Jump to content

timotej

Члан
 • Број садржаја

  10
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

  Never

О timotej

 • Ранг
  Тек дошaо/ла
 • Рођендан 01/01/1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 1. мало сам збуњен.Не знам зашто мислио сам да су и до сада скоро сви учесници у тој врсти емисија хендикепирани или болесни на неки начин
 2. Стварно збуњујућа је реч Артемида у наслову пошто је Артемида грчка богиња лова или латинска Дијана. Артемије иако је свакако добио име по св.мученику Артемију али та реч значи син Артемиде.У новије време од почетка 20 века дошло је до велике да тако кажем обнове значаја Артемиде као Дијане заштитнице новообновљеног култа вештичарства.Вештичарство или wicca је вероватно на пагански начин измишљена а не обновљена религија Артемиде.Јер тешко да се очувао континуитет. Мислим да Артемије нема никакве везе са вештичарством. Дакле то одмах треба рашчистити. Не могу се правити никакви јавни скупови без пријављивања надлежним државним органима. У деловању артемита има елемената кривичног дела лажног представљања.Он није епископ СПЦ.Може бити шта хоће и бољи од свега и једина истина и једини тата и једина мама и једини деда али епископ СПЦ није.СПЦ има право да каже ко је њен епископ а ко није.И СПЦ је рекла. Према томе и Мираш и Акакије и сви други много су мањи мангупи и за њих се може рећи да су у прелести али код Артемија се ради о превари.Тешко да му није јасно да нека организација не може да искључи свог члана.Наравно црква није само организација али јесте и организација. Чини се на први поглед да Артемије не чини кривично дело представљајући се као епископ СПЦ јер може например да се представља и као Тито.За кривично дело лажног представљања потребна је и противправна имовинска корист.А он то чини скупљајући прилоге и позивајући преко својих медија да му дају новац.Дакле он се лажно представља да би чинио преваре. Друго он треба да се региструје као верска заједница јер није ни СПЦ ни РКТ ни муслиман.Он треба да се региструје јер није традиционална верска заједница .Он је нешто као Харе Кришна. Ево например Миодраг Петровић има исто име и презиме као популарни комичар Чкаља. Неко например може да помисли да је он тај Јаре из камионџија поготово што својим наступима и текстовима засмејава публику. Али он нема намеру да га идентификују са Чкаљом нити из тога стиче новац као врстан мора се признати комичар. Дакле он не подлеже државним кривичним законима него само црквеним. Али Артемије и његови врше кривична дела. Да свему овоме додамо црквенорушитељско деловање мало ли је ?
 3. Ширем кругу људи позната је чињеница-не знам да ли је неко о томе писао на форуму да је Главе о љубави св. Максима које су објављене на српском као превод Артемија Радосављевића са грчког у ствари превод са руског. Ко је превео са руског да ли Артемије или неки његов човек не знамо али је евидентно ако се упореди руски превод са грчког проф.Алексија Сидорова да је Артемије преписао фусноте или коментаре које постоје у Сидоровљевом преводу и онда то потписао својим именом. Дакле ради се о свесном фалсификату.
 4. Ево укратко иако нисам прочитао досадашњу дискусију Литургије на словенском јер ко иде на литургију треба да се бар потруди да научи словенски Црквене службе које се врше у храму сем литургије мешовито или како када да се на тај начин учи словенски разне требе молитве и слично на српском јер се читају понекад и онима који ништа не знају о вери
 5. Не знам ја ко је питам се да ли је то овај.Сећам се да је еп.Атанасије говорио сад је и Пера секирче постао духовник само питам медо медени.
 6. А испричаћу и ово да их још више иритирам. Када ми је син био у нижим разредима основне школе био је веома немиран,али је реакција учитељице била претерана,правила је родитељске састанке због њега и слично и дете се нашло утучено дезоријентисано. Ја од муке нисам знао шта да радим и одведем га код владике Игњатија.И кажем му само ово.реци му владико молим те нешто много је немиран.Нисам рекао ни да је дете утучено ни ништа друго. И каже му Игњатије-само се ти играј душо моја кад ћеш ако нећеш сад нећеш кад будеш стар као ја и твој тата.И дете се озарило и није више био утучен и знао је да разграничи када је стварно немиран када га лажно оптужују по навици. А шта би било да сам га одвео код неког од ових апокалиптичара. Владика Игњатије је већи духовник од свих тих који га пљују јер су глупи и не могу да га разумеју јер је добар човек пре свега јер има радост која долази из вере јер има своју животну мисију и јер верује оно што говори. Било је још случајева када сам неке особе водио код њега док је био јеромонах и то по савету митрополита Јована загребачког. И за оне који не знају владика Игњатије је више времена провео са светим оцем Пајсијем пустињаком из кутлумушке испоснице него што неки јадници могу да замисле.Али он то не говори јер је скроман. И тада сам га питао док је још био Добривоје-о чему причате,каже о обичним стварима о животу шта се дешава. А ови мисле да су много битни па удри о смаку света масонима папи. Сад сам се сетио јел то онај Пера секирче о коме је вл.Атанасије говорио. И опрости брате Дејане знамо да је дотични жив човек али питање је колико човек себи сме да дозволи да дели поуке о стварима о којима нема ни чињеничну представу и још да га узимају као неку парадигму светости.
 7. Не знам ко је овај свештеномонах о коме је реч али је сасвим тачно да су сви стварно велики старци били благи људи као св.Тихон задонски св.Серафим саровски оптински старци св.Мојсије,Антоније,Макарије ,Анатолије,Јосиф,Анатолије млађи,Амвросије,Нектарије па св.Теофан затворник. рецимо св.Амвросије имао је завршену ондашњу богословију знао је грчки и латински и савремен језике и говорио је исто и са простим људима и Достојевским,Соловјевим Толстојем а сматрао се простим човеком. Мени стварно није јасно да ли су људи који сматрају о.Јоила за старца читали ишта.какви су то старци који плаше народ уместо да га теше. Што више прете и плаше то су као светији шта је то па то је потпуно изокренуто. Рецимо имао сам прилику да причам са од свих признатим светим старцем Пајсијем светогорцем који је преминуо 1994 године.увек се шалио причао о обичним стварима,а био је прозорљив.Сећам се једном рекао је једном од нас у групи немој да тучеш дете или мени из чиста мира како ти је брату у војсци иако му нисам ни рекао да имам брата ни да је у војсци.Шалио се са нама и пре свега се трудио да разбије страх који смо имали пред њим.Или пок.о.Софроније Сахаров ученик старца Силуана само је говорио ''Треба да се молиш'' и није више причао о великим стварима него о обичним животним стварима. А ови само решавају глобална питања и прете.Ужас.
 8. Opet ne radi forum verujem .Опет се отвори прва страна па онда форум на коме пише да не ради као и ових дана сем јуче.Шта је то?
 9. Ради и мени стварно да се радујемо.
 10. Пошто се више не појављује ни почетна страница форума Верујем а камо ли форум што је било и протеклих пет дана написаћу неколико ставова до којих сам дошао читајући и Верујем и ЖРУ а нарочито коментаре поводом расколника на Верујем и поводом хаковања форума верујем на ЖРУ. Овде ми је псеудоним други него тамо али је аватар исти па ће сви са верујем моћи препознати о ком се учеснику ради. 1.На форуму Верујем упозоравао сам да се ради о опасним људима који су спремни на све па сам чак наводио ко стоји иза свега ко наређује и слично што је наилазило на коментаре који су чак били и шаљиви али је нападнут и мој компјутер и компјутер мога сина на једноставан начин.Укључите неки од њихових сајтова нпр.Ихтус и онда каже не може да се види и да би се макло обавештење ви мора да кликнете ОК.Када кликнете Ок активирају се одређене ствари.Даље нећу да пишем да не знају колико су постигли а колико нису. 2.Зачуђујуће је наивно питање које сам прочитао овде-Ко је у стању да проводи по двадесет сати да би хаковао неки сајт.Па ја ћу вам одговорити ко је у стању.Онај коме се плати и ко то ради за новац тај ће радити оно што му је задатак,а онај ко плаћа одређује задатак.А они имају новца да плате а чак вероватно и неку заштиту при том не мисл.им на компјутерску. 3.Уз дужно поштовање према онима који мисле да знају ко то ради уз обећање или предвиђање да ће их полиција похапсити рекао бих онима који то мисле да се налазе у заблуди. јер упитајте се ако неко може да хакује групе на Фејсбуку не само некажњено него и континуирано који служи како видимо за рушење држава или режима онда је тај много моћан.Јер фејсбук није играчка.А артемијевци се играју са фејсбуком који руши државе. Поред тога рушење сајтова и није неко тако тешко кривично дело не ради се о материјалној користи или о крађи поверљивих података што су основна дела такозваног компјутерског криминала да би се неко баш свесрдно ангажовао на откривању починилаца. 4.Све ово сведочи о нашој пословичној српској наивности па и чињеница колико схватам да форум Верујем није имао бекап. Начини да се заштитимо од лудака су следећи 1.Максимална заштита сајтова 2.Обавештавање надлежних архијереја о свим делатностима артемијеваца од провокација по парохијама до лобирања за такозвану обнову поступка Артемију што организовано спроводи група Владимира Димитријевића правећи притисак на свештенство. Добро је то што нико од владика не подржава Артемија и што је свима јасно ко је он али је сасвим могуће да архијереји сматрају да су рашчињењем артемија решени сви проблеми и што ће тако и са правом сматрати ако немају информације. Уз извињење на искрености и непосредности молим вас да прочитате ово без шала.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...