Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

SlavicaTB

Члан
 • Број садржаја

  33
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О SlavicaTB

 • Ранг
  Напише по коју
 • Рођендан Јануар 27

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 • Локација :
  Beograd
 1. ВАИСТИНУ СЕ РОДИ! СВАКО ДОБРО ОД ГОСПОДА ЖЕЛИМ СВИМА .
 2. Да, била, а код мене је свештеник причао о данашњем Празнику и о породици, значају васпитања и одгоја деце. .mense.
 3. Не. Треба лећи раније, ујутру је недеља и треба отићи на Литургију.
 4. Да, дешавало ми се. Ишла сам у цркву, не баш редовно, али кад год бих отишла имала сам осећај да сам тамо потпуни странац. Чак сам имала осећај да су свештеници, ђакон, сестре и браћа из првих редова, који стално долазе у цркву, познаници, а ја уљез. Хвала Богу, десило се одједном, не знам ни сама како, то само Господ зна, да сам се потпуно променила. Не осећам се више као уљез, потпуно осећам да ту припадам и углавном ми ништа не смета. Приметим понешто, али ми не смета, Богу хвала.
 5. Постоје две методе које се своде под ВТО. Једна је када се јајна ћелија изолује и у њеном оплођењу учествује више сперматозоида. Најбржи, најквалитетнији, највиталнији долази до ње, продире кроз опну јајне ћелије и долази до оплодње. Друга метода, звана ИСЦИ се одвија на тај начин што се микроиглом прихвата сперматозоид и том иглом се пробија опна јајне ћелије да би се сперматозоид убацио у јајну ћелију, наравно, ради оплодње. Када дође до оплодње, ембрион би требао да се усади у зид материце, што се у већем броју случајева, не дешава. Тај део поступка ВТО нико није успео да савлада и ту ниједан лекар на свету не може да вам гарантује да ће доћи до усађивања ембриона у зид материце и његовог даљег развоја. Чак и ако дође до усађивања ембриона, непознаница је из којих све разлога не дође до његовог развоја и коначне трудноће или дође до трудноће у веома малом проценту. По мом скромном мишљењу, човек, лекар, врхунски стручњак, нико до сада није открио тајну живота. То је искључиво и само у Божијим рукама. Да је искључиво до лекара, ВТО би био 100% успешан, а не само 20-25%. Осим тога, постоји много ситуација када и поред гомиле хормона, жена може да добије само једну до две јајне ћелије. Оптималан број оплођених јајних ћелија, односно ембриона који се враћају у материцу је два. Постоје ситуације и случајеви када и не дође до оплодње. Само желим да кажем да није све тако како изгледа и како се чини када се посматра само из једног угла. Ово је широка тема, а свакако је потребан индивидуални приступ, заправо приступ од случаја до случаја. Постоје случајеви где је ВТО једина могућност да се дође до потомства, дакле медицински, нема алтернативе.. . Како би се свако од нас поставио у таквој ситуацији, не знамо. Ја се само трудим да не гледам на ову тему црно-бело и са осудама људи који су се или би се подвргли скупом, дугом и мучном поступку ВТО.
 6. Ја ти опраштам и једноставно не желим да се даље настављам, јер није ми својствено да се са људима препуцавам и не сматрам да је такав начин комуникације примерен. Сматрам да не би бар на овом форуму требало бити места за то. Срдачно ти отпоздрављам.
 7. Зар мислиш да постоји вештачки сперматозоид или јајна ћелија или да су људи толико моћни да су успели створити вештачки сперматозоид и јајну ћелију? Зар мислиш да постоји вештачки, ваљда пластични, ембрион?
 8. Иронија којом одише твој одговор, говори о твом познавању ове проблематике. По томе се може закључити да то искуство ниси прошла и оном о чему не знамо довољно или, без увреде, не знаш довољно, немој дискутовати.
 9. Од срца и свега хришћанског у мени желим да подржим Милана Меденицу и изразим дивљење његовом начину размишљања и разумевању овог проблема и његовом излагању у вези вантелесне оплодње, за коју намерно нећу написати "вештачка", јер ту, заиста нема ничег вештачког.
×
×
 • Креирај ново...