Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

dilic

Члан
 • Број садржаја

  81
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О dilic

 • Ранг
  Ту је, мало гледа-мало пише
 • Рођендан 07/16/1969

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Пожаревац

Contact Methods

 • Website URL
  http://dilich@blogspot.com
 • Skype
  DRAGANILICH

Скорашњи посетиоци профила

1962 посетилаца
 1. Знам о. Симеона, мада га наравно не подржавам у томе. Мислим да је доста смекшао и да није баш све тако и даље код њега како је некада било. Можда га и стварно питам, ако будем одлазио тамо скоро, баш да видим да ли сам у праву.
 2. Еј Срби, људи, не ради се због одласка на Свету литургију, због тога да би се тај недељни и празнични дан посветио причешћивању Светим тајнама а на да би кући седели и мозгали да ли да притиснемо дугме или не.
 3. Сме ли дете да се причести ако је пре литургије помирисало цвет?
 4. Нема везе са протестима, већ о јеванђеоским речима да се не може служити Богу и мамону. Не клањати се ни пред ким до пред самим Господом. Само то, ни више ни мање. Сада ако си ти препознао и нешто од тога у данашњем времену и простору, могуће.
 5. У историји палог човека, подељени међу собом након пада Вавилонске куле народи су стварали своје државе мислећи да ће се тако одбранити од других, док су појединци и групе радили на томе да их заваде са другима не би ли себе устоличили на место владара, али не само владара већ и првосвештеника. То им није било довољно већ су кренули у измишљање разних божанстава као замену за Живога Бога и проглашавали их својим прецима, или пак узиимали своје претке па им придавали божанске моћи. Било како било тражили су да им се принесе жртва - њима и божанствима чији су наследници. Сам Христос био је први, а његови ученици за њим, били су први који су отворено одбијали жртвоприношење и говорили о потреби одбацивања тих лажних идола и учења да би ушли у заједницу са живим Господом. Због тога су их називали атеистима и безбожницима, прогањали и убијали. Данас није битно другачија ситуација, методе су се нешто измениле али је основа иста. Владари не тврде баш да су наследници богова, али сматрају себе изразом народне воље, коју опет изједначавају се Божијом, тако да излази на исто. Класично жртвовање замењено је окупљањима у част вође и показивањем листића на дан избора када се вођа потврђује као неприкосновен. Комунисти су спровели овакво устројство у већем делу источне Европе и Азије, и мада се чинило да су се народи те пошасти ослободили, ових година враћају се култови вођа на проторима и међу народима који су на то већ припремљени и навикнути. Жалосно је да се поједини црквени поглавари приклањају томе, али то је тек друга тема
 6. @Heraklit Наравно да има. Али да ли и да своја јеретичка учења проповеда по црквенима салама и домовима. Ко је саучествовао у томе и за колико?
 7. Поред надрилекарства и надриапотекарства бавио се и надрипроповедништвом. И за то треба да одговара, као и они који су у томе саучествовали
 8. Јасно нацртана мета, као и на Оливеру. Господ нека га чува, јер Њему једином служи!
 9. Након 7 година прогледао и укључио мозак. И то је неки успех, само мого је мало раније.
 10. Вјекослав је имао задатак и увек ревносно извршавао да се руга Српству и православној вери, и то за мене није неки проблем. Како свети Вукашин из Клепаца рече, управо таквима: "Само ти дијете ради свој посао". Мене брину ти који су га предложили, одликовали и уручили. Они су још увек негде на високим положајима у СПЦ. Нити се ограђују од ове јавно изречене јереси, нити је бране. Чуте и раде. Питам се за кога? Коме служе? Богу или мамону? Не могу се служити два господара.
 11. dilic

  Napredna zona sumraka

  Upravo zato je to i rekao i on im je preko SL dao još veću podršku
 12. dilic

  Napredna zona sumraka

  Od Adamovog pada pa na dalje, u istoriji je uvek bilo ludaka koji su umišljali da su sam Bog i da mogu sve da kontrolišu i svime upravljau. Pri tome su nalazili ljude otudjene od Istinitog Gospoda koji su bili spremni da služe takovome za malo ćara. To se ponavlja uvek iznova. Ako smo hrišćani, treba da služimo samo Gospodu a takve izoblićavamo a ne da im se ulagujemo i pričamo im da smo lavovi.
×
×
 • Create New...