Jump to content

АлександраВ

Члан
 • Број садржаја

  7112
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  112

Најновије објаве posted by АлександраВ

 1. пре 8 часа, АлександраВ рече

  Сви они који упорно настављају да причају да ово није ништа требало би најзад да заћуте. Људи пробудите се.

  Смањите контакте, избегавајте превоз. Обезбедите терапију коју редовно користите за бар месец дана. Купите фебрицет, бруфен, пробиотик... Обезбедите залихе хране и воде за најмање две недеље. Не пуштајте децу у играонице, не идите по шопинг моловима, не набијајте се у гужву. Убедите родитеље, баке и деке да не иду нигде у гужве, обезбедите им све ово што сам горе написала. Носите са собом алкохол, обавезно дезинфикујте руке после продавнице, аутобуса, лифта. Не грицкајте и не једите на улици, не пипкајте флашицу за воду на улици, дезинфикујте телефон, кључеве и др када уђете у кућу. Изувајте се одмах и напрскајте ципеле неким средством за дезинфекцију. Користите доместос за подове, алкохол за руке, ако већ нисте набавили алкохол не дирајте лице док не оперете руке. Идите пешке када год можете, избегавајте аутобусе ако живите у већим градовима. Већ сте требали да научите децу како да правилно перу руке, да се не пипкају по лицу, да се понашају одговорно и опрезно, и то су до сада требали већ да усвоје као нормално понашања. Разговарајте са старијим члановима породице о томе како да се заштите и помозите им да смање анксиозност, ако живе сами помозите им око набавке, не дајте им да излазе без потребе. Деци на нормалан начин објасните шта се дешава. Немоте бити у фазону није то ништа, немојте такође да мистификујете целу причу, немојте да се исмевате, немојте више да анализирате "панику" код људи који су се нашли у карантинским условима или имају неповерење у своје владе које пред очима целог света праве погрешне потезе или се понашају неодговорно. Последњи је тренутак да схватите озбиљност целе ситуације. Више није битно ни ко је у праву ни ко није у некој семантици, политици, личним препуцавањима. Припремите се, окрените се мерама које ће помоћи да ви и ваша породица пребродите период који неминовно долази а биће веома тежак. Чувајте себе, чувајте друге у свом окружењу од себе. Понашајте се одговорно.

  Све најбоље свима.

 2. Alarm in the holy land after visit by pilgrims with coronavirus

  ... The nine tourists, who tested positive for coronavirus after returning to South Korea, earlier this month visited holy sites including Jerusalem’s Church of the Holy Sepulchre and the Cave of the Patriarchs in the Israeli-occupied West Bank, according to Israel’s Health Ministry....

  ... The ministry called on anyone who was in close contact with the Koreans to report this and self-quarantine for 14 days from the date of their last interaction. It also posted a list of places the group visited, among them Netanya, Caesaria, Nazareth, the Sea of Galilee, the Dead Sea, Beersheba, Jerusalem and the West Bank city of Hebron....

   

  1. БанеЛ

   БанеЛ

   Како су га покупили? Чини ми се да ствари почињу да измичу контроли. Но, опет, без Божјег допуштења ништа не бива. 

  2. АлександраВ

   АлександраВ

   Измакле ствари контроли још у децембру, па онда опет 6. јануара у Кини. Па измакле и од стране WHO. Измичу и даље.

 3. Први смртни случај у Италији од коронавируса, 10 општина је затворено, 35000 људи је у карантину :(

 4. Нема везе, шта ће ми "Претрага", тражићу неку тему 5-6 сати, шта ми тешко :lupaglavu:

  https://pouke.org/forum/index.php?/profile/6437-александрав/&status=44106&type=status

  1. Show previous comments  5 more
  2. АлександраВ

   АлександраВ

   Или цепамо редом по темама, можда нас модерација онда схвати мало озбиљније :sossos: 0503_music

  3. Поет

   Поет

   Nije ni njima lako, kapiram i to. :D :D

    

  4. АлександраВ

   АлександраВ

   Радиииииииии

   HighScientificCivet-size_restricted.gif

   Хвала :navijanje::sunce:

 5. Помоћ, не ради ми претрага :/ @Поуке.орг инфо

  1. Show previous comments  1 more
  2. Поет

   Поет

   Stv ne radi sister, moram i ja po jedno. :D :D

    

  3. Поет

   Поет

   Nego takticki ja to, odem u history na ggl i nadjem temu koja mi treba. Savetujem isto. :D :D

    

  4. АлександраВ

   АлександраВ

   Ма сачекаћу, таман гледам неке глупости на јутјубету и умирем од смеха :D

 6. On 3.2.2020. at 21:30, АлександраВ рече

  Молим вас, помените маленог Петра (Нектарија), у болници је.

 7. Да ли неко може да помогне, потребан је превоз од Љубљане до Врбаса, за удружење Мултиарт које се бави хуманитарним радом и подршком деци са инвалидитетом. Превози се терапеутски трицикл.

  https://www.facebook.com/groups/273664699781556/permalink/721404245007597/

 8. Србија....

  giphy.gif

  1. Dragi

   Dragi

   Mora i to da bude :D

 9. Београд је данас окупиран град.

  Саобраћајци на моторима спроводе аутобусе поред моје зграде. Без икаквог блама под ротацијом спроводе некакве аутобусе из ко зна ког града са некаквим веселим, искеженим људима. Сирене. И потом мук. Празне улице за београђане. Затворене. Раскопане. Искасапили су нам нормалан живот, а потом нас и окупирали. Деца имају данас претчас да би завршили раније часове. Због чега? Због будућности Србије? Па морончине једне.

  Порука за сав тај полусвет који се набио у некакве аутобусе и похрлио џабака да провезе дупе до мога града и да га загади својим смрадом - мрш из мога града, багро једна неопевана!

  1. Show previous comments  4 more
  2. Sofija_

   Sofija_

   znam coveka koji je ceo zivot bio komunista i kad je posle 60 godina shvatio da je ziveo u zabludi i za pogresne ideale, hteo je da se ubije...e to je pravo osvescavanje i pokajanje(progledo covek), ali to je unikat

  3. АлександраВ
  4. АлександраВ
 10. Нисте сутра добро дошли у мој град. Тако како долазите, нисте добро дошли никада.

   

 11. Желимо да будемо господари својих судбина,
  Али завршавамо као робови
  Трудимо се да заменимо своју вољу Божијом,
  Али наша гордост нас увек доводи до пада

  Желимо да будемо обожавани,
  Али завршавамо на коленима
  Пред идолима које сами правимо,
  Ми смо сопствени најгори непријатељи

  Ко нас може спасити?

  Аутор: читалац фанзина Death To The World

  1. Milica Bajic

   Milica Bajic

   Уз Божију помоћ, само сами себе.

 12. Добродошли!

   

  1. Sofija_

   Sofija_

   Bolje vas nasli dragi Beogradjani :mahmah:

 13. Главу горе девојко!

  56592036_2431369593548711_6309927752396963840_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fbeg2-1.fna&oh=fe1966a746e36a59604050d32655d33d&oe=5D40BF2C

 14. :sunce: Оче Наш!

   

 15. Интезивна усресређеност на нашу сопствену смрт нам може помоћи. Тек када схватимо да нас други људи не могу спасити од ‘das Nicht’, онда ћемо престати да се бринемо о томе шта ко мисли о нама, и коначно ћемо престати да дајемо велике количине наших живота и енергије како бисмо задивили људе којима се у ствари ни не свиђамо.

  https://deprofundisweb.wordpress.com/2017/02/04/nadgrobni-ogled/?fbclid=IwAR0njC2_Nqw-uwz1RYlfoIhyOsHvO33Jgh5_j4i1jbIy5Y24g7b9sqYGHNc

 16. Молим вас, помените за здравље нашу дечицу, прваке, има их пуно, сваког часа се јављају нови родитељи да су им деца сатима повраћала, да имају дијареју и да су на инфузији, изгледа да је било неко тровање у школи, ништа не знамо, али их има из три одељења :(

  1. "Tamo daleko"

   "Tamo daleko"

   Nadam se da je decici bolje! Jesu li lekari ustanovili sta je po sredi? Mati Bozija da ih sve zakrili!

  2. АлександраВ

   АлександраВ

   Деца су углавном боље, нека су се одмах после инфузије опоравила, нека се још увек опорављају. Укупно се осамнаесторо јавило са изразитим тегобама. Обавештена је санитарна инспекција, Градски завод за јавно здравље и Министарство просвете. Видећемо шта је у питању, битно да су деца боље.

  3. АлександраВ
 17. Човек треба да има поштовање према себи. Није узалуд рекао Господ: Љубите Бога свим срцем, свом душом и свим бићем својим. И ближњега свога као себе. Али - себе истинског, правог, вечног, онога какав треба да буде. И онда таквог да видиш и другога. Како каже о. Јустин: кад погледаш, у сваком да видиш, да сагледаваш свог вечног брата, с којим ћеш бити тамо. Немојмо да о човеку имамо депресиван став или да окривљујемо другога.

  Ја имам око себе калуђере - највише ме некад наљути, некад разочара: кад почне да ми се правда. Немој ми се само правдати! Кажи: забрљао сам, па макар мање него што ти видиш. Готово је! А не: сад ти почнеш да причаш. Прво, ти мене онда сматраш глупим, да ништа нисам видео, ништа нисам схватио. Друго, клеветаш ме да сам злобан. Оправдавање је најгора ствар, која не помаже томе који почне да се правда.

  Човек што је обдаренији, све више је у опасности да га то опседа, да буде опседнут тиме. Хајде неком уметнику пробај да ставиш неку примедбу! Паја Аксентијевић, што пева, кад је ту долазио, причао нам је: пита он патријарха Павла: ''Ваша Светости, што имам увек трему кад треба да наступам?'' Каже он: ''Зато, дете, што ти певаш за себе, а не за Бога. Да певаш за Бога, не би имао трему''.

  То је: да не буде погрешна процена себе, оцена себе, самосазнање. Али, да би то постигао човек, стари Грци су говорили: Познај себе. А Свети Василије то исправља, на основу Светог Писма: не може човек да спозна себе, него да пази на себе. То може, то је у власти човека. Да човек не прецењује себе, али ни да потцењује себе. А не може очувати ту равнотежу ако се сам са собом бави, и пред Богом.

  Опасно је и у молитву се удубити, поставити само себе у центар; увек треба претварати у множину. Молиш се: Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме, па онда: помилуј нас. Или: чујеш неке невоље, муке нечије - укључи и њих, њега. Човек је саборно биће, у заједници са свима Светима.

  Човек је живи ходећи крст. Кад рашири руке, он је живи ходећи крст. Ако укинете вертикалу крста, имаћете једну мотку попречну. Ако укинете хоризонталу, имаћете једну усправну мотку. Ни једно ни друго није човек, него спојено само. Зато је Господ рекао: љуби Бога и љуби ближњега. То човека уравнотежује, то га уцељује, то човека спасава. ... Бог је створитељ човека и зна ко је човек; као добри Лекар. А ко себе прати, зна да не може ни лекар да те спасе ако сам себи не будеш пажљив, не будеш нека врста самолекара. Да сам себе пазиш, али да и друге пазиш.

  Владика Атанасије Јевтић

  1. Flojd

   Flojd

   Како " љубиш себе" и друге ћеш тако, исто ће и они тебе. 

 18. Mоји коментари не "подижу" теме на насловној форума...

  .... сада сам невидљиви члан :gleda:

  1. Show previous comments  9 more
  2. Trifke

   Trifke

   Ja to resavam tako sto kliknem na ono dugme forum svakih 2 do 3 minuta

  3. Branka62

   Branka62

   Ne pomaže - kliktala ja do iznemoglosti.:)))

  4. АлександраВ

   АлександраВ

   Ма глупост.... форум се понаша шизофрено... смара, неке теме се обнављају а неке не, како да испратиш шта и које теме су актуелне, треба да упадаш људима на профил да одгонетнеш да ли су нешто писали...

 19. „Желимо да будемо господари својих судбина,
  Али завршавамо као робови
  Трудимо се да заменимо своју вољу Божијом,
  Али наша гордост нас увек доводи до пада

  Желимо да будемо обожавани,
  Али завршавамо на коленима
  Пред идолима које сами правимо,
  Ми смо сопствени најгори непријатељи

  Ко нас може спасити?”

   

 20. Ми се за људе молимо из своје перспективе, али Бог узима у разматрање целину ствари у целој вечности и устројава цео [Свој] план на основу наших молитава, укључујући и молитве које чинимо за умрле. Због тога, не само да верујем да молитва за мог оца не само да му помаже да уђе у присуство Божије и буде спасен у будућем веку, него верујем и да му је [та молитва] помогла када му је, као 12-годишњаку, много пре него што сам се ја уопште и родио, умро његов отац. Да му је помогла да се запосли у фабрици и помогла му да ме подржи на мом путу да постанем свештеник. Ја верујем у то, јер Бог обухвата целину ствари. Због тога ми уопште и имамо помене и молитве. Није ствар у томе да одржимо један помен и бинго! – тата је ушао у рај. То није наше учење. Бог зна свачије потребе и Он зна шта ми све радимо и заједно устројава целу ствар, по Својој љубави и зато што то Он и може. Дакле, ми смо сарадници Божији и велики део тог нашег сарадничког дела је сећање и заступање оних који су се упокојили и већ ушли у живот будућег века.

   

×
×
 • Креирај ново...