Jump to content

-Владимир-

Члан
 • Број садржаја

  4834
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by -Владимир-

 1. Видиш да те тролује. А ти к'о млад мајмун... Сад ћете вас двојица да загушите тему бесциљном расправом док је не закључају.
 2. Волим људе али не знам шта ћу с њима, што рече Меша Селимовић.
 3. Зар нисам ја и рекао да ти не требају деца за спасење. Мада ми јесте скроз безвезе кривити родитеље за срања у животу . Ужасавајуће. Зато већина људи избегава и да помиње смрт а камоли да размишља о томе. Не зна ни најпростији вирус, нити зна за патњу. У ствари једва се може сматрати живим бићем, па се опет на свој начин бори да постоји.
 4. Човек је део природе, материјалног. А циљ свега материјалног и живог од прве ћелије па до сада је борба за живот, за постојањем. Глад за животом и непрестано и бежање од смрти. Оно што називаш канцерогеним нагоном је узалудни покушај пале природе да победи смрт, начин да се задобије вечни живот који јој је намењен али без Бога. Али ипак, парадоксално, начин који је Бог, у Својој икономији, благословио. Бар док не дође Помазаник и коначно однесе победу над смрћу. И као што рече Господ „Не мислите да сам дошао да укинем Закон или Пророке: нисам дошао да укинем него да испуним“, не укида ни ову заповест. Само јој даје нови смисао. И даје нам пут којим се заиста побеђује смрт. Зато и каже "ко може", а не "морате" јер не спасава сам по себи ни целибат ни кућа пуна деце. Само нам, као и свети Павле указује на лакши начин корачања тим путем. Али не дерогира , већ благослови и освећује и један и други начин . Зато би закључак пре био: А анти наталисти су скроз друга прича. Разлика у односу на хришћански целибат је као небо и земља. Они потпуно одричу могућност победе над смрћу и беже од било какве борбе и подвига. И правдају своју лењост и малодушност тобожњом бригом о будућности свих новорођених на свету. Као слуга из приче о талантима кад каже: "господару, знао сам да си тврд човек, жањеш где ниси посејао, и скупљаш где ниси вејао; побојах се, одох и сакрих твој талант у земљу; види, имаш своје".
 5. Бог обасјава љубављу и добре и зле и анђеле и демоне. Љубави може да недостаје само ако је ми немамо у себи.
 6. Рече форумски експерт за цео женски род. Шта друго рећи, него...
 7. То је оно што је Василије називао инцелима. У суштини један облик нарцисоидног поремећаја личности. Има тога и код жена, ниј ограничено само на мушкарце.
 8. Пикасо је био психо, а Чаплин на ивици да почини кривично дело завођење малолетнице. Тако да ми нису били баш добар пример.
 9. Јок. Достојевски је био коцкар и озбиљно доводио њихову будућност у питање, и то је баш било у складу са традиционалним, патријархалним вредностима. Или мислиш да га је његова жена трпела јер је била патријархално васпитана а ове сад само јуре секс и паре. А за то да ће сваки мушкарац после неког времена тражити млађу, не знам, мени је то, оно баш јадно, понижавање самог себе. Не верујем. То ми је пре неки резултат дуготрајних лоших односа у браку који на крају кулминирају прељубом и одласком. А и такве везе успевају у мање у 10% случајева, ако је веровати Зорану Миливојевићу.
 10. Ако кренеш за све тако да калупиш живот далеко ћеш догурати. Чуј, подношљиво. Питај оног чија је жена старија од њега да ли му је подношљива или није. Ја знам за 3,4 срећних бракова где је жена старија 8,9 година од мужа. Или мислиш да ће мушкарцу досадити жена кад оматори па ће тражити млађу. Тај који је навикао да шврља, шврљаће каква год да му је жена. И где би био Достојевски да је његова жена размишљала као ти. Био је старији више од 20 година од ње и гле чуда, волели су се. Просто, не постоји шаблон за живот, не можеш да кажеш одабраћу жену/мужа тиог и тог и тог годишта, те тежине, висине, боје коже, косе и бићу срећан/на. То тако не иде. Прихватиш неког са свим врлинама и манама и живиш, па како Бог да.
 11. Значи да је вероватно пронађен тамо. И да је неко имао разлог да га уврсти у поставку. Слажем се да треба одвојити реалност и мит, као она глупост о песми ђурђевдан и исправљати док се не дође до истине али не одбацивати ништа тек тако.
 12. Заборави холивудске филмове. Клање, бар што се стоке тиче, се врши забадањем сечива у каротиду, не превлачењем ножа преко врата. А како ми се чини и код усташа је била таква пракса. Да ли јесте коришћен не знам. Не би ме изненадило да је коришћен, а можда је само пронађен међу коришћеним оружјем. Онај ко то никад пре није видео лако може да помисли да је смишљено специјално за клање. Не знамо да је климава. Не треба ништа одбацивати док нисмо сигурни.
 13. За ово би био меродаван специјалиста судске медицине, али како ми изгледа, довољно наоштрен, овакав нож би био сасвим способан да нанесе смртоносне повреде. Нпр. убадањем каротидне артерије. Колико видим алат је направљен не за брзину( већ само намештање и скидање ножа захтева време), него као издржљиво средство за уштеду снаге код дуготрајног рада. Можда овај нож није оригинално направљен за сврху убијања људи, али као и већина ножева може сасвим лепо да послужи.
 14. То су били млади кадрови странке на власти и будући кандидати за подгузне муве и јавне функције. Како су се нашли на погрешној страни, и та места више нису упражњена, вероватно су сви давно променили странку.
 15. -Владимир-

  GameStop Short Squeeze

  Ово је најинтересантније. Колико се права корисника лако погазе кад је велика лова у питању.
 16. Ја сам је примио јуче. За сад никаквих нус појава немам. Пре вакцинације су помињали да је могуће црвенило на месту убода, повишена температура, замор, главобоља или дијареја. Мада кажу и да пружа најмању заштиту. То је стари тип вакцине, најпростији. Засеју вирус на ћелијама мајмунског бубрега, прикупе, деактивирају, прочисте, концентришу и убацују у вакцине. Ништа свемирско. Верујем да и Торлак има технологију за производњу таквих вакцина.
 17. Џаба трошиш речи. Он ти је Твртко(Неша) атеизма. ?
 18. То је као фудбалска утакмица. Ако је судија судио пристрасно, можда изгуби на репутацији и не буде ангажован за важне утакмице али утакмица се не понавља. Тако и сада, можда ће неки од небитних ликова да попије смену, можда ће се систем мењати за будуће изборе али Бајден остаје. Председник се неће поново бирати.
 19. У сваком случају, опуштено. Свака владт је од Бога.
 20. Знам да је смисао другачији ,али ме некако ме ова слика подсећа на оне приче о организованој педофилији у политичком врху САД.
×
×
 • Креирај ново...