Jump to content

-Владимир-

Члан
 • Број садржаја

  4839
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

4 Пратилаца

О -Владимир-

 • Рођендан 01/28/1980

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Beograd

Скорашњи посетиоци профила

23768 посетилаца

-Владимир-'s Achievements

 1. Како је говорио блаженопочивши Лазар Абашидзе, паметан човек прво извуче себе из јаме па онда баца уже другоме, јер ако се пење вукући другог на леђима неће изаћи ни један ни други. Боље је питање шта радимо на сопственом спасењу.
 2. Дефицитаран лек у Србији. Вероватно фали атест.
 3. Видиш да те тролује. А ти к'о млад мајмун... Сад ћете вас двојица да загушите тему бесциљном расправом док је не закључају.
 4. Волим људе али не знам шта ћу с њима, што рече Меша Селимовић.
 5. Зар нисам ја и рекао да ти не требају деца за спасење. Мада ми јесте скроз безвезе кривити родитеље за срања у животу . Ужасавајуће. Зато већина људи избегава и да помиње смрт а камоли да размишља о томе. Не зна ни најпростији вирус, нити зна за патњу. У ствари једва се може сматрати живим бићем, па се опет на свој начин бори да постоји.
 6. Човек је део природе, материјалног. А циљ свега материјалног и живог од прве ћелије па до сада је борба за живот, за постојањем. Глад за животом и непрестано и бежање од смрти. Оно што називаш канцерогеним нагоном је узалудни покушај пале природе да победи смрт, начин да се задобије вечни живот који јој је намењен али без Бога. Али ипак, парадоксално, начин који је Бог, у Својој икономији, благословио. Бар док не дође Помазаник и коначно однесе победу над смрћу. И као што рече Господ „Не мислите да сам дошао да укинем Закон или Пророке: нисам дошао да укинем него да испуним“, не укида ни ову заповест. Само јој даје нови смисао. И даје нам пут којим се заиста побеђује смрт. Зато и каже "ко може", а не "морате" јер не спасава сам по себи ни целибат ни кућа пуна деце. Само нам, као и свети Павле указује на лакши начин корачања тим путем. Али не дерогира , већ благослови и освећује и један и други начин . Зато би закључак пре био: А анти наталисти су скроз друга прича. Разлика у односу на хришћански целибат је као небо и земља. Они потпуно одричу могућност победе над смрћу и беже од било какве борбе и подвига. И правдају своју лењост и малодушност тобожњом бригом о будућности свих новорођених на свету. Као слуга из приче о талантима кад каже: "господару, знао сам да си тврд човек, жањеш где ниси посејао, и скупљаш где ниси вејао; побојах се, одох и сакрих твој талант у земљу; види, имаш своје".
 7. Бог обасјава љубављу и добре и зле и анђеле и демоне. Љубави може да недостаје само ако је ми немамо у себи.
 8. Рече форумски експерт за цео женски род. Шта друго рећи, него...
 9. То је оно што је Василије називао инцелима. У суштини један облик нарцисоидног поремећаја личности. Има тога и код жена, ниј ограничено само на мушкарце.
 10. Пикасо је био психо, а Чаплин на ивици да почини кривично дело завођење малолетнице. Тако да ми нису били баш добар пример.
×
×
 • Креирај ново...