Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

RYLAH

Члан
 • Број садржаја

  15939
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  57

Последњи трофеј

RYLAH је имао/ла садржај са највише реакција!

О RYLAH

 • Ранг
  Oh fishy fishy fishy fish!

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

62221 посетилаца
 1. То се чак често ради, посебно у државним фирмама. Неко да отказ и онда искористи дане од старог одмора. Као шт рекох, нема право да те отпусти зато што си узео боловање (наравно, сем ако не може да докаже да фолираш).
 2. Теорије завере нису лоша ствар сама по себи, и настале су од неповерења које људи имају у властодршце. Између осталог, и због тога што су били преварени и слагани ко зна колико пута. Али теорије завере које се овде фурају су лишене сваке логике, чак и елементарне, и сваког медицинског знања, чак и елементарног. Подмећу се разни фалсификати, позива се на студије које не постоје или се уопште и не баве том темом, а представници тих покрета су, благо речено, контроверзне личности (имали смо прилике и овде на теми да видимо како се једна од тих личности понаша према саговорницима). Стога дође човеку да се запита шта стоји иза целе те приче. Јер ако је неком у интересу да се људи не вакцинишу, то је фармацеутска индустрија. Вакцину могу да наплате само једном, али лекове којима се лече те давно искорењене болести могу да ти продају целог живота. Тешко друштву у којима било која оваква Јована води главну причу и има простора колико ова и сличне Јоване имају простора.
 3. Честа заблуда која влада код нас. Не можеш да добијеш отказ док си на боловању ако си отказ добио због тога што си на боловању, али не постоје законске сметње да док си на боловању добијеш отказ. Типа ако неко добије отказ зато што се разболео, а послодавац неће да трпи да му се неко води на списку а да није ту присутан. Једино те трудничко боловање "чува" од отказа, чак и кад си на одређено време запошљен, али то је због тога што ти држава плаћа док си на боловању, и мера је популационе политике која нема превише везе са радним правом.
 4. Можемо да вадимо аналогије са апаратима у ограниченом броју случајева, али у глобалу су побеђене многе болести које су од памтивека косиле људски род или богаљиле људе. Поред тога, људи вишр не морају да трпе болове за болести које још увек нису искорењене. Не знам како не постоји аналогија између дужине животног века и здравља људи, јер у тај просек улазе и они који су млади умирали од свакаквих болести. А мислим и да је неспорно да живимо квалитетније од својих предака. Наравно да вакцине нису једини узрок квлитетнијег и дужег живота људи, али су немерљиво допринеле томе искорењивањем свакаквих болести. Али данас је изгледа модерно да се сва велика достигнућа преиспитују и подвржу разним теоријама завере, па тако и нее сасвим очигледне ствари.
 5. Не. Поента је да држиш својих предрасуда које настају јер имаш трип да спасавш свет, и ништа што било ко каже или напише не може да их промени. Чак ни кад видиш да је звезда антивакцинашког покрета побегла чим се сударила са конкретним питањима и са људима који заправо читају оно што она поставља и проваљују да то што поставља нема везе са оним што заступа. Све то нема везе, битне су предрасуде да смо провалили систем и да смо способни да спасемо свет од великих и злих корпорација које су превариле све и сваког, ал ето нас тако паметне и начитане нису. Јер заиста, доста је да погледаш пар клипова са Јутјуба па да провалиш све. Јесте да се у те мегазавере улажу милијарде и милијарде долара и евра, ал ето, Јованна Стојковић и ти сте их провалили. Вас нису преварили.
 6. Није те фасцинирала количина отрова и неваспитања које је она просипала по теми на сваког ко се не слаже са њом? Или фалш научни радови које потура овде у нади да нико неће да их прочита (а онда кад се прочитају види се да везе немају са оним што је она причала)? Или то што није одговорила ни на једно питање кад јој се постави неко конкретно питање? Само те фасцинирала "количина отрова просута на дотичну" ?
 7. Радили су то и раније. Сећам се да је једном Џо Бајден урадио, а мислим и да је Хилари урадила. Не најаве се због могућих терористичких претњи, а ово властима надлежне земље пријаве као незваничну посету да би избегли било какав дипломатски протокол и да би били са војницима (обично за Дан захвалности или Божић). Мада мислим да би војници више волели да виде Тејлор Свифт ил тако неку гошћу него пуначке старце који их тако рендом обилазе.
 8. RYLAH

  Sve oko vojske

  Оваква поређења немају никаквог смисла код сила које имају нуклеарно оружје и капацитета да га баце једна на другу. Због тога неће да буде великог рата између САД и Русије, јер би то означавало крај цивилизације, а то никоме не пада на памет. А и после Хирошиме и Нагасакија, кад се видело колико су тадашња оружја страшна (а она су као петарде према овим данашњим), треба човек који ће да стисне петљу и нареди да се спржи пар милиона, или пар десетина милиона, људи једним дугметом. Овакви клипови су за паљевине из филма Три карте за Холивуд и да и једни и други пумпају своје јавно мњење.
 9. RYLAH

  Јеванђеље по Шешељу (ВИДЕО)

  То нема фрке, то је све по Јеванђељу строго гледао кад је радио. И не само то, него и кад је вадио пиштољ на студенте, радио за власт из опозиције, претио људима и био их, итд. Кад можемо да имамо историју по Деретићу, медицину по разним Стојковићкама, људска права по бившим пуленима ћопавог диктатора... Што не бисмо имали и тумачење Јеванђеља по Шешељу?
 10. Одличан коментар испод једног Јутјуб видеа где Џордан Петровић опет објашњава све о свему "He is not intelligent, he only looks like that to those who are not."
 11. Онда морамо јако брзо да причамо
 12. Југословенска идеја можда јесте била племенита кад се појавила, али ју је пракса демантовала. Ти народи једноставно нису желели да живе једни са другима, и ту се сва прича завршава. Што није ништа чудно ни у другим деловима Европе - да у Белгији није Брисел и да се она не одржава вештачки, Фламанци и Валонци би одавно рекли довиђења једни другима јер се не подносе а натерани су да буду једни с другима. Од настанка, Југославија је стално била у кризама, које су свој врхунац имале у кланици и геноцидима над Србима. После тога смо имали комунистичког Франкенштајна, који је прво опљачкао сопствени народ (и богаташе и сељаке, и свакога ко је имао макар нешто), па онда, на темељима те пљачка, правио привреду са промашеним економским концептом у свему - од пољопривреде где су доминирали ситни поседи до великих конгломерата који нису имали шансе за опстанак. Што се тиче ствари које се у оваквим текстовима стално запостављају, поред неодрживог економског модела смо имали диктатуру, Голи оток и сличне голе отоке, култ једног човека, неслободу мишљења, а оно што је за нас Србе значајно - под плаштом борбе против "великогспрког национализма" српском народу је задато ко зна колико удараца на многим пољима, од којих још дуго неће да се опорави. Политичари можда јесу криви због тога што се та земља распала у крви и у ратовима, и то је злочин према свим људима који су живели на овим просторима, али нису могли да одрже на окупу земљу која је откад је вештачки слепљена после првог св. рата имала константне кризе и напетости. И криви су и за оно што је настало после тога па да овакви залуђеници могу да поново призивају Франкенштајна - ратове, санкције, беду, избеглице и масовна премештања, пљачкашке приватизације, криминално - политичке спреге... Ово данас не ваља, али може да ваља. За разлику од оног претходног, које је ваљало једно време, али му је рок трајања увек био ограничен. Ми још нисмо санирали последице ове последње Југославије, и нећемо још дуго вероватно, а залуђеници би већ да праве неки следећи експеримент. Не сумњам у добре намере, али ајд мало да се експериментише на другим местима, овде је и превише за један век.
 13. Будала, опет се види да појма нема о чему прича. Нацоши су прво на све могуће начине покушавали да се отарасе "нижих раса" протеривањем (Мадагаскар, Нови Зеланд, руски исток су биле само неке од опција), али кад је то из ових или оних разлога пропало, 1942. године на конференцији у Вансеу су решили да их побију јер нису знали више шта ће са њима а апсолутно их нису хтели у "новом Рајху". Држали су их и као робовску радну снагу, али их је једноставно било превише а нису их имали где. И онда су онако социопатски хладно и рационално израчунали да им је најбрже и најјефтиније решење да их све побију. Да се не заплићемо превише у приче, сви су знали да рат у најмању руку не може да буде добијен оног тренутка кад за три месеца нису успели да освоје нафтна поља у СССР (толико су имали резерви нафте за бликцкриг на СССР и зато су и ишли на Стаљинград), а посебно кад је на крају 1941. САД ушла у рат. Дакле, та прича о Немцима који срљају у своју пропаст је још једна апсолутна глупост, јер су се наредне четири године грчевито борили да макар не изгубе превише, и сто пута покушавали макар са Британцима да направе сепаратни мир да се не би борили све време на два фронта. Уопште, будала је јер узима Хитлера, који је био један лик у огромном систему. Лик који се доста питао, али далеко од тога да толики систем може да зависи од хирова једног човека. Али да би се то знало, треба посветити пар месеци живота томе минимум. Овако је лакше.
×