Jump to content
Претражи у
 • Још опција
Прикажи резултате који садрже
Прикажи резулте из

-Владимир-

Члан
 • Број садржаја

  4777
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Оплаках :))
  -Владимир- је реаговао/ла на Марина Савковић у Тема јасна из прве поруке   
  Извор: Twitter @dariusdepad
 2. Волим
  -Владимир- got a reaction from БанеЛ in Да ли имате непријатеље?   
  Имам, сам себе . 
 3. Свиђа ми се
  -Владимир- got a reaction from Јелена М. in Да ли имате непријатеље?   
  Имам, сам себе . 
 4. Хахаха
  -Владимир- got a reaction from Рапсоди in Tema kad nema teme gde biste pisali   
  Онда срећна слава теби,  па и свима.
 5. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Натан у Тема јасна из прве поруке   
 6. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на JESSY у Тема јасна из прве поруке   
 7. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 8. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на АлександраВ у Napredna zona sumraka   
 9. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 10. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 11. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на JESSY у Поуке старца архимандрита Емилијана   
  Ми смо монаси. Бог није могао да нам подари нешто више од тога за шта би требало да Му будемо благодарни. Радујмо се призиву и почасти коју нам је Бог учинио, и поштујмо Га тиме што поштујемо монаштво. Бог је поставио монашку расу изнад Анђела. Узвисио нас је изнад планина и изнад небеса, учинио нас је Својим знамењима. Чиме ћемо узвратити Господу? Ничим. Само наша смрт у часу борбе, у часу подвига, у часу љубави према Богу, може да буде оно што ће остати записано у историји. Наша смрт, наша крв даје живот, и тиме Црква живи, развија се и шири. Један Мученик ствара небројено много других Мученика. Један велики човек не ствара ниједног Светитеља. Он остаје просто један велики човек, али он умире. Међутим, прах Мученика постаје вечност, постаје дух у Духу Светом.
  Архимандрит Емилијан
 12. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на JESSY у Поуке старца архимандрита Емилијана   
  Први темељ грађевине човековог бића је радост. Црква жели да смо увек радосни, она не подноси смркнута лица, нити пружа олакшице за лажну тугу за Богом. Различита је ,,жалост по Богу'', добра и истинита туга, која је уздарје Духа, од наше туге која је последица наше одвојености од Бога. Доказ наше аутентичности јесу наша радост и мир. Атмосфера у којој душа може да се изграђује и да види Бога и наслађује се Њиме јесте радост, која је природна и духовна. Пошто прође кроз дар суза, она бива употпуњавана Духом Светим и постаје стална, непресушна и богомдана. Те сузе су танани бол душе што је пала и што је избачена на ову земљу, далеко од Раја, те сада треба да се врати: то је дакле, туга која душу окуша када стекне познање своје болести. Али, та туга и те сузе пружају весеље духу, наслађивање и нежност раја, не укидају радост. Радост се задржава као стално окружење. Као што човек не може да живи у загађеном окружењу, тако не може да живи ни без радости.
  Старац Емилијан Светогорац
 13. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на obi-wan у Зона сумрака - општа тема   
  Kakav mentalni mrak, kakva tama, Boze pomiluj...
  ...
   
 14. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Natasa. у Da li je sex između supruznika uzvišen čin, ili je to nešto sto činimo zbog slabosti, i ne treba mu pridavati značaja?   
  Posle im presedne sve živo i nije im ni do čega.
  Pa kaže...
   
  I don't like a thing about your mother,
  And I, I hate your daddy's guts too,
  I don't like a thing about your sister, no, no
  'Cause I, I, I, think sex is overrated too.
 15. Хахаха
 16. Хахаха
 17. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на Плаво Небо у "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  ''Зато који мисли да стоји, нека пази да не падне''.
 18. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Дуња у "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  Šta je srodna duša? Redovno uspešno izbegavam taj termin jer mi je nejasan, zato sam odlučila da pitam one koji se služe njime. 
  Kad god pročitam da neko traži srodnu dušu utisak mi bude isti kao da je napisao: Tražim taj i taj deo za auto ili Tražim rukolu za salatu. 
 19. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 20. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на feeble у Зашто су неки мушкарци смотани и потом огорчени са женама?   
  Pa daj reci sta ne valja, da se ne zalecu braca i stradaju
  Znam da je Ruskinja (mislim da je nik Ioana, nije aktivan pa da je ne tagujem bezveze) govorila da Srbi mnogo lazu
 21. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Ćiriličar у Зашто су неки мушкарци смотани и потом огорчени са женама?   
  Ђевојке, јесте чуле ви за ону народну "пробирач, добије отирач"?
  Знам ја да вама није лако данас, јер су мушкарци, генерално... војску служили нису; сијалице не знају да замене; чекају да добију новог преЦедника да им уреди животе...
  Ако оћете мужа, онда се молите  Богу да вам да мужа. Само...биће све оно што нисте желеле. какав би то Бог био када би испуњавао наше жеље и заблуде?
  Једна ангдотица поводом жеља. После рата у БиХ један Србин, бивши ратник, носилац ордена Обилића, рањаван више пута, још гелере имаше у ногама, возио се за Сарајево да извади визу. Током рата је био тешко рањен; пребачен на ВМА, са ВМА у Москву на лечење, У Москви, као из бајке, сестра која га је неговала заљуби се у њега и венчају се, добију синчића Николу/Николаја. И тк се дете родило а мајка оболи од леукемије и умре.Тако се заврши "руска бајка". Рањеник преживи, а млада Рускиња која га неговаше, волеше, дете му роди - умрије.
  И он се врати у српске земље, и сад вози за Сарајево да вади визу, да оде далеко на Запад и никада се не врати. Када се врћао из Срајева, покупи ауто-стопера. Знао је да су муслимански крајеви, али ипак покупи човека. Крену прича, и наш јунак реча да је Србин, онај младић да је Муслиман....упознали се, представили се. Младић, стопер, је студирао за хоџу, исамску теоплогију. Негде око Зенице хтеде да изађе, али наш јунак инсистира и одвезе га скроз до куће, у неко оближње село.
  Кад су стигли, будући хоџа не даде овом нашем да оде, хтеде да га угости. И угости га, ручком и свим најбољим што имаше. Када је кренуо, испрати га до аута, поздравише се, и хоџа му пожели, срдачно здравља и среће, њему и његовима да Бог да сваког добра, и дода: "И да ти се у животу испуне све жеље"! Онда, застаде, замисли се и рече, посаветова, забринуто: "Али ћувај се жеља"!
  Каже да  је те хоџине речи схватио као да долазе од самога Бога. Као да га је нешто с вишег печило. У трену му је прошао цео живот кроз ум и душу. Није знао зашто све то доживе што доживе, али да је све у вези са његовим жељама.  Сви ти догађаји као да су кротили његове жеље и заблуде... жеље, којих није знао да се "ћува".
 22. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Дуња у Тема јасна из прве поруке   
  LOL

 23. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на JESSY у Шта је љубав? ( и други текстови ) - Архимандрит Андреј Конанос   
  Сматрам да je суштина духовног живота да човек свакодневно живи духовним животом.
  Неко ми је данас послао писмо преко електронске поште,у којем пише: ”Оче,молим те,реци ми било шта о Трећем светском рату!“
  О, људи моји, па говорићемо и о Трећем светском рату, али сам потпуно убеђен да многи од оних који се распитују за Трећи светски рат од страха тај рат неће ни доживети, али да је главно питање за њих - како ће до увече преживети свој мали светски рат са женом и децом, у СВОЈОЈ рођеној кући!
  Зашто ме они ништа не питају о том рату?
  Зашто не кажу: "Оче, реци ми како да се добро односим према својој жени?“
  Зашто ме запиткујеш о антихристу, ако је данас у твојој кући дејствовао сам кушач (сатана) неким другим поводима?
  Ми сматрамо да живимо духовним животом када се занимамо за нешто што је негде далеко и изван нас: „Неко нам прети, неко против нас води рат, неко нам жели зло!
  Да, то није лаж, све то постоји у овом свету, али зар пораз тих непријатеља (демона) није пут ка светости?
  Да би се наша душа утешила, да бисмо осетили близину Божију, морамо се духовно усредсредити, морамо се загледати у своју душу и испитати каква је наша веза са Богом.
  За мене је духовност - осећати огромну благодарност за мноштво дарова којима нас је Бог обдарио.
  Већина вас су у браку: сетите се какви сте били пре венчања. Тада сте говорили: „Шта ћу да радим сам у животу, како ћу се снаћи сам у животу? А данас, када сте у браку, сећате ли се још увек дара венчања за који сте се толико молили?
  Када увече лежеш на спавање, треба да кажеш: „Христе мој, благодарим Ти што имам жену (или мужа)! Она је тежак човек, али и ја сам тежак човек! Ни она,ни ја нисмо анђели! И она је човек,који има свог оца и мајку, који су јој пренели своје проблеме, али и ја сам исти такав'.
  He треба се никада формално односити према своме браку,
  Неко је прексиноћ назвао своје дете магарцем зато што је добио лоше оцене у школи, исто то дете због којег је дрхтао док је жена била у породилишту, бринуо се да ли ће све проћи добро на порођају. Како је тада плакао од радости: „Постао сам отац", и частио је пријатеље. И сад одједном исто то дете назива магарцем!
  Како је то могуће?
  Тако ми сами себе лишавамо радости у животу. Навикавамо се на дарове Божије, и уместо да за њих благодаримо, они почињу да нас оптерећују, постају нам досадни, и ми више не живимо оним великим што нам је Бог даровао у животу.
  Речи су недовољне, неопходно је унутарње преображење душе.
  Архимандрит Андреј Конанос
 24. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на JESSY у Шта је љубав? ( и други текстови ) - Архимандрит Андреј Конанос   
  Јако су важне речи преподобног старца Порфирија о томе, да мрак не ишчезава, када говориш о њему. Не говорите о мраку, говорите о светлости и не коментаришите непријатне ствари код куће. Што их випе коментаришеш, то их више умножаваш, што више говориш о њима, тим се више они увеличавају. Говорите о светлости, о добром, уградите добре помисли у свој ум, како је говорио старац Пајсије. Мрак се ме изгони мраком. Сунце излази, и мрак ишчезава сам по себи.
  Архимандрит Андреј Конасос
 25. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
  Коштуничина мачка (прелетач) љуби руку Ђиласу
×
×
 • Креирај ново...