Jump to content

RYLAH

Члан
 • Број садржаја

  16975
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  59

Последњи трофеј

RYLAH је имао/ла садржај са највише реакција!

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

67169 посетилаца

RYLAH's Achievements

 1. RYLAH

  Ivermectin

  Види, на сајту јасно пише то што пише. Ако ће нешто да ти значи да ти кажем да си у праву и да ови из ФДА не знају о чему пишу, и ако ће то да значи да ће да престане натезање око ствари које су јасно написане, ево, јавно признајем да си ти све у праву а ја нисам.
 2. RYLAH

  Ivermectin

  Проучили и видели да не даје резултате, јбг. А било би супер да даје (причам за хлорокин). Причали су на почетку пандемије да је ччудотворан против короне, Французи почели и да га користе на пацијентима да не би чекали вакцину. И онда се у том коришћењу ипоставило да нема тих ефеката о којима су причали. Значи, нема завере, француска медицинска струка користила хлорокин и дошли су до резултата да ипак не може.
 3. RYLAH

  Ivermectin

  Не знам о којим студијама причаш, али изашле две студије о томе како Ивермектин не лечи Корону. И једна која је изашла која је показивала да лечи је повучена, и то од стране аутора, због тога што је један од псаца студије фалсификовао неке резултате. Аутор је сам изјавио када је поново погледао све резултате самостално, да је закључио да не постоји било какав доказ да Ивермектин помаже у лечењу Короне. На крају крајева, гутајте коњске пилуле и верујте у чаробне прашкове ако хоћете, ваша ствар. Само немој после неко да је причао како вакцине нису тестиране, да имају нуспојаве, и слично.
 4. RYLAH

  Ivermectin

  Није, пише у оном тексту са сајта ФДА који сам поставио горе пар порука изнад. ФДА званично написала да није иста супстанца. Изашле су студије и за Ивермектин и за хлорокин. Ни један ни други немају резултате против короне, иако се за хлорокин у почетку и мислило да ће моћи да помогне људима. Много бих волео да имамо неки лек за ово, посебно зато што ми је отац почетком ове године једва преживео сусрет са короном, знам кроз шта пролазе. Али нема чаробних и скривених формула или лекова које ОНИ намерно крију од НАС. Имамо вакцине, раде како раде, и то нам је то. Макар за сад.
 5. RYLAH

  Ivermectin

  Постоји Ивермектин који лечи пар врста паразита код људи, али то није верзија о којој причамо. Ови што мисле да Ивермектин лечи Корону баш циљано узимају верзију за животиње (за коње). Не знам због чега и ко их је упалио да то раде, али не узимају верзију лека за људе.
 6. RYLAH

  Ivermectin

  Јесте, ево за шта се користи за људе: Ivermectin is approved for human use to treat infections caused by some parasitic worms and head lice and skin conditions like rosacea. То стоји на сајту ФДА, у вести како не треба да се користи за лечење Ковида. Писали лекари из ФДА. Page not found | WCMS WWW.FDA.GOV Ајд сад, спинуј ми ово тако да буде да Ивермектин заправо треба користити и за Ковид, да су они силни потровани заправо дебили који само нису знали како се користи лек који не треба ни да се користи, и како нуспојаве попут невољног пражњења црева нису толико страшне. А да притом све време останеш на становишту да треба слушати науку. Е, да, само што има још једна фора: Постоји Ивермектин овај за људе, али то није Ивермектин који ови кретени користе. Они користе верзију лека која је баш за животиње, из неког разлога. Вероватно их је неко упалио како једино та верзија може да им помогне. Не знам у чему се разликују те две верзије лека, али знам да има разлике, и да ови ликови користе верзију за коње.
 7. RYLAH

  Ivermectin

  Не смеју лекове за коње да пију.
 8. RYLAH

  Ivermectin

  Једино и могу сами да се лече, јер лек није за људе, и не постоји лекар који може да га препише а да не изгуби лиценцу. Обрнули смо пун круг. Авакси су кукали како вакцине против короне немају атест, нису испитане, нису безбедне, имају нуспојаве и слично, а сад пију лекове за коње који апсолутно нису за људску употребу, које могу да купе само у ветеринарским апотекама, који их трују и од којих се празне на сред улице, и то им не смета.
 9. RYLAH

  Ivermectin

  Ивермектин није за људску употребу. Много се људи до сад отровало од доза Ивермектина које су за коње а не за људе. Поред тога, један од нусефеката Ивермектина на људски организам је неконтролисано пражњење, па су већ у мимове увелико ушли ликови којима се невољно празне црева негде у сред тржног центра а да они тога не буду свесни. Виде се и људи који носе пелене за одрасле које су запрљане (надам се да се разумемо како су запрљане) и фекалије им се преливају преко тих пелена за одрасле. То је Ивермектин. Као што је раније чудотовран лек био Хлорокин, док нису провалили да заправо не делује на корону, тако је сад чудотворан лек Ивермектин. Лек за коње од кога се неконтролисано празне или се трују. Док опет не провале да не ради, и да им су им најбоља заштита вакцине, које постоје. Да преведемо: људи ће буквално да гутају лекове за коње који ће да их трују, или од којих ће да имају неконтролисана пражњења у јавности само да се не би вакцинисали, јер мисле да су корона вакцине штетне за људски организам.
 10. RYLAH

  Windows 11

  Ма у хаосу сам неком већ дуже време. Породица, посо, стална путовања и те форе. Повремено дођем и погледам овако неке лепе и занимљиве теме, ал немам нешто воље да дискутујем, све ме мрзи да се упуштам у расправе.
 11. RYLAH

  Windows 11

  Није уопште, само не користиш мобилне направе да видиш колико је Вин од десетке ту апсолутно супериоран. Опет, оно што се не капира, јесте да је десетка била транзиторни систем. Нисам имао никаквих проблема са десетком, а на Дев сам био све време да бих покупио емулацију за Х86 кад је изашла. Чињеница је да је све више апарата данас мобилно, све више интегрисано са свим апаратима око себе, све више тач скрин технологије, и све то мора да се узме у обзир кад се гледа Вин 10, а сад и Вин 11. Десктоп рачунари свакако и даље постоје, али ни приближно немају онолику важност какву су имали раније. У овом другом сегменту, који сад и мени значи много више јер сам стално на путу, све су бољи и бољи. Такође, интегрисност мобилног и Виндоуза је нешто феноменално, и од последње верзије шљака беспрекорно (раније верзије су знале мало да багују). Не знам стварно шта ти је толико лоше било у Вин 10, мени је шљакао без проблема, а тек ми је Вин 11 одличан. Виндоузе користим још од 3.11 и одлично знам сваку верзију каква је била (за поједине верзије сам знао серијски број напамет, толико сам га пута инсталирао). Овде ми се једном десило да ми се после апдејта неки драјвер зезнуо, и толико нисам хтео да се малтретирам да сам само деинсталирао тај апдејт и све се вратило на оно супер, како је и било. Опет, ако си користио "народску" верзију, може много да утиче, јер зависи ко и како крекује, шта скида и шта остаје од функционалности. Ја не радим са клаудом ништа, искључио сам све те опције, и опет ми шљака феноменално. Не знам стварно каква си ти искуства имао, и са којом си то верзијом имао искуства, али ти је клауд апсолутно опционалан, и у Вин 10 и у Вин 11. Што се тиче праћења корисника, праћен си самим тим што имаш мобилни, вај фај, итд, тако да је о томе беспредметно причати. Ако мислиш да неко не може да те прати јер си на Линуксу, онда ниси пратио вести око оних спајвера што избацују владе ових већих држава, који подједнако гађају и Линукс и ИОС и Вин и Андроид.
 12. RYLAH

  Windows 11

  Види се разлика у приступу у последњих неколико година, откако је дошао онај Индијац, много боље и паметније раде, прилагођени су новим навикама корисника, све више интегришу све што може да се интегрише, стављају све већи акценат на мобилне направе, и разумеју време у ком послују. Видиш и да временом Вин за кућну употребу постаје мање или више џаба, мош да га узмеш џаба чак и ако немаш неку претходну легалну верзију Виндоуза. Волим тај нови приступ не само због тога што користим Вин и цело то окружење, него и зато што подстиче и конкуренцију да буде боља, посебно у овом сегменту. Кул је Линукс, али никад није био било каква озбиљна конкуренција Виндоузу, и онда су се ови доста успавали били у једном временском периоду. Посебно кад видиш како су успели са свим својим ресурсима, а реално и са квалитетом који су тад имали у односу на Андроид или ИОС, да упропасте шансу да се озбиљно позиционирају на тржишту мобилних платформи.
 13. RYLAH

  Windows 11

  Не знам стварно, нисам чуо ни да је неко други имао неке веће проблеме са Вин 10. Можда једино ако није легалан софтвер, то у овим новим верзијама уме доста проблема да прави. Нисам сигуран због чега, али знам да уме много проблема да прави. Мислим да су и то средили, после првобитног одијума. И испоставило се да су то држали вештачки. Да Вин 11 може и на доста старијим машинама од првобитних спецификација, али вероватно да су они то нешто замислили да ради без лагова чак и кад покрећеш захтевније програме. Ни мени машина није нешто посебно, чак би можда и требало да ради спорије јер је АРМ процесор, али никаквих проблема у раду нисам имао. Провери поново, знам да су мењали спецификације. Испашћу сад ко манекенка за Мајкрософт Али је Еџ феноменалан браузер. И не само због тога што ми иде нејтив на АРМ-у, него је и иначе сад баш дотеран. Раније ми је много сметало пар ситница, типа што им је преводилац лоше радио или тако неке ситнице, али за мене је то сад браузер неупооредиво бољи од Хрома. Јесте да се заснива на Хромијуму, али убацују стално нове ствари, и не само да убацују нове ствари, него им је интеграција између браузера и оперативног система феноменална. Можеш свакако да радиш и на неком другом браузеру, сад је то и знатно лакше него раније, неће ни на кварно да ти то минирају као раније, али стварно нема потребе, макар за мене, јер ми је Еџ феноменалан за оно што мени треба. Без зезања сад, баш се види кад је дошло ново руководство и преузело конце у своје руке. Последњих пар година стварно раде феноменално. Нисам могао онда да верујем како су глупо испустили тржиште мобилних телефона, иако су имали можда и најнапреднији оперативни систем за мобилне у том периоду, који је уз то био светлосним годинама по интеграцији са компјутерима. То је чисто лоше руковођење било. Сад су за почетак увели одличан интерфејс између телефона и компа са оним компанионом, ради и са Андроидом и са ИОС, и отприлике остаиш телефон са стране и све радиш преко компјутера. Капирам да је то само први корак у интеграцији. Стварно делује да ће за пар година, ако наставе овако, да развале и десктоп и мобилно тржиште, макар да се позиционирају као реалан трећи играч поред Андроида и ИОСа.
 14. RYLAH

  Windows 11

  Ова верзија Вин 11 је за сад одлична. Има још доста ситница које треба испеглати, али је најбоља верзија до сад, и то у овој верзији (на Дев каналу сам, па скидам апдејтове редовно). Стварно се види разлика у приступу Мајкрософта у последње време. Такође, оде се прави забуна око тога шта је поента овог Виндоуза. Сви га гледају из перспективе десктоп рачунара, где је одличан. Међутим, од последњих верзији десетке, а и сада са једанаестицом, Мајкрософт се све више фокусира на тач скрин лаптопове, таблете и сличне машине, а негде у перспективи ће сигурно опет да нападне тржиште мобилних телефона. Сад је све толико интегрисано да Виндоуз више не прави никакве разлике у режиму рада кад скинеш тастатуру и остане ти само екран на Surface Pro рецимо, и функционише феноменално (уз мало навикавања на неке нове команде или премештање неких старих корисних функција). Ако овај Вин гледате из те перспективе, а та ће перспектива да буде све битнија, изгледа да су баш уболи, а ово је тек почетак, после иде редовно полирање. Задржали су сву лакоћу и функционалност оригиналног система, направили нешто стабилно (додуше, још од десетке реално нема проблема са стабилношћу), одлично су интегрисали све остало што раде ради лакшег сналажења (Офис, МС Тимз), итд. Ко не воли МС или Вин, њему ни ово неће да се свиди, наравно, и то је потпуно разумљиво (не знам шта би Епл требало да избаци да се мени свиди, рецимо), али ко нема такав приступ, одушевиће се. Посебно ако овај систем користи на некој мобилној машини, поготово ако се ради о 2 у 1 машини.
 15. Сви су такви, на обе стране. Фридман у својој новој књизи то феноменално објашњава. Подела је много дубља, само су се једни утаборили око демократа, а други око републиканац, и немају ни слуха нити бриге за ставове оних других. Кад је он, који је геополитичар, написао књигу која се бави искључиво америчком унутрашњом политиком и предвиђањима у ком ће правцу да тече, то је један од показатеља колико су те поделе дубоке и јаке.
×
×
 • Креирај ново...