Jump to content
Претражи у
 • Још опција
Прикажи резултате који садрже
Прикажи резулте из

pink panter

Члан
 • Број садржаја

  364
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О pink panter

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 11/27/1972

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Podgorica

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Molim vas , pomenite malog Lazara. Dijete od 9 mjeseci, po drugi put operisan tumor na mozgu.
 2. "Moja ljubavi, digla si me toliko visoko, Da i kad bih pao- do zemlje bi se naživeo!", Matija Bećković
 3. Potpuno podržavam ideju. Danas kada su se ljudi otuđili dobro bi bilo skupiti ljude istih interesovanja na jedno mjesto.
 4. Mislim da su u Trebinju oformili i crkvenu organizaciju koja će mladim parovima da plaća vještačku oplodnju. Naravno ko ne može prirodnim putem da dobije potomstvo. Ili toj organizaciji pomaže .Ne znam sigurnu ali se nadam da će se neko javiti Iz eparhije zahumskohercegovačke da nam tačno kaže. Marko 13 nije ti baš na mjestu ta konstatacija . Praštaj !
 5. PREPORUKA/SAOPŠTENJE IZ SRPSKE PRAVOSLAVNE EPARHIJE ZAHUMSKO-HERCEGOVAČKE I PRIMORSKE A+ | A- Odlučujući o tome šta treba da čini, kako nešto treba da čini i kako da se projavljuje, Crkva se u svakom vremenu pita je li njeno djelanje u skladu sa voljom Božijom, u skladu sa voljom njenog osnivača Gospoda našeg Isusa Hrista. Analiziramo li život naše eparhije u predhodne dvije decenije primijetićemo velike građevinske poduhvate kao i velike djelatnosti na obnovi žive Crkve putem obnove vjeronauke, organizacije intenzivnijeg bogoslužbenog života, narodne kuhinje, obdaništa, fondacije za pomoć mnogodetnim majkama, fondacije za razvoj sporta i kulture i svih sličnih djelatnosti. Potreba za izgradnjom novih, obnovom i ukrašavanjem starih hramova diktirana je potrebama žive Crkve i našim uvjerenjem da su sva ova djela ugodna Bogu i da su na slavu Imena Njegova. Ovaj graditeljako – obnoviteljski rad u našoj eparhiji još uveliko traje, no da bi on i dalje odisao zdravom duhovnošću donosimo ovu preporuku. Ovom preporukom dajemo na znanje da u eparhiji Zahumsko – hercegovačkoj i primorskoj Mostar – Trebinje do daljnjeg ne preporučujemo izgradnju novih hramova izuzev u naseljima u kojima je evidentan značajan porast broja stanovnika. Na ovaj način želimo da preporučimo svima, koji su imali ili će imati namjeru da prilažu novac u svrhu izgradnje hramova koja nije u skladu sa ovom našom preporukom, da planirana sredstva daju za uređenje ili izgradnju vrtića, škola, zdravstvenih ustanova, humanitarnih organizacija i u svaku svrhu koja pomaže stvaranje boljih životnih uslova za sve ljude koji žive na području naše eparhije. Naša eparhija je osnivač fondacije „Sveti Vukašin“ koja pomaže porodice sa troje i više djece. Poklanjanje novca fondaciji smatramo isto važnim koliko i pomaganje izgradnje hramova, jer čemu hramovi, ako ne bude djece. Na kraju recimo i to da je izgradnja i obnova glavnih bogoslužbenih objekata u skoro svim našim gradovima još uvijek u toku i da je naša želja da ovaj posao što skorije bude završen i krunisan obnovom Sabornog hrama Silaska Svetoga Duha na apostole u Mostaru i hrama Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima, tako da svako ko ima namjeru da novac prilaže isključivo za izgradnju hramova, naša je preporuka da to čini za izgradnju najvećih hramova u kojima će u budućnosti biti najaktivniji liturgijski život Crkve. Naravno, da kada neko izgradnji hramova pristupa na zadužbinarski način (zadužbinarstvo podrazumijeva da inicijatori samostalno obezbijede sredstva za ukupnu izgradnju), bilo gdje da se gradi, takav poduhvat, u svrhu očuvanja drevnog običaja zadužbinarstva u našem narodu, u svakom slučaju podržavamo. Eparhija-zahumskohercegovacka.com
 6. Nijesam mislio na tvoj post. Nego kako je rekao taj oficir srušenom pilotu "nisi se morao ni vraćati "
 7. Meša Selimović "Moji bliži preci su iz Bileće. Otac se rodio u Visokom, kad se porodica iz Bileće pokrenula prema svojima posjedima na sjeveroistoku Bosne. Selimovići su porijeklom iz Vranjske na granici Hercegovine i Crne Gore, od drobnjačkog bratstva Vujovića. Šefik Pašić, koji je ispitivao porijeklo naših porodica, piše o tome, na osnovu dokumenata koje je pronašao u arhivskim i porodičnim dokumentima. "Navodno je bilo devet braće i dvojica pređu na islam, da bi štitili jedni druge, i od njih su Selimovići i Ovčine. Selimovići se javljaju u Herceg-Novom prije 1690. godine, jer je tada njihova zemlja sa Ublina dodijeljena mletačkim podanicima. Takođe u Crnoj Gori je bilo Selimovića, navodno su od Babahetovića ove porodice - Selimovići, Ćorić i Ovčine. U Jednošima jedan lokalitet naziva se Selimovina i Selimova Bistijerna, a u Plavu spominje se 1710. godine Džuba Selimović. Književnik Meša Selimović potječe iz ove porodice." ... Kad sam 1972. godine naveo ovaj podatak (iz normalne radoznalosti i želje za otkrivanjem svog korijena), neki intelektualci iz Bosne su mi to oštro zamjerili. Rekli su otprilike: "Mnogi od nas tačno znaju svoje hrišćanske pretke, i mogli bismo da pokažemo i direktne dokumente. Ali čemu to? Šta bismo time postigli?" Ova zamjerka i ovakvo pitanje mogli bi se postaviti povodom otkrivanja svakog istorijskog podatka. U ime čega zatvarati oči pred istinom? Time se ništa ne mijenja, kao što se nikakva ljaga ne baca na bosansko-hercegovačke muslimane ako se ukaže na njihovo porijeklo. Kod mene je ostala i jaka nostalgija za zavičajnim korijenom, mada i Beograd veoma volim. Ja sam vezan za svoje bosansko i muslimansko porijeklo, i uvjeren sam da je naša složenost (zbog dugogodišnjih tuđih navika koje smo prihvatili, zbog čudne istorije, zbog stvorenih kompleksa, zbog hiljadu spletenih čvorova) izuzetno bogata stvaralačkim mogućnostima." (Sjećanja)
 8. Na kraju snimka je Dragan Ilić SVE rekao.
×
×
 • Креирај ново...