Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Дуња

Члан
 • Број садржаја

  2603
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  4

Репутација активности

 1. Волим
  Дуња got a reaction from Aleksandra_A in Када је страх непријатељ, а када пријатељ човеку?   
  @@Deki992,
   
  А, па мора много воде да протекне док човек не научи како да буде добар, а не и глуп, и како да буде паметан, а да не буде зао. Један од тежих задатака, ако си на то мислио.
 2. Свиђа ми се
  Дуња got a reaction from сташин in Дјечији бисери   
  "Како да читам у себи када су ми уста напољу?"
 3. Свиђа ми се
  Дуња got a reaction from Alegzandar in Ваше омиљене сцене из филмова :)   
  "Don't be afraid"

 4. Свиђа ми се
  Дуња got a reaction from Ambasador in Крстићи за око врата?   
  Sofija pravi veoma lepe krstice. Ovakav je moj, ne kao mindjuse, vec kao privezak za oko vrata:
   

  https://www.facebook.com/pages/Sophies-World-%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1/539100786167357?sk=photos_stream
 5. Свиђа ми се
 6. Волим
  Дуња got a reaction from Неки тамо in Историја у слици   
  Мајка са Козаре" (Мајка Кнежопољка)
  Чувена фотографија из Другог светског рата, постала је симбол страдања православног становништва Козаре и Поткозарја. У логоре је из те регије послато, и у њима убијено, више од 60.000 Срба, од чега је било 12.000 деце. То је први пут у савременој историји да су формирани логори за децу.
  Фотографију је начинио руски фотограф из Одесе Георгије Жорж Владимирович Скригин. Скригин је до краја свог живота остао са Србима, умро је у Београду 1997, у својој 87. години
   

   
  https://www.facebook.com/pravoslavnafotografija
 7. Волим
  Дуња got a reaction from Драшко in Да ли и "добри" атеисти иду у рај?   
  @@Никола Ђоловић , 
   
  Интуитивно, чежњиво, надам се да ће Бог судити по томе какво је нечије срце, да ли је љубеће или није, без обзира на домен вере као акта којим Он потврђује наше постојање. Јер зашто би Он потврдио онога ко нема љубави а устима Га признаје и имајући Духа делима Га одриче?
   
  To kaze i Sveti Simon Novi Bogoslov: 
  "Свети Симеон Нови Богослов говори да се не рачуна оно што човек ради у вечни живот, већ шта је он, да ли је налик нашем Господу Исусу Христу, или се разликује од Њега и није Му сличан."
  Он говори, „У будућем животу Хришћанин неће бити испитиван, да ли је одбацио цео свет ради љубави Христове, или да ли је поделио богатство сиромасима, или постио или бдео, или се молио, или да ли је плакао и оплакивао своје грехе, или да ли је урадио било које добро у овом животу, али ће бити пажљиво испитан, да ли има било какву сличност са Христом, као син са својим оцем.“
  Sveti Jovan Zlatousti kaze cak da ce se ispitati samo jedno na Strasnom Sudu - da li je covek bio milosrdan.
 8. Волим
  Дуња got a reaction from Биљана 1234 in Свештеник Ненад Илић: текстови и интервјуи   
  Не можемо а да се не сетимо речи нашег великог пророка, који је погледом човека "који је видео Бога" прозирао далеко у будућност:
  "Ова светска држава водиће најогорченију борбу против Христа и Његове Цркве. Јер уједначитељима људи, народа и вера, највише ће сметати Христос, Неуједначитељ и Неуједначиви. Јер, како би се могла уједначити истина са лажју? Лаж се не противи овом уједначењу, она га тражи, али јој се истина противи...
  И Син Човечји када дође изненада и убије "сина погибељи”, последњег тиранина људи, да ли ће наћи веру на земљи? 
  Наћи ће је, али не у раскошним литургијама и псалмодијама, него у храмовима људских срца и у шаптању људског језика. Јер Црква Његова почела је мучеништвом и завршиће мучеништвом, света браћо моја".
   
  Сјајан Свети владика Николај
   

 9. Волим
  Дуња got a reaction from Rašo in Која особина код других људи вам највише смета.   
  Млохаво руковање.
 10. Волим
  Дуња got a reaction from drvce in Izreke naših nastavnika-profesora koje pamtimo....   
  - Професоре, зашто ви не волите професора Пеђу? (глас из прве клупе, а Пеђа је био профа народне књижевности)
  - Пеђу? Он је мени Предраг, готово Ненад!
   

 11. Волим
  Дуња got a reaction from geronymo in Музички спотови који вам се свиђају   
 12. Волим
  Дуња got a reaction from Страле in Дневна доза просечног верника - By Pouke.org   
  "Нећу да крстим дете, немам пара за весеље."
   
  "Мој Јован (7) много пати јер му не дозвољавамо да слави рођендан и не правим му торту, а он иде код свих својих другова на прославе. Шта ћу, пости се на данашњи дан", запали пљугу и настави да оговара.
   
  Ошамари те погледом за ручком док пружаш руку ка нечему посном: "Остави то, ја постим, а ти не".
   
  Редовно иде на Причест и исповеда се иако није грешан(-а).
 13. Волим
  Дуња got a reaction from Сања Т. in Misli i izreke o braku   
  Савет светогорског старца Србину који се посвађао са женом:
  Иди што пре кући да жену молиш за опроштај док није схватила да јој је без тебе бољи живот.

 14. Волим
  Дуња got a reaction from Natasa. in Misli i izreke o braku   
  Савет светогорског старца Србину који се посвађао са женом:
  Иди што пре кући да жену молиш за опроштај док није схватила да јој је без тебе бољи живот.

 15. Волим
  Дуња got a reaction from Trifke in Misli i izreke o braku   
  Савет светогорског старца Србину који се посвађао са женом:
  Иди што пре кући да жену молиш за опроштај док није схватила да јој је без тебе бољи живот.

 16. Волим
  Дуња got a reaction from Postomolitvom in Лапсуси и испале (шта вас је насмејало)   
  Ovo je najbolje smejanje. Pogotovo ako si slona tome da vizualizujes neku misao, zatim je doradjujes, dodajes nove elemente, pa tebi biva sve smesnije i smesnije, a okolina se smeje jer se ti smejes. 
 17. Волим
  Дуња got a reaction from aliluja in Дјечији бисери   
  Чула сам коментар детета на онај његов стих своју децу сам сањао, њеним их именом назвао: "Како му се то сва деца зову исто?"
 18. Волим
  Дуња got a reaction from Ayla in Женска лепота   
  Добру глумицу су изабрали за Жан (мислим по сличности са портретом праве Жан):
   

  https://www.google.com/search?q=modigliani+film&rlz=1C1SKPH_enRS415&espv=2&biw=1280&bih=903&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gFiMVOXNLOqeywOP-oD4Dw&sqi=2&ved=0CDIQsAQ
 19. Волим
 20. Волим
  Дуња got a reaction from Марина Савковић in Дијагноза - карцином   
  NOĆNA MORA FARMACEUTSKE MAFIJE: SODA BIKARBONA Rak je kiselina, posebno mlečna kiselina koja je otpadni produkt gljivica i plesni i živi u okruženju s vrlo malo kiseonika. Ukoliko se do kancerogenih ćelija dovede što više molekula kiseonika one umiru. Soda bikarbona, neprijatelj svake farmaceutske industrije.
  KOMPLETNO UPUTSTVO IMATE OVDE
  Snažno će se opirati ideji da nešto tako jefino kao što je natrijum bikarbonat može nadmašiti najskuplje farmaceutike. Postoje uverljivi dokazi i mnoštvo podržavajućih teorija koje upućuju na to da bi natrijum bikarbonat trebao biti primarni i univerzalni medikament za široki spektar različitih oboljenja, uključujući rak i dijabetes, koga bi u lekarski tretman trebali uključiti svi terapeuti i medicinski stručnjaci za veliki broj bolesti današnjice.
  Kad se radi o sodi bikarboni, to je dobro proučena i shvaćena supstanca. Već se decenijama nalazi u širokoj upotrebi, čak i od strane onkologa. Soda bikarbona se rutinski primenjuje kako bi se sprečilo da toksičnost hemoterapeutika i zračenja uništi bubrege pacijenata.
  Milioni ljudi po celom svetu konzumiraju jone bikarbonata u vodi za piće u svrhu prevencije ili se pomoću njih leče u bolnici, klinici ili hitnoj službi zbog kliničke acidoze kao i kod mnoštva drugih stanja. Pomaže da se svakog dana spasi nebrojeno mnogo života.
  Kad se kombinuje sa drugim snažnim i temeljnim prirodnim supstancama kao što su magnezijum hlorid i jod, svako ima na dohvat ruke trojstvo medicinskih superheroja spremnih da odjednom ostvare naučna medicinska čuda. To je i supstanca koju biste trebali uvek imati pri ruci, pogotovo u današnje vreme ekonomskih i zdravstvenih nevolja.
  Problemi s kiselim pH vrednostima (relativni manjak bikarbonatnih jona) uzima veliki danak u ljudskoj fiziologiji i što više neka osoba primi kiselog, to je veći problem za ćelijsku fiziologiju. Svaka biohemijska reakcija je osetljiva na pH vrednost jer su enzimi na tu ravnotežu posebno osetljivi.
  Naša ishrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog telesnog pH. Veliki deo savremene prehrane dovodi do smanjenja pH vrednosti prema kiselom. Neravnoteža pH ometa ćelijske aktivnosti i funkcije, pogotovo ako pH nastavi padati.
  Preterano kiseli pH vodi ka propadanju ćelija, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i gastritis.
  Činjenica kako biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.
  Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrednost. Povišene PH vrednosti urina sprečavaju kristalizaciju mokraćnih kanala.
  Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence. Takođe stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.
  Oralnim uzimanje soda bikarbona izvlači uran iz bubrega, sprečava infekciju mokraćne bešike, giht, artritis, groznicu, a pomaže aktivnost pankreasa za koji se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju insulina.
  Bez obzira ima li neko srčana ili neurološka oboljenja, rak ili teži oblik gripa ako uzima zajedno sodu i magnezijum hlorid osigurava sebi siguran tretman. Njihovo zajedničko delovanje efikasno odstranjuje otrove i kiseline iz svih ćelija, tkiva i organa.
 21. Волим
  Дуња got a reaction from Ina Ina in Koga lično poznajete od forumaša (utisci), a koga biste da upoznate?   
  Сасвим је очигледано је да се смејем шали коју је направио verum est in beer.
 22. Волим
  Дуња got a reaction from Tavita in Музика из филмова   
 23. Волим
  Дуња got a reaction from PredragVId in Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Ритопек јуче. Преко Дунава је Иваново и Омољица.
   

 24. Волим
  Дуња got a reaction from Ћириличар in Да ли се исплати бити поштен.   
  Ako naumis biti posten, human, covekoljubiv radi nekog licnog interesa, zahvalnosti, priznanja, hranjenja sujete, rasta u svojim ili tudjim ocima, onda si samo prodavac, licemer ili obican manipulant. 
   
  Tako su deca, negde po pravilu, postena jer imaju prostotu i iskrenost nezatrovanu zivotom, kao i decak iz teksta.
 25. Волим
×
×
 • Create New...