Jump to content

Walter

Члан
 • Број садржаја

  2644
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Хахаха
  Walter got a reaction from Драшко in Професионални збуњивачи народа ... :(   
  Какви лудаци ..заједно и на челу са овим који води све то..
  Пишући '' један од највећих'' само показују да заправо и незнају шта екуменизам у својој суштини и јесте.. ко оно ''мало сам трудна'' .. тако и они ''мало'' су секта...
 2. Волим
  Walter got a reaction from Драшко in Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale   
  Eво једне шаљиве ..
  Авва Атансије је био на самртном одру. Дош'о лекар, који га је уверавао, да нема никаквих озбиљних проблема са здрављем. А старац каже:
  - Каква срећа! Значи умирем потпуно здрав!
 3. Волим
  Walter got a reaction from sanja84 in Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale   
  ..И ова је интересантна..
  Млад монах упитао старца:
  - Оче, морам ли сада потпуно да се одрекнем света?
  - Не бој се ништа и не брини, - одговори старац, - ако твој живот буде истински хришћански, свет ће још пре сам да се одрекне тебе.
 4. Волим
  Walter got a reaction from Aleksandra_A in Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale   
  ..И ова је интересантна..
  Млад монах упитао старца:
  - Оче, морам ли сада потпуно да се одрекнем света?
  - Не бој се ништа и не брини, - одговори старац, - ако твој живот буде истински хришћански, свет ће још пре сам да се одрекне тебе.
 5. Волим
  Walter got a reaction from Aleksandra_A in Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale   
  Eво једне шаљиве ..
  Авва Атансије је био на самртном одру. Дош'о лекар, који га је уверавао, да нема никаквих озбиљних проблема са здрављем. А старац каже:
  - Каква срећа! Значи умирем потпуно здрав!
 6. Волим
  Walter got a reaction from Рапсоди in Завештање органа   
  Девојка се пробудила из коме баш кад су хтели да јој поваде органе

  Девојка која је након тешке саобраћајне несреће завршила у коми, пробудила се из коме неколико минута пре него што су лекари хтели да прогласе њен мозак мртвим и да је оперишу како би јој извадили органе.
   

   
  Лекари су одлучили да Карину Мелкиор (19) скину са апарата који су је одржавали у животу након тешке саобраћајне несреће и да је оперишу како би јој узели органе.
  Међутим, само неколико минута пре него што су лекари желели да мозак Мелкиорове прогласемртвим, девојка се пробудила из коме и почела да помера ноге.

  Карина породица тужи болницу јер сматрају да су лекари једино желели Каринине органе.

  “Брзо су престали да се боре за њен живот, због тога што им је био потребан донор органа”, сматра Каринин отац.

  Адвокат породице каже да га је Каринин отац више пута питао да ли су лекари покушали да убију Карину.

  “Ово је велика траума, и за њу и за њих. Родитељи су били убеђени да више ништа не може да буде учињено за Карину и због тога су пристали су да донирају њене органе”, каже адвокат.

  Лекари су трећи дан након несреће рекли родитељима да функције Карининог мозга слабе и саветовали да родитељи потпишу сагласност о донацији органа.
   

   
  Случај Карине Мелкиор натерао је Данце који су регистровани донори да повуку своје сагласности из страха да, уколико им се нешто догоди, лекари превремено одлуче да престану да се боре да их одрже у животу.

  Влада Данске прави нови нацрт закона који ће онемогућити лекарима да изврше припреме за узимање органа све док пацијент не буде проглашен клинички мртав.

  Карина се сада опоравља у центру за рехабилитацију. Може да говори, да хода, чак и јаше коња.

  Извор: Дејли Мејл,Смедиа
 7. Волим
  Walter је реаговао/ла на Јелена011 у SPC dodelila ordenje Gašiću ministru vojnom   
  Priznajem, nemam zivaca da citam celu temu...Ali me je dotaklo ovo sa obicnim gresnim covekom.
   
  Ja oko sebe, medju prijateljima, ateistima, pa i retkim vernicima, ne vidim pitanje niti pljuvanje po Crkvi "zasto je los covek dobio orden", da li je gasic, da li je neko drugi, uzmite bilo koji skandal, pa i ovaj sa papirom, pa pre toga sa hramom Sv Save, problem je u CUTANJU iste te SPC.
   
  Nije problem da izadje vladika i kaze bukvalno: "draga braco i sestre vidim da se mnogi medju vama smucuju zasto sam uradio to i to, ja kao vas pastir imam svoje razloge koje cesto ne mogu da otkrijem, ne mogu da sa vama govorim o svojim motivima niti da delim sa vama tudje ispovesti. Zao mi je ako su vas neki moji postupci razalostili i smutili, ako mozete verujte mi kao nekom ko je postavljen da rukovodi pastvom da to cinim uzevsi u ozbir sve cinjenice i okolnosti meni poznate i recite mi da li mogu nesto drugo da ucinim da sablazan koju sam izazvao ublazim."
   
  Ovo je skroz nalupano, poenta je sledeca:
  - da pastir, vladika, svestenik patrijarh ima uopste komunikaciju sa svim vernima
  - da stavi ljudima do znanja da ih je cuo, da nije mutav i corav i da razume da je to neke sablaznilo
  - da ih opet razuveri ne pravdajuci se zasto je sta radio, ali da bivajuci otac smiri taj osecaj da su nebitni
  - kod vecine skandala vernici se osecaju kao budale koje zive u paralelnom univerzumu u odnosu na klir koji kao da se ponasa autisticno
  - da pastir pruzi ljudima sansu da izraze sta konkretno zameraju kao i da predloze konkretne ideje za realizaciju nekih projekata
  - kao i kod svakog izvinjenja, ono treba da sadrzi elemente: zao mi je sto si se osetio tako i tako (dakle razumevanje kako se neko oseca i sta dozivljava i tu je bitan drugi, a ne nase pravdanje zasto smo nesto uradili) i onaj kljucni element a to je poziv na akciju - sta mogu da uradim da popravim situaciju, sta bi ti voleo da ja uradim ili da omogucim da ti uradis...
   
  Ovako oni naprave nesto, vernici se sablazne, oni cute decenijama, ili oni naprave nesto, portparol ishitreno reaguje vernici se jos vise sablazne, oni se vrate cutanju. 
  Ne treba vladika da se pravda bilo kome, smesno bi bilo da svestenik svoje odluke pravda pastvi, da vladika pravda svoje pastvi i tako dalje...ali izmedju pravdanja i cutanja je citav dijapazon toga sta oni mogu konkretno da urade da se taj jaz smanji. Nije svaki vladika omiljen, pa ni da je svet uvek ce se naci neko da ga kritikuje, ali fakat je da sve vise ljudi se jednostavno okrece i odlazi i da dolazimo u apsurdnu situaciju samozatvorenosti klira.
 8. Волим
  Walter got a reaction from Жика in О иконама / иконописане или каширане?   
  Најважније за икону је да се пред њом молимо ... и скоро ништа друго ..или је то ''друго'' потпуно периферно и минорно ..
   
  Икона се освештава молитвом пред њом .. 
 9. Волим
  Walter got a reaction from 3006 in О иконама / иконописане или каширане?   
  Најважније за икону је да се пред њом молимо ... и скоро ништа друго ..или је то ''друго'' потпуно периферно и минорно ..
   
  Икона се освештава молитвом пред њом .. 
 10. Волим
  Walter got a reaction from GeniusAtWork in Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)   
  https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B0_%D0%B1%D0%B5%D0%B7_%D0%B4%D1%80%D1%88%D0%BA%D0%B5
 11. Волим
  Walter је реаговао/ла на Плутон у Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)   
  Сваки потписник оне петиције уопште не разуме културу и мисли да тек тако може да је „утера“ неком ко гледа тзв. „ријалити“ програм. „Утеривање“ није културан чин.
  Што је још горе, то им је само завеса којом себи заклањају културни садржај јер их заблуда да су умно напреднији од оних који гледају ријалити програм сасвим задовољава, тако да се углавном ту и задржавају те култура од њих остаје једнако удаљена као и од публике тих програма којих се они гаде.
 12. Волим
  Walter got a reaction from Adelaida in Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale   
  ..И ова је интересантна..
  Млад монах упитао старца:
  - Оче, морам ли сада потпуно да се одрекнем света?
  - Не бој се ништа и не брини, - одговори старац, - ако твој живот буде истински хришћански, свет ће још пре сам да се одрекне тебе.
 13. Волим
 14. Волим
 15. Волим
  Walter је реаговао/ла на Hana у Деманти у вези са наводном "суспензијом" Епископа нишког Јована   
  Искрено мени се никад није свиђао, некако делује љигаво. Још као игуман Острога је  био прек и брзоплет. Сећам се неке приче од пре 10 година да је спавао испод кивота светог Василија да би га удостојио да постане епископ. Како год, било је неизбежно да се једном и ово деси. 
 16. Волим
  Walter је реаговао/ла на lab_man у Деманти у вези са наводном "суспензијом" Епископа нишког Јована   
  a sve bi bilo mnogo jednostavnije i bogougodnije da je +Irinej jednostavnim rečima rekao - ISTINU!
 17. Волим
  Walter је реаговао/ла на Arsenija у Деманти у вези са наводном "суспензијом" Епископа нишког Јована   
  Mogli ste da nam kazete u kojoj je bolnici da ga posetimo. 
 18. Волим
  Walter је реаговао/ла на Ламех у Деманти у вези са наводном "суспензијом" Епископа нишког Јована   
  Ако је успео да убеди наше свештене оце пре неку годину да је бриселски споразум супер и сјајни дијамант родољубља, што не би и ово?! ;-)
 19. Волим
  Walter је реаговао/ла на Лазар Нешић у Деманти у вези са наводном "суспензијом" Епископа нишког Јована   
  Ili je u pitanju oproštajna liturgija (najverovatnije!) ili je još ostalo vremena da se ekipa (što episkopska, što popovska) ipak dogovori među sobom oko raspodele tokova love, parohija, snajki i ostalog.
  Moguće je da će interes i paroljublje ipak prevladati i da neće ugroziti biznis svih angažovanih na njivi Gospodnjoj. Će vidimo ...
 20. Волим
  Walter је реаговао/ла на w.a.mozart у Деманти у вези са наводном "суспензијом" Епископа нишког Јована   
  Kažu da će se sutra na pomenutoj arhijerejskoj liturgiji "spontano" potpisivati peticija za ostanak v. Jovana. Ako kažem još nešto moraću da vas ubijem )
 21. Волим
  Walter је реаговао/ла на Марио Токовић у Деманти у вези са наводном "суспензијом" Епископа нишког Јована   
  Да би помесне цркве продисале пуноћом даха Духа још у историји, потребна је пре свега љубав према Истини и ревновање за Истину и Истином.
  Јер много тога погрешног, лошег, лажног, опаког, погибељног се наталожилио у цркви. Дуго је црквом владао конференцијски дух, салонска теологија, церемонијално хришћанство, банкетско-парастосни оптимизам, отужни псеудо елитизам. И да није промена, остали би смо до даљњег таоци једне позоришне атмосфере. Али слава Богу: Дух евхаристијске и екуменске Цркве враћа загубљену јагњад Оцу. 
   
 22. Волим
  Walter got a reaction from Dijasporka in Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale   
  Eво још само ова..јако је .. ''симпатична''
  “Да је Господ наручио Теолозима да саставе ''Заповести'', .. данас би смо имали хиљаду, а не десет заповести”
  ..Авва Сисоје
 23. Волим
  Walter је реаговао/ла на Zoran Đurović у Стрмоглав монаха Артемија расколника и његове секте   
  Друштво, ја тамо нешто академизовах око оних једноручних рукоположења, а ви се залеписте за овај текст који је стигао после мога. Идите да читате, 2 дана писах коментар. Тасу ионако већ знате, мада му је добар овај осврт И он напокон укапирао да су паписту били предложили за владику 
 24. Волим
  Walter got a reaction from Дуња in Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији   
  Архиепископ охридски Јован
  на Света Три Јерарха служио у Новодевичком манастиру 
   

  Источник:
  http://www.novodev.spb.ru/zhizn-obiteli/novosti/2015-god/fevral-2015-god/prestolnyij-prazdnik-trex-svyatitelej-v-novodevichem-monastyire
 25. Волим
  Walter got a reaction from JESSY in Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији   
  Архиепископ охридски Јован
  на Света Три Јерарха служио у Новодевичком манастиру 
   

  Источник:
  http://www.novodev.spb.ru/zhizn-obiteli/novosti/2015-god/fevral-2015-god/prestolnyij-prazdnik-trex-svyatitelej-v-novodevichem-monastyire
×
×
 • Креирај ново...