Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Неша

Члан
 • Број садржаја

  408
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

  Never

О Неша

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 01/01/1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Називам га владиком зато што сматрам да је он на неканонски,неуставни и нецрквен начин протеран са места епископа у својој епархији,без доказане кривице,без права да у Сабору одбрани себе или бар покуша да се одбрани.Нико није крив док се не докаже кривица и највећи криминалци имају право на одбрану а камо ли епископ једне помесне Цркве.
 2. Свако има право на своје мишљење али хтео сам рећи да поједини коментари одишу отвореном мржњом према владици и нама који га подржавамо...јер како другачије коментарисати то да нас називате ђавоиманим,проклетим...итд... Да је неко од нас то написао био би банован...бришете постове,опомињете за сваку ситницу,а онда у наступу гнева више не бирате речи. То што је смутња у народу и Цркви нека брину они који су целу ствар покренули иако су знали да ће бити реакције верника...изгледа да се није очекивала оваква подршка прогоњеном владики ...
 3. Хришћански ,нема шта ! Критикујете писање на фејс групи Истина је само једна - владика Артемије,као нехришћанско,пуно мржње и клевета а не видим неку разлику од појединих коментара овде... Чак и Александар више не бира речи у наступу мржње...
 4. Неша

  Црквењак :)))

  Да ли могу да знам разлог због чега је мој постављени текст обрисан ? Мислим на причу Тутор - други део...
 5. Један од њих је активни епископ СПЦ...јел тако брате Мудров ?
 6. Поређење не стоји... Мирашеву тзв.цркву су основали политичари у станици милиције и то је удружење грађана са особинама политичке партије...он је сам отпао од Цркве,добровољно... Да ли је благодат отпала од Светог Јована Златоуста оног тренутка када га је Сабор рашчинио и протерао ?
 7. Као прво...откуд ти знаш да се владика не моли за своје прогонитеље...? Као друго...благодат се осећа и доживљава па су те твоје провале само ваши пусти снови...Благодат не може одузети човек јер је он и не даје !
 8. Нисам у току...да ли је то вл.Атанасије рекао јавно или у неформалном разговору ? А да ли владика може мирно да спава?...убеђен сам да мирније спава од његових гонитеља !
 9. Зашто стално помињете тих шест дана на води ? Не знам да ли се неко од духовника толико стриктно држи броја..па рецимо ако ниси постио шест дана он неће да те причести... Припрема за Свето Причешће подразумева покајање,молитву,пост...то нисам ја измислио, о томе пишу многи Свети Оци... Од поста пред Свето Причешће нећемо имати штете...напротив,човек се другачије осећа када пости а то му само помаже да се боље припреми за сједињење са Христом...пост је средство а никако циљ.
 10. Слажем се,Свети Кавасила тумачи Литургију...у 14.-том веку и пише да свештеник тихо чита молитве (одређене)...зар не тврде поједини црквени великодостојници а понављају многи као папагаји да је тихо читање молитава одскора,тек три века у нашој Цркви,да је производ Кијевске школе..и чега већ ? Са том тврдњом да су и лаици свештеници можемо очекивати да се ускоро предложи да и народ почне да служи службу,врши требе итд... Такође се слажем да без народа нема Цркве...као и без епископа и свештеника...али данас за многе ствари битне за живот Цркве народ се не пита..знаш већ оно - ко смо ми ?ми се ту не питамо,има ко о томе одлучује.... Зашто се народ не пита када се бирају или рашчињују епископи ? Или када се мења служба ? Или кад треба да дође папа ! Александре,нигде Свети Сава не наређује да се сви причесте
×
×
 • Креирај ново...