Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

-Владимир-

Члан
 • Број садржаја

  4741
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Милан Ракић у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Ovo vise nije ni bolest ni ludilo. Nznm kako se zove
 2. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 3. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на Милан Ракић у Добре стране СНС власти   
  Једна од, по мени бољих урбаних легенди каже да је своједобно Млађан Динкић, док обнашаше дужност финанцијског милистора имао сусрет са блаженопочившим патријархом Павлом, где га је упознао са својом намером да уведе финансијски ред и у Цркву. У том смислу би се морале фискализовати чак и продаваонице свећа у склопу сваког храма, а држава би укинула донације за верске заједнице, којекакве олакшице и проче. Једном речју, каже сказка, млађахни Млађан је обавестио патрију да Црква "мора плаћати порез".

  Павле, какав је био духовит човек, каже даље легенда, након што је саслушао Миросинкиног сина рече му да он као поглавар СПЦ нема са тиме проблем и да му је јасно да свако мора да плаћа порез, па и Црква. И да је он свакако спреман да захтева од сваког пастира да са собом по парохији носи фискалну касу, да би након свећења водице домаћину издао рачун. И да би се тиме избегле и већ у другој легенди описане "тарифе", јер би меморија фискалне касе већ имала цену за сахрану, венчање, крштење и водицу...

  Но, кажу да је Павле рекао, пре тога постоји само један мали проблем. Млађахни се сав претвворио у уво.
  "Синко", рече му Павле. "Пре свега тога, прво како је ред, нека држава врати од Цркве сву конфисковану имовину. Зграде, задужбине, шуму, обрадиво земљиште,... Па онда и нека се плаћа порез:"
  Математичким операцијама склон, секретар Динкић је хитрим кораком напустио просторију у којој је разговарао са патријом...
  С обзиром каквог је све света било у менажерији званој ДОС, није ми тешко да замислим и следећу, хипотетичку ситуацију:
  Ратна сала Министарства одбране. Са једне стране тадашњи војни врх, а са друге, неки од ДОС-ових перјаница задужених за војску.
  ДОС-овац 1: - Господо генерали! Овај састанак је сазван како би вас упознали са нашоом одлуком...
  ДОС-овац 2 (убацује се у причу): - Наиме, да не околишамо. Једноставно сматрамо да је одржавање авијације прескупо, те у том смислу смо донели одлуку да се ловачка компонента РВ и ПВБО једноставно угаси. Практично, ловци нам више не требају, а по "хронометру", како којем средству од остатка авијације буде истицао ресурс, нећемо то занављати. Просто, шта ће нам авијација? Скупо је то све.
  ДОС-овац 1 клима главом, а ДОС-овац 2 погледава остале ДОС-овце у сали, да ли му и они климоглавишу. Након тога са изразом гађења погледом "стреља" и присутне генерале.
  Начелник Генералштаба ћути. Непријатно му. Но Командант РВ, пошто се прича његових људи и њега тиче, обрати се ДОС-овцама.
  Командант РВ и ПВО: - Господо са власти! Ви у сввојој агенди тврдите да стремите европским интеграцијама. Да ли је тако?
  ДОС-овци самозадовољно климају главама.
  Командант РВ и ПВО: - Ако је тако, знате онда добро да је Србија, између осталих споразума, потписник и једног врло битног. Зове се "Споразум о отвореном небу", који регулише слободне коридоре за прелет комерцијалне и генералне авијације изнад наше територије. Знате?
  ДОС-овци у хору: - Знамо!
  Командант РВ и ПВО: - Е па ако знате, онда сте вероватно и свесни да држава потписник Споразума, гарантује безбедан прелет преко сопствене територије и да је дужна да у случају терористичког напада, „хајџека“, прелета било каквог НЛО и проче, мора да подигне ловачку авијацију која би извршила притисак и покушала да сузбије терористички акт свим средствима, тј. да изврши „препознавање“ НЛО, односно да „испрати“ неку летелицу до граница наше земље и сл.
  ДОС-овац 1: - Да. Па?
  Командант РВ и ПВО: - Да бисмо то могли да урадимо, потребна је ловачка аввијација. Задатке пресретања не врше бомбардери, транспортери и хеликоптери. Но ловци. Откако су она америчанска браћа још полетела у КитиХоуку.
  ДОС-овци ћуте.
  Командант РВ и ПВО: - Наша некадашња браћа из дежеле су урадила слично томе штои ви хоћете. Укинули су ловачку авијацију, а да би „испоштовали“ Споразум „ОупенСкај“, за ту потребу издвајају из прорачуна 25 милиона евра годишње за то што им пар Ф-16 из Аввијана ујутро и предвече два пута надлети територију од Сежане до Мурске Соботе и натраг. И нараввно, ако би се десило неки тероризам, „жабари“ би опет били дужни да „ускоче“. За 25 „миља“ евра.
  ДОС-овци ћуте.
  Командант РВ и ПВО: - У том смислу сам другови дужан да вам кажем да је Словенија тачно 4,36 пута мања од Србије. Па онако лаички закључујем, премда не мора да значи да ће бити тако; то ви већ видите са вашим НАТО пријатељима. Углавном, ја лаички закључујем да ће услуга чувања нашег неба од стране неког страног ваздухоплковствва, коштати 109 милиона евра. Па ви видите...
  (Крај.)
  Није ми тешко да замислим да се овако нешто заиста збило средином прве децније 21-ог столећа. Баш некако када се млађахни Млађан „отворио“ и определио 25 милона евра за ремонт 5 МиГ-29 који су остали читави након НАТО агресије, те једног транспортног Ан-26 и два Ми-17 које је војсци предала ЈСО.

  Сахрањивање војске, а самим тим и њеног најкомплекснијег вида-ваздухопловства, започео је још онај што је сахрањен испод липе у авлији породичног дома у Пожаревцу. У болесној параноји опчињености собом и ратовања са остатком света, током 90-их је војску одржавао на апаратима. Сећам се из тог периода, да се дешавало да по месец дана нема летења у мојој тадашњој ескадрили, јер просто нема керозина. Једноставно, нема горива. Самим тим нема ни летења, обуке и потребног нивоа тренаже. Није било ни летачких чизама, јакни, комбинезона...
  Док је за Хеликоптерску јединицу МУП-а било. И за ескадрилу ЈСО. Свега. И керозина и Алфиних спитфајер јакни и комбинезона од НОМЕКС-а и Магнум летачких чизама.
  Годишњи налет целокупне ловачке ескадриле је био на нивоу личног налета неког холандског потпоручника. Укупан налет транспортне авијације, на нивоу неког руског мајора, док су хеликоптераши летели ипак нешто више, те се годишњи укупан налет рецимо нишке јуришне ескадриле, ускупно са пилотима и операторима, могао мерити са личним налетом америчанског потпуковника. Полугодишњим...
  Последњи нов комад зракопловне „џебане“ страног порекла, купљен је 1987. године. И то 14 ловаца МиГ-29. До 1991. године, мостарски „Соко“ је редовно испоручивао јединицама примерке Супергалебова Г-4, Орлова и хеликоптера „Газела“...
  Финале 90-их, одиграло се на небу изнад нас...
  Након 5-ог октобра, негде 2001. године отприлике, почиње редовно снабдевање керозином и коначно обука започиње да се изводи по захтевима струке. Али не задуго. Јер настаје проблем са нагомилавањем летелица којима су истекли временски рокови рада и којима је потребан генерални ремонт. То се нарочито одражавало на ловачку авијацију, МиГ-21 и МиГ-29.
  Након оне замишљене ситуације из Ратне сале Генералштаба, крајем 2006. године започиње већ поменути ремонт МиГ-29, у сарадњи са техничарима и инжењерима РСК „МиГ“. Оправка се врши у склопу ВЗ „Мома“. Демонтажа и монтажа, ремонт структуре и неких ситнијих уређаја. Мотор и компликованија опрема се шаље у Русију и тамо се оправља. Након склапања, фабрички пробни пилот из Русије је вршио летове, да би се вељачи 2008. године, први ремонтовани МиГ појавио на небу изнад Ниш, а до септембра те године и остала 4. Један је нажалост уништен у удесу са трагичним последицама у јулу 2009. године.
  Ан-26 и она два Ми-17 су ремонтовани у Украјини. Два Ми-24 који су такође предати војсци из „парадржаввне авијације ЈСО“, нажалост труну и дан данас на батајничком аеродрому, јер не постоји комплетна документација са пореклом огромног броја делова, те ни један ремонтер, чак и ако би се пронашла средства, не би да улази у посао ремонта са сумњивим деловима.

  У међувремену, током 2013. године је купљен први нов авион. А то је Пајпер Сенека Па-34. За потребе Војногеографског института и аерофото снимање.

  Што се тиче руске донације 6 МиГ-29 и цене њиховог ремонта, покушаћу да будем кратак. Чињеница је да се на тржишту, НОВ МиГ-29 може купити за 22-25 милиона долара. „Сув“. Без ичега. Стока делова и припадајућег наоружања. А српски порески обвезници ће да плате 185 милиона за ремонт 6 авиона. Ко је овде луд?
  Али треба и ту бити мало прецизнији. Прво, поред ремонта 6 донираних, ремонтоваће се и она 4 преостала које смо већ имали. Ремонт подразумева и подизање летелица на најввиши експортни стандард који Руси могу да дају земљама ван њихове одбрамбене сфере. Као и контигент резервних делова и што је најбитније, наоружања. Не знам детаље уговора о којим се количинама ради, али је обећано да ће бити највиши могући узимајући у обзир на први поглед „нелогичност“ цене ремонта.

  Такође, набавка нових хеликоптера, два Ми-17, те шест Х-145 је већ реализована. Два Ми-17 су битно поправила ресурсе транспортне авијације и „ерлифта“ за потребе Специјалне бригаде. „Њемачки“ хеликоптери истина још нису пристигли, али су екипе наших пилота и техничара већ месецима на преобуци у фабрици у Дунауворту, тако да ће се и том куповином битно освежити, како ствари сада стоје, нишка хеликоптерска ескадрила. Те летелице су мултиплатформе и могу се користити како за задатке медевака, тако и за борбене и јуришне задатке, односно противоклопну борбу.

  За остало не знам. Нећу да кажем да су новинџијски спинови, али што каже, док се најављено не реализује, не знамо ни шта ће бити.
  Углавном, најављена је, нејасно истина, да ли куповина или донација још 4 МиГ-29 из Белорусије. Односно још 2-4 Ми-17 и 4 Ми-35.

  Такође, СДПР најављује неке модификације на Орлу и СуперГалебу, али од атрапе комичног изгледа за потребе сликања Вулина и екипе, нажалост није се далеко одмакло. Али је чињеница да се нешто ипак ради. И у Техничком институту и у СДПР-у. Наступ СДПР-а на Ајдексу у Абу Дабију најављује ипак да се авијацији много озбиљније приступа него развоју средстава за КоВ. Ко рече Лазар?
  Одлазак кадра из ваздухопловног школства и ваздухопловне индустрије, који сада своје каријере граде по америчким и канадским компанијама је био велики удар за нашу ваздухопловну индустрију. Као и укидање Средње војне школе РВ и ПВО почетком 90-их, која је школовала кадар за одржавање авијације, односно припремала одличан кадар за наставак на Техничким и пилотској академији.
  Срећом, пре неку годину су вапаји војске саслушани и поново је, сада у склопу Војне гимназије, организована средња ваздухопловна војна школа. Иначе 20 и кусур година није било прилива новог техничког кадра. Јесте нешто на почетку до краја 90-их било, као једногодишње специјалистичко школовање за свршене средњошколоце из цивилства. Којима је само помогао њихов ентузијазам да касније кроз рад у јединици стекну знања и вештине потребне за једног авиомеханичара. Иначе, они су долазили у ескадриле након те једне године школе без основних знања из аеродинамике и конструкције авиона и мотора. Једноставно, није их се стигло научити за годину дана, нешто што је генерацијама учено четири године. Понављам, само њихов огроман ентузијазама је помогао да се формирају као старешине. Током 2000-тих, кадар се попуњавао од бољих војника на одслужењу војног рока, који су постајали војници по уговору, нпр. послужиоци авиомеханичара, па им се понуди да заврше обуку и постану водници. И ево, од пре неку годину, добра вест да је поново враћена 4-годишња школа.
  Што се тиче инжењерског кадра, добар ниво образовања на Ваздухопловнотехничком смеру Војне академије је уз све проблеме сачуван и сваке године „свежа крв“ потпоручника и потпоручница, машинских и електроинжењера попуњава наше авијацијске ескадриле. Као и пилота, којима су студије сада мастеризоване и добијају и диплому поред Војне и Саобраћајног факултета-смер ваздушни саобраћај.
  По мени, потребно је подхитно да се Ваздухопловно опитни центар издвоји из Техничког опитног центра, односно Ваздухопловно технички институт из Војно техничког. Разлога је више, а најбитнији је да не могу пешадинци да управљају авијацијом из простог разлога што једноставно не познају методологију рада у авијацији. Да не говорим о традицији обе установе, основане још у Краљевини Југославији. Јбга, "стручњаци" на све стране.
  Уколико би се све наведено реализовало (помиње се и куповина неколико транспортних авиона), мислим да би наша РВ изгледала овако:
  Аеродром Батајница. 204. Ваздухопловна бригада, у чијем саставу би била:
  - 127. Ловачка ескадрила са 14 МиГ-29
  - 890. Мешовита ескадрила са рецимо 12 хеликоптера Газела, 6-8 Ми-17 и 4 Ан-26
  - 252. школско тренажна ескадрила са 6 СуперГалеб Г-4, 14 авиона Ласта за обуку и 2 авиона Орао за ЛБА обуку.
  98. бригада у Лађеввцима би имала:
  - 241. Ловачко бомбарсдеску ескадрилу са по 6 Г-4 и Орлова,
  - 714. Противоклопну хеликоптерску ескадрилу, која би поред 15-ак постојећих Гама била наоружана и са 4 Ми-35
  И у Нишу би се формирала нова бригада која би имала један хеликоптерски пук са две против околпне ескадриле. Једна постојећа са 10-ак Гама, друга са ових шест „њемаца“ и једна транспортна ескадрила са 4-6 Ми-8/17.
  Ово све збирно, када се урачуна постојеће и најављено, чиме би се заокружило стање авијације на оптималном нивоу, а онда би се мораоло радити на ПВО.
  Наравно, уз подизање стандарда и решавање стамбених питања. Без тога се не може, јер просто, неће нико ићи да се школује за пилота и да му плата потпоручничка буде 40000 динара-водника авиомеханичара 30000, а да стан добије за 30 година, кад буде у пензији. Можда ни тада.
  Bitnije poveznice i analize:
  https://tangosix.rs/2017/29/09/vitez-naseg-neba-30-godina-mig-29-u-naoruzanju-rv-pvo/
  https://tangosix.rs/2018/12/12/analiza-desantno-jurisni-helikopter-mi-35m-znacajno-unapredjenje-borbenih-mogucnosti-rv-i-pvo-vojske-srbije/
  https://tangosix.rs/2018/30/07/ekskluzivno-sta-se-desava-sa-srpskim-h145m/
  https://tangosix.rs/2019/14/01/prikaz-naoruzanja-i-vojne-opreme-u-vojnotehnickom-institutu-zanimljivosti-vezane-za-rv-i-pvo-premijera-domaceg-naoruzanja-za-h145m/
  itd...
 4. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на obi-wan у Napredna zona sumraka   
  @Милан Ракић
  Brate, ovo mozes da stavis i kod tebe na onu temu o vojnom sindikatu (ako vec nisi), ne mogu da je nadjem `de je.
  ...
  https://www.facebook.com/www.vojnisindikatsrbije

  ВЛАДИ ПРЕЧИ МИГРАНТИ ОД ВОЈНИКА
  У тренутку када је Војном синдикату Србије званично потврђено да у овој години Министарство одбране укида подстицаје за куповину станова припадницима војске, издвајају се милиони евра за куповину кућа и станова имигрантима.
  Из документа Комесаријата за избеглице, упућеног Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, од 23.01.2019. године, у који смо имали увид, види се да је то министарство без примедби дало сагласност да Република Србија у 2019-тој години у околини Београда и Србији, изгради укупно око 600 стамбених јединица и купи 300 сеоских домаћинстава за смештај миграната. Са друге стране, само у Војсци Србије има око 18000 стамбено не збринутих лица којима је управо споменуто министарство одбило да да сагласност да се настави са субвенционисањем стамбених кредита .
  Навикли на свакојака понижавања српских војника од стране људи из актуелне Владе, овај преседан јесте кап у чаши препуне жучи. Док због криминалне политике српски официри и подофицири напуштају Војску Србије одлазећи да возе камионе по Европи и којекуде по свету, а српски војници раде свакојаке послове долази нам вест да наша држава удомљава имигранте у закулисаном имену пројекта реадмисије.
  ВСС тражи хитно повлачење ове одлуке, и враћање подстицаја за куповине станова припадницима Војске Србије.
  Ова срамна одлука има дугорочне последице у тренутку када се од српских снага безбедности очекује да високим моралом приступе евентуално спречавању отимања вековних српских територија. Свако иоле нормалан после овога ставиће прст на чело и запитати се шта је следеће? Чиме нас у виду међународних обавезујућих уговора могу изненадити чланови актуелне српске владе.
  То говори и чињеница да влада финансира досељавање имиграната за које не знамо ни ко су ни шта су, а са друге стране од својих припадника снага безбедности праве бескућнике. И ти бескућници са својим најнижим платама у региону једноставно не могу да финансирају подстанарски живот.
  Отуда овакав потез да се купују напуштена имања и граде стамбени квартови вишеструко је погубан и по другим питањима: од демографског мењања становништва до растурања снага безбедности.
  За не поверовати је да је Влади Србије пречи статус миграната од професионалних војника.
  Поништавање те одлуке јесте једини излаз у постојећој ситуацији и ВСС употребиће све своје ресурсе да се то и догоди.
 5. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 6. Свиђа ми се
 7. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на GeniusAtWork у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Фирер се огласио:
  Vučić: Nema sile koja će me naterati da pričam sa liderima opozicije
   
  Иначе, текст садржи неке тотално генијалне ствари.
        Значи они су поставили правосудни систем, и више им нико никад не може ништа   
   
  Чекај, зар односи у региону нису на највишем нивоу, за разлику од времена жутих? Сад нас сви поштују, са свима смо пријатељи, лидер смо на Балкану коме се сви диве и тако то         
 8. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на ana čarnojević у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Imaju 24% ukupnog biračkog tela. i do ta 24% su došli kradjom. i sa ta 24% on je car Srbije, Neron koji odlučuje o svemu. hoće li pomeriti brdo ili će proizvoditi leteće autobuse.
  pa... malo se zaigrao. ali ne zameram, sajko je sajko, nije do njega, do nemanja kontakta sa realnošću je.
 9. Волим
 10. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на GeniusAtWork у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Почећу озбиљно да верујем да они бели трагови на небу кад прођу авиони ипак нису од кондензације...
 11. Хахаха
  -Владимир- got a reaction from Smaragdni kamičak in Добродошли на прву црквену друштвену мрежу Црква.нет!   
  Никако да ми прихвати ник, у 100 варијација. На крају сам морао да се пријавим као Акира .
 12. Оплаках :))
 13. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на GeniusAtWork у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Мама ти је фангла   А кад прво научиш да читаш шта се пише, па онда научиш да пишеш, јави се. Оно, знам да ће пре зид да укапира шта му се говори од снс бота, али ипак можда има наде...
 14. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на GeniusAtWork у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Такое.
  Неко је само додао песму из позоришне представе на ово. Утисак је комплетан, мада као што рекох требали су да назначе да је у питању монтажа.
  Него, је л' ти не смета кад твој идол овако злоупотребљава децу?   Не мораш мени да одговориш - искрено ми се и не читају твоје неписмене баљезгарије - али питај себе мало, ако си уопште способан за то.
 15. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Вилер Текс у Претучени ватерполисти Ц. Звезде у Сплиту   
  И наравно ником ништа. Да сам на месту ових играча поднео бих тужбу и против хулигана и против града Сплита и против Морнара.
  Са наше стране неке изјаве чуђења, згранутости и размишљања како даље...
  Оно што је мени било најболније је што се момак који се спасио од дивљака скочивши у море њима правдао да је он Црногорац а не Србин. Не нападам човека због тога, само хоћу да кажем да одрођавање од свог народа никога није спасило пред душманином. Није лако бити у тој ситуацији и опет кажем разумем страх, ово само треба да нам буде порука да се не одрођавамо - браћо Црногорци који мислите да нисте Срби. Јесте а то вам је наш непријатељ у Сплиту и показао, речима и неделом.
 16. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Милан Ракић у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Nije tako, nažalost. 

  Za promociju se koriste, barem u garnizonu Beograd davno konzervirani, pa raskonzervirani i dorađeni stanovi još iz vremena pred raspad Jugoslavije.
  Stvar je u tome da u Beogradu u poslednjih 15-ak godina, NIJE OZIDAN NI JEDAN STAN ZA PRIPADNIKE VOJSKE.
  Ovo što Voolin "podeli" na svaka 3-4 meseca u Beogradu su zapravo satnovvi koji su započeti sa zidanjem još uoči ratova 90-ih. Pa tada nije bilo sredstava da se završe i te zgrade, mahom po Bežanijskoj Kosi i dole kraj stare Bežanijske crkve, su tada konzervirane i Ministarstvo odbrane je dalo neka sredstva da se ti objekti privedu nameni. To je lepo.
  Ali ostaje činjenica da ništa novo nije niti započelo da se zida. Vojsci Srbije i dalje, ako se računaju i penzioneri beskućnici, nedostaje oko 30000 stanova. I ta brojka se u načelu ne menja, jer i kada se na godišnjemnivou podeli npr. 500 stanova, toliki je i godišnji i još veći priliv novih potporučnika i vodnika.
  Uopšte nisu bitna imena, niti stranke da se razumemo. Tako da nemojmo sledeće redove svoditi u te uske oikvire.
  Uglavnom, za vreme Borisa Tadića, kao Ministra odbrane, Vojska, tada Jugoslavije, je na teritoriji Srbije opredelila oko 20 kasarni na teritoriji Srbiji, koje je bila spremna da otuđi, bilo u ime Građevinske direkcije Srbije, ili nekog "čimbenika" koji bi opet bio obavezan da ispuni uslove koje je vojska postavila pred Građevinsku direkciju Srbije.
  Kako god, od tog "mastera", realizovano je nekoliko objekata.
  Onaj koji je ulio nadu pripadnicima vojske da će im se konačnoi rešiti stambeno pitanje, bilo je zidanje naselja u nakadašnjem kasarnskom krugu na voždovačkom potesu-Kasarna "4. juli", aka "Vojvoda Stepa".
  Tada je Građevinska direkcija Srbija tudena ozidala oko 4500 stanova, od kojih je oko 4000 dala za tržište, recimo 250 predlala garnizonu Beograd, dok je 200 stanova, Građevinska direkcija Srbije imala da podeli, nauštrb tržišnih odnosa, po garnizonima diljem Srbije. Npr. u Niš 100, u Novi Sad 50, Kragujevvac 25, itd... Brojke nisu bitno.
  I to je tada urađeno i ljudi su imali neku nadu.
  Sledeća je bila kasarna u centru Kragujevca gde je nikla TC "Plaza" sa "pripadajućim" Sinepleksom... I nauštrb te ksarne je vojska dobila nekoliko desetina stanova.
  I tu se STALO!
  Sledeći objekat koji je OTUĐEN od vojske je tzv. "Konjička kasarna" u Zemunu, u ulici Cara Dušana. Građevinska direkcija tu zida preko kile stanova. NIJEDAn, poinavljam NIJEDAN stan nije opredeljen za pripadnike vojske! Svi stanovi idu na tržište po ceni oko 1700 jevdrova po kvadratu. To je učinjenoi za vreme ove pošasti od vlasti...
  Ova pošast kao i dve, do dve i po godine unatrag, obećava te stanove. Ne pratim, jer nemam snage, nnavodno je akteulni PreCednik trebao juče ili danas valjda da podugne kamen temeljac za vojne stanove u Vranju.
  Nekada, ko prati "priču", za tereću Armiju i Vranje, jer tu su i avijatičari sa Medoševac, trebalo je da se zida oko 1500 stanova. Sada se priča svela na 300 u Vranju. Ili zamazivane očiju sa najavama zidanaja vojnog naselaj u Ovči kraj Beograda, ili pak Karićevog "Telsa grada" u Makišu.
  Dabogda se sve najavljeno ispunilo,a li kako vreme prolazi, od toga nema ništa, a usput, vojnu sirotinju su zarad "Beogarad na Vodi" raselili iz vojnog hotela Bristol u Karađorđevoj, jer ne treba tampo da žive pentzinisani zastavnici i potpukovnici, vojna sirotinja i da ruže ugled Beograda na vodi, međ penthausima koji će kupti neki Arapi i ostale bitange-ćastz sizuzecima
 17. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Драшко у GIF анимације :)   
  Žena spava a ja kradem cokoladu

 18. Оплаках :))
  -Владимир- је реаговао/ла на Dominika у GIF анимације :)   
  Izvor
 19. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на GeniusAtWork у Критика режима Александра Вучића и СНС-а   
  Наравно да ће увек бити НАТО кадрова. Оних који уплаћују новац грађана Србије у фондацију најодговорнијег за бомбардовање '99, друге одговорне узимају за саветнике и почасни су им гости на конвенцијама странке, хвале се како спавају на поду у Бриселу за време преговора, причају да је реалност да је Косово изгубљено и да Срби морају да се уразуме као народ, и тако то. Такви стварно јесу велики проблем и треба их увек прозивати за то што раде   
 20. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Juanito у Зона сумрака - општа тема   
  Да бре. Иначе ви исто тако реагујете кад Питерсон нешто каже. Кад каже нешто нормално и корисно, ви кажете како је то већ опште познато, а будале се ложе као да је нешто ново. А ви се, ево, ложите на џилетову поруку да не треба силовати и злостављати. 
  Кад џилет свим својим мушким муштеријама (дакле и мени, јер реклама компаније је увек усмерена на муштерије) каже да не треба да силују, онда је то ОК јер критикује лоше понашање не питајући се који део нас муштерија заиста потребује такву поруку. Није проблем понашање, наравно да је такво понашање лоше. Проблем је што је имплицитна порука да је то понашање суштински део мушкости као такве те да се с тога сви мушкарци морају научити да не силују. А да је порука баш таква је јасно из општег политичког контекста у ком је настала (поред тога што је прилично јасно и из саме рекламе). 
  Замиси да десничари направе рекламу са црнцима где причају како не треба красти, силовати и убијати. Да ли би и тада рекао да та реклама само критикује понашање које и ти критикујеш и да је потпуно небитно што су је направили десничари и да се ми бунимо због “анти-алтрајт хистерије”? 
  Реклама је сексистичка, баш као што би слична са женама (које такође имају изузетно проблематичне карактерне црте, баш као и мушкарци) била и баш као што би слична с црнцима била расистичка (без обзира на фактичко стање на терену, јер би била генерализација). Понашање се другачије критикује да би се избегао утисак о генерализацији који овде избија очи. 
  Надам се да је сад јасније. 
 21. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на Ana B. у Тема јасна из прве поруке   
 22. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Anika у Слике форумаша   
 23. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на Милан Ракић у Слике форумаша   
  Само вас гледамо!  Поyy!!!

 24. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Вилер Текс у А о Путину, ниједна актуелна тема...срамота   
  Tо и ја кажем. С тим да је ту било много људи из самог Београда, који су дошли само и једино због Путина.
 25. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Давид у А о Путину, ниједна актуелна тема...срамота   
  Ти и ја смо им и платили. Мислиш да овај новац није из буџета директно или индиректно? Волим и ја Русију, и сматрам да никаква проруска машинерија није постојала. То ме чак и погађа што је Путин стављен у тај контекст. Хајде да скупим 125000 људи на фору Путина, а саветници су ми били Тони Блер, Ђулијани и Гузенбауер. Зато и мислим да је дошло до злоупотребе те српско-руске љубави. 
  То је за мене порука: Путине, можда ниси задовољан са мном, и мислиш да су ми одбројани дани, али нека те не збуне ти протести, ја имам подршку грађана, види колико људи стоји иза мене. Можда ја нећу сачувати Косово, али имам подршку народа!
  То је једна могућа опција. Волео бих да прочитам неку анализу о целој ситуацији. То бих више ценио од убеђивања да су се људи скупили спонтано ради Путина. Колико, 100 аутобуса. Да не лицитирам сад по други пут. Не виђамо то први пут. Неозбиљне су такве тврдње. 
×