Jump to content

Zayron

римокатолик
 • Број садржаја

  27536
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Bokisd in Зоран Ђуровић: Јан Хус између светости и јереси   
  O Janu Husu se u Češkoj znaju mnoge stvari koje ovdje nisu poznate, mnoge su pohvalne ali i mnoge takve radi kojih nikada ni u kojem slučaju ne bi mogao biti kandidatom na bilo kakvu kanonizaciju čak ni u hipotetskom slučaju teološke rehabilitacije jer se ne tiču toliko teoloških dilema već njegovih problematičnih i nedosljednih moralnih stavova i ponašanja, npr. sapunjao je niži kler i neke od biskupa radi nemorala a ćutao kao zaliven na nemoral  svog kasnijeg patrona kralja Vaclava IV - nikakav drugi Jovan Krstitelj se nije desio.
  Šta biste rekli na to kad biste znali da je svom nekadašnjem patronu i potporovatelju unutarcrkvenih reformi nadbiskupu Janu Zajicu koji ga je na nekoliko sinoda sam pozvao kao propovjednika da tamo kritikuje nemoral sveštenstva okrenuo ledja jer ga on nije podržao u viklefizmu koji je herezom i sa aspekta pravoslavlja a potom našao zaštitnika u nemoralnom kralju Vaclavu IV koji se još počeo mješati u unutarcrkvene stvari a Jan Hus nije osudio ni njegov nemoral ni njegove nasrtaje na redovnu crkvenu hijerarhiju jer mu je konvenirala takva podrška nekog tako moćnog ko se u teologiju, filozofiju i kanonsko pravo nije mnogo razumio ali je zato živio nemoralno, raskalašeno i nehrišćanski, često išao protiv intereresa Crkve a vladao autokratski torturom i diktatorski.  A Jan Hus je cijelu tu takvu nesrećnu situaciju iskoristio kao vrlo spretan i licemjeran manipulator u cilju sopstvene promocije viklefističkih ideja i namjerno unosio nemir i razmirice medju monaštvo, sveštenstvo i vjernike, medju narod umjesto da radi na smirivanju situacije on je dolivao benzin na oganj.  Kakva je njegova odgovornost za izbijanje husitskih ratova je jasno.
 2. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from sanja84 in Smešni video snimci   
 3. Волим
  Zayron got a reaction from Благовесник in Molitve i litanije   
 4. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Varlam in Језуити   
  koliko laži, izmišljotina i dezinformacija na jednom mjestu,
  očigledan primjer dejstva pamfleta sa PŽV, BZV, FB i You Tube videa
  i sličnih praonica mozga
 5. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Varlam in Језуити   
  dajete linkove na ekstremno pregnantne i do absurda zaoštrene stavove koji su vladali i među katolicima i pravoslavcima do 18-19 vijeka, za pravoslavce se također tvrdilo da su gori i od ateista, takav je to tada bio "međucrkveni dijalog" kojeg naravno zbog ovakvih stavova i međusobnih diskvalifikacija i uvreda nije bi bilo a ni bit moglo. Jedino što je tu zaista nehrišćanski i gore od ateizma bile su te međusobne uvrede kojim su se hriščani, velečasni padroni i prepodobna gospoda međusobno i uzajamno "čašćavali"  i pljuvali sve donedavno pljujući naravno i po svemu tome što je tim drugim bilo sveto, ali u 20. vijeku konačno odustali uvidjevši da to ne vodi nikuda, naprosta većina katolika i protestanata i isto možda samo malo manje pravoslavaca si to misli isto da je takvo nešto dalje nedopustivo ali tu je i ostatak takvih kao postavljač tog citata koji bi najrađe vrijeme zaustavili i vratili se u 17. ili još bolje u 13. ili 14. vijek. Pa vratite se onda sami a ostale ostavite konačno na miru da žive u 21. vijeku bez uvreda, pljuvanja i uzajamnog demoniziranja. Ako vas zabavlja nastavite to sami s tridentincima, ostale takve stvari više uopšte ne zanimaju, vaše vrijeme isteklo, isušili ste i bit ćete izbačeni van kao nepotrebno i nekorisno drvo koje ne rađa više nikakvoga ploda. Eto kako će to bit, uživajte dok još možete, za 50 godina vas više niko neće pitat ni za šta. Pjevaćete borbene i vi i vaši drugovi tridentinci. Šteta što najvjerovatnije neću doživjeti taj dan koji osvane a vas pljuvača, tridentinskih i zilotskih po tuđem hrišćanstvu tada više ne bude bilo nigdje. Ali neće to biti tako zadugo, možda se još i iznenadim.
 6. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Varlam in Језуити   
  Nisam članom nikakvog monaškog ni redovničkog reda a i da jesasm onda bih se po dolasku na forum predstavio kao takav, naveo bih svoju kliričku poziciju i redovnički status, recimo đakon kod franjevaca, sveštenik kod jezuita, obični brat monah kod dominikanaca itd. A pošto sam laikom predstavio sam vam se kao laik. Inače odgovorim to tako kulantno da nikoga niti previše hvalim i nikoga ne vrijeđam. Pošto sam vidio u više raznih zemalja i slovenskih i neslovenskih kako sve institucije i segmenti katoličke Crkve rade na terenu i tamo to kod njih izgleda u praksi, mogu vam reći da onu hrvatsku verziju katoličanstva uopšte uzevši ne smatram baš tako nekakvom reprenzentativnom kako bi samo na osnovu nje mogli stvarati neke dalekosežne nazore i stavove, mišljenja o katoličanstvu u cjelosvjetskim mjerilima. A u nekim stvarima je smatram dosta problematičnom, valjda je to zbog posebnog istorijskog razvoja. Katolici na Balkanu ne dijele sudbinu katolika s iberskog poluostrva a ni britanskih ostrva ili tih iz centralne Evrope a nemaju ni istu istoriju. Mnogo bi više volio da ste u blizini mogli imati češke katolike recimo ili slovačke, belgijske ili holandske, i vidjet kako te iste katoličke institucije funkcionišu tamo. Recimo u Hrvatskoj ne postoje pravi monaški manastiri sa neprekinutim tradicijom: benediktinski, cistercitski, kartuzijanski, premonstratski, itd. Tako da je to već jedna vrlo velika razlika, takve manastire nađete tek od Slovenije pa dalje. Dakle nije to ono kompletno katoličanstvo u tom svom svojem bogatstvu i raznolikosti kakvo je svuda na zapadu.  Nekakvo je dosta siromašnije, zredukovano, svedeno na nekoliko tih najznačajnijih institucija i skupina: franjevci, mirjanski dijecezni klir, nešto dominikanaca i isusovaca a već to imamo gptovo, nema se šta više tamo dalje nabrajat. Sa ženskim redovnicama je situacija mnogo bolja, kod njih je takva bolja svuda u svijetu, više raznih redova, brojnije su itd. . Ako hoćete vidjet šta je katoličanstvo onda centralna Evropa, Španija i Portugal itd.
 7. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from SrbinKatolik in Papin najvažniji suradnik: Bez Srpske pravoslavne crkve ništa od kanonizacije Alojzija Stepinca   
  Radi se o kanoniku dr. Pavlu Lončaru, prijekim ustaškim sudom je bio prvo osudjen na smrt, potom mu je na direktnu intervenciju Vatikana, tj. nuncija Svete Stolice Marconea i nadbiskupa Stepinca preinačena na 20 godina zatvora, potom je zbog lošeg zdravstvenog stanja pušten iz zatvora poslije 18 mjeseci zatvora. Pomiješao si to sa Stepinčevim bratom, taj je bio streljan zbog saradnje sa partizanima. 
  Giuseppe Marcone - Wikipedia
  EN.WIKIPEDIA.ORG  
  Izlaganje dr. sc. Robina Harrisa na znanstvenom skupu o kardinalu Stepincu - Centar za obnovu kulture | Center for the Renewal of Culture
  COK.HR Međunarodni znanstveni skup “Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskoga rata i poraća” održan je prošli tjedan u Zagrebu (dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa...  
  Stepinčeva brata bliskog komunistima 1943. ubili su Nijemci
  WWW.VECERNJI.HR Mijo Stepinac likvidiran je 27. listopada, a Alojzije Stepinac propovijedao je 31. listopada 1943. Obitelj je o ubojstvu doznala poslije Za Stepinca sam rekao da je nekoliko puta i intervenisao kod Pavelića i to vrlo oštro, što je neospornim istorijskim faktom, zbog postupanja sa Srbima. Sad mogu misliti kako se mogao osjećati kad je recimo Pavelić kao pozvao Savu Besarovića i pitao ga, šta hoće taj dosadni Stepinac od nas, a on mu odgovorio nešto u tom stilu, ma pusti, nešto naklapa o onim komunističkim pobunjenicima i subverzivnim protudržavnim elementima, kud bi stigli kad bismo ih pustili da rade šta hoće. A taj SAVA BESAROVIĆ je na toj najvišoj funkciji, praktično odmah ispod Pavelića, bio mu je koliko sam razumio i lični najbliži prijatelj ostao do kraja rata na toj visokoj funkciji a kad su ga streljali partizani umro je s poklikom: Živjela NDH! Mogu mislit da se Stepinac tada vjerovatno osjećao kao superidiot, svaki put kad je išao intervenirat kod Pavelića radi Srba a pojavio se svaki put tamo odmah taj njegov pajdaš Besarović s objašnjenjem da Stepinac preuveličava i dosađuje, petlja se tamo gdje ne treba i u to šta ga se ne tiče. 
  https://pouke.org/forum/index.php?/topic/18554-како-опростити-усташама/&do=findComment&comment=617624
  Što onda Sava Besarović nije podržao Stepinca? O Stepincu se zna i šta je usmeno izjavio Paveliću i šta mu je poslao službenom poštom protokolarno i oficijalno. A taj Sava Besarović niti ijedan drugi Srbin u NDH vladi i državnom aparatu nisu rekli: taj Stepinac je u pravu i stali na Stepinčevu stranu pred Pavelićem. Pogledajte sad malo drugu stranu istorije. Ako kažete da su imali ti Srbi neki uticaj tamo onda su trebali stati na Stepinčevu i Lončarevu stranu i podržat ih u tim protestima a ne ostavit na cjedilu. Niko od njih nije bio vucan po zatvorima, od tih Srba etabliranih u državnom aparatu NDH za vrijeme cijelog 2ww ali jeste zagrebački kanonik Pavao Lončar kojeg je Stepinac poslao s prosvjedom Paveliću u julu 1941. godine, osuđen na smrt, jedva mu isposlovaše da mu se smrtna kazna prepiše na doživotnu robiju i to na intervenciju i pod prijetnjom Vatikana. Niko od tih Srba visokopostavljenih Srba u državnom aparatu NDH nije od strane ustaša ni streljan ali jeste Stepinčev rođeni brat jer jer navodno bio partizanski simpatizer i neposlušni, nepoćudni Hrvat. Ako kažete da su ti Srbi bili beznačajni i nisu predstavljali srpski narod u Hrvatskoj već jednostavno samo uhljebili sebe i svoje porodice parazitirajući u NDH kao dežurni poltroni i izdajice srpskog naroda, onda tek vidite s kakvim poteškoćama se morao sretati i suočavati Stepinac kojem se na njegove proteste odgovaralo, šta Srbima fali, pa imamo ih i u vladi NDH i svuda u državnim institucijama i u vojsci. Tako su Stepinčevi protesti stvarno izgledali bespredmetni i bez šansi na ikakav uspjeh jer su ih obesmišljavali svojim prisustvom u vladi NDH i državnom aparatu i vojsci ti sami Srbi koji su tamo bili na tim visokim funkcijama. Tako izgleda ta druga a po vas vjerovatno još neprijatnija strana istorije.
  No i unatoč svemu tomu je radio što se moglo:
  Stepinac je zaprijetio Paveliću i NDH da će zatvoriti sve crkve
  http://www.bitno.net...riti-sve-crkve/
  U Beogradu pronađen dokaz da je Stepinac spašavao i Srbe
  http://www.bitno.net...pasavao-i-srbe/
  Prvi protest: Stepinac vs. Pavelić causa Glina, jedva mjesec dana po osnutku NDH, 14.5.1941:
  Dana 14. svibnja 1941. nadbiskup Alojzije Stepinac je poslao poglavniku Paveliću prosvjedno pismo: »Ovaj čas primio sam vijest, da su ustaše u Glini postrijeljali bez suda i istrage 260 Srba. Ja znam, da su Srbi počinili teških zločina u našoj domovini u ovih dvadeset godina vladanja. Ali smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem svoj glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozovljeno, pa Vas molim, da poduzmete najhitnije mjere, na cijelom teritoriju Nezavisne Države Hrvatske, da se ne ubije nijedan Srbin, ako mu se ne dokaže krivnja radi koje je zaslužio smrt.« (Krišto 2, dokument br. 15, str. 39–40)
  Nadbiskup zagrebački Alojzije Stepinac već u JULU 1941 je poručio Paveliću u lice ono što nije bio u stanju tada apsolutno niko na svijetu: da ono što čini je zločinom do neba vapijućim, da će iz tog izaći ogromna nesreća po hrvatski narod i da je to ruganje katoličkoj Crkvi sav taj teror i to prisiljavanja Židova i Srba na prelazak na hrišćanstvo i u katoličku Crkvu i zbog čega je za malo taj osobni, lični Stepinčev izaslanik kanonik bio skoro momentalno izveden pred streljački stroj![/b][/color]
  Pa šta su trebali i Papa i Stepinac i Lončar dalje da urade, da se svi poliju benzinom i zapale
  kao Jan Palach 1968? Sumnjam da bi i s tim bili neki od vas na ŽRU danas sasvim zadovoljan.
  Stepinac ustvari je poslao Lončara već samo 3 mjeseca poslije 10.04.1941.g. dakle TRI MJESECA POSLIJE OSNUTKA NDH da OFICIJALNO protestuje u njegovo ime i ime katoličke Crkve, zagrebačke nadsbiskupije, kod Pavelića a potvrđuju to i najozbiljniji svjetski povjesničari.
  Franc (Franjo) Žužek, katolički svećenik, župnik
  http://hr.wikipedia....%C5%BDu%C5%BEek
  Pavao Lončar, kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola
  Zagrebački kanonici su praktično najbližim neposredno ili da budem još konkretniji,
  direktno potčinjenim saradnicima, savjetnicima, i pomoćnicima zagrebačkih nadbiskupa,
  tada za vrijeme NDH - u doba drugog svjetskog rata također i nadbiskupa Alojzija Stepinca.
  Evo kako su u NDH tada prolazili katolički svećenici "Srbofili" a to ne bilo kakvi već kanonici (kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola) što je mnogo viši čin u katoličkoj Crkvi od bilo kakvog običnog popa, sveštenika, paroha (župnika):
  a) Početkom srpnja 1941. dr. Pavao Lončar, zagrebački kanonik, u ime Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu prosvjedovao je kod dr. Mirka Puka, ministra pravosuđa i bogoštovlja NDH, radi loših postupaka vlade s pravoslavcima i Židovima, rekavši i ovo: „Odakle dolazi država do toga, da sili ljude na prijelaz na drugu vjeru? To je stvar strogo savjesti i država se ne smije u to pačati. Kakva imade biti korist od toga silenja na prijelaz, kad je jasno, da će svi ti ljudi opet natrag na pravoslavlje, ako dođe do preokreta. Uostalom, kakva je ta Vaša politika, kad osobe, koje ste uspjeli prisiliti da pređu s pravoslavlja ili židovstva na katoličku vjeru ipak ubijate i tjerate u logore. To osim svega ostaloga znači još i rugati se katoličkoj Crkvi. Što znači ovo ubijanje i teror? To će roditi neizlječivim zlom za ovu državu.“ (Izvješće: Zagrebački nadbiskup i njegov kler u vrijeme ustaškog režima, sastavljen godine 1945. god., CP, sv. CX., str. 3660. ? 3671., 3668.; usp. BAS, Knj. 1, str. 237. – 238.; dokument je pronađen u Arhivu UDB-e.)
  „Dne 29.VII. poslije podne prema večeru odveden je na policiju po agentima preč. g. Dr. Pavao Lončar, kanonik zagrebački.“ (Dr. Alojzije Stepinac nadbiskup zagrebački, Dnevnik, sv. IV., str. 317.)
  c) Katolički dnevnik Hrvatski glas donio je 24. kolovoza 1941. sljedeću vijest: „Po pokretnom prijekom sudu u Zagrebu osuđen je dana 22. kolovoza 1941. kanonik dr. Pavao Lončar radi uvrede državnog poglavara i radi protudržavne i protuustaške promičbe na kazan (ne znači to kazan, kotao već presudu, kaznu - stara hrvatska riječ, slična je češka riječ - kázeň) smrti strijeljanjem. Na prijedlog ministra pravosuđa i bogoštovlja, uslijed molbe za pomilovanje, obnašao je državni poglavar Poglavnik dosuđenu kazan smrti pretvoriti u kazan teške tamnice u trajanju od 20 godina.“ Začudo, katolički dnevnik Hrvatski glas za šest je dana prestao izlaziti. Istina, odlukom konzorcija od 30. kolovoza 1941. godine. Gosp. Gabelica neka istraži druge odluke.
  A dr. Lončaru je tek na intervenciju nadbiskupa Stepinca i p. Ramira Marconea, izaslanika Svete Stolice kod hrvatskog episkopata, te negodovanja klera na odluku vlade, smrtna kazna preinačena na 20 godina tamnice, da bi nakon dvije godine bio pušten iz zatvora u Lepoglavi. Gospodin Gabelica ne može protiv ovih činjenica interpretirati postupke ni ustaške vlasti ni postupke dr. Pavla Lončara čije je svjedočanstvo i na komunističkom sudu bilo u prilog nadbiskupu Stepincu, a ne vlastima NDH.
  https://pouke.org/forum/index.php?/topic/18554-како-опростити-усташама/&do=findComment&comment=617686
   
 8. Волим
  Zayron got a reaction from SrbinKatolik in Katolička duhovna muzika   
  Danas 28.09.2020. je u Češkoj veliki crkveni i državni praznik
  Sveti Vaclav - Svátý Václav i Dan državnosti Češke Republike: 
   
   
   
   
 9. Оплаках :))
  Zayron got a reaction from sanja84 in Коју ствар сте последњу купили себи....?   
  Oproštajnicu grijeha iz Rima i Vatikana od Svetog Oca pape!
  (za svaki slučaj zlu ne trebalo!)  

   

   
   
   
 10. Збуњен
  Zayron got a reaction from Edmund in Мишљење о Исламу   
 11. Волим
  Zayron је реаговао/ла на Pedja.jo у Мишљење о Исламу   
  @Zayron
   

  SAVRSENSTVO!
   
 12. Волим
  Zayron got a reaction from Pedja.jo in Мишљење о Исламу   
  Nabeel Qureshi (author) - Wikipedia
  EN.WIKIPEDIA.ORG  
   
   
   
 13. Свиђа ми се
  Zayron је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Мишљење о Исламу   
  https://youtu.be/Hv6kPKhn8Io
  Овај видео о такији је веома инструктиван, за много тога. А и Раби се потпуно и дефинитифно уклапа у њега. Човек лаже да је напустио ислам да би овде био лакше прихваћен. Кад год га питате за било шта у вези ислама што би показало/доказало његов одмак од ислама, одговора нема. Тако да је ово егземплар такије.
 14. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Јеврем in Мишљење о Исламу   
  Kad bi ti se kojim slučajem, nedaj Biože, nekakav lotr provalio u kuću, sve zapalio, ženu silovao, ćerke poslao u javnu kuću i sinove u stranu zemlju na obuku kao vojnike da se pripremaju za borbu prrotiv svoje zemlje i svoje braće i tamo pokrstio,  a od tebe napravio poluroba, javi mi a ja se zauzmem maksimalno koliko to bude moguće da ti ipak ispiše i potpiše nekakvu ahdnamu, vrlo rado to učinim! Tako budemo kvit! Možeš si je potom lijepo uramit i slikat se sa njom svuda! 
  "Belegrad" a "Bosňa" - Vojenské tesklivé písně - Moravian Soldier's Laments – gloria.tv
  GLORIA.TV Alternative watching: youtu.be/_s74Gy2f-Cc "Belegrad" a "Bosňa" v podání vynikajícího kyjovského sólisty Vaška Horáka Moravian Soldier's Laments - legendární zpěvák z Kyjovska Vašek Horák je...  
  Dušan Holý - Bosňa, Bosnia - Bosna – gloria.tv
  GLORIA.TV Cyrilometodějské jubileum: goo.gl/whPUu Dušan Holý - Bosňa, Bosnia - Bosna.  
   
 15. Свиђа ми се
  Zayron је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Мишљење о Исламу   
  Пре него што поставим цитат две претходне напомене. 
  1.  Цитат који ћу навести је из Тaфсира ибн Касира.
  Тaфсир је тумачење Курана, а ибн Касиров тaфсир се сматра једним од два  најауторитативнија у читавој историји ислама (други је ал Табаријев тaфсир који се сматра нешто ауторитативнијим од ибн Касировог). Иначе , ибн Касир је живео у 14. веку  и носи епитет "стуб ислама".
  2. Хадиси су предања о Мухамедовим поступцима или речима које су од стране његових најближих сарадника, ученика, жена...пренета другим веродоистојним лицима, а они су их пренели новим поузданим примаоцима предања....На крају су та предања сакупљена у збирке хадиса, међу којима се Бухаријева и Муслимова збирка сматрају најпоузданијим у смислу тачности предања о Мухамедовим поступцима и речима, односно да то збиља јесу Мухамедове речи и поступци.
  А сада следи цитат из Тафсира ибн Касира:
  " U    dvije    vjerodostojne    zbirke,    Buharijinoj  i  Muslimovoj,  od  Abdullaha  ibn  Omera,  neka   je   Allah,   dž.š.,   zadovoljan   njima   dvojicom,   navodi  se  predanje  od  Allahovog  Poslanika,  s.a.v.s.,  da je rekao:
  "Naređeno mi je da se borim protiv ljudi  dok  ne  posvjedoče  da  nema  boga  osim  Allaha  i  da  je    Muhammed  Allahov  Poslanik  i  da  obavljaju  namaz i daju zekat."
  https://www.docdroid.net/xtUSsr4/tefsir-ibn-kesir-tumacenje-kurana-pdf#page=512
 16. Радостан
  Zayron got a reaction from Edmund in Мишљење о Исламу   
  Očigledno! Hvala za info'
 17. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from ИгорМ in Мишљење о Исламу   
  Šta je "takija" i zašto bi svaki hrišćanin trebao znati o njoj? 
  Čo je "takija" a prečo by ju mal každý kresťan poznať
  Incredible what you outrage allow to make the Muslim slave traders! What claim a lie, unreal Takíja - Lie Koran permitted for hunting victims. Watch the response to this video, there you will see the true face of Islam ... 
  Neuvěřitelná nehoráznost co si dovolují vyrobit ti muslimští otrokáři!  Co tvrzení to lež, neskutečná Takíja - Lež povolená koránem za účelem lovení obětí. Sledujte odpověď na toto video, tam uvidíte pravou tvář islámu... 
  Takíja aneb Když muslim lže / When a Muslim lies
  Jedan od najčešćih aslučajeva primjene takije u propagandi islama, laganje i uljepšavanje toga što islam kaže o položaju žene u šerijatskom pravu, iznošenje samo prijatnih a prećutkivanje po islam neprijatnih činjenica s ciljem ne odbiti odmah sve potencijalne konvertite/konvertitke sa Zapada koje bi se toga s razlogom prepale i od toga momentalno utekle glavom bez obzira!
 18. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from ИгорМ in Мишљење о Исламу   
  Ja nikako ne razumijem kako neki ne mogu shvatiti da se ovdje ne diskutuje o vrlinama ili manama muslimana i o tom kakav je ko čovjek već o islamu u odnosu na hršćanstvo! Ne samo Rumi, ima cijeli niz takvih sjajnih ljudi u islamu ali to ništa ne mjenja na istini da je islam jeretičko učenje kojeg svaki hrišćanin treba da se kloni ma kad bi ga naučavao i sam Andjeo, naučavao neko drugo Jevandjelje koje nije to pravo Jevandjelje Isusa Hristosa, kako to reče apostol Pavle! I ne samo u islamu su takvi ljudi, i u budizmu, npr. Buda pa Konfučije u Konfučijanizmu itd.  No, to ne mjenja ništa na činjenici da su svi oni samo ljudi, i Muhamed i Buda i Konfučije a Jevandjelje nam ne otkriva samo čovjeka Isusa već i Božjeg Sina, Utjelovljenu Riječ Božiju i samog Logosa, Boga. Ovo dvoje mnogi nikako ne shvataju, da se ovdje ne diskutuje ni o muslimanima kao ljudima a ni o islamu kao rasi ili naciji jer islam nije ni rasa ni nacija već vjera pa onda tako o njemu diskutujemo kao o vjeri!
 19. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Pedja.jo in Мишљење о Исламу   
  Ne znam koji je to za tebe "dobar smjer rasprave". S gledišta hrišćanske teologije nažalost postoji samo jedan jedini smjer rasprave koji je moguć kad je islam u pitanju, i taj je isti kao i kod svih drugih jeretičkih učenja - a to je rasprava o islamu kao o jeresi, krivovjerju i jeretičkom učenju! Kad islam ne bi bilo krivovjerje, jeres i jeretičko učenje bilo bi moguće o njemu govoriti i drugačije! No, pošto jeste i jeres i krivovjerje i jeretičko učenje mnogo nam tih mogućnosti na izbor ne preostaje! Problem nije u nama ni sa nama već u islamu, islam je taj koji ima i širi jeretička učenja. Kad islam napusti sva svoja jeretička učenja i odrekne ih se bude moguće razmišljati o nekakvom teološkom dijalogu hrišćanstva i islama. Ukoliko si došao ovdje da se odrekneš svih tih jeresi onda bi to zaista mogao biti dobar smjer rasprave što se nas tiče!
 20. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Просечан србенда in Мишљење о Исламу   
  Ima i misiju a ima i strategiju. Dobar musliman mora imitirati Mohammada i po njegovom uzoru širiti islam kao i obe dvije djevojčice što imitiraju Gretu Thunberg i šire njenu eko-ideologiju. Osim toga nije problem ako prevarom i lažju stekne naklonost nemuslimana, ili barem veću šansu da im se približi nego kad bi odmah priznao da je i sam musliman recimo slaže da nije musliman već ateista. To može reći svaki musliman bez okolišanja i problema jer svaki musliman je ustvari "ateista" prema svim drugim "bogovima" osim Allaha. To je ustvari i glavni smisao šahade - šehadeta. Dakle u odnosu prema svim drugim i ostalim "krivim bogovima" on je ateista ali ne i u odnosu prema Allahu koji je prema islamu jedini pravi Bog.  Dakle ako bi ga pitali, da li je ateista u odnosu na Allaha, tu bi već morao izaći s istinom na vidjelo. Ali i tu postoji izuzetak, nije to još kraj. U slučaju da time stekne nekakvu značajno veliku prednost koja mu može pomoći u širenju islama i s tim tj. s tom lažju i prevarom , podvalom steći naklonost budućih konvertita dozvoljeno mu je lagati i u tom smislu, da je ateista i u odnosu na Allaha. Zove se to u filozofiji "restikcija pojma" a kod nas katolika su u tom veliki majstori npr. jezuiti.  Dakle, dodju dva Jehovina svjedoka pred tvoja vrata i zvone, ti im ne otvoriš, dakle lažeš da nisi kod kuće. Kad primjenimo tu restrikciju pojma to onda znači: za cijeli svijet sam kod kuće ali ne i za Svjedoke Jehovine, jedino i samo za njih kod kuće nisam! Za sve ostale jesam! Tako i on za cijeli svijet je musliman ali samo za nas ovdje na Forumu je "ateista" jer kao muslimanu bi mu bila teža pozicija sa mnogo manje manevarskog prostora u diskusijama nego kao "ateisti", tačnije "lžiateisti". A u islamu se takvo opravdano laganje i takve prevarice ne nazivaju restrikcijom pojma već "al takija". Ili što bi rekli naši dragi jezuiti" Cilj opravdava sredstva" ili "Cilj posvećuje sredstva" . U prvom videu vam bivši češki diplomata objasni šta je to "al takija", u drugom vam Libanonski jezuitski katolički sveštenik rekne nešto o islamu a u trećem imate dvije češke Grete, širiteljke eko-ideologije Grete Thunberg iz Švedske.  
  https://cs.wikipedia.org/wiki/Takíja 
  Svjedočim da nema drugog boga osim Allaha, i svjedočim da je Muhammed Božiji rob i Božiji poslanik.
  Šehadet - Wikipedia
  BS.WIKIPEDIA.ORG  
   The topic of Islam nowadays is more present than ever in media and in our daily life. From the horrific attacks perpetrated in the name of Islam, to the waves of immigrants into Western societies, Islam is an ever-present concept or idea. But what is Islam? Why people that profess the same religion could have such diametrically opposite points of view? Jonas Soto interviews Fr. Samir Khalil, Egyptian Jesuit priest, Islamic scholar and Catholic theologian from the Université Saint Joseph in Lebanon.
   
   
 21. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Родољуб Лазић in Мишљење о Исламу   
  Ja nikako ne razumijem kako neki ne mogu shvatiti da se ovdje ne diskutuje o vrlinama ili manama muslimana i o tom kakav je ko čovjek već o islamu u odnosu na hršćanstvo! Ne samo Rumi, ima cijeli niz takvih sjajnih ljudi u islamu ali to ništa ne mjenja na istini da je islam jeretičko učenje kojeg svaki hrišćanin treba da se kloni ma kad bi ga naučavao i sam Andjeo, naučavao neko drugo Jevandjelje koje nije to pravo Jevandjelje Isusa Hristosa, kako to reče apostol Pavle! I ne samo u islamu su takvi ljudi, i u budizmu, npr. Buda pa Konfučije u Konfučijanizmu itd.  No, to ne mjenja ništa na činjenici da su svi oni samo ljudi, i Muhamed i Buda i Konfučije a Jevandjelje nam ne otkriva samo čovjeka Isusa već i Božjeg Sina, Utjelovljenu Riječ Božiju i samog Logosa, Boga. Ovo dvoje mnogi nikako ne shvataju, da se ovdje ne diskutuje ni o muslimanima kao ljudima a ni o islamu kao rasi ili naciji jer islam nije ni rasa ni nacija već vjera pa onda tako o njemu diskutujemo kao o vjeri!
 22. Свиђа ми се
  Zayron got a reaction from Млађи Катон in Мишљење о Исламу   
  Ja nikako ne razumijem kako neki ne mogu shvatiti da se ovdje ne diskutuje o vrlinama ili manama muslimana i o tom kakav je ko čovjek već o islamu u odnosu na hršćanstvo! Ne samo Rumi, ima cijeli niz takvih sjajnih ljudi u islamu ali to ništa ne mjenja na istini da je islam jeretičko učenje kojeg svaki hrišćanin treba da se kloni ma kad bi ga naučavao i sam Andjeo, naučavao neko drugo Jevandjelje koje nije to pravo Jevandjelje Isusa Hristosa, kako to reče apostol Pavle! I ne samo u islamu su takvi ljudi, i u budizmu, npr. Buda pa Konfučije u Konfučijanizmu itd.  No, to ne mjenja ništa na činjenici da su svi oni samo ljudi, i Muhamed i Buda i Konfučije a Jevandjelje nam ne otkriva samo čovjeka Isusa već i Božjeg Sina, Utjelovljenu Riječ Božiju i samog Logosa, Boga. Ovo dvoje mnogi nikako ne shvataju, da se ovdje ne diskutuje ni o muslimanima kao ljudima a ni o islamu kao rasi ili naciji jer islam nije ni rasa ni nacija već vjera pa onda tako o njemu diskutujemo kao o vjeri!
 23. Волим
  Zayron got a reaction from Pedja.jo in Мишљење о Исламу   
  Španija (Kordovski kalifat) i Svjataja Rus, Rusija, (Tatarski kazanjski hanat) prve, posljednje i jedine dvije takve u svijetu. Cijeli hrišćanski Zapad ima zahvaliti Španiji isto kao i cijeli hrišćanski Istok Rusiji na sprečavanju gubitka svog vjerskog, nacionalnog i kulturnog identita pred tadašnjom islamizacijim. Radi toga posebno na Balkanu Turci nisu smjeli provoditi baš sve što im je palo na pamet i što im se namanulo da rade jer je iza njih stajala Rusija sa uzdignutim kažiprstom, no, no no! Ta opasnost je prošla ali danas slijedi još veća i pogubnija!  https://www.eurabia.cz/default.aspx
   
  euRABIA - Islám dobývá Evropu, Eurabia.cz ji brání
  WWW.EURABIA.CZ    
 24. Волим
  Zayron got a reaction from Pedja.jo in Мишљење о Исламу   
  Sve to se zna tačno i egzaktno kao i kod Adolfa Hitlera na primjer! I s tom razlikom što se Muhamedova knjiga u kojoj je sve to opisano ne zove "Mein Kampf" već Kuran.
 25. Свиђа ми се
  Zayron је реаговао/ла на Јеврем у Мишљење о Исламу   
  Цео текст (морам да га понвим):
  Ислам – Свештеномученик Данил Сисојев

   
×
×
 • Креирај ново...