Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Sizif

атеиста
 • Број садржаја

  49
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Sizif

 • Ранг
  Напише по коју
 • Рођендан 02/12/1977

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 1. Još da krenemo da pržimo jaja na dizelu, i da zatvorimo krug.
 2. Postavlja se pitanje da li je Platon uživao u filozofiji.
 3. Meni je sintagma "verujem da Bog ne postoji" samo za nijansu izražajniji način da se kaže "ne verujem da Bog postoji"... problem je što je kolokvijalni govor sa svojim suptilnim valerima nekada teško prevesti u suvoparni stil formalne logike, i prosto T i ¬T nisu dovoljni da se napravi jasna distinkcija. Ne postoji (validan?) razlog da i jedan ateista porekne tvrdnju "ne verujem da Bog postoji", jer je "nepostojanje Boga" nulta hipoteza od koje počinje ateizam. Međutim, onaj koji možda hoće dodatno da istakne svoju sigurnost, može reći "verujem da Bog ne postoji"... naravno, formalno su ove dve izjave ekvivalentne, ovo je samo jezička nijansa.
 4. A kada neki mormon da svojoj crkvi desetak, da li i to stiže do Boga? Ili kad musliman da hodži, jevrej rabinu, sajentolog svom lokalnom šefu, da li je sve to isto? To pitam pošto računam da i oni govore svojoj pastvi isto što i ti, većina iskreno i sa ubeđenjem. Kako da znamo ko je u pravu, iza čije kase stoji Bog lično? :.mislise.
 5. Sizif

  Који ауто возите ?

  Pa to zasad radim peške, mada nije loša ideja.... Inače, ovo mi je još omiljeniji auto (mada za kamenje nije baš podoban)...
 6. HQ, full screen. (graphic content!!!) http://www.youtube.com/watch?v=Rgox84KE7iY
 7. Sizif

  Масонски храм

  Au bre koliko ovde interesantnih informacija... članarina 1000 evra mesečno, u Italiji hapse masone, ovi od 15-tog stepena ne pišu na forumima... bokte, nikad ne bih rek'o. .mislise.
 8. You do not really understand something unless you can explain it to your grandmother. A. Einstein. "Javlja mi se" da ovo iznad važi i za Sveto Trojstvo.... gringrin
 9. Ni Jdownloader nije loš u kombinaciji sa SuperC konverterom... oba su besplatna, a JDownloader podržava automatsko skidanje fajlova sa većine interesantnih sajtova.
 10. To što neko naučno pitanje još nema zadovoljavajući odgovor, nikako ne implicira da odgovor leži u natprirodnom. Naročito je nezadovoljavajući "odgovor" koji se bazira na mitologiji staroj više milenijuma. Takve "nepobitne istine" bazirane na neznanju i mitologiji ne smemo prihvatati a priori. Znanje prirodnih zakona leži u istraživanju, proveravanju i otkrivanju, a ne u kreativnom tumačenju starih priča.
 11. Da nije bilo hrišćanstva, neka druga religija bi zauzela upražnjeno mesto. Ljudi žele odgovore, a u to vreme nauka nije bila kadra da ih daje.
×
×
 • Креирај ново...