Jump to content

Вукашин

Члан
 • Број садржаја

  1640
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  5

Everything posted by Вукашин

 1. Грчко свештенство: Дајући томос Македонцима, Вартоломеј изазива гнев милиона хришћана RS.SPUTNIKNEWS.COM „Задња врата “ која је отворио васељенски патријарх Вартоломеј, изгледа да се нису затворила у време издавања томоса о аутокефалности расколничке цркве Украјине, што је...
 2. Било је проблема увек, неки свештеници су остављали службу, неки монаси се женили...али није било интернета да се о томе пише нашироко. Вести се нису брзо шириле. Нити су епископи лошији него раније, нити су попови већи мученици него пре.
 3. Други пример фудбалске лопте са грбом Србије и крстом на њему, да га деца ишутирају...
 4. Ово је чист неукус, да не идем даље. Него, још пре доста година сам приметио да се на великом броју ђонова од ципела налазе крстолике шаре, тј. печати. Не знам да ли је случајно, или намерно, углавном ко купи такву обућу гази по крсту, а да није свестан тога.
 5. Питај да ли примају у госте у манастиру Височка Ржана, па мало тихуј тамо : ) То ти је дивљина на преко 1000м на Старој Планини. Мало братство, а игуман је био о. Рафаило (Хиландар, Баваниште).
 6. То и некако, али у новинама ред голотиње, па икона и слава, или све заједно...
 7. После овога никакво право немамо да се позивамо на 1244 и постајемо мета исламистима.
 8. Палестина упозорила Србију SRBIN.INFO Рамала -- Палестина упозорила да ће Палестинска управа прекинути дипломатске односе са сваком земљом која премести или отвори амбасаду у Јерусалим.
 9. Прошле изборе је играо на Клинтонову, ове је послужио Трампу у кампањи. Биће весело ако Бајден добије, а Кина и Русија нам дају ногу у дупе.
 10. Није знао шта потписује. Да није жалосно, било би смешно.
 11. Ево и једна радосна вест Глумац Жерар Депардје крстио се у православном храму у Паризу WWW.RTV.RS Славни француски глумац и руски држављанин Жерар Депардје примио је крштење у православну веру у храму Светог Александра Невског у Паризу, објавио је Тасс.
 12. На другом месту Емилијан каже, да буквално своје монахе оплаче као мртве, када их неким послом пошаље у свет.
 13. Немаш таквих озбиљних ситуација у животу не знам колико. Монах је пре свега онај ко је због молитве отишао из света у манастир, и на том путу сигурно да је потребан искусан саветник, али то је нешто друго.
 14. Бинго! Сви савети које добих на исповести показаше се корисним, чак и када се чинило да су против логике, било код мог старог проте, било у околним манастирима. То је Тајна и Дух дела. Мислим да је корисно посаветовати се са неким кога осећаш блиским по духу, али то су тако ретке ситуације, којих нема много у животу. Сам Свети Пајсије је слао доста људи код својих парохијских свештеника на исповест, зато што је то лек. Искушење је за мирјане да живе као монаси "по послушању", па да траже благослове за ситнице. За неке животне суштинске ствари се вреди посаветовати, али то треб
 15. Текст који сам дуго тражио и чувам га у архиви. Један део се односи на ову тематику - злоупотребу послушања. MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA WWW.MANASTIR-LEPAVINA.ORG Portal duhovnih pouka i besjeda, MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA Ово су екстремне ситуације, али вероватно су и код нас присутне у мањој мери:
 16. Пребогата је епархија Нишка. Неке светиње су обновљене, неке се обнављају, а има и оних које чекају обнову. Рекао бих и да је солидан монашки живот. Није замро.
 17. У Рсовцима се налази манастир Светог Илије, а у суседном селу - Височка Ржана манастир посвећен рођењу Пресвете Богородице. Кажу да се поред те цркве-пећине у околини налазе још десетине других у којима су се вероватно подвизавали монаси Синаити.
×
×
 • Креирај ново...