александар Вучић добио Орден од Патријарха Иринеја, и то Крст Светог Саве!, па је одмах пожурио да покаже како се он „бори за Косово“, јер је јавно изјавио: „Нећу да лажем Српски народ: Косово није део Србије!“

  А сва деца света, додадосмо тада, и додајемо увек, па и сада, па и сва деца Косова и Метохије, имају богодано и достојанство и право на богодаровану и човека достојну будућност. Какво ли, г. Вучић достојанство и право заснива својој деци кад им одузима и Косово и Небо? За њега, самозваног скоројевићког окупатора и предатора и Земље и Неба Небоземне Србије, као и за сличне му садашње окупаторе Распетог Косова и Метохије, амеронатоовце и Тачијеве учековце, Косово и Метохија су мртви Кос-Мет, погодан за фамозну базу Бондстил и Жуте куће, јер му је Небоземна Србија над Кос-Метом „мртва“, да се у њој „само умире“, а не и живи на њој, и за њу, и њоме, јер је тамо, као и у Витлејему – „Предвечни Бог постао Човек – БОГОЧОВЕК, и сишао на земљу да живимо Њиме“ (1Јн.4,9).
  А да није тако, зар би као Србин, који се, кад му демагогија (=народозавођење) затреба тиме само „буса у прса“, могао рећи за једну претходну Нову годину: „У „небеској Србији“ треба само да умремо, ништа више, а ја сам обећао живот“? Који је то живот обећао Српској деци на Косову и Метохији? Није ваљда фамозна продаја магле око ЗСО? – већ пре настанка оспоравана и порицана, како на Космету, у сузавац-Скупштини и у Нато и Еулекс енклавама (слогани слични „индијанским резерватима“ у фамозној USA Аризони), тако и у „Еурозаједници“ у Бриселу, где столују и Нато и Еулекс. Ако сте и мислили на неки „живот“, онда су то изгледа за вас само рецидиви неизживљеног марксизма и титоизма у Вама, или евентуалног неког Вама толико драгог голохоризонталног протестантског капитализма, јер сте то научили од милих Вам Немаца, од „Лутера и Вебера“, те да, забога, од „протестантскe раднe етикe… морамо да потражимо у прошлости коју нам је историја одузела, управо оне примере који ће нам омогућити да почнемо да учимо и радимо“!
  Високоучени а недоучени, или преучени, што би рекли моји Херцеговци, Вучићу, видимо колико Ти и Твоји радите. По Вама и Вашим учитељима, знамо: „рад је створио човека“! Али би умни и марљиви, оштроумни Србин на то додао: „Али га је рад и упропастио“! Као вајни интелектуалац, требали бисте знати, макар као информацију: да и ђаво – стално ради, и такође „тајна безакоња у свету непрекидно ради“ (2Сол.2,7). Али, то су за Вас митови, као и цитирани од Вас Волтеров мит да „само бедни народи живе од историје, и то тако што је измишљају“. (Ваљда сте и
  то научили у некој завршеној „Шуваровој школи“). Да поновим, нажалост, много сте примитивни кад тако олако и примитивно потцењујете Српски народ! И то тако што претендујете да му Ви будете учитељ историје! Ваљда нас зато тако и толико често опседате и својим офанзивним „прањем мозга“ смућеном од Вас народу који Вас слуша, гледа или чита. И нажалост „гласа“, ако стварно гласа? (Кажу ми деца: како мој дека и бака док су живели нису гласали, али сада као умрли – „гласају“?!).
  Јер да није тако не би тако олако рекао: „Ово је била година нашег „великог скока“! Где, и у шта скока? Осим ако не у велеиздају Косова? И у, авај и авај, колики број убистава и самоубистава у од Вас унесрећеној Србији, коју заглушујете својим антикорупциони/стички/м хајкама и аферама, од којих се оне само множе ли множе! А да и не помињемо, Председниче овакве „Србије“, колико абортуса годишње бива у овој и оваквој Вашој Србији? Ви сте од комунизма наовамо, до данас, одучили Српски народ од рада. Јер се код Вас, „рад не исплати“, јер рад није ни у каквој вредности и ни у каквој цени (осим кад је у питању Ваш брат?)! Најпре је сељак обезвређен, и рад му обесцењен. Уместо да сте омогућили приватним поседницима и сељацима слободу рада и домаћиновања својим радом и имањем, и прометом, и слободном трговином, Ви и цео систем Ваше и претходних Влада претворили сте се у бедне просјаке и вапајнике за „страним инвестицијама“. По Вама, „инвестиције су крвоток за Србију“, која је, дакле, по Вама – леш, мртвац! И „нагрнули“ су Амери, Немци (питате ли се: зашто Немци долазе углавном у Војводину? или ни хабера немате о томе)! Па сад и Арапски емирати. Па Турска у фамозни „Санџак“ (име је рецидив њихове донедавне окупације Рашке Земље Немањића). Или: откуд скоро све прехрамбене мегамаркете, дадосте Хрватској! Па ћете ускоро и бање и воде Србије! Заиста „велике скокове“ правите. Али, и поред свега, мој Вам је савет: прво добро ослушните било српског срца, душе и ума. И пре свега помислите на будућност Српске деце. И све деце света коју срећете. И немојте „детињити умом, него детињите срцем“ (=безазленошћу), што каже велики Апостол свих народа Павле (1Кор.14,20) и његов и наш Човекољубиви Бог и Господ, Који је постао Човек ради нас људи и ради нашег и свега света Вечног Живота и вечног спасења од свих ропстава и неслобода.
  Толико за сада. „Мудроме је доста“! – каже Премудри Соломон.
  Аутор: Епископ умировљени захумско-херцеговачки Атанасије 
 6. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Могао бих рећи да мрзим неке његове поступке, и презирем већину његових скоројевићких потезе, али га не мрзим!
  Човек није баш у винклу... осоран је и врло груб према полтронима око себе, а одвећ љигаво се однаша и понаша спроћу Клинтона, Трампа, Меркерлове, Макрона...  иначе је дотични пријатељ Мила Ђукановића!
 7. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  ,, Људи моји, па је ли ово могуће''?????????
  Наш преЦедник не зна ни шта потписује...  мораћемо да пртимо амбасаду у Јерусалим да би угодили Израелу, а за узврат ће они признати Косово и Метохију!!!     па да смо послали неписменог чобанина са планине у Вашингтон не би га овако зајебали... 
  Ово је већ хумористичка епизода... 
   
 8. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  ,, Ко нас је клео, није дангубио...''
 9. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Све је то океј, али какве везе то има са економским споразумом Србије и Старе Србије? 
 10. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  И што је најлуђе у ЕКОНОМСКОМ споразуму Србије и Косова значајно стоје три Х (  Холокауст, Хомосексуалност и Хезболах) !!!
  ВотДфак! штоно би рекли Амери... 
 11. Волим
  Golub got a reaction from Рисбо in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  АВ: ,,Ти да нападнеш на СПЦ, а ја ћу преместити амбасаду у Јерусалим, за узврат ће Израел признати КиМ' и запамти бројку 69... ''
   

   
  Коме дадоше орден Светог Саве?  
 12. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from o. Miroljub in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  И што је најлуђе у ЕКОНОМСКОМ споразуму Србије и Косова значајно стоје три Х (  Холокауст, Хомосексуалност и Хезболах) !!!
  ВотДфак! штоно би рекли Амери... 
 13. Хахаха
  Golub got a reaction from fsa in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  ,, Људи моји, па је ли ово могуће''?????????
  Наш преЦедник не зна ни шта потписује...  мораћемо да пртимо амбасаду у Јерусалим да би угодили Израелу, а за узврат ће они признати Косово и Метохију!!!     па да смо послали неписменог чобанина са планине у Вашингтон не би га овако зајебали... 
  Ово је већ хумористичка епизода... 
   
 14. Хахаха
  Golub got a reaction from Justin Waters in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  ,, Људи моји, па је ли ово могуће''?????????
  Наш преЦедник не зна ни шта потписује...  мораћемо да пртимо амбасаду у Јерусалим да би угодили Израелу, а за узврат ће они признати Косово и Метохију!!!     па да смо послали неписменог чобанина са планине у Вашингтон не би га овако зајебали... 
  Ово је већ хумористичка епизода... 
   
 15. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from geronymo in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  АВ: ,,Ти да нападнеш на СПЦ, а ја ћу преместити амбасаду у Јерусалим, за узврат ће Израел признати КиМ' и запамти бројку 69... ''
   

   
  Коме дадоше орден Светог Саве?  
 16. Оплаках :))
  Golub got a reaction from Вукашин in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  ,, Људи моји, па је ли ово могуће''?????????
  Наш преЦедник не зна ни шта потписује...  мораћемо да пртимо амбасаду у Јерусалим да би угодили Израелу, а за узврат ће они признати Косово и Метохију!!!     па да смо послали неписменог чобанина са планине у Вашингтон не би га овако зајебали... 
  Ово је већ хумористичка епизода... 
   
 17. Радостан
  Golub got a reaction from GeniusAtWork in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  ,, Људи моји, па је ли ово могуће''?????????
  Наш преЦедник не зна ни шта потписује...  мораћемо да пртимо амбасаду у Јерусалим да би угодили Израелу, а за узврат ће они признати Косово и Метохију!!!     па да смо послали неписменог чобанина са планине у Вашингтон не би га овако зајебали... 
  Ово је већ хумористичка епизода... 
   
 18. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Тихон у Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Смета лицемерје. Америчко.
 19. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Justin Waters у Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Pa čitav sporazum je jedno sočno guženje Srbije. Kao takav i pripada mu oznaka xxx. 
 20. Хахаха
  Golub got a reaction from Срндаћ in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  АВ: ,,Ти да нападнеш на СПЦ, а ја ћу преместити амбасаду у Јерусалим, за узврат ће Израел признати КиМ' и запамти бројку 69... ''
   

   
  Коме дадоше орден Светог Саве?  
 21. Радостан
  Golub got a reaction from mario beloti in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Заиста ми не сметају, само се питам откуд у економском споразуму... три Х ( Хомо, Холо, Хезбо) 
 22. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from mario beloti in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  И што је најлуђе у ЕКОНОМСКОМ споразуму Србије и Косова значајно стоје три Х (  Холокауст, Хомосексуалност и Хезболах) !!!
  ВотДфак! штоно би рекли Амери... 
 23. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from o. Miroljub in Председник Вучић код Трампа - Косово   
  АВ: ,,Ти да нападнеш на СПЦ, а ја ћу преместити амбасаду у Јерусалим, за узврат ће Израел признати КиМ' и запамти бројку 69... ''
   

   
  Коме дадоше орден Светог Саве?  
 24. Свиђа ми се
  Golub је реаговао/ла на Avocado у Председник Вучић код Трампа - Косово   
  Istorijski sporazum... ne znam da li se u istoriji desilo da 2 strane potpisuju sporazum u kojem gotovo ni jedna tačka nije rešavanje međusobnih odnosa već isključivo ispunjavanje interesa treće strane... tačnije, njenog predsednika koji pokušava da ućari nešto jevrejskih glasova za izbore...
  Pri čemu je najsmešnije to da se sporazum koji je potpisala jedna strana razlikuje od druge... i da u sporazumu Srbije i Kosova postoje obaveze Izraela i prema Izraelu... ludilo mozga... to samo može Tramp da smisli i Vučić da potpiše...
   
   
 25. Свиђа ми се
  Golub got a reaction from Пг in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  ,,Господ Исус Христос - највеће од чуда - дошао је на земљу да би нас спасао; али су и Њега убили. Ипак, „пораз пастира” у видљивом плану, показао се као неупоредива победа у сфери Духа вечности (Мт. 26,31); победа у страдању предане љубави која доноси неувенљив плод. Тако ће бити и са свима који буду ишли Његовим стопама. Они који љубе Христа испуниће Његове речи, и на крају ће се показати као истински победници, и стећи ће мир са Њим, у Његовом Царству (уп. Јн. 16,33).
  ***
  У условима наше епохе, духовничко служење је надчовечански задатак. Тешко се спасава у наше време масовне апостасије. Савременици Исуса су изишли са ножевима и кољем да Га ухвате ... али им је Господ рекао: сада је ваш час и власт таме (уп. Лк. 22,52-53).
  Није ли ова инфернална тама у наше дане постала још гушћа"? 
  Владика Јоаникије је истински победник!  Даће Бог и да буде будући српски Патријарх! 

×
×
 • Креирај ново...