Jump to content

Вукашин

Члан
 • Број садржаја

  2156
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  7

Everything posted by Вукашин

 1. Могуће да је од вакцине, али било је повремено и претходних година, пре вакцина, истог проблема код НБА играча. Најпознатији је онај Крис Бош, који је због тога завршио каријеру. Сад баш тражим, пише и за БИХ кошаркаша Мирзу Телетовића исто, давно пре вакцина...
 2. Тако је и данас, многи говоре о некаквом универзалном космичком духу, а не познају Духа Светог, Господа Животворног Који од Оца исходи.
 3. Јуче је у Италији умро кошаркаш '89. годиште. Срушио се на сред утакмице.
 4. Ова синодска забрана својевољног оглашавања "интернет проповедника" без благослова надлежног епископа је сјајна ствар, можда је могла доћи и раније. Посебно би требало забранити гостовања на каналима где се појављују видовњаци, рептилијанци, равноземљаши, неопагани и разни фрикови. Данас прочитах један осврт на ту тему: Слободан Стојичевић: Одлука Синода и закржљали аутошовинизам - Видовдан VIDOVDAN.INFO На седници Синода Српске православне цркве, одржаној крајем августа о.г., донета је одлука да се забрани деловање свештеника и монаха на Интернету без
 5. @Onufrije Дали му шансу да се покаје за саблазни тако што су га ставили у информационо одељење СПЦ?
 6. Форума нема, постоји само тема о корони и мало политике...форум је прикључен на респиратор и чека боља времена : )
 7. @Tumaralo. И онај инспектор укључен у истрагу убиства Цвијана је исто умро од короне... Дејан Јовић се зове. Његов отац каже да су га убили, да нико из породице, или блиског окружења није имао корону. Otac pokojnog inspektora Jovića: Mog sina su ubili, on nije umro WWW.DANAS.RS Vukosav Jović, otac pokojnog inspektora Dejana Jovića izjavio je danas da njegov sin nije umro, nego da je ubijen.
 8. За почетак да почнемо да Му приносимо промашаје, да препознамо да је само то наше.
 9. Постоји и тај пут "самообожења" који помињеш. Ту имаш право. Није циљ само уклањање од зла, а из ових одломака не видимо шта је следеће. О том "самообожењу" лепо пише Софроније Сахаров, који је то све прошао.
 10. Да плаћају здравствено осигурање могу, али да се лече не
 11. То је нека друга тема. Овде се ради о следећем: Морам да признам да сам смањио, или прекинуо много контаката из старих дана. Није једноставно, али је неопходно.
 12. Чуо сам да је покојни острошки игуман Лазар заслужан за штампање Абашидзеа у Светигори, вероватно и за штампање Карелина (С Христом ка висотама обожења). Ту су први пут штампани код нас, много пре Подмаина. Делио је монаштву Абашидзеа као незаобилазну литературу.
 13. Одлична књига. Мало тешка за читање нанавикнутим на Карелина (светост брака је још жешћа), али има отрежњујуће дејство. Књига "О тајним болестима душе" од покојног Лазара Абашидзеа је у рангу ове књиге Карелина. Сјајна књига.
 14. Ево ти одговора у вези наслова:
 15. Фром говори о празним разговорима, а Шмеман сматра да сваки разговор после извесног времена може да склизне у празнословље и да је за посету довољно 2-3 сата.
 16. Карелинов зборник текстова обједињен је у књигу тек 2003. године, када је издата. Централни део књиге чине 25 поглавља о сећању на смрт, тако да је то главна тема којом се књига бави - у свим делима својим сећај се краја твог и никад нећеш згрешити. Шмеман има добар савет - никада се у гостима не задржавати предуго, најдуже сат-два колико се сећам.
 17. Медицинска мера, као што је била и даривање 3000 дин. за вакцинисане.
 18. Демонски цинизам је да се они који погубљују душе, доводе као добротвори и то још деци. Децу највише треба чувати од тих вукова у јагњећој кожи.
 19. Речи Христове, не мотив. Не понаљају се без разлога. Није те човек вређао кад је помињао "мрак непознавања" или тако нешто, већ је то својство нашег палог разума. То што се нама чини да је светлост (разума), лако може бити мрак. Пут којим се иде је пут уподобљења Христу, Јесте тежак и трновит, али је једини на који се треба враћати.
 20. Ево тумачења Светог Теофилакта Охридског, које може да се односи и на ову тему:
 21. @mirko1929 Покрећеш стару тему одакле зло у свету. „Ја видјех Сатану гдје спаде с неба као муња“ (Лука 10, 18). Оно што нам је откривено је да постоје рокови том допуштењу и да је реалност коју очекујемо и овде предокушамо живот будућег века. Човеку је разумом немогуће проникнути у допуштења и судове Божије.
×
×
 • Креирај ново...