Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Теодор Анагност

Члан
 • Број садржаја

  30
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Теодор Анагност

 • Ранг
  Напише по коју
 • Рођендан 01/01/1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 1. Ја само скрећем пажњу да чувате оно што је ВАШЕ да вам не би други отели и учинили вас туђинима на вашој сопственој земљи. Јеси видео како на Космету то функционише? Немања је постао Албанац Нимани, а косметски манастири се на изложби у Тирани приказују као "албански споменици кутлтуре"? Имате и ви уБосни сличних примера... Идеја срПске Бих? Па ако си из Босне онда не мораш мене да питаш... Довољно је да будете само то што већ ЈЕСТЕ. Уосталом, она круна са љиљанима се већ налази на грбу РС, тако да ништа радикално ја нисам сугерисао оном заставом... А рата не мора бити ако смо бар мало паметни. Што се тиче пропале економије и ниског животног стандарда: са обе стране Дрине смо у истом сосу... За то не знам решење... Ето, толико. Још једном срећан рођендан и чувајте нам Републику!
 2. Ко каже да је то грб некакве "Армије БиХ"??? Ко су уопште они? То је грб српског краља Твртка. Република Српска Босна и Херцеговина је првобитни назив Републике Српске. И шта ти уопште значи "држава у којој живе само Срби"? Српска Босна и Херцеговина је различна од муслиманско-хрватске федерације илити данас Федерације БиХ.
 3. НЕКА ЖИВИ СРПСКА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА! kolo2
 4. "Октобарски дани у Јадру Обележавање 70. годишњице свирепо убијених 2950 житеља Јадра, Мачве и Рађевине у Драгинцу ове године ће бити обележено у режији града Лознице и Министарства за рад и социјалну политику. На заседању организационог одбора у градској управи којим је председавао градоначелник Видоје Петровић указано је на значај Драгиначког октобра, па ће сви програми бити посвећени сећању на овај догађај. Град је успоставио добру сарадњу са државним институцијама, Министарством за рад и социјалну политику, Заводом за заштиту споменика у Ваљеву... У Драгинцу се одвијају конзерваторски послови крај споменика жртвама терора и санација оштећења дуж путне саобраћајнице од Карлагана до школе „14.октобар". У четвртак, 13. октобра у Музеју Јадра у Лозница планирано је отварање изложбе под називом „ Од слободе до стратишта" историчара Горана Вилића. Пригодни програми сутрадан одвијаће се у школи „14.октобар", a комеморација жртвама почиње у 12 часова крај споменика. У суботу, 15. октобра, све ће бити у знаку књижевне манифестације „ Дани дечје поезије и прозе" када ће за учеснике бити приређен пријем у Градској управи. Након тога, у драгиначкој школи биће организована књижевна трибина. Месна заједница Драгинац и ове године је организатор ликовне колоније која окупља сликаре са различитих страна, саопштио је Одбор за обележавање манифестације у Градској управи. Центар за културу „Вук Караџић" са Институтом за савремену историју за 20. октобар припрема научно саветовање о страдању цивилног становништва у Србији током 1941. године" (текст преузет са сајта града Лознице) Ја бих још само приложио линкове пар скенираних књига које сведоче о страдању народа овог крају током јесени '41. -Станоје Филиповић: "Две хиљаде за дан", Београд 1952. - http://www.megaupload.com/?d=AMU9VZ30 -Станоје Филиповић: "Подриње у крви и пламену", Шабац 1964. - http://www.4shared.c..._i_plamenu.html -Милош Пантелић: "Над хумкама малишана", Београд 1978. http://www.4shared.c...a_malisana.html
 5. Нађи неког мирног дечка који не јурца за сукњама чак ни када је слободан и велике су шансе да те тај неће варати у браку. Наравно, таквих вероватно нема превише, али их ипак има - познајем неколицину. У суштини, чини ми се да је "поента" у уздржању, односно "острашћености" - коме је "ушло у крв" да мења цуре (тј. "партнерке", шта год то значило) било док је "слободан" или "у вези", тај тешко да ће се одрећи тог "задовољства" када буде био у браку, или бар тешко да ће одолети искушењу ако му се "укаже прилика" са неком другом женом. Тако се бар мени чини.
 6. Не знам да ли је ово право место да се потражи савет, али ћу ипак поставити питање: Имам један текст (у ПДФ формату) знаменитог грчког теолога Х. Јанараса на тему еутаназије; колико ми је познато, до сада код нас није превођен. Мада бих могао да потражим преводиоца, највећа препрека је пронаћи издавача. Дакле, потребан ми је савет кога бих могао да контактирам од наших издавача, јер је овај текст (обима је неких 20ак страница грчког алфабета) најпогоднији за неки периодични часопис (попут Видослова итсл.)....???
 7. Треба ми једна информација: занима ме колико често овај часопис излази? Видим да је то број 11 за 2010. Хвала унапред. 0110_hahaha
 8. Ево неких радова оца Давида: 1. http://rapidshare.com/files/441882701/o.david_1.pdf и 2. http://rapidshare.com/files/441887341/o.david_2.pdf
 9. Свеједно, хришћански аутори не би могли доводити те симболе у везу са мухамеданством ПРЕ него што су они ушли у употребу код Арапа.
 10. То је могло бити током средњег века, а сигурно да то није била главна "замерка" од стране ромејских (јер се вероватно о њима ради, је л' да?) аутора; даље, то је могла бити реминесценција на улогу коју је имала астролатрија у арабљанским племенима пре појаве Мухамеда (а можда и као библијска паралела из Старога Завета!). Елем, несумњиво да је извесну улогу имало и већ постојеће значење звезде и (полу)месеца код Хришћана, а које (симболе) мухамеданство носи. С друге стране, треба се присетити да су хришћани (а, чини ми се, и мухамеданци, али нисам сигуран) називали Зороастрејце (Маздаисте, Заратустријанце) "огњепоклоницима", што - из перспективе историчара религије - засигурно није тачно, али такав се утисак савременицима могао стећи због значајне улоге огња у култу зороастрејаца.
 11. На страници 17. Ти сигурно знаш одговор! 0442_feel
×
×
 • Create New...