Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

pravoslavna

Члан
 • Број садржаја

  72
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О pravoslavna

 • Ранг
  Ту је, мало гледа-мало пише
 • Рођендан Јануар 14

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  Nikšić
 • Интересовање :
  pravoslavlje, jezici, psihologija, kultura, istorija...

Скорашњи посетиоци профила

2874 посетилаца
 1. Divno zbori vladika. Zaista, tako cesto dobijam kritike na racun svoje nepotcinjenosti muskarcima. Dovodi se u pitanje moja odanost Crkvi cak.
 2. sto na umu , to na drumu...ali, polako, ima svakakvih vozaca.

  1. Grizzly Adams

   Grizzly Adams

   Има понегде и знак "стоп" :)

  2. pravoslavna

   pravoslavna

   ima, ima...Sve ja postujem, po hijerarhiji: saobracajca, pa semafore, pa znakove, onda tek pravilo desne ruke! Ali, to samo kad je guzva u gradu.Volim seoske puteve i autoputeve.:)

  3. Милан Меденица :)

   Милан Меденица :)

   знакови су за оне који не умеју да возе и друге угрожавају ;)

 3. Чекају људи оца Петра (Беч) да им освешта погаче и кољива. Пошто је био Аранђеловдан, види отац-мало кољива , па искористи прилику да напомене све присутне да треба кољиво и да су пред Богом сви свеци живи (познато је да многи кажу да не треба из овог разлога што је св.арх.Михаило живи светац-то је ЛОЛ само по себи).А онда искочи један чича , па пред свима (преко 30 људи): "Нађен је спис код нас у Шумадији из 8.века (!!!) у ком је тадашњи прота написао да не треба жито за Аранђеловдан"...О.Петар :"Ето, и ја сам прота и из Шумадије сам, па кажем да треба"... А спис из 8.вијека таквог садржаја, а ја мислила да је Мирослављево јеванђеље најстарији писани споменик у Јужних Словена. 301
 4. Tamo gdje je volja, tu je i mogucnost!

 5. Ne mislim da je nesmotren. Jednostavno, oni koji na forumu traze Boga, naci ce ga. Tako i u sred pustinje, ili u nekoj diskoteci... Isto tako i oni koji dolaze u crkvu i ne traze Ga, nece Ga naci. Ja bih rekla da je o.Luka rekao "ako te nesto muci i stvara ti nedoumice, onda potrazi odgovor gdje ces ga naci". Kad nadjemo PRAVI odgovor, onda nam je svaki drugi odgovor dobrodosao kao poredjenje onoga sto smo vec primili. Nekad moze i da bude iznad.Bitno je da smo DOBRO primili, da nas ne zbunjuje.
 6. Да, и ја сам слушала ту емисију кад је о.Лука одговорио неком. Него, схватила сам да је тог неког ко је поставио питање узнемирило то што је читао на "многим православним форумима и блоговима", па о.Лука поједноставио ствари.Иначе, мислим да оно што један добије за поуку, не важи за свакога. Даје нам се по мјери снага. На здравље вам Бадње вече.
 7. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325723327' post='553920] онда појасни? Па, једноставно не видим шах тамо гдје га ти видиш. На здравље Бадње вече.
 8. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325701408' post='553715] једно чудно схватање и тумачење реченог, за мој појам. јер тако нешто би било насиље над слободном вољом неког ко није привучен, или још горе, одбијен од таквог будућег партнера. Pa, ima onih koji ne bivaju privučeni, istina.O njima nijesam ni pisala. Cilj je bio da se privlačnost objasni kao dio pale prirode u službi više instance.
 9. Duhovnik mi je duhovni otac kojem vjerujem i za koga se molim posebno u odnosu na druge duhovnike. Ipak, ova riječ "otac" uz duhovni daje tu posebnost u našem odnosu. Vama ,kao svešteniku, hvala Bogu da je Liturgija nezamisliva bez Vašeg pričešća. Ja imam blagoslov :svake treće nedjelje i u postu svake. "Mnogo je bebi kilo mesa",valjda. A poslušanje, oče, odnosi se na one koji su "po godinama i starešinstvu" izviše nas.I direktno čitanje Biblije bez pouka Svetih otaca je kao direktno gledanje u julsko sunce u zenitu bez naočara. Tako i poslušanje "direktno" Hristu. I duhovni otac nam se daje po Promislu.Ako ko već "vjeruje" u tu instituciju kao ja. On je neko ko nas najbolje (duhovno) poznaje. Mislim da ste me pogrešno razumjeli. Sumnja je moj stalni pratilac, a molitva "Bože,ne daj da odem od Tebe" moja nada i vjera. Bog posrijedi nas.
 10. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325620259' post='553126] извинићеш ме, ал прилазак, а поготово неприлазак путиру је непојмљиво важно и питање живота и смрти за сваког верника и никако и никад не може бити окарактерисано као "обично". то што је твој свештеник неук да ти одрапи духовни шамар епитимијом по аутоматици, а да га питаш зашто схватила би ни да не зна, то је већ непојамно понашање оних који неиспитују ништа и никог, такозвани идеални верник који је ту да се клања и трепће а не да буде личносни учесник и дода и свој допринос Цркви самим собом. шта мислиш што је план Божји за Адама и Еву био да кусају са дрвета познања добра и зла, да сазнају и да мере, а не да Му се клањају већ да могу да изаберу и сами процене слободом својом да ли ће бити учесници у Стварању или само роботи без воље, који су неком другом предали и уживају у вожњи на лер гасу ... Vidiš, ja to vidim ovako :imam blagoslov da se pričešćujem svake treće sedmice i u postu svake. "nekada su se hišćani pričešćivali svakog dana, jer im je svakog dana smrt i iskušenje mučeništva lebdjelo nad glavom..." -to kaže moj duhovnik "neuk" po tebi i ja to ne razumjevam kao epitimiju. Ja volim da se družim i van crkve (vjerovatno većina vas), a za mene prilazak putiru zahtjeva pripremu u vidu posta i molitve više nego obično. Prepodobno zvučim? I meni tvoj status prelagodno.
×
×
 • Креирај ново...