Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

Broken

Члан
 • Број садржаја

  4005
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  15

Репутација активности

 1. Хахаха
  Broken је реаговао/ла на Драшко у Koje su bile najpopularnije ličnosti te godine kada ste rodjeni...?   
  Taj je pljunuti Pavaroti
   
 2. Хахаха
  Broken got a reaction from Драшко in Koje su bile najpopularnije ličnosti te godine kada ste rodjeni...?   
  Tebe vidim u ulozi onog što svira metalofon.
 3. Хахаха
  Broken got a reaction from JESSY in Koje su bile najpopularnije ličnosti te godine kada ste rodjeni...?   
  Tebe vidim u ulozi onog što svira metalofon.
 4. Хахаха
  Broken got a reaction from Драшко in Koje su bile najpopularnije ličnosti te godine kada ste rodjeni...?   
  Pre 10 minuta sam slušao tu pesmicu.
 5. Волим
  Broken got a reaction from Драшко in Koje su bile najpopularnije ličnosti te godine kada ste rodjeni...?   
  Rodjen sam krajem 1976. i samo znam da je pobednička pesma te godine na Eurosongu bila ova :
   
 6. Волим
  Broken got a reaction from JESSY in Koje su bile najpopularnije ličnosti te godine kada ste rodjeni...?   
  Rodjen sam krajem 1976. i samo znam da je pobednička pesma te godine na Eurosongu bila ova :
   
 7. Хахаха
  Broken је реаговао/ла на Flojd у Слике форумаша   
 8. Оплаках :))
  Broken је реаговао/ла на ronin у Klonite se bluda.   
  Došao lik kod popa da se ispovedi i kaže:
  Oče grešan sam.
  Kako sine?
  Pa gledam ove parove i zadrugu na TV-u, sve gole sise.
  Nije to ništa sine. To je za ljude.
  Ali oče, kad to pogledam idem na ove porno sajtove, a tamo još gore.
  Pa dobro … i to je za ljude sine.
  Oče, molim te kaži mi šta ne smem da gledam?
  Pa … ne smeš da gledaš dok neko vari sine.
 9. Хахаха
  Broken је реаговао/ла на Vladan :::. у Klonite se bluda.   
  А!?
   
 10. Свиђа ми се
  Broken got a reaction from Аристарх in Трчање и пливање, едукација и тренинг програми   
  @Исток
  Koje to vežbe za snagu radiš bez teretane ?
 11. Хахаха
  Broken got a reaction from Milica Bajic in Трчање и пливање, едукација и тренинг програми   
  Ja već neko vreme razmišljam da počnem sa tim trkama ali do sada nisam bio...ne verujem ni da ću na ovu ići.
  Biće, kad dođe punoća vremena.
 12. Волим
  Broken got a reaction from Milica Bajic in Трчање и пливање, едукација и тренинг програми   
  Прочитао сам само део о трчању и исхрани.
  Ја сам баскеташ рекреативац био годинама а од прошлог маја сам почео са трчањем јер ми треба активност а за баскет се екипа не сакупи лако.
  Почео сам са лаганих 20 минута трчања. Нисам имао никакав програм. Пратио сам себе, ослушкивао тело и томе се прилагођавао. Онда сам једно време трчао пола сата. Неколико месеци. Од тада не престајем са трчањем, скоро сваки дан. Сад трчим 5-10км дневно. Најчешће 7 км....неких 45 минута.Можда један дан имам паузе. Уз то убацујем преко лета и баскет кад се може.
  У јануару сам открио да постоје тркачке апликације за мобилне телефоне. То ми је било откривење јер ми много значи могућност да пратим колико сам прешао и којом брзином. Нека просечна брзина ми је 6,30 минута по километру. То је нешто мало преко 9км/сат.
  Трчим ујутру али сам приметио да ми је лакше увече. Водио сам се оним што горе пише да јутарње трчање троши наслаге из организма јер ми је скидање вишка килограма било један од циљева. У пола 7 сам већ на трчању, некад и раније. То ми сад представља јако битан део дана. Некад иде лакше некад теже и спорије али не одустајем без 5 км што је свега неких пола сата.
  Да ли се може без тренера ?  Ја немам никаквог инструктора јер ми за овако лагано трчање не треба али сматрам да је боље кад такав постоји. Чисто да се добије усмерење, неки савет и да се не губи време и енергија на погрешне ствари.
  @Аристарх Што се тиче твог тренинга мени делује ок...можда чак и ја мало променим па пробам тако.
 13. Волим
  Broken got a reaction from Биљана, два in Проплакала икона у Барском храму (копија Пећке Богородице)   
  Ja sam ovo video pre najmanje 10 dana.
 14. Свиђа ми се
  Broken је реаговао/ла на Жељко у Odgovor dvojice profesora Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta na pisanje Kubata i Perišića   
  Поводом циркуларног мејла који су потписали професори ПБФ Родољуб Кубат и Владан Перишић, огласили су се и Владан Таталовић и Ненад Божовић

   
  Поштоване колегинице и колеге, 
  мене имејл наших уважених колега, о. Владана Перишића и Родољуба Кубата, није само растужио и насмејао, него и подстакао да на његову садржину одговорим, јер сам се – ако ништа друго – управо нашао у прилици коју двојица колега повезују са Митрополитом Порфиријем и сматрају проблематичном у нашем колективу. Стога ево неколико речи с тим у вези, а по ништа мање осетљивој савести – људској, колегијалној и надасве хришћанској.
  Будући, наиме, да сам стајао уз самог Митрополита док је обављао телефонски разговор са колегом Грчићем, лично могу да посведочим да са њим није говорио на представљени начин, него кроз шалу која је неизбежна ако вам је саговорник Грчић. Сигуран сам, такође, да члановима нашег колектива није увек јасно до којих све нивоа може бљеснути један обични разговор са Грчићем, али верујем да њему није нејасно шта га је Митрополит питао. Ствар се, међутим, радикално мења када се раскорењени детаљи овог разговора свесно поставе у универзалну приповедну структуру – о истинољубивим штрајкачима против саможивог директора који, ето, кињи последњег, најубогијег радника. Наратив сеже и до библијских времена: види ли то колега Кубат у себи неког ”Мојсија” који из власти религиозног фарона треба да спаси онеправдовани ”Израиљ”? Питам се, на крају, како је уопште могуће да ”сиротог и пониженог” али глаголивог Грчића још више вербално понизи колега (Каран) који и сам има потешкоћа да се вербално изрази у понижавајућем тону?
  С обзиром да су у истом кључу постављени и остали примери, забрињавајуће је то што проблем двојице колега - звани ”Савет” - добија вртложну форму личне жеље за обрачуном са председавајућим Саветом. А и та приповедна структура је универзална и одавно позната - није крсташким војскама било важно преотети Јерусалим из руку Сарацена и уздићи га у достојну раван хришћанске културе, колико заузети Константинопољ. У том смислу, колега Кубат не би имао морално право да икоме ишта приговара у вези са ”методом претњи”, чак и да он постоји у неком суптилном виду, с обзиром тај метод представља препознатљиви начин његове сарадње са ближим и даљим члановима колектива. Позиви уочи седница и притисци на млађе колеге, тихе претње неизгласавањем, приморавање на службу ауторитету – уз обављање бројних услужних делатности, претварање богонадахнуте Библијске групе у дисфункционалну истраживачку јединицу ”са посебним потребама”, све то, пре свега, треба да буде приоритетна тема заједничких целебних разговора и молитава, па онда и циркуларних мејлова. Нарочито с обзиром на чињенице које недвосмислено говоре о покровитељском и самопоништавајућем уграђивању Митрополита у рад Библијске групе који је колеги Кубату вишеструко користио, али који је једног тренутка вероватно морао да буде стављен у негативне оквире да би тако службу чинио онима које сам колега Кубат држи на ”горњем месту”. У међувремену, искрено се надам да ће, ако ништа друго, оно бар истакнута херменеутичка способност контекстуалне анализе – за чијег се власника овај наш драги колега издаје – истоме помоћи да схвати у какве је духовне, колегијалне и људске ћорсокаке доспео. 
  Са искреним поштовањем 
  и љубављу Христовом,
  Владан Таталовић
   
   
  ****
    Поштовани професори и драге колеге,
  обраћам Вам овом приликом из разлога што сам имплицитно под изразом „млади доцент“ поменут у мејлу проф. Кубата. Наиме, желим да се у потпуности оградим од поменуте тврдње. Никада нисам добијао претње од митрополита Порфирија и разговор од пре годину дана који се у мејлу наводи је, заправо, био врло пријатан. Реч је било о недоумицама у оквиру Библијске групе које су касније расправљане на седници. Сам разговор са митрополитом Порфиријем, проф. Кубат је протумачио као „претњу“ што апсолутно није тачно. Када сам касније из своје лакомислености и лаковерности према неким особама у сасвим неформалном и непланираном разговору пренео садржај тог кратког телефонског позива дошло је даље до низа нових непријатности. Наиме, речи митрополита Порфирија су злонамерно протумачене и ја овде подвлачим да реченицу у наведеном облику из мејла проф. Кубата митрополит Порфирије никада није изјавио. Нажалост, такви наводи допрли су и до других који су се у томе позивали на мене што је изазвало додатне компликације и моја лична тескобна стања и заиста жалим што је до свега тога дошло. Овим сам желео да те наводе једном за свагда демантујем стога што се те теме у новим приликама рециклирају.
  Свих протеклих месеци и безмало годину покушавао сам сходно личним могућностима да неке нарушене односе поправим и да колегијалност и предусретљивост буде моја јача страна и мислим да ме већина колега као таквог познаје.
  Свако добро,
  доц. др Ненад Божовић
 15. Хахаха
  Broken got a reaction from Аристарх in Навођена визуелизација?   
  Smokvin list. 
 16. Свиђа ми се
  Broken got a reaction from AnaLaz in Преминула певачица групе Роксет   
  Mnogo volim pesmu Listen to your heart. Podseća me na prve ljubavi.
 17. Волим
  Broken got a reaction from Драшко in Преминула певачица групе Роксет   
  Mnogo volim pesmu Listen to your heart. Podseća me na prve ljubavi.
 18. Свиђа ми се
  Broken got a reaction from Душица in Преминула певачица групе Роксет   
  Mnogo volim pesmu Listen to your heart. Podseća me na prve ljubavi.
 19. Тужан
  Broken је реаговао/ла на Milan Nikolic у Преминула певачица групе Роксет   
  Певачица групе Роксет Мери Фредриксон преминула је у 61. години.
  Шведска поп певачица, пијанисткиња и сликарка Mери Фредриксон позната је по томе што је 1986. године са Пер Геслеом формирала поп-рок дует Роксет. Њихове песме „Listen To Your Heart“ и „ It Must Have Been Love“ достигле су врхунац популарности деведесетих година.
  Мери Фредриксон преминула је јуче ујутру после дуже болести, изјавила је менаџерка Мери Димберг.
  „Са великом тугом саопштавамо да са нама више није једна од наших највећих и најомиљенијих уметница“, рекла је она.
   
   
 20. Свиђа ми се
  Broken got a reaction from Sasa2000 in Слике форумаша   
  Ruznije od ovog ne mogu. Mozda Drasko moze, ja ne mogu.
   

 21. Свиђа ми се
  Broken got a reaction from Gogić in Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Dsquared, Potion Royal Black.
  Tamjan, ruža, koža, drvo...

 22. Хахаха
 23. Хахаха
 24. Волим
  Broken got a reaction from Milica Bajic in Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Dsquared, Potion Royal Black.
  Tamjan, ruža, koža, drvo...

 25. Волим
  Broken got a reaction from Јелена М. in Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Dsquared, Potion Royal Black.
  Tamjan, ruža, koža, drvo...

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...