Jump to content

Анастасија

Члан
 • Број садржаја

  21255
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  7

Репутација активности

 1. Волим
  Анастасија got a reaction from MИЛОШЋ in Забранили абортус болесној жени   
  Besmislica je i sa hrišćanskog ( verskog) i sa ljudskog stanovišta zabraniti abortus u slučaju bolesti majke ili deteta ili oboje.Dokle vode zadrtost do krajnje granice ne rasuđivanja.Ugroziti život majke koja već kući ima maloletno dete je imbecilnost.Bojim se da bi se moglo desiti da kad bi se i u Srbiji zabranili abortusi bi došlo do ovakvog idiotizma.
 2. Волим
  Анастасија got a reaction from Milica Bajic in Шта ЈА тренутно слушам...   
  thank_you777 greengrin
 3. Свиђа ми се
  Анастасија got a reaction from Стаљиново унуче in Песнички покушаји форумаша   
  Мач
  Твој мач чувам,забоден у срцу.
  Понекад га извадим,
  да видим,да ли је исте боје,
  црвене са цветићима и лептирићима,
  нацртаним на већ остарелој дршци.
  Твој мач,не мења боју,
    исти је,потпуно исти,
    као онда кад си га заборавио у мом срцу,
    само је тупљи,без сјаја и јачине.
  Твој мач,чувам,забоден у свом срцу
    и само га понекад извадим
    да видим да ли су исте боје на њему.
    А, онда га пажљиво вратим на место.
    И настављам да ходам...
    Са осмехом на лицу...
 4. Свиђа ми се
  Анастасија got a reaction from Стаљиново унуче in Песнички покушаји форумаша   
  Слушам кораке,путем си отишао,
  којим никад кренуо  ниси,
  и крај пута,ножем ошишао,
  косу боје меда,
  са укусом леда,
  на уснама...
  Видим,срце ти за груди запело,
  откуцаји неми у небо се чују,
  понос ти ноге,као струне саплео,
  хладноћом и кишом,сенке те трују.
  Боја твојих слова на папиру,
  као крв се разлива по столу,
  отпаци костију у твом тањиру,
  рађају живот у размазаном болу.
  Тек си једну олују стишао,
  играјући покер у плавом огледалу,
  и у тој игри,ножем ошишао,
  косу боје меда,
  са укусом леда,
  на уснама...
 5. Свиђа ми се
 6. Волим
  Анастасија got a reaction from Aleksandra_A in КОЛИКО Бог опрашта, коме и зашто?   
  Ovo je predivno,ali PREDIVNO!Toliko da su i meni suze krenule!Koliko ljubavi u ovim rečima,toliko da  ni reči ne mogu da obuhvate takvu Ljubav.
 7. Свиђа ми се
  Анастасија got a reaction from Aleksandra_A in Dal da čestitamo (gej) bračnom paru na dobijenoj bebi? Rode su se baš potrudile!   
  Na žalost, nije tačno da nisam imala kontakta sa pedofilom. Kad sam bila mala bila sam dugi niz seksualno zlostavljana od osobe od koje niko normalan ne bi mogao ni da pomisli da je takva. Otud i moje gađenje ka svim seksualnim nastranostima i perverzijama. Lako je biti milosrdan dok na svojoj koži ne osetiš sve gadosti seksualnog zlostavljanja. Zato ponavljam da mi je jako žao te bebe koja se nalazi u rukama nastranih osoba. A njima neka Bog sudi. Toliko od mene na ovoj temi i više se neću javljati. 0120_angryy
  P.S. Ja sam mom zlostavljaču oprostila i čak razgovaram sa njim i pitam ga kako je, ali ogorčenost i bol koji mi je naneo nikada neće proći. Veruj mi, takve stvari se ne zaboravljaju lako. Nadala sam se da ću zaboraviti, ali na duši ostaju veliki tragovi. Neka Bog pomogne toj bebi! A ja i dalje moram da izrazim gađenje što se ta nevina i jadna beba našla u rukama bolesnih ljudi. Toliko od mene. indijanac
   
  Ovo je jako bitno što je napisala i ja je potpuno razumem zašto oseća i kaže to što je rekla,treba ovo doživeti na sopstvenoj koži,kada si mali,nemoćan i ne pojmiš dobro stvari oko sebe ni da li ljudi žele da te povrede i zašto uopšte žele da te povrede.Potrebne su godine sažvakati sve ovo,a ne može da razume niko ili teško ko razume šta se dešava u glavi zlostavljanog deteta.Mislim da nije mislila bukvalno to što je napisala i da veoma je lako kritikovati nečije reči,a ne znati kakvim užasom su izazvane.A zlostavljano dete nosi traume celi svoj život.
 8. Волим
  Анастасија got a reaction from Aleksandra_A in Маловерност - губим веру - како победити сумњу у Бога...   
  Mislim da ne postoji čovek koji bi te vratio crkvi,to samo može tvoje srce ako jednom zaželi,kao što mislim da te ni jedan čovek nije ni odveo u crkvu.Reči ovde mnogo ne pomažu, i bez obzira što misliš da si našla mir izašavši iz" nameta koje ti je vera postavila",uvek ćeš se vraćati na nju,znam i iz nekog svog iskustva,sve do trenutka dok se ti ne budeš oslobodila sumnji koje imaš,a ja ne sumnjam da hoćeš.Onda kad budeš spremna
 9. Свиђа ми се
  Анастасија got a reaction from ines in Ћаскање уз кафу код кафе ЖРУ куварице   
  Ево и мене.Ја кречила летос цео стан и укочила се,ишијас.Аууу што је незгодан,нисам могла да мрднем,па инекције(којима је Волга претила ако нисмо добри .Мировао после тога и сад га поново осећам у левој нози.
 10. Волим
  Анастасија got a reaction from SerbCro in НИЧИЈА ДЕЦА - ДЕЦА ИЗ ДОМОВА - "Који прими једно дијете..."   
  Beskućnika ima svuda i u bogatim zemljama čija je ekonomija na visokom nivou.Pasa lutalica takođe.Ali,ovde kod nas,konkretno u Beogradu,beskućnika je sve više i sve su mlađi.Hodaju ulicama,danju ih možete videti kako traže hranu po kontejnerima,noću kako spavaju u nekom žbunju,na klupama.A među njima je sve više dece poslednjih godina.I ne mislim samo na Romsku decu,što je do skora bilo uobičajeno.Dece,koja bazaju po ulicama,u ritama,često gladna i pregladna,koja se tresu od zime.I za njima obično psi lutalice,kao da ih samo ti psi razumeju,jer dele istu muku.Znam da ih kuce greju noću,često spavaju pripijeni jedno uz drugo,kao što bi nekakvo dete u svojoj kući u svojoj sobi,prigrlilo plišanog medu i tako zaspalo.Kriva je država,a ipak smo država mi svi.Pitam se da li smo oguglali na takve prizore,da li uopšte razmišljamo o toj ničijoj deci,ili samo zavaravamo i umirujemo svoju savest u stilu" Ja tu ništa ne mogu,krivica nije moja",okrenemo glavu i krenemo dalje...umirene savesti.
 11. Волим
 12. Волим
  Анастасија got a reaction from Светислав Павловић in Zar Bog nije mogao blaze da kazni gresnike (problem vecne kazne)   
  Duh diše gde hoće i granice crkve nisu strogo zacrtane.
 13. Волим
  Анастасија got a reaction from Светислав Павловић in Zar Bog nije mogao blaze da kazni gresnike (problem vecne kazne)   
  Znam, pomenula sam ovo onako kao opšte.Iako znam da će sad da me pojedini dobro opletu ko sam ja ( anonimus tamo neki) da dovodim u pitanje "svetost" Serafima Rouza i kako se usuđujem da to radim.Što je još gore - žensko sam
 14. Волим
  Анастасија got a reaction from Светислав Павловић in Zar Bog nije mogao blaze da kazni gresnike (problem vecne kazne)   
  Ovo napred neću da komentarišem jer neću da se nastavljam s tobom.Pametniji popušta zato su budale najglasnije,svesna sam ja toga.
   
  Da i rimokatoličke sveštenike oslovljavam sa oče iz poštovanja i ne ne tražim blagosol ni od pravoslavnog sveštenika za životna pitanja pa neću ni od rimokatoličkog.Imam sosptvenu glavu još uvek sasvim sposobnu za rasuđivanje tako da mi za odlazak u vece ne treba ničiji blagosov.
   
  Mogao bi da budeš malo pristojniji prema rimokatolicima a ne tako ponižavajuće i omalovažavajuće da im se obraćaš misleći da si bolji od njih i da ti poseduješ istinu.Čim vidim kako se neki kvazi provaslavci ophode prema rimokatolicima odmah znam koliko su umislili da sve znaju i da naravno pod obavezno svakodnevno čitaju Serafima Rouza i njegovo tumačenje pakla, raja,i strašnog suda.I znam da vam ne vredi objašnjavati da je Serafim Rouz pre pravoslavlja bio protestant da se nije sasvim toga oslobodio stupivši u pravoslavlje, da je bio nikakav teolog a što ne znači da nije  je bio izuzetan monah .
   
  Znam da sma moderna čim počnu da me napadaju i pljuckaju takvi muškarci poput tebe proglašavajući me za modernu ženu i nekog ko se pojavljuje go na oltaru.
 15. Свиђа ми се
  Анастасија got a reaction from Светлана90 in Шта ЈА тренутно слушам...   
 16. Волим
  Анастасија got a reaction from мирођија in Акатист св. краљу Стефану Дечанском   
  Мирођија,хвала  .Увек нас тако радосно изненадиш.Уживала сам читајући dada ХВАЛА ЈОШ ЈЕДНОМ! prstgore
 17. Волим
  Анастасија got a reaction from Gongo Rongo in Поставите питања везана за еволуциону биологију   
  И ја површно познајем ТЕ и заиста немам свој став.Мој став је став Цркве и тиме се руководим.Тако да не смем да се упуштам у нешто о чему немам довољно знања.Али лично мислим да је ТЕ само теорија и на часовима биологије(коју сам одувек волела),наставница је увек том теоријом еволуција покушавала да објасни НЕ постојање Бога као Створитеља свега видљивог и невидљивог и можда зато имам страшан отпор према ТЕ.
 18. Волим
  Анастасија got a reaction from Gongo Rongo in Поставите питања везана за еволуциону биологију   
  И јесте проблем оче док се тај однос теологије и ТЕ не објасни и док је и ако је Православна Црква"званично"не прихвати.Већина савремених теолога у данашње време  прихвата ТЕ,што до скора није био случај.Ја бих се највише по том питању ослонила на тај,ако га буде"званичан"став Цркве.То је моје мишљење.
 19. Волим
  Анастасија got a reaction from ines in Акатисти Пресветој Богородици у част Њених чудотворних икона   
  Мирођија,свака част  greengrin.Милева је тражила баш овај Акатист а ја још нисам пронашла да га купим.А Икона,једна од најлепших које сам видела.Хвала Мирођија. eheeeej
 20. Волим
 21. Волим
  Анастасија got a reaction from Ina Ina in Органум ера-готски напев из 13. века   
  Meni zvuči fantastično.


 22. Волим
  Анастасија got a reaction from Phoebe in Песма ноћи   
 23. Волим
  Анастасија got a reaction from PredragVId in СВЕТА ГОРА   
  Evo i mene Oče dobro došli kod nas nadam se da će vam ovde na forumu biti prijatno.
 24. Волим
  Анастасија got a reaction from Debora in Однос друштва према инвалидима   
  Rijaliti su velika glupost,a ovo sa hendikepiranima je tužno i žalosno.Nisu oni njima učinili uslugu,tako što bi eventualno i onako osiromašeni,hendikepirani zaradili neki novac,već su gazde rijalitija videle sopstvenu računicu i rejting gledanosti.Ovo je i zato što su zbog raznih gafova koje su imali u tim emisijama hteli da se dodvore i publici koja nije oduševljena tom vrstom "zabave" i pokažu kako su eto i oni "humani."
 25. Волим
×
×
 • Креирај ново...