Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

-Владимир-

Члан
 • Број садржаја

  4760
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на Flojd у Мудрости оца Јовице   
  " Разочарани су очарани, очарани су они људи који се очарају нечијом лепотом, или сјајем нечег материјалног. Очарани људи су телесни јер њих очарава страст а не љубав. Пандам томе би било заљубљивање. Заљубљивање је телесна страст и она чини да се човек очара и разочара. Љубав је надоградња постојећих односа и она се просто временом јави. И та страст не мора бити везана за неко биће може бити везана и за материјалне ствари. Када сте очарани или разочарани то је страст. Молитва је најбољи и најбржи лек. Преклониш колена и читаш акатисте. " О. Јовица.
 2. Зачуђен
  -Владимир- је реаговао/ла на Жичанин у Napredna zona sumraka   
  Па ово је патологија...
   
 3. Хахаха
  -Владимир- је реаговао/ла на obi-wan у Da li igrate kompjuterske igrice i koje?   
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214164797578294&set=gm.2300636346662019&type=3&eid=ARA56deSuZ-S4V5xuAV2KqLpg3joUTdby-TYVM-K88kqj0M3yjVLNh0jDCJ0rcd2KraDBbFlc_7p7G26
 4. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?
   
  Због велеиздаје; а после ниједан владика да ми изађе на очи и да каже: Нисмо мислили да је ситуација тако озбиљна. Црква има разноразне чланове са различитим даровима од истог Духа, а мени припаде пророчки. Дуги низ година сам говорио унапред шта ће се десити (артемити, Никодим Равноземљаш итд.), а то су многи отписивали на глупост, на немогуће и сл. и са смешком, а често и са ругањем, испратили. На жалост наших протестаната, који веле да се пророштва после записују, ова моја су била сва унапред записана, а постоје и протоколарна писам која сам упутио. Томе је сведок форум Поуке. Свако може да провери, иако мора да марљиво копа.
  Пророк није неко ко само говори о будућем, него на основу садашњег упозорава. Тако имамо Јону који се разочара што Господ не затре Ниниву. Увек сам упозоравао, а са радошћу прихватао оне који су се враћали са кривог пута. Но, у овом конкретном случају, ми немамо покајника.
  Јустин, заточеник и изолован, са којим као да делим судбину, је вапио: Свети Сава распет пред Патријаршијом! Исто је и данас. Зар то, господо владике, у свили и кадифи, не видите? – Наравно да не стављам све владике у исти кош. Лепа јела, удобни кревети, возила, ласкавци су успели да вас ослепе? Није вас срамота да узмете у уста име Саве који је крварио ноге по камењу? Лагао Доментијан? Није. Него немате вере и образа. Тргујете са Савом и користите га за ваше бесмислене и овоземаљске циљеве! Имате човека који је назвао Саву бандитом (неканонски задобио аутокефалију за државу, sic!) и изједначио његов рад са садашњом ситуацијом у Украјини!
  Максим, не само да је похулио на Саву, и на тој хули истрајавао, него је и нашу аутокефалију стављао под знаке навода, како је политика Фанара, тј. њихов правопис тако налаже, јер тиме означавају да су те аутокефалије кобајаги, тобожње, лажне, и да је цариградски патријарх Глава свим недопуњеним патријарсима. Пентархија је већ превазиђен пројекат, али користан да се свим аутокефалним црквама одузме аутокефалија. За сада не могу да негирају статус старих патријаршија, иако немају одговор на питање шта са Римом?, али хоће да све остале цркве подчине себи по моделу Украјине. Ви сте кобајаги аутокефални, а то значи само донекле аутономни, а Патријарху Иринеју (ја сам аутор који је написао сигурно највише апологија у корист српског Патријарха Иринеја) је глава Вартоломеј! Иринеј је незрео. Како је пак „аутокефалија“, на чему инсистира Максим са својим менторима из Фанара, дата држави, а не Цркви, онда та „аутономија“ важи само за границе одређених држава, а све што је у иностранству, тј. у „варварским земљама“, припада Фанару.
  Да ли је Максим узео паре од Ције или Фанара и колико, ја то не могу да кажем. Не бих улазио у то да ли је плаћен или добровољни сарадник, али је несумњиво у тој причи. Интерес Ције је да има једног преговарача, а не 20. То је много лакше да се исконтролише. Још када се зна да је тај један у Истамбулу, где ни Ердоган не зна да ли ће се ујутро пробудити, све постаје једноставније. Ако би им пало на памет да се нешто узјогуне, Американци могу да издају наређење да сви нестану у току ноћи, као што се скоро десило са саудитским новинаром.

  Прича није наивна, јер иако Максима не би следила епархија у одвајању од СПЦ, ипак може да нам направи проблем са преформулисањем статуса у САД, па да плаћамо милионе на адвокате да би се ствар вратила у нормалу. Ако би, у најгорој варијанти, Максим успео да потчини дијаспору Фанару, онда бисмо ми, Срби, најмање за век изумрли. Јер срце Србије је тренутно у дијаспори. Изгубиће се језик, родитељи ће помрети, деца ће пре да иду у Париз него у Доњи Милановац. Живе паре неће пристизати као сада. Не могу да разумем како неко не види да је ово самоубиство?!
  Не бих се задржавао на друге „врлине“ веселог Максима, као што је патолошко лагање, што смо црно на бело већ доказали. Кад неко има ђон уместо образа, онда је све могуће. Ако ви на Сабору затражите од њега да изјави како је Лепа Брена створила свет, он ће то потписати. Такав му је морал. Не разумем Амфилохија који га хвали да није хомосексуалац (као да је то похвала), и каже да је „моралан“. Ако је моралан једнако и бити лажов, онда ок. Потписујем. Али, велим ти, Владико, да као што си много пута погрешио, и то накнадно увидео, а ја ти на време скретао пажњу, тако је и сада. Фанариоти су сада узели да врше притисак на СПЦ око Македоније, и тајминг је промишљен, јер су то лукави бизантинци, па да СПЦ не изда неко јаче саопштење, али сте ви следећи за одстрел. Зато је неморално ваше штићење Максима. Та клановска политика ће нас уништити, али ви као да се над тиме нисте извили. Да не помињем владику Атанасија који се претворио у ћутолога. Као да је кастриран. 
  Ја се ни најмање не руководим оном: Рекох и спасих душу своју! Не. Мене не интересује моја судбина, јер је имам код Господа. Мене интересује опште наше добро, и слободно могу да станем иза своје речи. Сада су неки узели да спинују и кажу како већина владика нису хтели да дође Вучић. А он дође са хартијама. И онда шуш! Неморал вас је убио. Зато немате храбрости да обријете Максима. Срам да вас буде! Скинусте за бесмислице Јована нишког, Георгија канадског, Филарета... Туга ме обузима и плачем над оним што радите и не радите. Јустин Ћелијски је плакао свакодневно иако није знао ни пола овога што ја знам и читам. Угојили сте се, господо, од сала не можете да мислите.       
  Ја сам фанарски клирик. Нама су забранили да било шта на ове теме пишемо или чак причамо. Имам акт. Звали су ме на одговорност већ 3 пута. Максим ме је пријавио 2 пута патријарху Вартоломеју. Ја сам по цену рашчињења узео да заступам позицију СПЦ. Иоле нормална особа зна шта то значи. Зато сада сваког владику понаособ прозивам. Са чиме ћеш Ти пред Саву? У Риму је проплакала икона св. Саве кад сам ја дошао. Забележено у штампи. Да ли од радости или туге?
  Ако се не слажете са промоцијом Источног Папе и стварања једне New Age црквене структуре, склоните Максима. Ако га не пипнете, онда Патријарх Иринеј да прави сваки пут 3 метаније до земље и љуби папучу Вартоломеју! Склањањем Максима послала би се снажна порука Фанару да не могу да се мешају у послове других Цркава и да било каква њихова акција око наших цркава неће бити поздрављена. Такође би се послала јасна порука Руској Цркви да делимо њихов став поводом Украјине, као и да смо дубоко захвални на свим жртвама које је руски народ поднео ради нас током векова. Захвалност на речима не треба никоме, него на делима.
   
  Свештеник Зоран Ђуровић
  Рим, 16. мај 2019

  View full Странице
 5. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Лазар Нешић у Patrijarh pozvao Vučića, većina vladika protiv   
  Сећаш се ономад кад смо на ПП причали о овоме и безвезном трошењу енергије на теме о Шизоју, итд. - рекао сам ти да си у праву. И овде си, то је то.
  Али види, чисто за нашу теолошку браншу: имаш теологе који ноћима не спавају по Босни због украјинског раскола, цариграда, аутокефалија и сличног, али су мирни пред тоталним разваљивањем земље у којој живе, где се на крају крајева налази њина Црква и њен народ.
  Осим Ненада Илића ти немаш ниједан текст о овом распаду који се догађа; ништа - ни најмању проповед, барем нешто! Нула друштвеног или барем интелектуалног ангажмана.
  А сети се, између осталог, да нпр. Јован Златоусти није изгубио главу због теолошких паметовања, већ то што је критиковао власт - и то жестоко.
 6. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на obi-wan у Patrijarh pozvao Vučića, većina vladika protiv   
  "Црква је једина поседовала прави лек, иако га је заборавила јер је и сама постала болесна. Уместо да је она свету дала потребни лек, она га је тражила од света. Ослабљена у својој улози у свету и заборављајући своју сопствену вредност, Црква или неке црквене организације сарађивале су са пролазним снагама овога света да би ојачале своју моћ. Историја нам пружа сведочанства, огромна попут планина, да је Црква увек слабила када је чинила уступке своје духовне снаге било којој пролазној светској сили".
  "Црква је та која треба да даје дух државном уређењу, а не да га имитира".
  ...
  Sv. vladika Nikolaj

  https://www.facebook.com/dakon.ilic
 7. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на obi-wan у Patrijarh pozvao Vučića, većina vladika protiv   
  Prisustvo ovog sad "predsednika" na saboru je ekvivalent kao da su npr. Oci drevnih sabora pozvali na zasedanje ondasnjeg Julijana Odstupnika, ili tako nekog. Potpuno pomracenje razuma kod mnogih, uzasan i neopisiv mrak u mnogim dusama. Ali, kako to rece sam Gospod, "ovo je cas i vlast tame", po dopustenju Odozgo, a radi nase opste palosti i nepokajanosti. Bolje prosto mora da bude, u to nema nikakve sumnje, "ko pretrpi do kraja taj ce se i spasti".
 8. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на GeniusAtWork у Patrijarh pozvao Vučića, većina vladika protiv   
  АВ логика 101: Ако су многе владике "са одушевљењем" подржале предлог да он буде присутан, онда медији лажу да су се одређене владике противиле томе.
   
 9. Волим
  -Владимир- got a reaction from Предраг М in Zar Bog nije mogao blaze da kazni gresnike (problem vecne kazne)   
  Има и тога, зове се пакао.
  Зато што време траје колико и овај свет. А и ако си у свету био неосетљив за друге, какве су шансе да те паклене муке натерају да постанеш добар и брижан.
 10. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на ana čarnojević у Тема јасна из прве поруке   
 11. Тужан
  -Владимир- got a reaction from Gogić in Отићи или остати у оваквој Србији?   
  „Sudbina, kažeš. Jeste, sudbina, ali svinjska! Prvo voliš domovinu, boriš se za nju, krvariš i ponosiš se tim. Domovina te, voljena, odbaci, i ti se nađeš, sav u ranama i suzama, na nečijem bunjištu. ’Domovino, jedina, ne daj da ti pljuju sina!’ zacviliš. Niotkud pomoći. Mrak i sove! Onda te i s tog smetlišta, ružnim rečima i psima, oteraju, kao što su mene, pre dvadeset i kusur godina. Sve više tuguješ za rodnim krajem, za crkvama i grobljima, za pesmama na svom jeziku. Ne znaš nikad,u tuđini, gde je istok a gde zapad, pa tumaraš, ideš za Ijudima koje ni po čemu ne možeš voleti.Posebno ne zato što znaju strane sveta, što imaju svoj pravac, dom i krst negde u njemu.Pokušavaš domovini, iznemogao i u krpama, da pomogneš.’Ne tako, sirotice! ’poručuješ joj: ’Ne tako, već ovako, osramoćena moja sestro! ’Domovina, budući velika i bez srca, svaka pa i naša, to i ne čuje, ne vidi. Briga nju što ti se bore pletu oko očiju, što te pokrivaju plesan i rđa, što se savijaš i smanjuješ, kao ovoja. ’Domovino, bezdušna i nezasita kurvo! ’krikneš, jedne noći, pa staneš kovati osvetu.Probudiš se promrzao, gladan i žedan, ubica, krvopija, emigrantski satrap! Spaliti,dakle, ono jedino što ti je, posle svih brodoloma ostalo, očevu zemlju! Šakom ugušiti sopstveno,namučeno srce! Nasrnuti na tuđe živote, na svoju bednu, od napuštenosti i čežnje izludelu glavu!“
  Miodrag Bulatović, Ljudi sa 4 prsta
 12. Збуњен
  -Владимир- је реаговао/ла на Juanito у Зона сумрака - општа тема   
 13. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 14. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Nebojš.a у Napredna zona sumraka   
  Nije mudro nego lukavo. Ogromna je razlika.
 15. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Avocado у Napredna zona sumraka   
  Ma pusti pisanje... imao si takav događaj real-life na inauguraciji firera... i tužilaštvo je zvanično potvrdilo da su pristalice firera zamalo linčovale neke ljude... tužilaštvo je naime zaključilo da ne postoji krivično delo protiv određenih lica (SNS-ovog "obezbeđenja" iz ekipe Saleta Mutavog) koja su nasilno udaljila pojedine građane i novinare... jer su ih ovi divni ljudi zapravo spašavali od linča... (ono što nedostaje, a što bi bilo nužno uz takav zaključak je pokretanje postpuka protiv onih koji su hteli da linčuju)...
  Citiram tužilaštvo:
  "Iz izjava građana svedoka koji su 31.05.2017. godine bili ispred Doma Narodne Skupštine kako bi prisustvovali svečanom polaganju zakletve novog predsednika Republike Aleksandra Vučića, proizilazi da su tom prilikom videli događaje koji su se desili, te su svi izjavili da bi došlo do mnogo većih incidenata i 'linča', samim tim i težeg povređivanja učesnika skupa, da ovi novinari, kao i neki građani nisu izvedeni iz mase, a da su se pritom lica koja su učestovala u tome, ponašala pristojno, da nikome nisu pretili, da su upućivali molbe da se prestane sa provokacijama i slično",
  Ne mogu sad da nađem to saopštenje tužilaštva ali evo jedne od vesti koje su prenele saopštenje:
  http://rs.n1info.com/Vesti/a342755/Odbacene-prijave-novinara-za-napad-tokom-inauguracije-Vucica.html
  Dakle, živimo u zemlji, u kojoj je tužilaštvo istragom utvrdilo bi simpatizeri predsednika linčovali neistomišljenike na inauguraciji predsednika, da neistomišljenici nisu nasilno odstranjeni sa tog mesta (jer normalno je u Zoni Sumraka da sa nekog mesta skloniš onog kome preti nasilje, a ne onog koji preti nasiljem)... tako da ne moraš da uzimaš pisanje na nekom forumu kao potvrdu da i dalje postoji ono što se dešavalo SPO-u onda... desilo se na inauguraciji firera i dešava se svakodnevno... naročito ljudima u unutrašnjosti... 
  Doduše, onda je Draškovićeve pristalice, kako ti kažeš milicija morala da spašava... sada je policija samo posmatrala stvari... jer ne sme da se meša kada SNSove tabadžije iz ekipe Saleta Mutavog nekom zavrću ruke i stavljaju "kragne"... kao što možeš da vidiš na ovoj slici kako lepo u pozadini kuliraju:

   
  (bar su policajci bili na licu mesta, u Hercegovačku nisu smeli ni da dođu, tako da imamo i tu mali naprednjački napredak)
 16. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Лазар Нешић у Napredna zona sumraka   
 17. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на gavrosaurus у Napredna zona sumraka   
  Изађем са посла вечерас на паузу око пола осам и око Хајата/Савоград је цела улица, наравно, закрчена народом и аутобусима, групе људи пију пиво на улици, (пре)гласно подригује итд.
  Купим у здравој храни шаку бадема и идем натраг на посао...Једва се пробијам јер су сви аутобуси паркирани по тротоару и уз мене иде неки омањи, тамнопути човек средњих година. И иде он уз мене...Иде 20-30 метара и ја га упитно погледам јер видно ме прати и он ће:
  — Где је онај за Стару Пазову?
  — Стварно не знам.
  — Ко ће сад то наћи...где ли је...
  И настави да мрмља нешто тихо себи у браду и оде негде лево.
  Мученик појма нема где је.
  Нема благе везе ни где му је аутобус, ни шта ће и куда ће, нити с ким је био.
  Будућност Србије...
 18. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на goranger у PARIZ U PLAMENU - Gori katedrala Notr Dam   
  Kao i Kosovo srbima?
 19. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на ana čarnojević у Napredna zona sumraka   
 20. Волим
  -Владимир- је реаговао/ла на JESSY у Усамљеност – пут к Богу или реализација сатанине молитве?   
  Усамљен, и сам
  То што су данас многи људи фатално усамљени том болесном и не благом усамљеношћу, од које с ума силазе, завршавају живот самоубиством и гину, – није илузија. Свет стари и, овако или онако, приближава се свом крају – блиском или не баш, – и природно је да је тај ток испуњен свим тим процесима на које је Господ упозоравао у Еванђељу: и умањењем вере, и оскудношћу љубави. Наше време није карактеристично само по цветању самољубља него, заправо, болесном заљубљеношћу људи у самих себе. А што чевек себе више воли, то је више усамљен. Нежељење примећивати никога око себе – јесте, може се рећи, реализација сатанине молитве у животу човека. Сећамо се тако називане првосвештеничке молитве Христа Спаситеља у којој Он говори: Оче (…) да двоје једно буду (Јован 17,21). Воља Божија се састоји у томе како би људи које је створио једнаке по природи, били исто тако једо у љубави, у својој вери у Њега и да чине једно цело – Цркву. Но ми знамо да је сатана просио власт да веје те људе, саздане за јединство, као пшеницу (Лука 22,31), то јест да нас расејава на разне стране, како не би пребивали једно с другим у Христовој љубави. Зато онај ко сам себе одбија од јединства, заправо испуњује ту сатанину молитву и, безусловно, пада у веома лоше погубно стање.
  Зашто та молитва коју нам је Господ дао почиње речима  «Оче наш»? Мноштво тумача су на то обратили пажњу – управо «наш». Не само «мој» – не, него наш. Ми смо – породица. Само схватајући то, осећајући то човек стаје на пут спасења, а док важи «мој», «моје», «мени», «мене»,  он остаје ван спасавајућег пута.
  Аутор – Игуман Нектариј
   
  https://poznajsebe.wordpress.com/category/игуман-нектариј-морозов/
 21. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на Аполоније у PARIZ U PLAMENU - Gori katedrala Notr Dam   
  Нема проблема.
  Углавном, штета је срећом релативно мала. Камени свод који се налази испод дрвене конструкције, а чија функција и јесте да заштити цркву у случају кровног пожара, је највећим делом одрадио свој посао.
  Да током реконструкције у 19. веку, када је изглед многих катедрала и историјских споменика у Француској (понекад и драстично) измењен, није додат средишњи звоник, камени свод би свакако издржао. 
  Сада ће највећи проблем бити уклањање остатака кровне конструкције, и постављање привременог крова, без изазивања додатне штете. 
 22. Свиђа ми се
  -Владимир- је реаговао/ла на farisejski.bukvojed у Raskol se zahuktava   
  У време симфоније многи црквени великодостојници имали су правничко образовање и праксу (Св. Фотије Велики, Михајло Керуларије, итд.).
   
  Најмање 550 година црквени великодостојници немају ни правничко образовање ни правничку праксу (изузев у црквено-брачним стварима).
   
  Гг. Јеротеј нам продаје "песничко" и "мистично" тумачење првенства старог и новог Рима.
   
  Језичко тумачење првенства и обим надлежности одређен је другим каноном (код Атанасија Јевтића и неких других грчких коментара то је четврти канон) сардичког Сабора, који је другим каноном шестог Васељенског Сабора стекао васељенску важност, и 28 канона халкидонског (Четвртог) Сабора.
   
  "Песничко" и "мистично" тумачење правници не могу да прогутају. Наша СПЦ је у првом пасусу свог става о Украјини заузела одличан став, правнички савршен.
   
  У погледу појма аутокефалије, СПЦ би могла да потегне питање непостојања томоса (могло би да се преведе као указ) из 1219. Могло би се доказивати да је "томос" новотарија из 20. века, која није конститутивни елемент аутокефалије (као што је СПЦ већ и указала поводом украјинског питања), чему у прилог иде и чињеница да Московска Патријаршија нема Томос (а није га имала ни Грузијска Црква до 20 века, немају га ни остале "древне" Патријаршије, ни Кипар).
   
  По читању интервјуа гг. Јеротеја присећам се оца Ружића на овој теми и његових термина "плетиводе" и "сврзимантије", не знам зашто...
 23. Волим
  -Владимир- got a reaction from Зосима in Отићи или остати у оваквој Србији?   
  Da dodjes da napunimo zub prvo pa cemo da sredimo to.
 24. Свиђа ми се
  -Владимир- got a reaction from farisejski.bukvojed in Отићи или остати у оваквој Србији?   
  „Sudbina, kažeš. Jeste, sudbina, ali svinjska! Prvo voliš domovinu, boriš se za nju, krvariš i ponosiš se tim. Domovina te, voljena, odbaci, i ti se nađeš, sav u ranama i suzama, na nečijem bunjištu. ’Domovino, jedina, ne daj da ti pljuju sina!’ zacviliš. Niotkud pomoći. Mrak i sove! Onda te i s tog smetlišta, ružnim rečima i psima, oteraju, kao što su mene, pre dvadeset i kusur godina. Sve više tuguješ za rodnim krajem, za crkvama i grobljima, za pesmama na svom jeziku. Ne znaš nikad,u tuđini, gde je istok a gde zapad, pa tumaraš, ideš za Ijudima koje ni po čemu ne možeš voleti.Posebno ne zato što znaju strane sveta, što imaju svoj pravac, dom i krst negde u njemu.Pokušavaš domovini, iznemogao i u krpama, da pomogneš.’Ne tako, sirotice! ’poručuješ joj: ’Ne tako, već ovako, osramoćena moja sestro! ’Domovina, budući velika i bez srca, svaka pa i naša, to i ne čuje, ne vidi. Briga nju što ti se bore pletu oko očiju, što te pokrivaju plesan i rđa, što se savijaš i smanjuješ, kao ovoja. ’Domovino, bezdušna i nezasita kurvo! ’krikneš, jedne noći, pa staneš kovati osvetu.Probudiš se promrzao, gladan i žedan, ubica, krvopija, emigrantski satrap! Spaliti,dakle, ono jedino što ti je, posle svih brodoloma ostalo, očevu zemlju! Šakom ugušiti sopstveno,namučeno srce! Nasrnuti na tuđe živote, na svoju bednu, od napuštenosti i čežnje izludelu glavu!“
  Miodrag Bulatović, Ljudi sa 4 prsta
 25. Волим
  -Владимир- got a reaction from Sofija_ in Отићи или остати у оваквој Србији?   
  Izvini.  Ali podseti me  predhodni post, gde je Predrag uporedio domovinu sa starom majkom, na ovaj citat. Čitao sam knjigu poodavno, i od cele knjige mi se to najviše urezalo u sećanje i rekoh da postavim. 
×
×
 • Create New...