Jump to content

marko_13

Члан
 • Број садржаја

  5237
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  3

Everything posted by marko_13

 1. А Његово Царство трајаће заувек! И доћи ће Дан када ће љубављу својом обрисати сваку сузу из очију наших, када ће у мору радости растопити сваку жалост земаљску, када ће Светлошћу Вечности Своје обасјати свет који је створио.
  Радујмо се свитању тог Дана!

   
  1. gavrosaurus

   gavrosaurus

   Амин!

   Дуго Вас нема...

  2. marko_13

   marko_13

   Дух је крепак, али је тело слабо. :)

    

 2. Снимак са промоција књига ИК Агапе - Александра Нинковић Ташић, Арно Гујон и Александар Гајшек - https://www.youtube.com/watch?v=eeIi7-U5Be8

 3. Срећан празник најзначајније личности наше прошлости и најсветлијег путоказа наше будућности - Светога Саве!

 4. У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ СВЕТОГ ЛУКЕ И СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ
  У једној шумадијској вароши сретне свештеник свог старијег познаника:
  "Брате да ти кажем, ово што људи и то млади иду много у своју Цркву, то ти је брате све ствар помодарства," рече познаник.

  - Аха, него где си то кренуо обучен у Црвенкапу!?, упита свештеник.

  "Ма идем на халоувин, то ти је брате кууул, амерички!"
   
   
 5. Дошли данас Јеховини сведоци на врата и питају ме: "Извините, господине. Да ли имате минут да поразговарамо о нашем Господу и Спаситељу?" Ја им одговорим: "Наравно, момци. Питајте, шта вас интересује?":)

 6. ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР ДР АЛЕКСАНДАР ШМЕМАН О ПОГУБНОСТИ ЛАЖНЕ ДУХОВНОСТИ

  "Све се даје на 'духовност', али умире оно што је за Хришћане главно - Црква. Зачуђујуће је то да су управо ти 'духовњаци' почели да растурају Цркву. Они су одбацили Евхаристију као Свету Тајну Цркве (јер су наводно''недостојни''!). Они су свели Цркву на религију, а религију - на себе...И - свет је остао без Цркве или, тачније, са разним њеним остацима: 'националним','етничким', 'обредним', итд.''

  петак 27. јануар 1978.

 7. Баш као што је први човек отворио своје очи и видео свет за који је Бог рекао да је све у њему "веома добро", и обрадовао се, и заблагодарио Богу, тако и ми на Преображење као да први пут видимо свет препун Божије мудрости и љубави, и радујемо се, и благодаримо Богу. И у тој радости и благодарењу преображава се, очишћује се, обнавља се и поново рађа наш живот.

   
 8. Бог увек пребива у истој слави, која не расте помоћу хвалоспева нити се умањује хулом. 

 9. Ако се не заузмеш за оно у шта верујеш, ко си онда ти!? Сведочите своју веру слободно и отворено.

 10. Много је лепо што се својој заједници, која вероватно нема никакве везе са тим стилом живота, обраћа речима и алузијама као да су они сами конзументи. А зашто је то тако!? Зато што они којима се о. Рафаило неће ни осврнути (осим поспрдно) на његове рече, јер је једноставно неаутентичан. Чак и да овај лапсус значи то што си рекао аудиторијум је тотално погрешан, јер се игуман обраћо литургијској заједници а не камери. Бар се надам да је тако.
 11. Управо тако. Надам се да ће игуман стати на хероину и нећи ићи даље у изазивању пажње.
 12. Игумана Рафаила не познајем и немам никакву емоцију према њему. Оно што желим да знам је - која је поента реченице да је вода лошег квалитета, а хероин никакав у причи о јављању Тројичног Бога!? Да је отац Рафаило искусан и ЗРЕО духовник извинио би се, рекао "лупио сам, омакло се, уморио сам се после 75 минута проповедања", а не би се вадио на светске медије. Оно кад хоћеш да се извучеш, па се још више закопаш. И не значи да си против неког у Цркви, макар био и свештено лице, ако му кажеш истину у лице.
 13. Ако већ од игумана Рафаила нисмо чули (и поред неколико покушаја) зашто је за име Бога у проповеди о Богојављењу рекао да је вода лошег квалитета, а хероин никакав!? Да се не разводни прича о њему и његовим талентима, да ли их има или не. Суштинско питања - која је поента реченице да је вода лошег квалитета, а хероин никакав у причи о јављању Тројичног Бога!?
×
×
 • Креирај ново...