Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Ispisani

Теолог
 • Број садржаја

  47
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Ispisani

 • Ранг
  Напише по коју
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 1. Ispisani

  Пријавите се на наш Viber приватни chat

  Здраво свима, срећан празник!!! Коме да пишем пп са телефонским бројем, за укључење у Viber chat? Хвала.
 2. Ispisani

  Da li bi monarhija podigla ugled Srbije u svetu?

  Свакако, и то парламентарна монархија. Посебно треба искористити (кумовске) везе да Британијом и у утицај који тренутно Британци имају у свијету за рјешавање круцијалних интереса Србије, нпр. питање Косова. Та је врста приступа проблему пријеко поптребна Србији у овом времену. Не заборавимо, ако си са краљицом на "ти", много може да се уради (и када је се неко успротивио краљици и њеном ставу и мишљењу у Британији, ја нисам чуо)! Не кажем да монарси не требају знати српски језик одлично, напротив, али хајде да сада искористимо то што знају добро нпр. енглески па да то искористимо за рјешавање наших интереса. Научиће српски. И хајде да не осјећамо да су по сили ствари нешто већ требали за нас да ураде, већ да видимо шта сада могу да ураде. Оно што је чињеница јесте да су "славне" личности данашњице, многи познати глумци, људи из свијета музике, моде, естраде, давали силне новце да би присуствовали фамозном вјенчању британске краљевске породице, а наше престолонаследнике су, гле чуда, "чекале" 2 - 3 столице на том истом вјенчању... такви људи могу да направе нешто на глобалном нивоу, а нпр. господин Николић, кога на финалу Вимблдона "заклања" рекламни балон (јер људи просто не знају ко је тај човјек), уз дужно уважавање и поштовање и институције коју представља и личности, мислим да не може много да уради, тачније ништа, али хајде да се надамо и оставимо простора... Ето, наиђох на тему изненада, можда је већ ово све продискутовано...
 3. Поздрављам, обзиром да су на поменутом мјесту у исто вријеме служене 3 св. Литургије од стране 3 присутна епископа (и бројних свештеника), те да је како каже текст "Светим Литургијама присуствовао је и начелник Општине...", може ли неко да објасни утемељење оваквог начина служења свете Литургије? Дакле, 3 епископа на једном мјесту (а на 3 локације) служе истовремено одвојене 3 службе Божије!!! Унапријед хвала!!!
 4. Поздрављам, да ли би се из слања књига о. Ивану у Крушевац (поздрављам идеју и немам ништа против) којим случајем могло изузети пар наслова попут: 1. Да нам буду јаснија нека питања наше вјере - + Павле, 2. Догматске теме и 3. Еклисиолошке теме - Митрополит Јован Зизјулас? Шифра: ...и ја живим у Бањалуци... па да остане који наслов, за брата... Поздрав!!!
 5. Ispisani

  Стари Завет - Предавања...

  Поздрав људи, потребна ми је неке референтна скрипта из Увод ау Стари Завет, имам нека предавања од професора Кубата, из старозаветне историје и егзегезе, јако су квалитетна, али она подразумијевају лијепо предзнање из самог Увода па бих замолио да неко постави уколико има... Поздрав!!!
 6. Здраво другари... ево да се и ја коначно јавим, обзиром да сам даааавно прозван... нема потребе да се захваљујете толико, драго ми је да је књига од користи и да људи којима заиста треба могу да дођу до ње... Ето, толико за ово јављање па се чујемо... Поздрав!!!
 7. Ispisani

  Стари Завет - Предавања...

  Захваљујем на линковима... Нешто од овога сам скидао и конвертовао раније у мп3 и ваљало је, можда неких 20-ак предавања... али нека од њих се очигледно настављају а наставка нема (нпр. жртвовање Исака и сл.)... Можете ли поставити неки линк на литературу која је корисна и прије свега потребна за полагање самог/самих испита... Мислим на литературу која је препоручена од стране професора, уколико (линк и литература) постоје... Свако добро!!!
 8. Ispisani

  Стари Завет - Предавања...

  Помаже Бог свима, треба ми помоћ око полагања диференцијалног испита Свето Писмо Старог Завета код професора Кубата. Постоје ли аудио материјали са предавања из СЗ Историје и егзегезе из 2012/2013. или неке раније школске године али да су разумљиви тј. да је АУДИО СНИМАК КВАЛИТЕТАН И РАЗУМЉИВ, да се могу слушати "у било каквим условима" (у граду, саобраћају, шетњи и сл.), у било којем формату. Раније сам постављао ову тему и неко од братије ме је упутио на нове снимке који су ок, али је то само неколико предавања којим аније обухваћена сва предвиђена материја. Много би ми значило ако би се неко позабавио овим и упутио ме на некога ко то има. Унапријед хвала. Свако добро!!!
 9. Поздрав Александре, ако Вам се жури за књигу, пошаљите ми мејл па да Вам је пребацим... Поздрав!!!
 10. Поздрав братијо, прије пар дана сам скенирао и скромно припремио за штампу трражену књигу. Обзиром да нисам на сајту често, јавио сам администратору и послао му је на мејл. Рекао је да ће да је постави ових дана па се можеш надати. Ако ти треба хитно пошаљи мејл па ћу ти послати. Поздрав!!!
 11. Подрављам, постоји ли начин да се преведе акатист светом Јовану Владимиру? Хвала, поздрав!!!
 12. Здраво Иване, послао сам фајл на мејл директно. Молио бих само за потврду пријема. Поздрав!!!
 13. Поздрав, ево мене опет. Наиме, скенирао сам књигу "Црква је живот" од о. Георгија Флоровског и припремио је за штампање, па да знате. Ако некоме треба, могу да му пошаљем, могао бих и да је поставим овако и мислим да би то било и најбоље али не видим опцију да је "аплоудујем" па не знам да ли је то изводљиво и каква је пракса постављања књига. Величина је неких 40-ак МБ. Поздрав!!!
 14. Хвала браћо и сестре... .smesko. ... али овдје има само првих 12 страна ако нисте примијетили раније... акњига има пуно више... али у сваком случају хвала на труду... Поздрав!!!
×