Jump to content

Давидова

Члан
 • Број садржаја

  815
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Последњи трофеј

Давидова је имао/ла садржај са највише реакција!

О Давидова

 • Рођендан Јун 28

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Интересовање :
  Hominem quaero!

Давидова's Achievements

 1. У прогресу? Врло занимљив смисао за хумор... Говориш ли о патријарху Атинагори за кога је свети Јустин рекао: "Ево и другог питања из савремене ужарене вавилонске пећи: Шта сте учинили, Богом постављени стројитељи Цркве Христове, за заштиту Светог Православља од самоубилачке површности и издајнички неозбиљне делатности Цариградског Патријарха Атинагоре, који својим неопапистичким понашањем у речима и делима ево већ више од једне деценије саблажњава православне савести, одриче јединствену и свеспасоносну истинитост Православне Цркве и вере, признаје римске и друге јереси за равноправне са Истином, признаје римског Понтифекса-Максимуса са свом његовом демонски противцрквеном гордошћу, вратоломно ужурбано и површно припрема, по угледу на Ватикан, некакав свој такозвани "Велики Свеправославни Сабор", не са основном еванђелском и свето-предањском темом спасења човека и света, него са чисто схоластичко-протестантском тематиком;" http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Ekumenizam/AvvaJustin/OdgovorNaAnonimnuDopisnicu.htm
 2. Па има их, чини ми се, неколико на Београдском богословском факултету. А ово је форум вероучитеља, могли би да им упуте позив :-)
 3. али је већ тада у много чему била налик на ову данашњу, о чему свети Јустин пише: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Ekumenizam/AvvaJustin/OZajednickojMolitviZaJedinstvoSvetomSinodu.htm Па зар их већ нема овде? Не мислим тренутно, него иначе? А има и оних који су латиномислећи На којима се остварује истинита мисао савремене теологије: "Они су присутни својим одсуством"
 4. Хиљаду пута је писано о екуменизму, нема потребе да се поново распреда. Претпостављам да на овом форуму има бар неколико тема о томе и свако може да тамо прочита аргументе и за и против. Могао би нам нешто више рећи и свештеник Ђуровић, али ето...није у могућности...има ту неких питања на која не зна шта да одговори, па мало апстинира...
 5. Стварно треба имати таленат да се овако нешто неповршно (тј. дубокомисаоно) одговори. У реду је, схватили смо да немаш шта да кажеш.
 6. Што волим кад се неко прави Тоша... Рекао си да би ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА постала секта ако не би водила дијалог. Ни ти ни ја нисмо помињали Српску Православну Цркву... Дакле, ајмо поново: пошто Православна Црква није неколико векова водила дијалог ни са католицима ни са протестантима, значи постала је секта?
 7. Ih, ta nemojte kasti. Pa pošto Pravoslavna Crkva nije vodila dijalog sa rimokatolicima i protestantima nekoliko vekova, pretpostavljam da smo u međuvremenu postali sekta?
 8. Како да не...помаже ми да схватим колико је велика разлика између католичког екуменизма и православног икуменизма
 9. Па има и на Википедији, претпостављам да си до сада нешто пронашао... Ако ниси, можда ово може да да некакву слику о екуменизму и унији: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Ekumenizam/SvejeresEkumenizmaZizis.htm http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Ekumenizam/AvvaJustin/OZajednickojMolitviZaJedinstvoSvetomSinodu.htm http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Katolici/KapsanisUnija.htm
 10. Што, баш је ово занимљиво... Православни свештеник слика иконе по благослову папе којег још сматра и светим. Додуше, не жели да нам објасни како је то папа свет. Али и не мора, ми му верујемо, човек је доктор теологије, познаје неколико језика, поседује препознатљиве крактеристике православне духовности... И потпуно је у контексту - папа узима благослов од патеријарха, свештеник од папе, па још светог. Није то шала, екуменизам и икуменизам на делу.
 11. "Ајде, Милоше, немој да лупеташ. Требало би прво нешто да прочиташ, да се обавестиш...А и да ти одговорим, питање је да ли би разумео". Ето, то би отприлике могао да буде одговор. То је препознатљиви стил (православног) свештеника Ђуровића.
 12. Шта рећи? Видим да се свештеник Ђуровић поноси овим стварима. Ја их се стидим.
 13. Највише волим ове ничим поткрепљене оцене типа "погрешне опсервације", које, нажалост, ето, немате времена објашњавати. А волим и овај смирени, не с висине и не презрив, тон говора. То ми је омиљена особина код (пре?)учених богослова. То је право примењено богословље. Извињавам се на трошењу вашег драгоценог времена и до сада. А хвала вам што и ви штедите моје време тиме што нећу морати да читам ваша поучавања. У том смислу, смислу уштеде сопственог времена, вероватно ћу поновити грешку неодлажења на ваш сајт. По цену да преко те грешке и не пређете. Пријатно и вама.
×
×
 • Креирај ново...